• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu durumu nasıl çözeceğim ?

Ben haklarımı gayet iyi biliyorum.

Sözleşmede yapmak zorunda ama yapmıyor. Daha önce baska bir arkadas başlamıştı işyerine onun girişini muhasebe yapıyor aylarca yapmadı sonra çocuk ayrıldı bu seferde aylarca çıkışını yapmadı. Muhasebecinin bu tur enterasan Davranışları var bunun altını çizmek istedim bu nedenle ya çıkışımı da yapmazsa geciktirirse dedim .
O arkadas da usulleri bilmiyormuş... bir kere sigorta yapılmaması suç en başta . Sigortasiz çalıştırıyorlar dese SGK ya ,işyeri ceza öder kendisi de büyük tazminat alır . SGK ya bir alo demesi bile yeter üstelik isimsiz ihbar yine edilebilir . Sigortasız aylarca çalışmayı da kendisi kabul etmiş oluyor aylarca bekleyerek.

Çıkış da ise demekki başka yere de sigortasiz ise girmiş başka bir işe başlamak için önceki yerde çıkış almasi şart . Bir işyerinden istifa ettin mi otomatikman işten çıkışın olur
3 gün mazeretsiz gitmezsen çıkışın olur
İşi habersiz bıraktın çıktın diyelim SGK dan çıkışın olmalı işverenle muhattap olmak istemiyorsun SGK ya gidip isyeriyle iliskiligin kesildigine ve alakalı sigortanın durdurulmasına dair bir bildirim yeterlidir
Başka bir yol noterden istifa bildirimin ihtar şeklinde oda yeterlidir . Karşı taraf ihtari alırken memura imza vermesi bile bunu kabul ettiğini gösterir kabul etmiyorsa istifani ise davet ihtari gönderir

Yıllarca muhasebecilik yaptım 3 sene de noterden baskatiplik yaptım.

Haklarınızı bilseniz böyle davranmazsiniz . Sizi eleştirmek için söylemiyorum gerçekten birçok çalışan bilmiyor hakkını .

Siz haklarınızı bilseniz aylarca muhasebecinizin insiyatifini bekleyip sonra da bu adamın belgemi vereceği yok istifa edicem ama ya çıkışını vermezse diye beklemeyi secmezdiniz .

Yani diyeceğim o ki karşılıklı ihmaller soz konusu

Muhasebeci görevini bilerek kasitli sahislara zararı olacak sekilde yapmiyorsa göreve icap etmesi için gerekli uygulamalar hakkınız var
Bunu o yapmiyorsa sizde yapmiyor insiyatif bekliyorsunuz o insitatifi evrakinizi göndermeniz gereken yer size göstermez ama. Bunu unutuyorsunuz

Adam iş yapmıyor ki . Ne bekliyorsunuz . Sert çıkamam diyorsunuz . Çıksam hemen iş bulamam diyorsunuz . Ciksam Muhasebeci ya cikisimi yapmazsa diyorsunuz evrakı göndermiyor napicam diyorsunuz

Bende size muhasebeciler odasına dilekceden
Noterden ihtardan bahsediyorum ama siz hala cikisimi vermezse diyorsunuz

E bekleyin madem...

O arkadas da usulleri bilmiyormuş... bir kere sigorta yapılmaması suç en başta . Sigortasiz çalıştırıyorlar dese SGK ya ,işyeri ceza öder kendisi de büyük tazminat alır . SGK ya bir alo demesi bile yeter üstelik isimsiz ihbar yine edilebilir . Sigortasız aylarca çalışmayı da kendisi kabul etmiş oluyor aylarca bekleyerek.

Çıkış da ise demekki başka yere de sigortasiz ise girmiş başka bir işe başlamak için önceki yerde çıkış almasi şart . Bir işyerinden istifa ettin mi otomatikman işten çıkışın olur
3 gün mazeretsiz gitmezsen çıkışın olur
İşi habersiz bıraktın çıktın diyelim SGK dan çıkışın olmalı işverenle muhattap olmak istemiyorsun SGK ya gidip isyeriyle iliskiligin kesildigine ve alakalı sigortanın durdurulmasına dair bir bildirim yeterlidir
Başka bir yol noterden istifa bildirimin ihtar şeklinde oda yeterlidir . Karşı taraf ihtari alırken memura imza vermesi bile bunu kabul ettiğini gösterir kabul etmiyorsa istifani ise davet ihtari gönderir

Yıllarca muhasebecilik yaptım 3 sene de noterden baskatiplik yaptım.

Haklarınızı bilseniz böyle davranmazsiniz . Sizi eleştirmek için söylemiyorum gerçekten birçok çalışan bilmiyor hakkını .

