• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu erkekler evlendikten sonra niye değisir???

ben de evli değilim ama gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki erkekler kolay kolay ailelerinin yada annelerinin etkilerinden çıkamıyorlar..
yani tamam eş secme konusunda aileden bağımsız karar veriyorlar belki ama evlendikten sonra ailesinde gördüğü düzeni,alışkanlıkları,fikirleri,durumları devam ettirmek istiyorlar ve en buyuk desteği tabii anneden alıyorlar..erkekler zaten biliriz anneci olurlar oysakı kız çocukları daha ergenlikte evleneceksin ele karışacaksın mantiğıyla büyütülüyorlar..kaçınılmaz..

tamam sadece 2 kişi evlenmiyor aileler de evleniyor ama herkesin evinin bir düzeni olduğu,olacağı unutulmamalı ve kımse kımseyı kendine benzetmeye çalışmamalı...
tabi bekara karı boşamak bana bunları söylemek kolay:)))

benım cok sevdiğim bi ablam vardı.eşi onu aldattığı için bosandilar.
derdiki; evlilik kadının özverisi üzerine kuruludur.ne zaman kadında ki özveri biter o evlilikde biter......:46::46::46:

evlenmeden önce sanırsınki dünyayı ayaklarına serecek.
evlenmeden önce aklına bile gelmeyen ailesi,evlendikten sonra herseyın önüne gecer,
evlenince tüm sorunlarına destek olacak sanırsın,o tam aksine başbelası ailesinin yarattığı sorunlara en büyük köstek olur.
(daha yazcamda cok sinirliyim ellerim titriyo yazamıyorum....):47:

bende çok merak ediyorum bulursanız haber verin

ben birtek kendimi sanıyordum çıldırıcam herkes çok severdi eşimi 5 sene çıktık mükemmel eş adayı evlendik doğum günü yıldönümü sevgililer günü evlilik yıldönümü hepsi yalan oldu nie die sorunca hamile hamile beni ağlatttı bağırdı bu adam 5 sene öğrenci haliyle para bulur buluşturur önüme sererdi sesim kötü gelse kaç saatlik yolu klakar gelirdi parasız haliyel bide nerde kalcan desem parkta yatarım derdi o adamdan bu adama sözde seviyor .bana bağırabileceğine asla inanmazdım öel bir bağırıyorki oooooo:(

bence oğullar aynı oluyorda , aileleri hiç çocuklarını adam yerine koymayıp hiç bir şeylerini merak edip ilgilenmez sormazken evlendikten sonra attıkları adımı bile sorar merak eder ve LAF EDER hale geliyorlar,ne yediğini, nereleri gezdiğini, eve ne aldıklarını
, evlenince akıllarına düşüyor bi evlatları olduğu , burunlarını her halta sokmaktan gurur duyuyorlar , oğullarda şımarıyor bizi seviyor ilgi gösteriyor diyorlar , fini köpeği gibi otur otur kalk kalk olup akıllarınca PUAN TOPLUYORLAR .
ayrıca şuna kesinlikle katılmıyorum ;
anneni çok seviyorum ama nie böle yaptıki vs . vs. aksine böle davrandıkça hiç hatalarını görmeyip sevilesi olduğuna her seferinde inanıyorlar ve hep haklı onlar oluyor , çok sonra canına tak edip kötülediğinde sana diyeceği ilk şey, yıllardır iyidi de hayırdır tek bi olayda mı kötü oldu hani çok seviodun olur , o yüzden hiiiççç te övmem sevmem kusura bakmasın, 3 senedir hep yuttum iyi davrandım çok seviorm dedim hep ben üzüldüm , artık direkt söylüorm valla ne görsem duysam bana karşı hata yapıştırıyorum kocişime , ne çekcem elin aptallarının tribini yut yut , azcıkta onlar geceleri huzursuz yatsın , aglasın hakkediyorlar insan dışı yaratıklar :1::1::1:

