Bu farklılık nedendir yani..

Lakin, sözlük okuduğum için sevdiğim bir kelime. Günlük yaşamımda da kullanıyorum, severim ve beğenirim.
Kimseye karşı önyargılı değilim. Kimsenin yaptığına laf etmiyorum. Önyargılı olduğumu düşünen sensin ve beni bununla itham edip önyargılı olduğumu düşünüyorsun. Önyarıgılı olan bence burada sensin ve benim önyargılı olduğumu düşünüyorsun dediğim gibi.

Neyse, ben, sonuca odaklandım ve düşüncelerimi de teyit ettim az da olsa....
İyi de bişeyi 2 defa söylemene gerek yok herkes ima ettiğin şeyi nile anlayabilir merak etme sen..
Hala kendini bilmiyorsun kendini konuşmanı tanımıyorsn.
Yanlış yoldasın kendi kendini bu hale sokuyorsn

Lakin, sözlük okuduğum için sevdiğim bir kelime. Günlük yaşamımda da kullanıyorum, severim ve beğenirim.
Kimseye karşı önyargılı değilim. Kimsenin yaptığına laf etmiyorum. Önyargılı olduğumu düşünen sensin ve beni bununla itham edip önyargılı olduğumu düşünüyorsun. Önyarıgılı olan bence burada sensin ve benim önyargılı olduğumu düşünüyorsun dediğim gibi.

Neyse, ben, sonuca odaklandım ve düşüncelerimi de teyit ettim az da olsa....

ablacığım kendinde misin?
sözlük okuma, kitap oku. belki kelime çok biliyorsundur ama cümle kuramıyorsun.
konuşma dilin de, yazı dilin gibiyse,
kimsenin seni anlamaması normal.

önyargılısın, çünkü psikoloğa gitmeden, insan kendi sorunlarını kendi çözer, işe yaramaz va diyorsun.
yahu bilmiyorsun ki?
önyargı budur.

ben ise size karşı önyargılı değilim. yazdıklarınızdan çıkarımlarım var, bunun doğrultusunda yazdım iki satır.

bence kendinizi ifade edemiyorsunuz.
biraz kağıt kalem yazıp, tekrar tekrar okuyun.
aynı cümleyi peşpeşe yazıp uzatıp, süslü ifade etmek için kasıyorsunuz.
bir rahatlatın kendinizi, dümdüz ifade etmeyi deneyin.

‘lakin’ kullanmak için de sözlük okumaya gerek yok. çoluk çocukta biliyor onun ne olduğunu.

ablacığım kendinde misin?
sözlük okuma, kitap oku. belki kelime çok biliyorsundur ama cümle kuramıyorsun.
konuşma dilin de, yazı dilin gibiyse,
kimsenin seni anlamaması normal.

önyargılısın, çünkü psikoloğa gitmeden, insan kendi sorunlarını kendi çözer, işe yaramaz va diyorsun.
yahu bilmiyorsun ki?
önyargı budur.

ben ise size karşı önyargılı değilim. yazdıklarınızdan çıkarımlarım var, bunun doğrultusunda yazdım iki satır.

bence kendinizi ifade edemiyorsunuz.
biraz kağıt kalem yazıp, tekrar tekrar okuyun.
aynı cümleyi peşpeşe yazıp uzatıp, süslü ifade etmek için kasıyorsunuz.
bir rahatlatın kendinizi, dümdüz ifade etmeyi deneyin.

‘lakin’ kullanmak için de sözlük okumaya gerek yok. çoluk çocukta biliyor onun ne olduğunu.
Lakini bi de türkçe sanıyordur arkadaş
Amaann abla boşver valla edebiyat parçalıycam diye kasıyor kendini
Dediğin gibi kelime bilmek mantıklı cümle kurmaya yetmiyor demekki

Ne başlıkla içerik arasında bir bağlantı kurabildim,
ne de sorununuzu anlayabildim.
Bir de akıllı geçinirim.

