O arkadas da usulleri bilmiyormuş... bir kere sigorta yapılmaması suç en başta . Sigortasiz çalıştırıyorlar dese SGK ya ,işyeri ceza öder kendisi de büyük tazminat alır . SGK ya bir alo demesi bile yeter üstelik isimsiz ihbar yine edilebilir . Sigortasız aylarca çalışmayı da kendisi kabul etmiş oluyor aylarca bekleyerek.Ben haklarımı gayet iyi biliyorum.
Sözleşmede yapmak zorunda ama yapmıyor. Daha önce baska bir arkadas başlamıştı işyerine onun girişini muhasebe yapıyor aylarca yapmadı sonra çocuk ayrıldı bu seferde aylarca çıkışını yapmadı. Muhasebecinin bu tur enterasan Davranışları var bunun altını çizmek istedim bu nedenle ya çıkışımı da yapmazsa geciktirirse dedim .
Çıkış da ise demekki başka yere de sigortasiz ise girmiş başka bir işe başlamak için önceki yerde çıkış almasi şart . Bir işyerinden istifa ettin mi otomatikman işten çıkışın olur
3 gün mazeretsiz gitmezsen çıkışın olur
İşi habersiz bıraktın çıktın diyelim SGK dan çıkışın olmalı işverenle muhattap olmak istemiyorsun SGK ya gidip isyeriyle iliskiligin kesildigine ve alakalı sigortanın durdurulmasına dair bir bildirim yeterlidir
Başka bir yol noterden istifa bildirimin ihtar şeklinde oda yeterlidir . Karşı taraf ihtari alırken memura imza vermesi bile bunu kabul ettiğini gösterir kabul etmiyorsa istifani ise davet ihtari gönderir
Yıllarca muhasebecilik yaptım 3 sene de noterden baskatiplik yaptım.
Haklarınızı bilseniz böyle davranmazsiniz . Sizi eleştirmek için söylemiyorum gerçekten birçok çalışan bilmiyor hakkını .
Siz haklarınızı bilseniz aylarca muhasebecinizin insiyatifini bekleyip sonra da bu adamın belgemi vereceği yok istifa edicem ama ya çıkışını vermezse diye beklemeyi secmezdiniz .