benim evimde balık yapılıyorsa balık yenir
ben bir de kalkıp mantı yapmam -hoş mantı 5 dk'da olur da yani gerek yok...çocuğum olsa ve böyle şeyler dese herhalde ben temiz deliririm .bilmiyorum benim arkadaşlarımın böyle çocukları yok -ya da benim arkadaşlarım s.sen kalkıp o mantıyı yapmayacakları için de olabilir...ama mesela kardeşimin bebeler böyle: yemek faslı 1.5 saat sürüyor, o onu yemez bu bunu beğenmez. eşi ayrı bi cins. kendi zaten korkunç yemek seçer...
hayatımda yemek seçmedim. yemek seçen sevgilim yemek seçen yakın arkdaşım olmadı. bana böyle şeyler ters. ortak bir karar alınır, karar verilen yemek neyse yapılır, o yemek yenir, bitti. biri ortalığı toplar öbürü bulaşığa girer çayı ben zaten üstüne içerim hemen içmem (sevgilimle de böyle yapıyoruz, kardeşimle de, ev arkadaşıyla yaşadım senelerce 3-4 ayrı kişiyle hep öyle yaptık)
neyse ben yılbaşı zamanı bir gün somon yaptım bir gün palamut, somon 20 dk palamut da aşağı yukarı 20-25 dk da oluyor 1 saat biraz fazla değil mi balık için?
5.30 evde olsam iş kıyafetimi çıkarttım giyindim, makyajı filan temizledim ettim biraz çocuğumla kocamla muhabbet ettim desem mutfağa girdim 6 olsa, balığı atar salatayı yaparım mesela burası normalde en fazla yarım saat.
zaten birlikte masa kuruluyor kaldırılıyor olmalı -bilmiyorum yani biz öyle yapıyoruz. masada sohbet olur uzar, o olabilir
ama normalde 3 kişinin masası -bebe yok bişey yok- herkes kurarken birer kere tezgahtan masaya ve kaldırırken de masadan tezgaha gitse hadi 2şer kere gitse kurulur kaldırılır....
bunda tam olarak yorulacak kısım ya da uzun sürecek kısım nerede ben bunu idrak edemiyorum

masada sohbet kısmı hariç- dediğim gibi o olabilir. ama o da zaten eşle çocukla güzel bir zaman...