seni çok iyi anlıyorum şu teknolojı hayatımıza girdiğinden beri insan ilişkileri soğudukeske yapabilsek, esimle tatile gittigimiz zamanda orda birseylerle ilgileniyor resim cekiyo veya telefonuna bakiyo kendine bisey buluyo oyle cok derin sohbetler paylasimlar olmuyo havadan sudan. bunlari ozledim aslinda. yani evliyizde tek gorevimiz kadin ve erkek is bolumunu yapmak degilki. ben duygusal bir insanim paylasmak istiyorum..
Niye kabul ettiniz ki onun şartlarını aslında madem sizin karakteriniz öyle değildi? Ama olmuş bir kere. Ona karışmamalı falan da diyemiyorum şu anda, normalde derim, çünkü baştan o şekilde anlaşarak evliliğin içine girmişsiniz. Sonradan ben dayanamıyorum derseniz siz hatalı olursunuz. İsteklerinden de zaten tipik eski kafalı birisi olduğu belliymiş. O yüzden şimdiki tartışmalardaki tavırları falan da normal ona göre.
Ama günlük hayatın geçişi bakımından, evet iş güç olduğu için, insan çoğu zaman yorgun oluyor, biz de bir çok gün öyle uzun uzun zaman geçirip sohbet edemiyoruz. Normal bence bu. Arada bir kendinize zaman ayırıp bir şeyler yapmak lazım ama, haftasonu falan. Siz planlayın bu tür şeyler, belki o zaman olur.
Evli değilim ama evlenen arkadaşlarım,evlenirken, evlenince bu kişi düzelir diye düşünme, daha kötü olur daha iyi olmaz derler. Size olan ilgisinin de git gide artacağını zannetmiyorum ama zaten genelde böyle monotondur evlilikler. Evli arkadaşlarım da öyle, akşam eşi gelir yemek yerler, ikisi de ayrı ayrı bilgisayarda bir şeyler izlerler ve uyurlar. Bazen akşamları 2 3 cümleden fazla konuşmuyoruz bile diyor arkadaşım:) Ama diğer kısıtlamaları fazla geldi bana da, ben bana hiç içki içmeyeceksin, denize girmeyeceksin diyen biri ile olamazdım zaten. Bunlar seni çok rahatsız etmiyormuş zaten ama evlilikteki monotonluk böyle devam edecek sanırım.
senı ne mutlu edıyorsa onu yap bence canım kendını cok kısıtlaman senı rahatsız edıyorsa esınle acık acık konus bu benı mutsuz edıyor veya bu mutlu edıyor dıye. anlamazsa da oyle bırıyle ömur gecermı bılınmez. hep dıyoruz evlenmek ıcın evlenmeyın dıye benımde yasım 31 evlenmeyı dusunsem kırk kere dusunurum
evet aynen o şekilde.üzgünüm karakter meselesi değişmezler,değiştirirler..Cocuk olunca bosanmak zor olur sadece, veya onada ayni seyleri yaptiracak benimde o sekilde egitmemi isticek, yani kiyafeti vs. disari cikmasi. hele kiz olursa..
seni çok iyi anlıyorum şu teknolojı hayatımıza girdiğinden beri insan ilişkileri soğudu
aynı ben :) günlük hayatın koşuşturmacasında oyun telefon falan dınlendrıyor ama bazen insanı. belki de ilgisini çekecek şeyler anlatmıyorsunuz.ozellikle bazi erkekler isi cok abartiyor cocuk gibi ellerinde oyun haber, iki kelime konusup sosyallesmiyorlar. Allahtan bizde play station yok esim basindan kalkmazdi.
Bazen bisey anlatiyorum esim dinliyo ama ayni zamanda telefonunda bisey bakiyo banada "dinliyorum ben anlat" diyo anlatiyorum tepki vermesi gereken yerde vermiyo falan, bu durumda ne tepki verebilirimki, soylenirsem dirdir yapiyosun bi huzur ver yorgunum diyo falan.
aynı ben :) günlük hayatın koşuşturmacasında oyun telefon falan dınlendrıyor ama bazen insanı. belki de ilgisini çekecek şeyler anlatmıyorsunuz.
Biz hayatta yapamayız o telefona bakmadan işini. İkimiz de oyun falan oynuyoruzsaflik mi diyeyim aptallik mi , ayrilmak istemedim bitirmek istemedim kendi haklarimida diretmedim kabul ettim soylediklerini. baya ciddi sekilde konustuk aslinda, bastan bunlari soyledi bana, o haksiz degil tabiki.
esimin aksam gec geldigide oluyor 9-10 mesaiye kaliyor o zaman zaten bisey yapacak halde zamanda kalmiyo, onun disinda klasik aksamimiz yemek tv/ bilgisayar veya cay sohbeti, ve yatiyoruz. bu arada esimin elinde hep telefon var ya is emailine bakiyo ya instagram yada oyun. ona gore cok normal bu yasanti.
bense aksam yemek yiyelim masayi birlikte toplayalim sonra oturup iki sohbet edelim telefona bakmadan dizi izleyelim film izleyelim diyorum. (ev iside bende cunku)
bence olduğun gıbı devam et gunluk hayat içinde yasadığın seyler genelde pek ılgısını çekmıyor demek ki :) ama dediğim yolu mutlaka dene 2-3 gun hafta sonu tatılı vs bak çok iyi gelecek demedi demeyani genellikle gunumu anlatiyorum, oda bazen telefonu elinde dinliyo beni ama anlamiyo dediklerimi. anlatmayip sussammi :) belki dikkatini ceker.