bence oğullar aynı oluyorda , aileleri hiç çocuklarını adam yerine koymayıp hiç bir şeylerini merak edip ilgilenmez sormazken evlendikten sonra attıkları adımı bile sorar merak eder ve LAF EDER hale geliyorlar,ne yediğini, nereleri gezdiğini, eve ne aldıklarını
, evlenince akıllarına düşüyor bi evlatları olduğu , burunlarını her halta sokmaktan gurur duyuyorlar , oğullarda şımarıyor bizi seviyor ilgi gösteriyor diyorlar , fini köpeği gibi otur otur kalk kalk olup akıllarınca PUAN TOPLUYORLAR .
ayrıca şuna kesinlikle katılmıyorum ;
anneni çok seviyorum ama nie böle yaptıki vs . vs. aksine böle davrandıkça hiç hatalarını görmeyip sevilesi olduğuna her seferinde inanıyorlar ve hep haklı onlar oluyor , çok sonra canına tak edip kötülediğinde sana diyeceği ilk şey, yıllardır iyidi de hayırdır tek bi olayda mı kötü oldu hani çok seviodun olur , o yüzden hiiiççç te övmem sevmem kusura bakmasın, 3 senedir hep yuttum iyi davrandım çok seviorm dedim hep ben üzüldüm , artık direkt söylüorm valla ne görsem duysam bana karşı hata yapıştırıyorum kocişime , ne çekcem elin aptallarının tribini yut yut , azcıkta onlar geceleri huzursuz yatsın , aglasın hakkediyorlar insan dışı yaratıklar :1::1::1:
ay evet demi evlenince kıymete biniyor evlenene kadar umurlarında değildi.ama kocaya söledikçe bizim aramız bozuluyor biz kötü olyoruz onlara yalaşıyorlar gcık oluyorum sanki ben bilmiorum 5 senedir oğularını bir halt yerine koymadıklarını düğündede çok koydularya şimdi olay oldu aramak sormak gitmek istekleri bitmio.ama artık onlar için eşimi üzmicem ben kötü oluyorum bişimi dediler hemen cvbını vercem eşimede hiç yansıtmıycam

benim en çok merak ettiğim kocasına gerçekleri gösterebilenler ve kocası tarafından anlaşılabilenler nasıl beceriyorlar bunu ben çok merak ediyorum çok.ay iyki açılmış bu konu yoksa kur kur valla hastalık sahibi olucam

