Bu ekonomide iş bırakılırmı?

bizim 5 buçukta bitiyor mesai eve gelmem 6 yı buluyor.en basit yemeği yapsam bile 1 saatimi alıyor.yemek ye bulaşıkları topla vs saat 8 i geçiyor.kızımın ödevleri ile uğraşıyorum.
birde ben sabah erken kalkıyorum kızıma ve eşime kahvaltı hazırlıyorum kendimde yiyorum bu yüzden akşam erken uykum geliyor
birde eşim yoğun çalıştığı için işleri ben yapmaya çalışıyorum,bu kezde ben yoruluyorum
aslında bulaşıkları yıakr,çamaşırları asar sadece yemek yapmayı bilmez ama ben ona üzüldüğüm için çoğu işi kendim üstleniyorum ama kendim yorgun oluyorum bu kez
Eşiniz yardımcı olmuyor mu?Bu devirde iş bırakmak hiç akıllıca bir şey değil.Çocuğunuz ufakta değil, çok pişman olursunuz.

aynı şeyi kendi içimde ben yaşıyorum :KK43:

eve girdiğim an o işler o kadar gözümde büyüyor ki anlatamam size, oturup ağlayacak duruma geliyorum, ama ha gayret deyip yapmaya başladığımda max yarım saat sürüyor, sonra kendime kızıyorum bu yüzden mi bu kadar gerdim kendimi diye

ama dediğiniz gibi aslında benimkinin sebebi mutsuzluk, işyerinde yaşadığım stres depresif yapıyor sanırım beni

konu sahibinde de benzer birşey gözlemledim aslında
Ben de kesinlikle depresyon olabilir diye düşündüm. Yani ben tam zamanlı çalışıp bir de her gün 3 saat dil okuluna gittiğim halde bu kadar kotu halde değilim. Ben de ev çeviriyorum yemek temizlik sonuçta bildiğimiz şeyler. Belki ücretsiz izin alıp terapi alarak aşabilir bu durumu.

aynı şeyi kendi içimde ben yaşıyorum :KK43:

eve girdiğim an o işler o kadar gözümde büyüyor ki anlatamam size, oturup ağlayacak duruma geliyorum, ama ha gayret deyip yapmaya başladığımda max yarım saat sürüyor, sonra kendime kızıyorum bu yüzden mi bu kadar gerdim kendimi diye

ama dediğiniz gibi aslında benimkinin sebebi mutsuzluk, işyerinde yaşadığım stres depresif yapıyor sanırım beni

konu sahibinde de benzer birşey gözlemledim aslında
evet doğru gözlemlemişsiniz,işyerimde de mutsuzum işi bırakmak istiyorum ama cesarette edemiyorum
eve girdiğim zaman benimde işler gözümde büyüyor hele yemek yapma faslında.kızım okuldan gelince bazen mız mız oluyor ağlıyor vs ödev yapmak istemiyor
eşimde bu yakınlarda biraz sorumsuz oldu.akşam kızdım,sen yoğun çalışıyorsun diye işlerin çoğunu ben yapıyorum ama artık yoruluyorum sorumsuzluğun arttı dedim.kendimiz biraz yorgun hissediyorum.önceden her hafta sarma sarardım kızım çok sever.kendime vakit ayırırdım