Bence şu halinizle psikoloğa gitseniz bile derdinizi anlayana kadar en az 5-6 seans geçer.
Bir oturup sakinleşin ve sorunu,
net ve düzgün cümlelerle tekrar tanımlayın ki size yardımcı olabilelim.
Bu arada yaşınızı öğrenebilir miyim?
18-23 aralığı diye tahmin ediyorum.

Ailesiyle yaşayan üni öğrencisi bunalımı
Eşya alırken siyah almak istediğinde kırmızı al diyenlere hoşt diyormuş ben bilirim çekilin vs de diyor
Etrafındaki herkes ne istediğini bilmediğini söylüyolarmış
Halbuki kendisi her şeyi planlı yapan bi insanmış
Sonraa bi de memleketinden ve ailesinden sıkılmış
Bir de istediği bölümğ seçememiş ailesi seçmiş
Ve tabi ki psikoloğun saçma olduğunu düşünüyor tek tedavi yolunun hastaneye yatmak olduğunu iddia ediyor
Anladınız umarım
Brnim bile kafam karıştı

Herkes istediği yöne çekemiyor sizi sanırım ondan uyumsuz diyorlar ,kaganıza takmayın birey olarak sorın olduğunu düşünmüyorum

Hayat belirsizliklerle dolu,hayatımızdaki her şeyi kontrol edemeyiz.Hayat belirsizliklerle dolu olduğu için çekici bir anlamda,çünkü hayatta her şeyi kontrol edebilseydik yaşamın gizeminin ne anlamı kalırdı ki ?

Hayatımda belirsiz olan şeyleri sevmem ve kontrol edemediğim anda ise sinirli, agresif davranırım. Mesela bir yere gideceksem ve plansız bir şey yapmışsam kendime çok kızarım. veya benim biletim hazır olup da yanımda gelecek kişilerin yoksa o vakit de stres, sinirli olurum. Neyse, konu uzamasın diye ufak bir örnek verdim.

Ailemden, başta annem olmak üzere (ki genel olarak annem olur o kişi) çok samimi olmadığım kişiler ukala diye tanımlar fakat samimi olduğum vakit anlarlar.... Her neyse, annem ve ayrılmış olduğum sevgilim, dediler ki ayrı ayrı: sen, ne istediğini bilmiyorsun. Oysa ne istediğimi çok iyi biliyorum fakat istediğimi elde ettiğim vakit elimde bir müddet tutuyorum ama sonrasında ne oluyorsa oluyor artık ve karşı taraf, artık kendisini umursamadığımı düşünüyor olsa gerek ki yalnız kalacaksın gibisinden söyleniyorlar.. Ama oysa sadece mutlu olmak istedim.

Yaşamış olduğum zamandan bugüne kadar zorluklar yaşadım (herkesin acısı, derdi, kendisine zor) o nedenle maddiyat bir şekilde olur lakin insanın değer verdiği, önemsediği varlıklar/nesneler yanında olmayınca bu sefer kişi, kendisini değersiz hissediyor ve depresyona gidiyor.. Bunun sonu da malum biliyorsunuz, melankoli vs derken kendine yabancılaşma, yaşadığını hissetmeme, kendine zarar verme ve sonunda intihar diyerek gidiyor hani..

Psikolog vs gitmeye imkanım var lakin kişinin, kendi problemlerini çözecek olduğunu düşündüğüm için psikoloğu bir yerde gereksiz gibi görüyor değilim ama farklı bakış açısı kazandırıyor sadece, düşüncelere. Psikiyatr olsa hastahaneye yatırsın ama psikolog pek etkili olacak olduğunu düşünmüyorum.
Her insanın aynı olmasını zaten beklemiyoruz ki ayrıca sizin kişisel özelliğiniz buysa buysa bu tedavi olunacak bir şey mi kesinlikle değil.
Ayrıca kimse kimsenin yanında olmak zorunda değil ben sırf hayatımı degıstırebılmek adına ailemle bir yıl gorusmedım başka bir yerde kaldım ihanete ugradıgımı iliklerime kadar hissettim şuanda çok mutluyum yine olsa yine yaparım bence hayatınza dair karar almakda pasifsiniz sebebi bu.Başkalarına göre daha planlı olmak sadece kişisel özelliğiniz saçma olmus hayatınızı begenmıyorsanız her sey sizin elinizde

