BU EVLİLİK OLMAZDI DİYEN EŞİM

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sugammadeks

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2020
714
3.126
33
Şu an hamileyim inşallah bir oğlum olacak, kendi isteğim üzerine kayınpederimin adını koyalım diye konuştuk öncesinde, kayınpederime de söylemiştim hatta baba senin adını koyacaz bebeğe diye. Bugün eşime dedim ki tamamen şaka niyetiyle babana bir sürpriz yapıp benim babamın adını koyalım falan, ve gülerek söyledim. Eşim de şakayı ciddiye alarak senin babanın adını 2.çocuğa koyarız inşallah bunu evlenmeden önce bile konuşmuştuk dedi. Sonra saçma bir şekilde isim tartışması başka tartışmalara döndü, eşim bana dedi ki "evlenmeden önce söylediklerinin arkasında durmayacağını bilseydim farklı konumlarda olurduk" dedi. Ben de ben hangi sözümün arkasında durmadım dedim. Normalde benim ailemin bulunduğu şehirde yaşayacaktık, bu konuda anlaşmıştık dedi(halbuki biz zaten o şehirde yaşayacaktık, sadece atanacağım dönem eşimin ailesinin bulunduğu şehire 1 kadro bile açılmadı mecburen uzak bir şehire geldik ve o kendi isteğiyle benim yanıma geldi, sonrasında eşimin ağzından şunu duydum: iyi ki ailemin bulunduğu şehre kadro açılmamış yoksa sürekli huzursuz olacaktık dedi.) Daha sonra ben ona farklı konumdan kastın ne dedim, bu evlilik olmazdı dedi, ben de evlenmeseydin o zaman dedim, hatta ilişki de devam etmezdi dedi, ben de ettirmeseydin dedim, sonra yine dedim evlenmeseydin ben mi seni zorladım diye, evet sen zorladın evlenmeye dedi. O an ben kendimi daha fazla tutamayıp ağlamaya başladım.
Normalde eşimle ailesinin olduğu şehirde yaşama mevzusu hiç açılmıyordu, hatta birbirimize bu şekilde konuşmayız, ama son 2-3 ayda kv eşime sürekli sitemlerde nazlanmalarda bulunuyor. "beni buralarda bıraktın terk ettin gittin, herkesin oğlu annesini hastaneye götürüyor ihtiyaçlarını karşılıyor biz senin bir hayrını görmedik" gibi eşimle her telefon konuşmasında uzak bir şehirde olduğu için sitem ediyor fazlasıyla. Normalde eşim dolduruşa gelmeyen bir insandı ama bana bugün yaptığı çıkışlardan sonra annesinin sözlerinin onu etkilediğini düşündüm açıkçası.
Ve şu an ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum, istemsizce sürekli ağlıyorum saatlerdir, üstelik bugün evlilik yıldönümümüzdü, insan eşine "bu evlilik olmazdı" der mi hanımlar ben mi abartıyorum, çok kırıldım, evden kaçıp gitmek istiyorum şu an burada boğulduğumu hissediyorum. Ne yapmalıyım

Öncelikle sakin olun hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alın. O cümlesinden sonra tavırla susup uzaklaşıcaktınız sürekli konuşmak konuyu yanlış yere çarpıtır. Ailemin bulunduğu şehir diye direttiğinde biz bir aileyiz diye vurgulamanız gerek yani ailesini katmadan sizin artık aile olduğunuzu diğer herkesin dışarda kaldığını belirtin. Bi de şuan eşinizle iletişim kurmayın hatasını anlasın trip atmayın bedel ödesin.

Siz abartmiyorsunuz, esiniz ayip etmis. İsim ve yasanacak sehir konusunda benzer durumdayiz biz de esimle evlenmeden once konustuk anlastik guya ama sonradan cok tartismalar oldu bunlar yuzunden.
Evlilik yildonumunuzde ustelik hamileyken sizi boyle uzmesi cok yanlis. Annesi dolduruyor belli ki.
Evlendikten sonra erkeklerin kok ailelerinin oldugu yerde yasama hevesini asla anlayamiyorum. Senin cekirdek ailen artik eşin ve varsa cocuklarin.

Öncelikle işe onun annesi gibi bir anne olmayacağınıza söz vererek başlayın. Sonrasında bebeğinizi düşünüp duygu durumunuzu kontrol altına alın. Eşiniz sanırım üste çıkmak çıkışmak için bu tarz söylemlerde bulunmuş.özür dileyene kadar muhattap olmayın bu konularla ilgili.