Valla bende mi beceriksizlik var anlamadım.Dün akşamı anlatayım size
bizde balık aldık temizlettik airfrier e attım,salata yaptım,kızım mantı istedi mantı pişirdim.balık 1 saatte pişti.yemesi içmesi ortalığı toplaması vs 8 buçuk gibi çay içtik.balık pişerken eşim kızımla top oynadı.yemek işi bitince çay içtik sonra ben kızımın ödevlerini kontrol ettim yarın giyeceğim kıyafetleri ayarladım çamaşırları topladım vs gece bitti.sadece çay içtim,bilmiyorum bana vakit hiç yetmiyor hafta sonu cumartesi temizlik ile geçiyor akşamda misafir geliyor yada biryerlere gidiyoruz.pazarda eşim evde oluyor geziyoruz evde çok vakit geçiremiyorum
pazar günü ya evde durup hafta içi için yemek hazırlıcam yada gezicez biz gezmeyi seçiyoruz ama önceden pazar günleri hafta içi için yemek
benim evimde balık yapılıyorsa balık yenir
ben bir de kalkıp mantı yapmam -hoş mantı 5 dk'da olur da yani gerek yok...çocuğum olsa ve böyle şeyler dese herhalde ben temiz deliririm .bilmiyorum benim arkadaşlarımın böyle çocukları yok -ya da benim arkadaşlarım s.sen kalkıp o mantıyı yapmayacakları için de olabilir...ama mesela kardeşimin bebeler böyle: yemek faslı 1.5 saat sürüyor, o onu yemez bu bunu beğenmez. eşi ayrı bi cins. kendi zaten korkunç yemek seçer...

hayatımda yemek seçmedim. yemek seçen sevgilim yemek seçen yakın arkdaşım olmadı. bana böyle şeyler ters. ortak bir karar alınır, karar verilen yemek neyse yapılır, o yemek yenir, bitti. biri ortalığı toplar öbürü bulaşığa girer çayı ben zaten üstüne içerim hemen içmem (sevgilimle de böyle yapıyoruz, kardeşimle de, ev arkadaşıyla yaşadım senelerce 3-4 ayrı kişiyle hep öyle yaptık)

neyse ben yılbaşı zamanı bir gün somon yaptım bir gün palamut, somon 20 dk palamut da aşağı yukarı 20-25 dk da oluyor 1 saat biraz fazla değil mi balık için?

5.30 evde olsam iş kıyafetimi çıkarttım giyindim, makyajı filan temizledim ettim biraz çocuğumla kocamla muhabbet ettim desem mutfağa girdim 6 olsa, balığı atar salatayı yaparım mesela burası normalde en fazla yarım saat.

zaten birlikte masa kuruluyor kaldırılıyor olmalı -bilmiyorum yani biz öyle yapıyoruz. masada sohbet olur uzar, o olabilir

ama normalde 3 kişinin masası -bebe yok bişey yok- herkes kurarken birer kere tezgahtan masaya ve kaldırırken de masadan tezgaha gitse hadi 2şer kere gitse kurulur kaldırılır....

bunda tam olarak yorulacak kısım ya da uzun sürecek kısım nerede ben bunu idrak edemiyorum :D
masada sohbet kısmı hariç- dediğim gibi o olabilir. ama o da zaten eşle çocukla güzel bir zaman...

evet doğru gözlemlemişsiniz,işyerimde de mutsuzum işi bırakmak istiyorum ama cesarette edemiyorum
eve girdiğim zaman benimde işler gözümde büyüyor hele yemek yapma faslında.kızım okuldan gelince bazen mız mız oluyor ağlıyor vs ödev yapmak istemiyor
eşimde bu yakınlarda biraz sorumsuz oldu.akşam kızdım,sen yoğun çalışıyorsun diye işlerin çoğunu ben yapıyorum ama artık yoruluyorum sorumsuzluğun arttı dedim.kendimiz biraz yorgun hissediyorum.önceden her hafta sarma sarardım kızım çok sever.kendime vakit ayırırdım
birim değiştirme gibi bir şansınız var mı ya da başka bir kuruma geçme??