Her insanın aynı olmasını zaten beklemiyoruz ki ayrıca sizin kişisel özelliğiniz buysa buysa bu tedavi olunacak bir şey mi kesinlikle değil.
Ayrıca kimse kimsenin yanında olmak zorunda değil ben sırf hayatımı degıstırebılmek adına ailemle bir yıl gorusmedım başka bir yerde kaldım ihanete ugradıgımı iliklerime kadar hissettim şuanda çok mutluyum yine olsa yine yaparım bence hayatınza dair karar almakda pasifsiniz sebebi bu.Başkalarına göre daha planlı olmak sadece kişisel özelliğiniz saçma olmus hayatınızı begenmıyorsanız her sey sizin elinizde

İşin açıkçası, şöyle; karar alabiliyorum, hayatına ilişkin ama almak istemiyorum bir yandan da. Çünkü iyi olacak olduğuna pek ihtimal vermiyorum. Yalnız kalınca pek iyi davranışlar sergilemiyorum. O nedenle biraz da ailemle kalıyorum. Yani tedavi/terapi almış olsam terapist de aileme geri dönüşler sağlayacak olup ona göre birbirimize davranacak olduğumuzu düşünüyorum.

Ve yanlış anlamayın ama haksızlıga nedense sizden daha çok uğradıgımı dusunuyorum tabıkı de bu
İşin açıkçası, şöyle; karar alabiliyorum, hayatına ilişkin ama almak istemiyorum bir yandan da. Çünkü iyi olacak olduğuna pek ihtimal vermiyorum. Yalnız kalınca pek iyi davranışlar sergilemiyorum. O nedenle biraz da ailemle kalıyorum. Yani tedavi/terapi almış olsam terapist de aileme geri dönüşler sağlayacak olup ona göre birbirimize davranacak olduğumuzu düşünüyorum.
Ben size kendimden örnek vereyim üniversite sınavı çoğu kişi için önemlidir benim ailem içim ekstra önemliydi gittiğim okullar her zman başarılı kişilerden oluşmustu haliyle beklenti fazlaydı ben ilk girdiğimde ilk sınavda ygs de 10000 dim fakat lys ye çalışmadım çok düştüm .Akabinde sürekli suçlandım arkadaşlarımdan en kötü yere giden ankara eczacılığa gitmişti ailem resmen benden utandı.Annem yataklara düştü babam hep beni suçladı.Ya dedim ki ben burada mezuna kalsam ne olacak ortam ortam değil onaylamadılar hiç bir zaman ama ben bir gecede evden ayrılmaya karar verdım esyalarımı topladim ağlaya ağlaya akrabamızın yanına gittim baya da uzak yaşadığım ile dershaneye de gitmedim bu arada farklı bir taktik izledim cunku ya hayatın galibi olacaktım ya da keşkelerle yaşayacaktım sonunu düşünen cidden kahraman olamaz gram düşünmedim gittiğim yer çok şükğr iyiydi iyi de baktı ama bazı konulardada baya aramız bozuktu ben sinir krizler gecırdım tek basımaydım eve gitmediğim oldu hocalardan anahtar alıp onların özel ders verdiği terlerde ders yaptım çok kızdık çok ağladım kimsem yoktu
Sonra istedıgım yeri kazandım ay eve geldım ay bir mutlular hala çok sevıyorum ama guvenım yok hiç bir şey eskisi gibi olmayacak biliyorum
Ailemle sevgı bagının dısında ortak degerımız yok yasam tarzlarımız bile ayrıdır buna aşırı saygı duyuyorlar sagolsun
AMA BURADAKİ ANNELERE SUNU SÖYLEMEK İSTERİM ÇOCUĞUNU GUVENINI KAYBEDERSENIZ İMKANI YOK TEKRAR GUVENMESININ ANNELİK FEDAKARLIKTIR BELLİ ETMEMEDİR BAZEN TESELLİ VERMEKTİR BEN BU OLAYLARIN ACISINI PSİKOLOJİK OLARAK SUAN DA DA ÇEKİYORUM

Back
X