tatlım bende 3 yılı aşkın evliliğim var, bana da çok yaptılar ettiler uzakta olduğum halde o 2 hafta da bile toplu yaptılar biriktirdiklerini sanki , şetyan gibiler , ne salakmışım diorm herkese amaaa ne saf felan derdim meğer hakkımda neler yapıp söylüorlarmış eşimi nası dolduruyorlarmış , ALLAH KORKUSU OLMALI İNSANIN İÇİNDE neler neler,
neyse ben herşeyi yaptım yufka yürekliyimdir hemen acırım ve unuturm yapılanı, hep iyi olayım insanlık bende kalsın dedikçe küçüğü de büyüde neler yaptı , yuttum hep, her gidişim gözyaşı gelişim göz yaşı , sayelerinde memleketimden tiksindim , aman eşimin gözünden düşmeyim mantıgıylamı nedir, hep onları çok sevdiğimi gösterdim yarandım mı HAYIR :1: ne iyilikler yaptım allah bilsin.
neyse hep sustum ağzımı bile açmadım sessizce ağladım hep yada eşimle kavga ettim sinirimi ondan çıkardım heralde oda savununca dananın kuyruğu kopuyordu tabi, haksız oldukları halde, hadlerini okadar aştılarki artık meğer ne çok tepeme çıkarmışım, dedim ki ben nelerinden korkuorm çekiniorm onlar kim dedim hakkaten hiç bişy değiller çok büyük görgüsüz ayılar o ayrı :ssz: en büyük vasıfları :34: neyse artık o kadar dolmuşumki hiç beklemedikleri bi anda patladım ortalık karıştı hiçte umursamadım eşimi de onlarıda o kadar bıkmışımki hiç gözümde yoktu çünki.eşimde herkese aynı zulmü yaptıklarını bildiği için bana hak verdi, meğer bilmediğim neler yapıyorlarmış diğer gelinlere ve akrabalarına , arkadaş çevrelerine, kudurmuşlar yani kimse ses etmedikçe :27:bunları ben bilmiyordum ama eşim duyuyormuş yaptıklarını bana tabiki dememiş, sonra yaptıklarının en baştan beri haksız olduğunu bildiği için , gördü , ne değişti hiç bişy :1: tatlı dille bi uyarmış oldu o yani :52::52: yine herkes halinden memnun ben hariç, sindiremiyorum en son yapılanı, görüşmüyorm zaten çok görüşmüyordm , ama gitmicem onlarda gelmesin, kendi gitsin banane, oda olay duyulmadan büyümeden kapansın istiyor , bende hep tmm dediğimiz için böyleler diorm bişy olmaz diyor, ha benim haklı olduğumu biliyor ama bişy değişmedi 2 duygu sömürüsüyle sırnaştılar yine , karnımda bebeğim öldü laf sokup dalga geçtiler ben acıyla kıvranırken bebeğim die, o kadar insanlar işte, daha neler neler, unutamıyorm affedemiorm, hatırda bi yere kadar artık yutamıyorm, yutsanda kimse eline sağlık demez zaten keyfine bakar , bence hiçte ezilmesin kimse insan olana insanım bundan sonra, eşler içlerini gayet iyi biliyorlarda hiç bi zaman sen haklısın benim ailem şöyle demiyor , hala savunmaya haklı neden aramaya çalışıyorlar :ssz::ssz::ssz: geçen 3,5 yılıma yanıyorum ve gözyaşlarıma yuvamı onlar için acıttığıma

Esin yabanci diye sen demi yabancisin benim esimde yabanci turk kulturuyle alakasi yok ama seven insan kiskanir bir yanlis yapmissiniz ve suclusunuz..ben olsam duygularim olmusse asla kabul etmezdim kinysmayi cunku esim nasil buri olyrsa olsun gerkwsten degerludir..ayipladim sizi..bi soz var insanin basina ne gelirse ya meraktan ya meraktan...cok merak etme sana ne emreden benim abimlede eski sevglilm iyiydi ama eskisi yazsa vana abim onunda benide kinar ve cok kizar..boyle iliskiler bana cok ssgliksuz geliyor..tuafff ben anlayamam kysura bakmayin..esinede suz soykemeyin o zsten bigun ogrenecek...

işin en acı tarafıda bu ya...ben bu adamla aynı evi paylaşan cok yalın bi aile dostumuzun oğlu vardı onun tavsiyesi üzerine görüstüm,ama mesele esimin ailesine 8 saatlık mesafede ve cakılı kadroyduk.amaaan sorun olsalar ne kadar olurki ayda yılda bir görcem dedim.ama evlenince işin rengi değisti.kp 15-20 gunde bır gelincek dedi biz evlendikden sonra.ve bız 8 saatlık yola 15-20 gunde bir cıktık....ama ne ilginçtırkıesim ve esimin ailesiyle benım ailem tanısacaktı.daha ortada söz nişan hiç bisey yok.bende ogun nöbetciyim ,nöbeti degiştiremediğim için gidemedim.babam sadece eşimi bir kez gördü ve beni çağırdı dediki; bak kızım bu cocuğun iki kusuru var,
1.ailesine cok düskün
2.işine cok düskun
bende dedimki bab daha cocuğu bir defa gördün.bence yanılıyosun.öyle abartılcak kadar deil dedim.hem ne var bunda sende kendi ailene ve işin ecok düşkün deilmisin.dedim.aynen öyle ailesi en buyuk kabusum.....işine gelince onu bile bile geldim zaten.benım demek istediğim evlenmeden önce bana yok yokdu.her turlu nazım cekilr asla kusmezdi.simdiailesi ne kadaar kotu olursa olsun asla kusmuyo sırt cevirmiyo.ama bana gelince ....bu gun kusluğumuzun 4.gunu...:43:

Bi arkadaş demiş ya ya idare edicen ya kavga gerçekten ya bu deveyi guducen ya bu diyardan gidicen gitmekte öyle kolay degil malesef..