Herkese merhaba,
Evliligimi iyilestirmek mumkunmu veya vazmigecmeliyim bunun icin yazmak istedim.. 3 seneye giricez esimle birlikte evlenmedende 1 sene flort donemimiz olmustu. esim cok yogun calisan, isinde gucunde, sorumluluk sahibi iyi bir insan ozunde. aile yapilarimiz cok farkli, o daha dindar tutucu bir aileden geliyor, bendende evlenirken ickiyi birakmami daha kapali giyinmemi istemisti, denize girmemi falanda istemiyor, bunlari kabul ederek evlendim tabiki yadirgiyorum bazen icimden eskisi gibi giyinmek (cok acik giyinen biri degildim zaten ama esim pantolonun ustune bile uzun seyler giymemi istiyor) denize girmek veya icki icmek gelebiliyor. bunlari soylememin sebebi yorum yaparken bilginiz olsun.. esimle daha cok paylasmak, eglenmek, gezmek tozmak istiyorum, o ise hep isine odakli is ev monoton bir hayat istiyor ve bu sekilde yasiyor. isteyken fazla konusmayiz, 1-2 mesaj , evede 8 gibi falan gelir yemek yeriz ya telefonuna bakar ya birlikte bisey izleriz. ama boyle uzun uzun paylasimlar sohbetler pek olmaz, bilmiyorum ben mi cok sey bekliyorum evlilikten sizce?
Artik bu beni mutsuz etmeye basladi, benim ailemde herkes paylasir konusurdu, iletisimi kuvvetli bir ailem vardi, belki onlardan oyle gordum diye garip geliyor. Arkadaslarimla, is ortaminda, ailemle cok mutluyum neseliyim. evde esimden o ilgiyi ve paylasimi gormeyince cok durgunlasiyorum moralim bozuluyor. kavga ediyoruz bazen ben cok zorlar ustelersem ve bana hep sen bu kadar ustelemezsen hersey daha guzel olur diyor. kavga esnasindada cok kirici konusur. kisacasi tam bir eski kafali turk erkegi.
ne diyorsunuz sizce nasil mutlu bir sekilde evliligi yurutebilirim?
cocugumuz yok bu arada, seneye dusunuyoruz..
gercekten oyle cogunlugu, eve gelip herkes kendi kosesine cekiliyor, fakat bu hale gelmesi icin 2-3 sene cok az bir sure degilmi? cocugumuzda yok daha yeni evli sayilmazmiyiz :)
ve evet istekleri cok fazla bencede. sanirim bende erken evlenmisim..
Sen burdaki evliliklere bakma canim. Cogu kadin mutsuz ve bunu normal saniyorlar. Kendilerini teselli etmek icin "tipik erkek iste" diyorlar. Ki cidden her erkek öyle degildir.
Ben anladim senin ne söylemek istedigini. Bak bizde is sonrasi cogu zaman kösemize cekiliriz, ancak bu her zaman degil. Bazen cok güzel sohbet ederiz, beraber kahkaha atariz. Yada aksam bir yerlere gideriz. Özelikle hafta sonlari monoton hayatimizi biraz daha kirabiliyoruz.
Ki senin derdin sadece gezmek degil. Esin ile bir bagin yok. Gercek bir paylasim yok. Evlilikte ilk basta es en yakin dost olmali. Beraber paylasim olmali, hayata bakis, mizah anlayisi,.. Bunlarin hicbirini sen esin ile paylasamiyorsun.
Ben böyle bir evliligi yürütemezdim sanirim. Sende sanirim öyle bir anlik heves ile asil sevgi ve paylasimin tam ne oldugunu bilmeden bu kisi ile evlenmissin. Evlilik cekilcek bir cile degil. Aksine mutluluguna, mutluluk katmali. Mutsuz isen bosanmak en iyisi. Bi hayata sadece 1 defa geliyoruz sonucta.
Cok iyi anlamissin ne demek istedigimi, aynen bu iste sorun. En iyi arkadasim degil , hatta bazen hakli oldugum birseyi soylemeye bile cekiniyorum yine beni suclar, ezer veya kizar diye kavga cikmasin diye paylasmadigim seyler oluyo.
Gercek bir paylasimimiz yok, ya bana zamani yok ya cok derin paylasima /sohbete gerek duymuyo veya beni dinlemiyo telefonuyla oynamayi tercih ediyo vs bu genel olarak boyle beni cok iyi tanidigini bile dusunmuyorum. ve evet tam olarak anlamadan evli buldum kendimi..
ya boyle kabul edip kendi hayatima bakip kendimi mutlu edicem yada ayrilicam.. ikisinide yapmak zor, iliskide kalmakta ayrilmakta..
Ben sana ayril diyebilirim ancak bu karari kendin alman lazim. Yani hangi karari alirsanda, önemli olan pisman olmamak ve o kararin yüzde yüz arkasinda durmak.
Ancak sunuda söylemek isterim, bir evliligi sirf "ilerde daha iyisini bulamam" diyerek sürdürmek iyi degil. Mantiklida degil. Gelecegi bilmiyorsun diye cile cekmeye degmez. Her zaman derim, önemli olan mutluluk ve huzur. Ona göre kararini ver canim.
Baştan kabul etmişsiniz şimdi ben istemiyorum böyle bişey demek saçma bence
aslında flört dönemi bu tip şeyleri öğrenmek için var. siz flört derken 1 sene boyunca hiç mi gözlem yapmadınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?