Bu Gerçeği Kabul Edemiyorum

Türkiye’deki azınlıklar bu olaya böyle bakmıyorlar. Çok yakın olduğumuz Rum arkadaşlarımız var çoğu da erkek ve hepsi kendi cemaatlerinden birileriyle evleniyor. Bir çoğu da zamanında Hatay’dan Almanya’ya göç etmiş ama yine aynı cemaate bağlı Rumlar’la tanışmak için Almanya gidiyorlar. İşin sonunda Almanya oturumu da var tabi. Arkadaşlarım açık açık Müslüman bir kızla evlenmek isterlerse ailelerinin kesinlikle kabul etmeyeceğini söylüyorlar. Zaten küçüklükten bu bilinçle büyüdükleri için ve kendi çevreleriyle çok fazla haşır neşir oldukları için, insanlarda da genelde kendisine benzeyene yakınlık duyma gibi bir güdü olduğu için kendilerinden biriyle ilişki yaşıyorlar. İstisnalar vardır tabii ki ama geneli için böyle diyebiliriz.
Her zaman istisnalar vardır.Bir arkadaşım evlenmişti ama çok başka problemler çıktı.Yürütemediler.Aileler sildik deseler de sürekli karıştılar herşeye.Galiba bizim coğrafyamızın sorunu bu.Herkes o kadar dil,din,ırk,mezhep vs gibi kökenlerine o kadar bağlı ki,diğerini kabul edemiyor.Mesela eşimin kuzeni İsveç’te bir Macarla evlendi.İki aile de o kadar iyi anlaştı ki.Yabancı damat ailede çok seviliyor.

Türkiye’deki azınlıklar bu olaya böyle bakmıyorlar. Çok yakın olduğumuz Rum arkadaşlarımız var çoğu da erkek ve hepsi kendi cemaatlerinden birileriyle evleniyor. Bir çoğu da zamanında Hatay’dan Almanya’ya göç etmiş ama yine aynı cemaate bağlı Rumlar’la tanışmak için Almanya gidiyorlar. İşin sonunda Almanya oturumu da var tabi. Arkadaşlarım açık açık Müslüman bir kızla evlenmek isterlerse ailelerinin kesinlikle kabul etmeyeceğini söylüyorlar. Zaten küçüklükten bu bilinçle büyüdükleri için ve kendi çevreleriyle çok fazla haşır neşir oldukları için, insanlarda da genelde kendisine benzeyene yakınlık duyma gibi bir güdü olduğu için kendilerinden biriyle ilişki yaşıyorlar. İstisnalar vardır tabii ki ama geneli için böyle diyebiliriz.
Evet bu kesinlikle doğru.Turkiyedeki Süryaniler de böyle işte azınlık oldukları için kendi cemaatlerinden evleniyorlar bunu biliyordum ona da bunu söyledim ya benimle evlenmek isteyince ailen karşı gelse o da şunu diyordu ben istesem evlenirim annem de artık yaşın geldi bul birini evlen diyor demişti

Evet beni hiç sevmedi sadece kullandı daha ileri gitmek istedi izin vermeyince birden soğuk yaptı ayrıldı ben bu ilişkinin sonunu göremiyorum dedi dinlerimiz farklı evlenemeyiz senle ailemde beni red eder ben bunu göze alamam deyip gitti .Ben ondan herşeyiyle çok etkilendim yakışıklı olması ,aile yapısı ,konuşması ,gülmesi 😥 eğer başıma gelecekleri bilseydim hiç onunla iletişim kurmazdim
Beni kullandı demeyin sürekli. Kullanıp ne yaptı? Sizin evlilik istediğinizi anladı, dürüst olmayıp burdan yürüdü ve cinsellik olamayacağını anlayınca da çekti gitti. Sizi kandırmaya çalıştı yani. Dürüst olmayan iki yüzlü biri. Bışverin onun gülüşünü, gözünü vs. Önemli olan karakter o da onda yokmuş

"bir süre sonra bana çok soğuk yapmaya başladı ve cinsellik konuşmaya bende dün bunlardan hoşlanmadığımi söyledim o da açık konusayim iyisin güzelsin ama bizden olmaz dinlerimiz farklı dedi"

Bunu eski konuna yazmışsın. İlişkinizde uzun süreli değilmiş. Daha başka sorunlarında varmış hayatında. Galiba bu kişiyi takıntı haline getirmişsin. Ortada sizin düzgün bir ilişkiniz yok, olayı sadece din kültür uyumluluğu ile düşünmemek gerekiyor. Birbirinizden beklentileriniz çok farklı.

Ek olarak senin 23 yaşında daha mezun olmamış halinle kendinden 11 yaş büyük adamla ne işin var? Adam niyetinin cinsellik olduğunu belli etmiş.