O sana kustugu zaman ne yapiyorsun canim?

Ben evlendigim ilk zamanlarda eşim bana hep kuserdi birine anlattigim zaman sasirirdi erkekde kusermiymis diye gercekten cok kotu bi durum o bana kustugunde daha çok ustune giderdim ozen gosterirdim aman barisalim diye hakli oldugum halde ben gider yanasirdim ama baktimki ben ona yanasinda daha cok havalaniyor biraktim kusuyo mu hic umursamiyorum o bana kusunce bende ona kusuyorum ben normalde kusmezdim tartismalarda simdi o hatali olunca ben ona kusuyorum nasil barisicagini şaşırıyor cokta uzatmiyorum tabi barisiyorum onun silahiyla onu vurdum yani...

Bide zaman gerek biraz annem hep derdiki kapi dibini beklemeyen bas köşeye gecemez derdi ayni bizim gibi onlarda yeni evliyken bizi tanimaya calisiyolar ve beni bu yasa getiren ailem mi yeni gelen 2, 3 senelik bu kiz mi hakli diyolar biraz sabretmek lazim zaman vermek lazim zor bi süreç ama hemende olmuyor bazi seyler Allah hepimizin sikintisini gecirsin ins..:16:

Evlilik sadece annelik için yapılır.
Onun dışında resmen kölelik benim için.
Şimdiki aklım olsa çok başka şartlarda evlilik yapardım.
Sadece kendimi düşünürdüm.

Çünkü sen ne kadar fedakarsan karşı taraf o kadar sömürücü:ssz:

% 90 ı evlenmeden evvel köpek, evlenince öküz...

Süper ya koptum son cumlenize resmennnnnn

:9::47::60::60::60::60:

Sinirden yanlis konuya msj atmisim kusura bakmayin..ama genede her zaman da erkekler drgil mesele sorumlukuk yasam sartlari is stresi yorgunluk hersry insani degistiriyor bence drgismesek tuaf..yok o gez toz yat ic ...bitti kizlarrr.bizde degisiyoruz erkeklerde obemli okan srvgi olmesinn

Evlilik her iki tarafi da degistiriyor.
Ama iyi ama kötü... degisme olur olur da önemli olan sevginin sayginin bitmemesi... aşk flört dönemnde oluyor. Bide biz de degisreblyrz karsimizdakini. Ewlilik guzel hele de ewlat sahibi olunca bmbaskaaaa..

Canım aslında değişmiyorlar ,gerçek yüzlerini gösteriyorlar,sevgili,nişanlı vs iken herkes daha çok iyi yönlerini gösteriyor,evlendikten sonra ise ne kadar türlü türlü huylarımız varsa ortaya çıkıyor, sevgiler

Canım aslında değişmiyorlar ,gerçek yüzlerini gösteriyorlar,sevgili,nişanlı vs iken herkes daha çok iyi yönlerini gösteriyor,evlendikten sonra ise ne kadar türlü türlü huylarımız varsa ortaya çıkıyor, sevgiler
Bnmki nisanliyken de sevglyken de snirliydi :-) ama yüregi cok guzel bi görsen . Hii su da var siniri anlik dakikalk .. az susunca olay buyumuyor. Hii bazende susamiyorm bagirinca olay buyuyor. Eee ben snirlennce de o susarr. Boleee surduruyprz iste. Sevgimz buyuk.

evlenmeden önce sanırsınki dünyayı ayaklarına serecek.
evlenmeden önce aklına bile gelmeyen ailesi,evlendikten sonra herseyın önüne gecer,
evlenince tüm sorunlarına destek olacak sanırsın,o tam aksine başbelası ailesinin yarattığı sorunlara en büyük köstek olur.
(daha yazcamda cok sinirliyim ellerim titriyo yazamıyorum....):47:

ah canım benımm cogu kışı ne hayallerle evlenıyorda ıste erkek mılletı mutlaka bır sorunla cıkıo karsına..allah yardımcın olsunnn sakin ol fevrı davranma pısman olma...

