Bu evlilik kurtulur mu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başta bende yoktu onda vardı sanırım şimdi dengeler değişti. Beni kimseyle paylaşamıyor, bu sokaktan geçen bir insan bile olsa. Ama bu kıskançlık beni boğuyor, tıkanıyorum...
Selâm sizemi verildi orasını anlamadım ben ?size değilse sizin vermeniz biraz abest olmuş ..

Ayy her dakika diken üstünde yaşanır mı ya?
Selam aldın, ona baktın, yok bilmem ne diye paranoyayla mı uğraşılır? Kocanız çok yorucu biri. Terapist sorunun ne olduğunu söyledi mi? Ciddi bir sıkıntı var çünkü.
Zerre suçunuz yokken devamlı özür dilemişsiniz bir de. :olamaz:
Valla şunu çok net söylüyorum, kocam aileme saygı duymak zorunda. Duymazsa boşarım. Ailem kırmızı çizgimdir, öyle eve gelmelerini falan yasaklayacak, kendi kendine küslük çıkaracak öyle mi? Bir de anneme "terbiyesiz" diyecek hı? Amel defterini kapatırım onun, ağzını yırtarım. Karşılığını bekliyorsa aileme karşı iyi olacak ki ben de onunkilere iyi olayım.
Siz onun ailesine aynı şekilde davransanız, size neler yapardı Allah bilir.
Valla önce kendinizi sonra da ailenizi ezdirmeyin derim. Olacak iş değil. Bir de hala iyiyken iyidir bilmem ne diye avuntu çıkarıyorsunuz. Adam annenize saygısızlık ediyor, sizi ezdikçe eziyor. Fark mı etseniz artık?:olamaz:

Selâm sizemi verildi orasını anlamadım ben ?size değilse sizin vermeniz biraz abest olmuş ..
Bize değildi, ama duymuşken alayım dedim inanın bir art niyetim yoktu kendi kendime aleykümselam dedim. Allahım demez olaydım zehir etti gecemi ya

Haklısınız, ne bileyim işte refleks gibi oldu aleykümselam dedim

Ayy her dakika diken üstünde yaşanır mı ya?
Selam aldın, ona baktın, yok bilmem ne diye paranoyayla mı uğraşılır? Kocanız çok yorucu biri. Terapist sorunun ne olduğunu söyledi mi? Ciddi bir sıkıntı var çünkü.
Zerre suçunuz yokken devamlı özür dilemişsiniz bir de. :olamaz:
Valla şunu çok net söylüyorum, kocam aileme saygı duymak zorunda. Duymazsa boşarım. Ailem kırmızı çizgimdir, öyle eve gelmelerini falan yasaklayacak, kendi kendine küslük çıkaracak öyle mi? Bir de anneme "terbiyesiz" diyecek hı? Amel defterini kapatırım onun, ağzını yırtarım. Karşılığını bekliyorsa aileme karşı iyi olacak ki ben de onunkilere iyi olayım.
Siz onun ailesine aynı şekilde davransanız, size neler yapardı Allah bilir.
Valla önce kendinizi sonra da ailenizi ezdirmeyin derim. Olacak iş değil. Bir de hala iyiyken iyidir bilmem ne diye avuntu çıkarıyorsunuz. Adam annenize saygısızlık ediyor, sizi ezdikçe eziyor. Fark mı etseniz artık?:olamaz:
Çok hoşsunuz, mesajınız ne iyi geldi. Sona doğru gidiyoruz çok üzülsem de... Sorun şu ben elalem ne der diye çok korkuyorum. Aşırı saçma ama atamıyorum bu düşünceyi off

Gerçek ruh hastası aslında eşinizken size çamur atıyor... Boşanabiliyorsanız boşanın yoksa tüketir sizi bu adam. İnsanların gerçek yüzü evlendikten sonra çıkar kızım der annem.