özelde olsanız başka iş arayın başka yere geçmeye çalışın derdim ama kamudan vazgeçmeyin

ben özeldeyim mobingin türlü çeşidini yaşıyorum, aldığım maaş yaptığım işle alakası yok, hasta olsam dahi izin alamıyorum gibi gibi

ama işinizi bırakmayın, çocuğunuza esas bu yaştan sonra ihityaç para.

işinize değiştirme imkanınız da yoksa bir süreliğine ücretsiz izin alın kafanızı toparlayın

ve ev işini de olduğu kadar yapın her gün herşeyinizin tam olmasına gerek yok

hoş pislik içinde yaşamıyosunuzdur, 1 gün toz almazsanız birşey olmaz ya da bir gün dışarıdan yeseniz hiç birşeycik olmaz

kendinizi mutlu etmenin yollarını arayın, bulun ki kızınıza da faydanız olsun

haaa bu dediklerimin ne kadarını kendim yapabiliyorum tartışılır ama ben işyerimde ciddi anlamda zorlanıyorum artık ve ne yazık ki iş de bulamıyorum

o yüzden bu dediklerimi yapsam da kafam hep işyerindeki olumsuzluklarda takılı kaldığı için 1 yapsam 2 yapsam 3.de yine pes ediyorum :(

Benim de planlarimda işi bırakmak var sadece belki 1.5 sene kadar ertleyebilirim çünkü su anki şartlarım rahat
Benim sağlığım izin vermiyor.
Bırakmasam mi dedirten kısmı şu, vatandaş ile muhattap değilim başımda amir yok ise gitmesem gören soran yok ayrı binadayim sevmediğim kimse ile muhattap değilim. Ben tabi ki bu rahatlığı abartmıyorum çalışma hayatımın ilk 7 yılı tuvalete sayılı gittiğim asla mesaide çıkamadığım için bana çok iyi geliyor korkmadan aşağıdaki markete şu almaya gitmek benim için önemli. Hatta ana binada muhabbeti dönüyor bir sabah geç kalsa, bir sabah gelmese diye.
Ama başkaları açısından katlanılmaz olan benim görmediğim eksiler var su an umrumda değil ne kdr böyle gider bilmiyorum. Seçimde yönetim yüzde yüz değişir, sonrasına bakacagim
Ekonomik anlamda sorunumuz yok, bu ara tarla almayı düşünüyorum onu araştırıyorum. Yaza doğru arabayı yenilerim oda beklemede. Ev kira fakat kolay kolay çıkmam sanırım, benim için yaşam alanı önemli, yaza doğru netleşecek aslında hersey yaza doğru netleşecek ve bu beni biraz yoruyor anda kalmayı becermek zor oluyor. Sonra diyorum ki deprem bölgesindesin hersey 1 dk, rutinlerini arama boşver su akar yolunu bulur.
Mutlaka ücretsiz izin deneyip görün. Ben sağlık sebebi ile 7 ay evde kaldım ve bir sorun yaşamadım evde yapabilirim.

Benim de planlarimda işi bırakmak var sadece belki 1.5 sene kadar ertleyebilirim çünkü su anki şartlarım rahat
Benim sağlığım izin vermiyor.
Bırakmasam mi dedirten kısmı şu, vatandaş ile muhattap değilim başımda amir yok ise gitmesem gören soran yok ayrı binadayim sevmediğim kimse ile muhattap değilim. Ben tabi ki bu rahatlığı abartmıyorum çalışma hayatımın ilk 7 yılı tuvalete sayılı gittiğim asla mesaide çıkamadığım için bana çok iyi geliyor korkmadan aşağıdaki markete şu almaya gitmek benim için önemli. Hatta ana binada muhabbeti dönüyor bir sabah geç kalsa, bir sabah gelmese diye.
Ama başkaları açısından katlanılmaz olan benim görmediğim eksiler var su an umrumda değil ne kdr böyle gider bilmiyorum. Seçimde yönetim yüzde yüz değişir, sonrasına bakacagim
Ekonomik anlamda sorunumuz yok, bu ara tarla almayı düşünüyorum onu araştırıyorum. Yaza doğru arabayı yenilerim oda beklemede. Ev kira fakat kolay kolay çıkmam sanırım, benim için yaşam alanı önemli, yaza doğru netleşecek aslında hersey yaza doğru netleşecek ve bu beni biraz yoruyor anda kalmayı becermek zor oluyor. Sonra diyorum ki deprem bölgesindesin hersey 1 dk, rutinlerini arama boşver su akar yolunu bulur.
Mutlaka ücretsiz izin deneyip görün. Ben sağlık sebebi ile 7 ay evde kaldım ve bir sorun yaşamadım evde yapabilirim.

