BU EŞİTLİĞE AYKIRI BİR DURUM DEĞİL Mİ

inatla bölümleri kötülemenizi iyiniyetli görmedim
burada bölümler alakasızmış
iyi/kötü olmasından ziyade

sağlık lisansiyerlerinde (ben de sağlık lisansiyeriyim) bazı sağlık programlarında (bakanlık belirliyor kim için hangi program) YL filan yaparsanız o zaman başka bir durum söz konusu, burada öyle bişey yok, o anlamda bu bilgi önemli.

Anlatmaya çalıştığım şey buydu teşekkür ederim

Valla ben bu işi aşırı saçma buldum

Ben doktorum ben de memurum, o zaman gireyim sınava kazanayım psikoloji felsefe falan, gündüz gelmiyorum diyeyim, bir yerleriyle gülerler.

Doktorluk yaparken hukuk okuyan arkadaşlarım var, böyle bir kayırmaca olmuyor.

İş arkadaşın razıdır senin yokluğun ona yük bindirmez vs vs o zaman tabi ki izin verilsin.

Valla kanka annem hemsire, kendisinin anlattigina gore hastane yoneticileri genelde profesyonellikten uzak, kafalarina gore takilan tamamiyle niteliksiz tipler. Sen de yazil istedigin yukske lisansa yap tezini misler gibi kendini gelistir.

Atilmak ve tazminat icin oyle yapiyor olabilir. Eger devlet memuru ise zaten calismadan da ucretini aliyorsa bu sekilde davraniyordur

Ya sorumlu da onlardan hep öğrenci diye bahsediyor da hani öğrenciler her zaman gelemezler gibi ben de öyle yazmışım hemşirelik görevlerinden çok bu mazeret dile geldiği için.
Yukarıda da yazdım resmi dilekçe verin kimseyle muhatap olmayın

stratejik personel haric maddesi var .doktor tayin isteyemez ama hemsire isterse kabul edilir mesela hemsire stratejik personel degil .

Doktorluk stratejik personel o yuzden bizde izin hakki yok ama hukuk okuyorum dese bir hemsire calisma saatlerini ona gore duzenlemek zorunlu merak eden varsa saglik bakanligni vs arayip sorabilir.yada kuruma dilekce verin onlar size yaziyla donsun A Aleenn var derlerse kabul edersiniz yoksa da sorumlunuza kanit olur

Bence dönüşümlü olmalı. Ama ben memnunsam iş yükümü azaltıp paslaşıyorsak, onlar da başka konularda bana anlayış gösteriyorsa ben de anlayış gösterirdim, işime gelmiyorsa şikayet ederdim başkasının öğrenciliği beni ilgilendirmiyor.

İş yerinde birilerinin baskalarini zorunlu olarak sürekli tolera etmek zorunda olması berbat bir şey. Bir kere olur kabul edersin ama bütün calisma programın başkalarına göre olmamalı. Listeyi kim yapıyorsa ona rahatsızlığını yazılı olarak iletin. Bu sorun kolay kolay çözülmez bence. En azindan elinizde somut şeyler olsun rahatsızlığınıza dair. Bir de bildiğim kadarıyla yöneticiler cimer yoluyla şikayet edilmekten çekiniyor belki o yolu denersiniz.

Hemşirelik bitirip atanmışlar sonra sınava girip yeni bölüm kazanmışlar.
İyi de bu öğretmenlerde de böyle. Yüksek lisans yapanların bir günü kanunen boş olabilir idare öğretmen isterse vermek zorunda ama bize boş gün yok. Öğretmen yüksek lisansı bana mı yapıyor, ben neden beş gün geliyorum deme şansımız yok. Kanunda haklarıysa…

Haksızlık değil yasal hakları ve onlarda bu hakları kullanıyorlar. 657 yönetmeliğinde var zaten bu, sorumlunuz yapmasa kendileride şikayet edebilir. Bizdede böyle okuyan çok kişi oldu.
Bende sağlıkçıyım, memurum ve bu tip durumlar her ortamda olacak şeyler, mesela iki sağlıkçı evli çift çocukları varsa aynı güne nöbet isteyebilir oda hak diyelim haftasonları hep denk geldi ama ona şu güne yaz diyemezsin “aynı gün” hakkını kullandığı için. Bu kişilerde eğitim hakkını kullanıyor, mesailerini doldurdukları sürece sadece teslimdeki eksikler ile ilgili tutanacak tutabilirsin, yada 2 kişiyi teke düşürüp başka servisten eleman çekebilirler denge açısından

Evet zorunlu hatta full 24 çalışma sisteminde dahi sınav günlerine nöbet yazılmıyor. Nasıl değil diyolar anlamadım, insiyatif ile eğitime engel olunsa mobinge girer, böyle açılmış davalarda var diye biliyorum.

Farklı branşta eğitim alsalar bile eğitim hakkı mı diyoruz? Eğitimlerini tamamladıklarında artık sağlık hizmeti vermeyecekler ya bu kişiler. O yüzden onlara bu hakkı tanımak saçma değil mi?

Ben de devlet iştirakli özel bir firmada çalışıyorum. Yarı devlet gibi düşünün. Yaptığımız iş ile ilgili yöneticimizin de onayladığı bir alanda yüksek lisans ve doktora konusunda her zaman destekleniyoruz. Ancak alakasız bir branş olursa tabi ki destek olunmuyor.

Biz demiyoruz devlet diyor. Devlet bu hakkı verip 657ye koyduysa konu bitmiştir.

Biz demiyoruz devlet diyor. Devlet bu hakkı verip 657ye koyduysa konu bitmiştir.
nerede devletin 657'de o koyduğu yer?

kişi 2 yıllık veya lise mezunudur 4 yıllık okur
4 yıllık mezunudur YL yapar

sağlıkçılar için sağlık bölümü okur

bunlar ayrı ayrı durumlar

zaten lisans mezunu olan kişi için lisans eğitimi sırasında zorunlu bir izin hakkı 657'de yok

"ders saatine göre düzenleme yapılabilir" deniyo sadece, yani mümkünse izin verilir. özellikle herkese izin verilirken bir kişiye verilmeze mesela o kişiye haksızlık olur. bunlar da başka.

657ye göre izin verilir bu da zorunlu denirse bu tümden saçma tüm polisler tüm öğretmenler de 657li hangisinin öyle gündüz işe gelmeme diye bir izni var? 657 der ki "izin verilebilir" sonra her kurumun kendi ayrı düzenlemesine bakılır.

bu dediğiniz izinde o sağlık bakanlığının kendi yönetmeliği (yönetmeliğin dediği de şu : sağlıkla ilgili 4 yıllık ( Lisans) bir bölüm kazanıldığı takdirle haftalık çalışması gereken 40 saati boş günlerinde, gece nöbetinde veya hafta sonunda çalıştırarak tamamlatılır, yani yine sağlık bölümü değilse SB'da da bir zorunluluk yok, izin veren inisiyatifle veriyor) bunun zaten 657ile alakası yok (zaten kanunda açık düzenlemesi olsa yönetmeliği olmazdı), o da nöbetli çalışılması mümkün olan bir yer olduğu için veriyor. mesela siz nöbetli çalışansınız il sağlıkta 5 gün 8-5 çalışan kişi gidip sosyoloji okuyacam 5 gün 8-12 dersim var gelemem dedi, nasıl olacak?

Ama onların gelmemesi size bi yük bindirmez. Konu sahibi ise onlardan dolayı çok çalıştığından bahsetmiş. Farklı durumlar yani

sınıf öğretmenlerinde ne yapıyorlar boş günü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…