Bu ekonomide bilezik takacakmış

Çok haklısınız.Eskiden takılmış olanlar bile gelmiyor.Benim çeyreğin 200 TL olduğu zamanlar taktığım çeyrek bana çeyreğin 456 TL olduğu başka bir zamanda 200 TL olarak gönderilmişti,o zamanlar 200 TL idi çeyrek demiş o kişi,baska biri de 50 TL olarak gönderdi.Ne diyim ben şimdi 🤷🏻‍♀️ çeyrek neyse de bilezik gider de çeyrek olarak geri dönse ya da o zamanın TL si olarak dönse daha can sıkıcı.
e herşey para mı? :rolleyes: :KK45:

Benimki anlamadı :confused: yeğenlerden biri benim düğünden yıllar sonra boşanıp yeniden evlendi, 2 tanesi de oğullarına sünnet yaptı... Bil bakalım babam yine ne taktı? :KK9:
valla 3 er 4 er çocuk olanlara çeyrek taktık.ama 4 çocuklu evden bize tek çeyrek geldi ben evlenirken.böyle bir hesapta var yanii. :KK53:

Merhabalar. Bir ay sonra kuzenim evleniyor. Babam 15-20 bin civarı bilezik takmanın derdinde. Seneye de ben evleneceğim sana geri getirirler diyip duruyor. Bu konuda onunla defalarca konuştum. Benden borç istiyor bunun için asla vermeyeceğimi söyledim. Gücümüzün yettiği kadar hediye almamız gerektiğini fazlası için kendisini zorlamanın çok saçma olduğunu söyledim. Herkes takarken ben mahçup mu olayım diyor. Takacak dediği kişilerin çoğu önceden aldıkları bilezikleri geri getirecekler kalanı da zaten durumu çok çok iyi olan insanlar biz onlarla yarışamayız diyorum anlamıyor. Geri getirirler diyor ancak ben açıkçası pek sanmıyorum şimdiki gelinler altınları alıyor kimseye vermiyor kredi çekip ev alacaklarmış zaten, halamın da o bileziği geri getirecek ekonomik gücü asla yok. Kaldı ki geri getirecek bile olsalar akıl var mantık var ben neden kendimi zorlayıp borca girip altın alıp geri gelmesi bekleyeyim ki? Takarım 7-8 binlik bir şey keyfime bakarım borcum mu var yapmak zorunda mıyım o kadar pahalı hediye? Geri gelmezse zaten bizim o parayı hibe edecek lüksümüz asla yok. Bu ekonomide insanlar kendilerine önceden gelen altınları bile yapmıyorlar artık devir değişti altın pahalı diye. Ben de çalışıyorum ve evlilik hazırlığı yapıyorum eşya alıyorum, kenara para atmaya çalışıyorum o paraya kendime alır bilezik bir kenara koyarım açıkçası gelir mi gelmez mi diye bekleme derdi olmadan. Sırf egosu zarar görmesin altta kalmasın diye bunlar. Şimdi ben haksız mıyım ?
Haklısınız ama babanız da zorda kalacak, açıkçası hiç sevmem bu muhabbeti ama ben babamın gelecek laflar yüzünden zorda kalmasını istemezdim. Kırmadan tekrar konuşun bence "babacığım canımsın ama gücü yeten taksa daha içten bir hediye olmaz mı?" tarzında.

valla 3 er 4 er çocuk olanlara çeyrek taktık.ama 4 çocuklu evden bize tek çeyrek geldi ben evlenirken.böyle bir hesapta var yanii. :KK53:
Kız çeyrek olsa basım gözüm üstüne...çeyreği ben 7 kat ellere bile takıyorum helali hoş olsun...Babam yegenlerine karşı bı acayip... gramı 1 milyon bile olsa yegenlere, yegenlerin çocuklarına 20 gramdan az bişey takarsa ölecek gibi davranıyor...Hastalık derecesinde mantıksız o konuda....Biz de saldık artık, ben kendi adıma varsa hicbirine hakkımı helal etmiyorum sadece...

Kız çeyrek olsa basım gözüm üstüne...çeyreği ben 7 kat ellere bile takıyorum helali hoş olsun...Babam yegenlerine karşı bı acayip... gramı 1 milyon bile olsa yegenlere, yegenlerin çocuklarına 20 gramdan az bişey takarsa ölecek gibi davranıyor...Hastalık derecesinde mantıksız o konuda....Biz de saldık artık, ben kendi adıma varsa hicbirine hakkımı helal etmiyorum sadece...
iyi de bizde akraba çoktu çocuk da.o çeyrekler kaç bilezik ediyordu.sünnetleri de eklersen ovvvvvvv. :rolleyes:

iyi de bizde akraba çoktu çocuk da.o çeyrekler kaç bilezik ediyordu.sünnetleri de eklersen ovvvvvvv. :rolleyes:
Ceyrekleri unut artık ceyceyim...Ben sadece 20 gramın üstündeki enayiliklere üzülüyorum artık sadece , henüz onları unutmayı başaramadım ama çeyrekleri de hesaplasak hiç çıkamayız bu kafadan...gitti yok yapacak bişey napalm?

Ceyrekleri unut artık ceyceyim...Ben sadece 20 gramın üstündeki enayiliklere üzülüyorum artık sadece , henüz onları unutmayı başaramadım ama çeyrekleri de hesaplasak hiç çıkamayız bu kafadan...gitti yok yapacak bişey napalm?
amann giderse gitsin napalım canımız sağolsunn.ben bugün okulun istediği kitap parasının şokundayım.acaba altın kaplama mıydı kitaplar? :rolleyes:

Benimki anlamadı :confused: yeğenlerden biri benim düğünden yıllar sonra boşanıp yeniden evlendi, 2 tanesi de oğullarına sünnet yaptı... Bil bakalım babam yine hepsine ne taktı? :KK9:
Ayyy ciddi mi??? Ben 1.5 senedir evliyim. Benden sonra kimsenin dügünü olmadı. Babam bitti artık diyo ama onda da tam böyle kerizlik seviyesi var maalesef. İnşallah yapmaz🥺🥺🥺

Back
X