Siz haklarınızı bilseniz aylarca muhasebecinizin insiyatifini bekleyip sonra da bu adamın belgemi vereceği yok istifa edicem ama ya çıkışını vermezse diye beklemeyi secmezdiniz .
Arkadas Kimliğini verdi sigortasının yapılmadığını bilmiyordu ki Kimliğini Aldı patron muhasebeciye Attı o da aylarca yapmadı adam zaten Maaşını elden alıyor imza da aldılar ama SGK girişi olmadı birkaç ay sonra kontrol edip daha yeni yapıldığını öğrenince zaten ayrıldı bu seferde aylarca çıkış yapmadılar.

Yani diyeceğim o ki karşılıklı ihmaller soz konusu

Muhasebeci görevini bilerek kasitli sahislara zararı olacak sekilde yapmiyorsa göreve icap etmesi için gerekli uygulamalar hakkınız var
Bunu o yapmiyorsa sizde yapmiyor insiyatif bekliyorsunuz o insitatifi evrakinizi göndermeniz gereken yer size göstermez ama. Bunu unutuyorsunuz

Adam iş yapmıyor ki . Ne bekliyorsunuz . Sert çıkamam diyorsunuz . Çıksam hemen iş bulamam diyorsunuz . Ciksam Muhasebeci ya cikisimi yapmazsa diyorsunuz evrakı göndermiyor napicam diyorsunuz

Bende size muhasebeciler odasına dilekceden
Noterden ihtardan bahsediyorum ama siz hala cikisimi vermezse diyorsunuz

E bekleyin madem...

Bana çözüm Lazım . Burada başka bşy staj yapan arkadaşta aynı SMMM yi odaya SÖZLEŞME yapmadığı için şikayet etmiş ama SMMM ben SÖZLEŞME Yapmıyorum gidin nereye şikayet ederseniz edin Demiş odada bizim SÖZLEŞME yaptırma yaptırımımız yok diyor. Patron zaten ilgilenmiyor . Şikayetse diğer arkadaşta şikayet etmiş Zaten 4 ay evvel bşy olmamış.

Türkiye'de işler ne yazık ki kuralına göre gitmiyor.

Arkadas Kimliğini verdi sigortasının yapılmadığını bilmiyordu ki Kimliğini Aldı patron muhasebeciye Attı o da aylarca yapmadı adam zaten Maaşını elden alıyor imza da aldılar ama SGK girişi olmadı birkaç ay sonra kontrol edip daha yeni yapıldığını öğrenince zaten ayrıldı bu seferde aylarca çıkış yapmadılar.
Sigortasının yapılmadığını nasıl bilmez hiç mi doktora eczaneye gitmedi
İnsan hiç mi birşey bilmez Allah'ım...

Burda başka bir iş var danışıklı bir durum şöyle ki...

Aslında asıl mevzu muhasebecinin yapmaması değil . Patron sigortanı yapicam diyor ama muhasebeciye deneme aşamasında diyor

Bilgini her patron eksiksiz alır personel dosyası oluşturulur patron hiç dürüst davranmiyor sizde muhasebeci yapmıyor sanıyorsunuz...

Muhasebecinin ise başlama ve çıkış larda kafasına göre hareket etmesi kati suretle mümkün değil . Böyle birşey imkansız . Muhasebeci mükellefin hakkını gözetir mali tüm işlerin düzen ve işleyişinden sorumludur . Mükellefin ise giriş yapılacak diyorsa yapmak zorunda çıkış yap diyorsa yapmak zorunda

Ben stajima yeni başladığım dönemde birinin sigorta bildirimini yanlış yaptığım için ceza aldık ve maaşımdan kesildi .

Muhasebeciye kimlik bilgileri gönderilir ama patron giriş yap dememiştir . Mukellefle yaptığımız sözleşme gereği muhasebeci kafasına göre davrandığı an işveren derhal defterini ondan alıp başka muhasebeciyle anlaşma hakkı vardır

Sizin gerçekten aklınız alıyor mu muhasebeciye ise giriş yap denilipde yapılmamasını . Kaçak çalıştırmak dan bahsediyoruz .

Sizin sorununuz muhasebeci değil yine söylüyorum bunu yasama sebebiniz patron .

Hepsi isvereninizden kaynaklanıyor . İş vereniniz arayıp evrakı gönder dese gönderecek . Özellikle arayıp istemiyor bunun borçlara alakası yok başka birşey var bunda .

Bana çözüm Lazım . Burada başka bşy staj yapan arkadaşta aynı SMMM yi odaya SÖZLEŞME yapmadığı için şikayet etmiş ama SMMM ben SÖZLEŞME Yapmıyorum gidin nereye şikayet ederseniz edin Demiş odada bizim SÖZLEŞME yaptırma yaptırımımız yok diyor. Patron zaten ilgilenmiyor . Şikayetse diğer arkadaşta şikayet etmiş Zaten 4 ay evvel bşy olmamış.