Valla bende mi beceriksizlik var anlamadım.Dün akşamı anlatayım size
bizde balık aldık temizlettik airfrier e attım,salata yaptım,kızım mantı istedi mantı pişirdim.balık 1 saatte pişti.yemesi içmesi ortalığı toplaması vs 8 buçuk gibi çay içtik.balık pişerken eşim kızımla top oynadı.yemek işi bitince çay içtik sonra ben kızımın ödevlerini kontrol ettim yarın giyeceğim kıyafetleri ayarladım çamaşırları topladım vs gece bitti.sadece çay içtim,bilmiyorum bana vakit hiç yetmiyor hafta sonu cumartesi temizlik ile geçiyor akşamda misafir geliyor yada biryerlere gidiyoruz.pazarda eşim evde oluyor geziyoruz evde çok vakit geçiremiyorum
pazar günü ya evde durup hafta içi için yemek hazırlıcam yada gezicez biz gezmeyi seçiyoruz ama önceden pazar günleri hafta içi için yemek yapardım hatta sarma vs yapardım
bak yemekte balık varmış mantı istemiş kızın hemen yapmışsın sonra bu çocuk her istediğini yaptırmaya çalışıyor okulunda sosyal hayatında uyumsuz bir çocuğa dönüşüyor

bence sen psikoloğa git

memurluktan istifa edilir mi

Bırakılmaz bence. Her gün her şey zamlanıyor. Ama bütün para bakıcıya gidiyorsa olabilir. Bilemedim. Sizin artık büyümüş zaten.

bak yemekte balık varmış mantı istemiş kızın hemen yapmışsın sonra bu çocuk her istediğini yaptırmaya çalışıyor okulunda sosyal hayatında uyumsuz bir çocuğa dönüşüyor

bence sen psikoloğa git

memurluktan istifa edilir mi
Yani gerçekten o da ilginç. Çocuğa ayrı yemek işini de ilk burda duydum. E çocuğa ayrı yemek yap, eşin elini bir şeye sürmesin, insan tabi depresyona girer 9da uyur. Karı koca bir destek almaları lazım, hem aile ilişkileri hem çocukları sorun yaşıyor böyle gitmez ki.

Bende kamudaki çıkış saatimiz 18 servis kalkışı 18.15 eve varış 19 biri bebek iki çocuğum var yine de işi bırakmayı düşünmedim düşünmem tamam çocuğuyla vakit geçirmek istemek güzel de o çocuk büyüyüp anne neden benim şuyum buyum yok dediğinde benim ondan ayrı kaldığım süre değilde eksiklerini istediklerini alamamak daha çok üzer o yüzden ne olursa olsun çalışmak derim

siz kafası çok karışık bir annesiniz. eski konularınızı biliyorum.

öncelikle erken yatmayı bırakın yada kan değerlerinize falan baktırın. bu kadar yorulmanız garip. sonrada destek alın bir uzmandan. mutsuzsunuz

12 yaşındaki kızınız ve eşiniz ile iş bölümü yapabilirsiniz bence. Kızınız mantıyı kendi hazırlayabilir veya çamaşır katlamanıza yardım edebilir.
Eşiniz yemek hazırlığına veya sofranın toplanmasına yardım edebilir. Çayı demleyebilir . Bunlar bile size zaman kazandırabilir bence.
17 yıl aralıksız çalıştım gebelik nedeniyle işten ayrıldım . Bebeğime bakacak kimsem olmadığı için kreş yaşına kadar çalışmayacağım.
Ama imkanım olduğunda kesinlikle işe döneceğim.
Bence işinizi bırakmayın