Kızlar şöyle bir durum var belirtmek isterim. Benim anne babam ayrı biz annem ve ananemle büyüdük ama yine de mutlu bir çocukluk geçirdim bir sorunum yoktu yani. Ama sanırım ben aile olmayı, aile ve eş kavramlarını bilmiyorum. Mesela eşim beni mutlu etmek için çok uğraşır en azından ilk zamanlar çok uğraştı ama ben hiç bir şey yapmamışım öyle diyor. Ne yapmalıydım ki, yani eş nasıl mutlu edilir ben bunu bilmiyorum...
Ay yorumlariniz okudum esiniz esittir abim.
Tipik hasta es, kardes, evlat. Ama asla hasta oldugunu kabul etmeyip herkesin anormal oldugunu iddia eder
Ilk esine mesela diyelim dogum gunu, alir tatile goturur uludag falan romantik biseler supriz yapar guya ama burnun bin getirir. Hep soylenir,... Mesela kiz bise unutmus niye almadin iste niye unuttun vidi vidi konusur
Ondan bosandi
Simdi nisanlisi var kiz dobra dedigim dedik kendini ezdirmeyen birisi. Gecen bizde toplandik ailecek kim kahve istiyor diye tek tek sordum ona ozellikle 3 5 kere sordum cvp vermedi kahveler getirince hani bana dedi ay bi sinir oldum yok sana kahve insanla alaymi ediyosun dedim. Nisanlisi gitmis yapmis getirdi. Valla benim esim bunun gibi olsa asla yapmam bitanede kafasina vururum dedim.
Allah yardimciniz olsun esiniz hasta hanimefendi...

Çok hoşsunuz, mesajınız ne iyi geldi. Sona doğru gidiyoruz çok üzülsem de... Sorun şu ben elalem ne der diye çok korkuyorum. Aşırı saçma ama atamıyorum bu düşünceyi off
Bu adamın saçmalıklarını çekeceğinize varsın elalem konuşsun. El - alem işte bir işi yapın ya da yapmayın konuşmaya bayılırlar arkanızdan.

Bize değildi, ama duymuşken alayım dedim inanın bir art niyetim yoktu kendi kendime aleykümselam dedim. Allahım demez olaydım zehir etti gecemi ya

Haklısınız, ne bileyim işte refleks gibi oldu aleykümselam dedim
Kendi kendinize soylediyseniz sorun yok. ben kişiye cevap verdiniz sandım duyacağı şekilde .. Allah yardımcın olsun zor biri gibi eşim. 3 yilda böyleyse ömür zor geçer. çokta pasif olmayın, siz sustukça psikolojik şiddeti artırarak devam edecektir...

Evet çok hatam oldu ama o da pür ü pak değil nasıl olur da hep ben suçlu olurum ya aklım almıyor. Evliliğimizi, eşimi anlayabilmek için enneagram sisteminde uzmanlaşmaya başladım o bile problem oldu. Bana iyi geliyor diye beyhan budak dinliyorum ona da kızdı onu dinleyip dinleyip eşimi suçlu görüyormuşum eşimin suçlarını bulmak için beyhan budak dinliyormuşum. Ya sabır ya.

Ay yorumlariniz okudum esiniz esittir abim.
Tipik hasta es, kardes, evlat. Ama asla hasta oldugunu kabul etmeyip herkesin anormal oldugunu iddia eder
Ilk esine mesela diyelim dogum gunu, alir tatile goturur uludag falan romantik biseler supriz yapar guya ama burnun bin getirir. Hep soylenir,... Mesela kiz bise unutmus niye almadin iste niye unuttun vidi vidi konusur
Ondan bosandi
Simdi nisanlisi var kiz dobra dedigim dedik kendini ezdirmeyen birisi. Gecen bizde toplandik ailecek kim kahve istiyor diye tek tek sordum ona ozellikle 3 5 kere sordum cvp vermedi kahveler getirince hani bana dedi ay bi sinir oldum yok sana kahve insanla alaymi ediyosun dedim. Nisanlisi gitmis yapmis getirdi. Valla benim esim bunun gibi olsa asla yapmam bitanede kafasina vururum dedim.
Allah yardimciniz olsun esiniz hasta hanimefendi...
Ayy bir de tekrar mı evleniyor? :olamaz:
Yazık ayol kıza. Aynılarını buna da yapacaktır.

İyiyken çok iyi, boşanırsam özlerim diyorum ama yaşadığım sorunlar ağır basıyor artık. Bir yanım onu kaybetmeyi göze alamıyor bir yanım sen nasıl cevvaldin iyice ezik oldun kendine gel diyor...