Türkiye'de işler ne yazık ki kuralına göre gitmiyor.
Valla Türkiye de SGK maliye defterdarlık is mahkemesi gibi usullerde herşey Cat çat işliyor hiç acimazlar

Medeni ve anayasa hukukunda işlerin yavaş akması sizi yanıltmasın

Sigortasının yapılmadığını nasıl bilmez hiç mi doktora eczaneye gitmedi
İnsan hiç mi birşey bilmez Allah'ım...

Burda başka bir iş var danışıklı bir durum şöyle ki...

Aslında asıl mevzu muhasebecinin yapmaması değil . Patron sigortanı yapicam diyor ama muhasebeciye deneme aşamasında diyor

Bilgini her patron eksiksiz alır personel dosyası oluşturulur patron hiç dürüst davranmiyor sizde muhasebeci yapmıyor sanıyorsunuz...

Muhasebecinin ise başlama ve çıkış larda kafasına göre hareket etmesi kati suretle mümkün değil . Böyle birşey imkansız . Muhasebeci mükellefin hakkını gözetir mali tüm işlerin düzen ve işleyişinden sorumludur . Mükellefin ise giriş yapılacak diyorsa yapmak zorunda çıkış yap diyorsa yapmak zorunda

Ben stajima yeni başladığım dönemde birinin sigorta bildirimini yanlış yaptığım için ceza aldık ve maaşımdan kesildi .

Muhasebeciye kimlik bilgileri gönderilir ama patron giriş yap dememiştir . Mukellefle yaptığımız sözleşme gereği muhasebeci kafasına göre davrandığı an işveren derhal defterini ondan alıp başka muhasebeciyle anlaşma hakkı vardır

Sizin gerçekten aklınız alıyor mu muhasebeciye ise giriş yap denilipde yapılmamasını . Kaçak çalıştırmak dan bahsediyoruz .

Sizin sorununuz muhasebeci değil yine söylüyorum bunu yasama sebebiniz patron .

Hepsi isvereninizden kaynaklanıyor . İş vereniniz arayıp evrakı gönder dese gönderecek . Özellikle arayıp istemiyor bunun borçlara alakası yok başka birşey var bunda .

ne kadar güzel konuşuyorsunuz ama kitaba göre konuşuyorsunuz. nerede çalıştınız nasıl biryerde staj yaptınız bılmıyorum ama böyle muhasebeciler ve patronlarda var.

işe yenı baslayan arkadasın bılgılerını bızzat ben aldım personel dosyasına koydum patronumda muhasebecıyı aradı bende kımlığını maıl attım. muhasebeci ilk önce yaptım işe girişi ben size evrakı atarım dedi sonra tekrar aradım mesgule attı sonra tekrar aradım göndermeye bır türlü fırsat bulamadım dedi. en sonunda patron tekrar aradı muhasebeci bu sefer yapmamısım diye ıtıraf etti. böyle 2 ay kadar yapmadılar. sonra arkadasta zaten kısa süreliğine girmişti bu sefer çıkış istedi. patronda muhasebeciye x işten çıktı çıkışını yap boşuna sgk primi ödemeyeyim dedi. muhasebeci tam 5 ay sonra yaptı çıkışını o arkadasta baska yerde işe baslamadıysa muhtelemen işine gelmiştir. itiraz etmedi herhalde ya da etti mi patrona bilmiyorum o kısmı.

şimdi işverenın sözleşmeyı feshetme hakkı var diyeceksınız işte sorun da orada zaten ortada sözleşme yok ki... en son 2 yıl evvel yapılmış. şu an sözleşme ile çalışmıyor patron ve smmm. bunu odaya da söyledim. sözleşme yapmaları gerekiyor ama odanın bir yaptırımı yok onlar arasında sözleşme olmadan biz stajı kabul edemeyız dıyor oda.

Valla Türkiye de SGK maliye defterdarlık is mahkemesi gibi usullerde herşey Cat çat işliyor hiç acimazlar

Medeni ve anayasa hukukunda işlerin yavaş akması sizi yanıltmasın
SMMM bugun tekrar konuştuk yine istedim sözleşmeyi bu bana gerekli bu olmazsa stajım olmayacak dedim en sonunda itiraf etti patrondan 3 senedir ödeme alamıyorum sözleşme yapsam damga vergisi ödeyeceğim zaten para alamıyorum bir de sizin şirkete damga vergisi ödemek istemiyorum dedi.
Sonra gitmiş bu Konuşmayı Patrona anlatmış patronda bana sen SMMM den SÖZLEŞME mi istedin dedi evet dedim neden dedi defalarca anlatmama rağmen bir kez daha anlattım eskisini verseydin dedi kabul etmiyorlar dedim sonra da SMMM şimdi yok yere damga vergisi Ödeyecek dedi hafif bir trip Attı.