şu sözü ben yeni öğrendim.....
bekarlara da söylüyorum hep.....

"kocayı pekmezmi sandın, seni hiç üzmezmi sandın???"

ben pekmez sanmıştım gerçekten bekarken....
ama öyle değilmiş.

dün gece ben uyuyoken yanıma geldi.daha fazla küs kalmak istemiyorum ,ben kendi adıma özür dilerim dedi.dünya malı için birbirimizi incitmeye değmez ,senden tek isteğim biraz daha sabret ,sana her türlü sözü veriyorum o evi satacağım,sana buradan ev alacağım dedi.ama benı bunaltma zaten yeterince zor bi işde çalısıyorum .sadece arastırıyorum.banka faizine bulasmayalım,kıme huzur getirdiki bize getirsin.bana bırak düsündüğüm birkac secenek daha var.sadece bu kadar bekledin biraz daha bekle dedi...

ben de nişanlıyken aynı vaadlerle yatıp kalkıyodum.ha hiçmi işe yaramadı o vaadler yaradı tabiki.benim saf saf ağzım açık durup izlememe...esimiin açıklaması ilk günden tepkilerini toplamayalım.
benim gibi salak aşık ya, sevdalı ya o nederse öyle olsun dedim sonuc mu....:2:
balayına bile gitmedik ailesinin yanında kalması gerekmiş.gelin mevlüdü varmış.düğünden bir gün sonra yapıldı gelin mevlüdi biz 5 gün sonra evimize geldik.ne önemi var onun ailesi memnun olsun.....ha memnun oldularmı tabiiki hayır.düğün dernek hersey onlar nasıl isterse öyle oldu.simdi elimde kalan tek sey gelinlikle cekilmiş fotoğraflarım.ne ara giydim çıkardım hatırlamıyorum bile...inanmıycaksın belkı ama düğünümüde hatırlamıyorum.cünkü ailem halime üzülmesin diye sahte gülücükler saçmaya yoğunlastırmıstım kendimi.esime göre herşey yolundaydı,cünkü ailesinin verdiği komutlar hep yerine gelmişti.ben tepkisiz kalınca da devamı geldi zaten.eşimin 5 yıllık evliliğimizde benim için yaptığı tek sey tayın zamanımızda benim ailemin bulunduğu sehri secip ailemin yanında ev tutmak.ailesinin tum tepkilerine rağmen yatı.gerçi burda cocugumuza annem baktı ama ne önemi var.eğer onun ailesinin yanına gitseydik annesi ben bakmam dedi.ama dediğim gibi ne önemi var söz konusu onun annesi.şimdi esim benim annem kızımıza bakmadı senın annen baktığı için geldik ,yada burda bana sağlanan iş imkanı oradakinden daha iyi olduğu için geldik demiyo.ben senin içingeldim sende benim için iki gün ailemin yanına gidiyoz dayan diyo.2 hf da bir gidiyoruz.
yanı saa diyceem;şimdi nasıl baslarsa ilerdede öyle gider.ha eşim hiçmi düzelmedi,tabiiki düzeldi.en azından önce ailesini hatalarına rağmen savunurdu.şimdi bilyor ve görüyor.sadece o kadar:1:

O zaman sevgili arkadaşım şunu kabulleniyorum ki bizim adamlar ne yazıkki ailelerine karşı pasifler :14:
Gelecekte bende muhtemelen snn anlattıgın türden seyleri sıkça yaşicam- hatta büyük olasılıkla bzmde düğünümüzde onun ailesi saçma salak seylere trip yapıp burnumuzdan getiricek çoğu şeyi. Ama nolursa olsun ben de elmden geldiğince değişsin diye çabalicam nişanlımı yoksa elini bi kez olsun taşın altına koymayan ailesi mutsuzluğumuzun tek sebebi olucak :18:

Back
X