BU EŞİTLİĞE AYKIRI BİR DURUM DEĞİL Mİ

Bizim yönetim çok garip. Bir meselenin daha yönetimle çözüldüğünü ben görmedim.
 
Hayır eşitliğe aykırı bir durum değil. Kanuna göre örgün öğretimde okuyan bir memurun çalışma saatleri ders saatlerine göre ayarlanmak zorunda. Haftalık 40 saatlerini dolduruyorlarsa hiçbir şey yapamazsınız.

657 sayılı kanun madde 102/B:

Örgün eğitim kapsamındaki yükseköğrenim gören memurlara, öğrenim gördükleri öğretim kurumlarınca yapılan ders programları doğrultusunda, haftalık çalışma saatleri ve günlük çalışma sürelerinde düzenleme yapılabilir.
 
"yapılabilir"den nasıl "zorunda" yı çıkardınız yahu?
izin verilebilir, bu izin şarttır ve illa yapılacak demek değil

inisiyatif bu, sorumlu yapmasa ve aksi takdirde işyerimde iş huzurunu sağlayamıyorum dese kanun neden demez

babam 40 sene kamuda yöneticilik yaptı, örgün okuyan (ama ilk lisansını okuyan) çalışanlara hep inisiyatif kullandı, ayarladı.
fakat babamın işçileri hep erkek, kimse süt izni doğum izni zaten kullanmıyordu. refakatçi izni azdı. cenaze vs oluyordu tabi.
kadın ağırlıklı yerlerde iş takvimini yapmak zaten apayrı bir mesele. kadınlar sürekli izin kullanıyor.

dolayısıyla iş takviminin imkan tanımadığı yerlerde bu inisiyatifi kullanmayan pek çok da amir vardı, hiç bir müfettiş de neden kullanmadın demedi.

24 saat esasıyla çalışıp (babamın işyeri de öyle) bir de personel fazlası olmayan bir yerde kimse amire neden inisiyatif kullanmadın diye bişey demez, demiyor.

geçrekten zorunlu olan izinleri kullandırıyorsa tamamdır, gerisi inisiyatif.
 
eğer sorumlunuz ile halledemiyorsanız bir üst amirinize bu durumu dile getirin kimse kusura bakmasın bir gün değil iki gün değil idare etmeniz her gün. yani ben bu haksızlıga gelemeyip ortalıgı ayaga kaldırırdım sanırım. ama tek karşı cıkmayın sizinle beraber bu durumda olanlarla gruplaşıp şikayetinizi yapın.
 
Siz de ikinci üniversite olarak bir yere kayıt yaptırın. Bu ikinci üniversite olayını biraz araştırın var böyle bir şey.
Derslere gitmeseniz bile dersim var deyin gündüz nöbetine gitmeyin siz de madem öyle. Azami süre ile birlikte en az 7 yıl ohh ne ala millet çakal olmuş.
 
İlk paragraftan sonrasını okumadım. Yine bi ton gereksiz şey yazmışsınızdır. Kısa bir kesitini aldım, madde numarasını da koydum oraya. Açın kanun maddesini bakın, çok zor değil. Zorunlu olduğunu göreceksiniz.
 
Egitim hakki kapsaminda degerlendiriliyor yani idare etmek zorundasiniz egitim tayin hakki bile bu yuzden var .
 
Ya biz öğretmenler müdür insiyatif göstermezse rapor vs olmadan yüksek lisans vs yapamıyoruz çalışma şartlarını aksatacak şekilde.

Memur için eğitim instiyatifi tayin falan eskidendi artık yok

Orta yolu bulmalı yoksa daha kıdemli birine gidemez misiniz?
 
Bunu daha önce sorumlum ile konuştuk. O daha önce idarecilik de yapmış ve detaylı biliyor. Zorunluluk yok. Bir de mesela üst öğrenim olursa mesela hemşirelik lisans hemşirelik yüksek lisans yaparsa bu idare edilir. Bunların durumu bizim sorumlunun ve idarenin bir şeyi.
 
Egitim hakki kapsaminda degerlendiriliyor yani idare etmek zorundasiniz egitim tayin hakki bile bu yuzden var .
Eğitim tayini diye bir şey bile artık yok. Ki zaten varken de üst öğrenim için bu vardı. Bunlar bu saçma bölümler için eğitim tayin hakkı kullanamazdı ki. Belirli bölümler için yapılıyordu.
 
Ya millet gerçekten çakal olmuş. Bir tanesi sürgün mesela. Bir yerden bir yere hep sürülmüş son durak bizim servis çünkü gerçekten çalışmıyor. Ben onun özellikle tamamen bilerek böyle yaptığını düşünüyorum.
 
Memurlar örgün eğitimde saat ayarlaması + sınav izni + yüksek lisans izni gibi çok güçlü haklara sahiptir. Resmi belgeyle talep edildiğinde kurum reddedemez.

Bu da bir hukuk sitesinden alıntı.
 
Egitim hakki kapsaminda degerlendiriliyor yani idare etmek zorundasiniz egitim tayin hakki bile bu yuzden var .
zaten lisans okumuş olan bir memurun tekrar lisans okumak için tayin hakkı çoğu kurumda yok
bir üst basamak eğitim söz konusu ise ancak o da yine her kurumda olmamak üzere var

eskiden her memur lisans mezunu değilken yine bunlar tolere ediliyordu ama şimdi bunlara izin/tayin zorunlu derseniz (ki yasada öyle bişey yok) çarşı karışır

tüm polisler de kaydolsun kanatlı hayvan yetiştiriciliğine izin/tayin istesin dursun mesela bakalım kim veriyor izin
zorunluymuş ya.
 
inatla bölümleri kötülemenizi iyiniyetli görmedim
 
Memurlar örgün eğitimde saat ayarlaması + sınav izni + yüksek lisans izni gibi çok güçlü haklara sahiptir. Resmi belgeyle talep edildiğinde kurum reddedemez.

Bu da bir hukuk sitesinden alıntı.
Ben şikayet ederken durumu sorumlu liste aşırı zora girince onların isteklerini de yapamıyorum gibisinden bir şey söyledi. Kız da hemen evet ben de bir tane sınava giremedim diye savunmaya geçti. Yani yapılmasa yapılmaz yasal değil. Kendi de söyledi bu tamamen inisiyatif diye. Hatta bu mümkünse ayarlanma durumu da aslında üst öğrenim olursa var. Lise mezunusun üniversite okursan ya da işte lisans mezunusun yüksek lisans yaparsa gibi. Yoksa tüm memurlar için örgün bir programa kayıt yaptırıp sürekli izin gibi şeyler hak olsa herkes bir yerlere kayıt yaptırır bu iş düzeni nasıl dönecek
 
inatla bölümleri kötülemenizi iyiniyetli görmedim
Farz edelim ki dereceli bölümlerde okuyorlar yine ben mecbur muyum onları idare etmeye? Özelikle söyleme sebebim biz de iki saat sınavda dursak üç beş netle hemen gelecek bölümler biz de girelim o zaman. Özellikle bir tanesi çalışmadığı için servisten servise sürülmüş biri. Ben onun bilerek yaptığını düşünüyorum mesela iş yükünden kaçmak için. Üstüne bizim meslekle bir alakası da yok. Hemşirelik yüksek lisans falan olsa yine anlayacağım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…