SMMM bugun tekrar konuştuk yine istedim sözleşmeyi bu bana gerekli bu olmazsa stajım olmayacak dedim en sonunda itiraf etti patrondan 3 senedir ödeme alamıyorum sözleşme yapsam damga vergisi ödeyeceğim zaten para alamıyorum bir de sizin şirkete damga vergisi ödemek istemiyorum dedi.
Sonra gitmiş bu Konuşmayı Patrona anlatmış patronda bana sen SMMM den SÖZLEŞME mi istedin dedi evet dedim neden dedi defalarca anlatmama rağmen bir kez daha anlattım eskisini verseydin dedi kabul etmiyorlar dedim sonra da SMMM şimdi yok yere damga vergisi Ödeyecek dedi hafif bir trip Attı.
Ben sizin için yarın resmi dairelere gidip bu konuda ne yapılabilir araştırıp yazicam mutlaka dönücem size bu iş kan davasına döner artık kimsenin hakkını kimseye yedirmem görürler günlerini

Çok acayip küfürler ettim bu iş bende
Sizin iş artık kurtulur mu bilmem de . Unutulmaz bir ders vermek lazım o karaktersiz ...... Lere

Ben sizin için yarın resmi dairelere gidip bu konuda ne yapılabilir araştırıp yazicam mutlaka dönücem size bu iş kan davasına döner artık kimsenin hakkını kimseye yedirmem görürler günlerini
Gercekten mi ? Çok tesekkür ederim çok iyi ve yardımseversiniz

Şuan muhasebeciler odasindayim
Sizin durumu gorusuyorum

Durumu şöyle özetledim... Arkadaş staj başlatmak için ise giriyor bunun içinde gerekli evrakı muhasebeciden istiyor patronla muhasebeci bir olup aylarca kızı oyaliyorlar sebebide muhasebecinin itirafı . Parasını alamadığından sözleşme yapmamış damga vergisi ödememek için . Arkadaş zarar görüyor ne yapabiliriz dedim

Meseleyi anladım,,, yorumumu editlemiş bulunuyorum :)))

Muhasebeciler odası başkanının direk sözlerini yazıyorum

İlk iş su anki patronundan burda x aydır çalışıyor yazılı resmi bir yazı istesin yazıyı hemen alsın noterden tastikletsin bu stajına düşer resmi staj sayılır

Sonra muhasebeciler odasının kursuna gitsin bu stajdan 6 ay daha düşürür

Muhasebeciler odasının İngilizce kursu var oda 3 ay düşürür

Yüksek lisans 1 yıl düşürür .

Tüm resmi işini hallettikten sonra ordan istifa Edip koşullara uygun yerde çalışsın. Mali müşavir olacak kişinin daha dikkatli olması gerekiyor .

Dedi.

Durumunu kurtarabilirmissin. Asıl sorun sizin ihmalinizmis burda bunu konuşurken ortamda bulunan konuşmaya katılanların sözlerini söyleyeyim. Aylarca niye beklemiş ? Staj için ise giriyor bu onun işi olacak niye zamanında davranmamis ? Gibi sorular oldu

Sizden yana çekingen bu işlerde daha yeni dediğimde ohooo dediler .

Sizin adınıza sevindim hemen bugün halledebilirsiniz ama genel olarak düşünürsek mali müşavir olmak için gerçekten hazirmisiniz istediğiniz iş gerçekten bu mu ? Çünkü mükelleflerimiz öyle denetimlerden geçecek öyle işlerle ugrasacaksiniz ki tesbihde hata olmaz tabiri caizse çakal olmak gerekir .

Mali müşavir de şunu diyor

Odaya gitsin muhasebecinin para almadığı için sözleşme yenilemediğini söylesin bunun içinde evrakları vermediklerini söylesin hangi tarihten bu yana çalıştığını da iletsin abi eğer sigortasınıda yapmadılarsa SGK ya başvursun o muhasebeci cezasını alir SGK dan da ceza alır arkadaşımda tazminat alır diyor

Yani kendi işini kurtarmakta birlikte hatalilarin gerekli mueyyideye ugramalarini sağlayabilirsiniz diyor

Bu arada şunu da söyleyeyim içiniz çok rahat olsun bu akıl danistigim kişiler baştan savma cevap vermezler muh.baskaninin elinde büyüdüm sayılır gelini ve oğluyla 20 yıllık arkadaşlığım var aile dostumuzdur gerçekten yardımcı olmak için yönlendiriyor bulunduğunuz şehirde olsam daha fazla destek olabilirdim elimden sadece bu gelebiliyor .

yanına git almadan burdan kalkmıyorum de.

Back
X