İlk yılımızda ben hep tlc izlediğim için kanalı silmişti, kanalı kıskandı yani.
Eşiniz bana babamı anımsattı. Kıskanmak değil de böyle nasıl desem gerçekten ruh hastası. Anneciğim nasıl çekti o kadar yıl babamı... Aynı şeyleri siz de yaşayın istemem lütfen bebenizi de düşünün ileride değişir diye düşünmeyin. Lütfen 🙏🏻

Ayy bir de tekrar mı evleniyor? :olamaz:
Yazık ayol kıza. Aynılarını buna da yapacaktır.
Valla bu kiza disini geciremez oburu cok sessizdi, hos ben hep yaninda olmaya calistim ama annem veya abim tarafindan durduruldum
Simdikinde hic cekmiyorum lafimi direk lap diye soyluyorum
Nisan yuzuklerini esim almisti, abiminkindede erkek alsa nolur demisim diye, annem ve abim, iste ben kizin aklina dusuruyomusum elleme alsinmis yuzugu herseyde savunmayacakmisim....
Valla isinize gelirse ben dogru olanin yanindayim istemiyosaniz cok bi araya gelmeyiz oldu bitti dedim ama insallah insallah kiza kafayi yedirtmez

İlk yılımızda ben hep tlc izlediğim için kanalı silmişti, kanalı kıskandı yani.
Çok sağlıksız bir bağlanma şekli var kocanızın. Bayağı ürkütücü yani. o_O
Hiç boşa kanal silmesin. Esas film sizin evde dönüyor. Korku, gerilim, kıskançlık, entrika ne ararsanız var. Fi ile You dizisi arası bir şey yani.

Eşiniz bana babamı anımsattı. Kıskanmak değil de böyle nasıl desem gerçekten ruh hastası. Anneciğim nasıl çekti o kadar yıl babamı... Aynı şeyleri siz de yaşayın istemem lütfen bebenizi de düşünün ileride değişir diye düşünmeyin. Lütfen 🙏🏻
Yok ya ne değişecek. Nişandan beri değişti işte değişeceği kadar. Yani anlam veremiyorum anlıyor musunuz beni çocuk gibi azarlıyor ya inanın ki kavga olmasın tartışma bitsin diye haklısın diyorum susuyorum yok uzattıkça uzatıyor.

4 yıllık evliyim 16 aylık bebeğim var. Severek evlendik ama bu 4 yılda çok yorulduk. eşimin gözünde %90 ben suçluyum. Annemle konuşmuyor iki kardeşimin eşinden de kendilerinden de pek haz etmiyor ve hayatta pek çok konuda kendini haklı görüyor açıklama yapacak olsam bahaneleri geç der. Bana yaptığı resmen mobbing.

Çok hatam oldu ama bu kadar kindar olduğunu bilseydim çok daha farklı davranırdım ta en başından. Annemin evimize gelmesi yasak mesela, geçen ramazan eşimle memlekette tartıştık seni mi öldüreyim o adamları mı dedi (arkadaşlarımla 5 dk kapı önünde buluştuk gülüşürken karşı binada adamlar gençler alkol alıyor musunuz diye bağırdı bunu da eşim gördü) annem de ağır ol dedi hiddetlendi ama annem terbiyesiz oldu eşimin gözünde. Ben hep alttan alırım çoğunlukla susarım ve kavga etmek istemiyorum özür dilerim derim ama yetmiyor eşime. O gün de haklısın dedim ama yetmedi.

Az önce de kar izliyorduk balkonda, yoldaki bir adam sokaktan birine selam verdi ben de selamı almak farz diye aleykümselam dedim ama bağırmadan tabiki, normal tonda. Eşim de aldı selamı ama yaklaşık 1 saattir bana hiddetle kızıyor benim psikolojik sorunlarım varmış ona evlenmeden önce söylememişim ve hala devam ediyormuş vs vs. Onu eziyormuşum saymıyormuşum vs....

Yoruldum çok yoruldum

Ne dersiniz bu evlilik devam eder mi...
Bosanin ya annenizi sokakta mi buldunuz...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X