Aynen tahmin ettiğiniz gibi.Annesinin yanında olamamak onu üzüyor ve sizi suçlamış.Kv ile aranız nasıl bilmiyorum ama konuşmayı deneyin sitem etmemesini sizin elinde olmadığını ilk fırsatta geleceğinizi dile getirebilirsiniz bunu eşinizle de konuşun.Zaten cogunsorunlar iletişimsizlik ten ve yanlış anlaşılmadan kaynaklanir

Eşiniz yanlış davranmış gerçekten hem hamilesiniz hemde evlilik yıl dönümünüz bugün daha güzel bir ortam yaşatmalıydınız birbirinize karşılıklı olarak . Ki hamile olmasanız bile böyle davranılmaz , ufacık bi şaka, ama sanırım o esnada sizin sözünüzden caydığınızı düşünmüş tabi annesinin lafları da etkilidir bence bunda ne kadar dolduruşa gelmese de insan bi zamandan sonra etkilenir laflardan bide damardan laflar etmiş ailesi , oda durup durup anneme yardımcı olamıyorum diye düşünüyor galiba

Hamile bi kadını ağlatmak nasıl bi vicdan ya.. öncelikle siz bi ailesiniz ve eşinin artık kendi çekirdek ailesini önemsemesi gerektiğini anlaması lazım. Evet Kv nin doldurmak gibi serzenişleri eşinizi etkilemiş belli ama sinirden de olabilir geriçi çok sinirlenecek bi durumda yok ortada eşiniz içinde biriktirmiş belli. Konuşmayın ama evde gergin gergin de gezmeyin anlasın hatasını sonra usulünce konuşursunuz

Değil mi
Annenin memesini henüz birakmadiysan niye evleniyorsun

Anne baba ile farklı şehirde oturunca ne oluyor ben de bunu anlamıyorum. Üniversite okumak için ayrıldım sonra evlendim hala ayrıyım. Eşim de ayrı ilde ailesinden. Hiç bunun üzüntüsünü yaşamıyoruz. Niye yaşayalım ki biz ikimiz ayrı bir aileyiz. Bir düzenimiz, işimiz gücümüz var. Aileleri özleyince gidiyoruz, onlar geliyor, bu yetiyor bize. Aynı şehirde olmak istemek, olmayınca huzursuz mutsuz olmak vs bu denli bağlı olmayı sağlıklı bulmuyorum.

Hamilesiniz, üstelik evlilik yıldönümü.. İnsanın evliliğinde yıl boyu en özel gün.. Üzülmeyin lütfen bebeğiniz de varmış o da hisseder.. Sakinleşince konuşup halledersiniz inşallah

Yani neden sasirdiniz ben orayi anlamadim. Evlenmeden once bile cocugunuzun adinin babasinin adi olacagini konustigunuz bir adama neden sasirdiniz gercekten anlamadim. Bukadar aileci oldugunu anlamak icin muneccim olmaya da gerek yokmus ama siz bile bile saka yapmissin. Adam cok farkli bir profil cizer bambaska biri olur anlarim ama bunu gercekten anlamadim.

Aslında durum şu ben babasının ismini bilmeden çocuğumuz olursa ve erkek olursa X koyalım ben çok seviyorum o ismi demiştim, eşim de o an babamın adı da X dedi, özellikle babamın adı olsun diye değil yani aksine benim isteğimdi zaten, sonuçta annesinin adıyla alakalı böyle bir konuşma geçmedi aramızda

Hangimiz evlendikten sonra istediğiniz şehirde istediğimiz şartlarda yaşamayı garanti edebiliriz ki.
Belki 10 yıl sonra bişey olacak ve yurt dışında yaşayacağız
Yada senin atanman değil eşinin atanması yüzünden sen bütün planlarını bozup başka şehre gidebilirsin.
Annesinin doldurusuyla sizi üzmüş diye düşünüyorum.her anne oğul bir değil aynı mahallede yaşayıp annesine bayramda giden evlat da var.uzak yaşayıp annesiyle aynı yerde olduğunu hissettiren evlat da var.
Hem hamilesin hem evlilik yıl dönümünde boşuna seni üzmüş.
Sen sakin ol kirildigini üzüldüğünü göster eşine.ve oğluna sen bunları yaşatma

Sanki evlenmeden başına silah mı dayadım.benimle evlenmeye mecbursun diye tehdit edip mi evlendin.ne mecburiyeti vardı.sacma konuşmuş.

Çok saçma
İnsanlar birbirine babamın adını koyalim mi annenin adını koy istersen vs diyemez mi nesi var bunun.

Madem o ismi cok seviyorsunuz ne diye gereksiz bir saka yaptiniz iyice sasirdim.

Ayrıca bu isim koyma konusunda ben hassasım.
Yıl olmuş 2021.aile geleneği diye isim koymak açıkçası istemem ayrıca beklemem.esim de olsa sevgilim de nişanlım da çocuk ismi konusuna girmem.
Önce sağlıkla evladım olsun.olacagi bile belli olmayan bir durumda konuşmam.
Hamile kaldım 5-6 aylık olunca eşimle liste yaptık istediğimiz sevdiğimiz isimleri ve öyle karar verdik.
Kv ve annem ya bizim ismimiz olsaydı gibi konuşma başlatınca da kestirip attık çok şükür.
Sen kendin istesen bile bunu aileden gelen bir isim falan diye uzatma bence ben sevdiğim için bu ismi seçtim de geç.

Hanımlar ben ağlamaya başlayınca konuşalım niye ağlıyorsun falan dedi birkaç defa neden ağladığımı sordu, ben o an konuşamadım tabi bir de bebeğim için kontrole gidiyorduk konuşmanın ne yeri ne de zamanı değil dedim. Doktordan çıktıktan sonra beni bir yere götürmek istedi, bir yerde romantik güzel bir sürpriz hazırlamış galiba yıldönümü için ama ben istemiyorum diyip gitmedim, iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum, şimdi de farklı odalardayız ve mecburiyet dışı konuşmuyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…