Yani gerçekten o da ilginç. Çocuğa ayrı yemek işini de ilk burda duydum. E çocuğa ayrı yemek yap, eşin elini bir şeye sürmesin, insan tabi depresyona girer 9da uyur. Karı koca bir destek almaları lazım, hem aile ilişkileri hem çocukları sorun yaşıyor böyle gitmez ki.
siz iyi misiniz
çocuğa ayrı yemek yaptığımı nerden çıkardınız ya
balık çok sevmiyor diye yanına mantı yaptım ne var bunda?bir mantıdan nerelere gelmişsiniz?
kızıma balık koydum mantı koydum salata yaptım onu koydum.çocuğun canı mantı istedi ya yaptım diye suçlu oldum

benim evimde balık yapılıyorsa balık yenir
ben bir de kalkıp mantı yapmam -hoş mantı 5 dk'da olur da yani gerek yok...çocuğum olsa ve böyle şeyler dese herhalde ben temiz deliririm .bilmiyorum benim arkadaşlarımın böyle çocukları yok -ya da benim arkadaşlarım s.sen kalkıp o mantıyı yapmayacakları için de olabilir...ama mesela kardeşimin bebeler böyle: yemek faslı 1.5 saat sürüyor, o onu yemez bu bunu beğenmez. eşi ayrı bi cins. kendi zaten korkunç yemek seçer...

hayatımda yemek seçmedim. yemek seçen sevgilim yemek seçen yakın arkdaşım olmadı. bana böyle şeyler ters. ortak bir karar alınır, karar verilen yemek neyse yapılır, o yemek yenir, bitti. biri ortalığı toplar öbürü bulaşığa girer çayı ben zaten üstüne içerim hemen içmem (sevgilimle de böyle yapıyoruz, kardeşimle de, ev arkadaşıyla yaşadım senelerce 3-4 ayrı kişiyle hep öyle yaptık)

neyse ben yılbaşı zamanı bir gün somon yaptım bir gün palamut, somon 20 dk palamut da aşağı yukarı 20-25 dk da oluyor 1 saat biraz fazla değil mi balık için?

5.30 evde olsam iş kıyafetimi çıkarttım giyindim, makyajı filan temizledim ettim biraz çocuğumla kocamla muhabbet ettim desem mutfağa girdim 6 olsa, balığı atar salatayı yaparım mesela burası normalde en fazla yarım saat.

zaten birlikte masa kuruluyor kaldırılıyor olmalı -bilmiyorum yani biz öyle yapıyoruz. masada sohbet olur uzar, o olabilir

ama normalde 3 kişinin masası -bebe yok bişey yok- herkes kurarken birer kere tezgahtan masaya ve kaldırırken de masadan tezgaha gitse hadi 2şer kere gitse kurulur kaldırılır....

bunda tam olarak yorulacak kısım ya da uzun sürecek kısım nerede ben bunu idrak edemiyorum :KK70:
masada sohbet kısmı hariç- dediğim gibi o olabilir. ama o da zaten eşle çocukla güzel bir zaman...
ben mantıyı balık yemediği için yapmadım ki
balığı çok sevmiyor 2 çeşit olsun diye yaptım asıl yapmasaydım istediğini yapmadım diye vicdan azabı duyardım.
balık yedi mantı yedi salata yaptım onu yedi
mesela bu akşamda karışık kızartma var o yenicek kurallar var evde
siz evlimiydiniz?

siz iyi misiniz
çocuğa ayrı yemek yaptığımı nerden çıkardınız ya
balık çok sevmiyor diye yanına mantı yaptım ne var bunda?bir mantıdan nerelere gelmişsiniz?
kızıma balık koydum mantı koydum salata yaptım onu koydum.çocuğun canı mantı istedi ya yaptım diye suçlu oldum
Ben iyiyim. Pek iyi olmayan sizsiniz ki sürekli şikayet postu açıyorsunuz biz de fikir veriyoruz. Alırsanız faydalanirsiniz almazsanız böyle devam edersiniz, bizlik bir şey yok ki.

Back
X