Üzgünüm ama kendi hayatındaki eksiklikleri bu adamla kurduğun hayallerle kapatamazsın. Bu şekilde bu adamı takıntı haline getirmişsin.
Gerçekten de takıntı haline getirmisim onu bu detayı fark edemedim ama belki de aileden hiç sevgi görmediğim için onun kalabalık sevgi dolu ailesi çok hoşuma gitti ve diğer detaylari

Evet bu kesinlikle doğru.Turkiyedeki Süryaniler de böyle işte azınlık oldukları için kendi cemaatlerinden evleniyorlar bunu biliyordum ona da bunu söyledim ya benimle evlenmek isteyince ailen karşı gelse o da şunu diyordu ben istesem evlenirim annem de artık yaşın geldi bul birini evlen diyor demişti

Benim de arkadaş grubundan bir süryani çocuk vardı yıllar önce, aklı fikri oynaşta idi. Benden yüz bulmak için elli takla atmıştı ama seninki gibi yakışıklı filan da olmayınca ( bir de ben aşırı israrcı ve yapışkan tiplere uyuz olurum, iter beni ) seneler sonra duydum ki cemaatinden kendisi gibi bi kızla başgöz olmuştu. Dolayısı ile kendilerinden birileri ile evlendikleri doğrudur.

Ablacım yalan dolan bence zaten ciddi ilişkiye niyeti yokmuş adamın baahne edinip vınlamış. dünyada binlerce farklı ırktan, dinden gelen insanların yaptığı evlilik var sana gelince mi yok? Yaşın çok genç daha iyisini bulursun, evlenirsin de lütfen bunu kendine yapma.

Ayrıca aranızda kuşak farkı avr sen gezme tozma yaşındasın adamsa ortayaşlı yani ne yapacaksın bu şekil bir ilişkiyi, rica ederim yaşıtlarına bak acaip işlerden uzak dur.
Teşekkür ederim ❤️ orta yasli adam tabiriniz gülümsetti beni

Benim tanıdığım böyle bir çift var. Karı koca da çok iyi anlaşıyorlar. Ama ikisinin kendi dini rituellerine çok bağlı olduğunu sanmıyorum. Evlatları büyük dinlerini bilmiyorum açıkçası. Ama hristiyan olsalar umursamaz kadın. Sizinki için önemliymiş bu ayrım. Zamanında bana böyle biri aşık olmuştu. Ailesi ile konuşmuş. Hemen kabul etmisler. Benim ailem de kabul ederdi. Ben adamı başka sebeplerden istemedim. Sizinkinde ya ailesi bu konuda tutucu ya da bahane etmiş durumu.

İyi günler.Daha öncede konu açmıştım buraya .Ben müslümanım erkek arkadaşım Hristiyandi ve dinlerimiz farklı biz evlenemeyiz dedi terk etti beni aylardır yokluğuna alışmaya çalışıyordum vallahi çok çok ağladım günlerce .Bugün ise yurtdışına gidip kendi gibi Süryani biriyle nisanlanacagini öğrendim.Çok canım acıyor gerçekten onun sonsuza kadar başkasının olacağını bilmek bana büyük bir elem veriyor ben onunla evlilik hayalleri kurmuştum evlenecektik dugunumuzu herşeyin hayalini kurmuştum .Artık hayatım boyunca ona sahip olamayacağım .Kurduğum hayaller gerçek olmayacak o asla benim olmayacak .Ben bir daha asla onun kadar yakışıklı ve farklı birini bulamam biliyorum.Ondan daha iyisi yoktur hiçbir konuda imkansız olduğu için mi bu kadar çok sevdim 😰Yemin ederim ki içim paramparça nasıl atlatabilirim ?Aklımdan bir an bile çıkmıyor.
Müslüman kadın müslüman olmayanla evlenemez.Senin demen gereken şeyi sana söylemez.

İyi günler.Daha öncede konu açmıştım buraya .Ben müslümanım erkek arkadaşım Hristiyandi ve dinlerimiz farklı biz evlenemeyiz dedi terk etti beni aylardır yokluğuna alışmaya çalışıyordum vallahi çok çok ağladım günlerce .Bugün ise yurtdışına gidip kendi gibi Süryani biriyle nisanlanacagini öğrendim.Çok canım acıyor gerçekten onun sonsuza kadar başkasının olacağını bilmek bana büyük bir elem veriyor ben onunla evlilik hayalleri kurmuştum evlenecektik dugunumuzu herşeyin hayalini kurmuştum .Artık hayatım boyunca ona sahip olamayacağım .Kurduğum hayaller gerçek olmayacak o asla benim olmayacak .Ben bir daha asla onun kadar yakışıklı ve farklı birini bulamam biliyorum.Ondan daha iyisi yoktur hiçbir konuda imkansız olduğu için mi bu kadar çok sevdim 😰Yemin ederim ki içim paramparça nasıl atlatabilirim ?Aklımdan bir an bile çıkmıyor.

Yani senin dinin gereği zaten gayri müslim biriyle evlenemezdin. Evlenmeyi düşündüğüne göre çok da dini kurallara göre yaşayan biri değilsin. Karşı taraf baştan senin dinini bildiği halde evlilik olmayacağını bildiği halde neden senle sevgili olmuş?
İlla istiyorum diyorsan Tek şansın onun dinine geçmek ve ona ulaşıp bunu söylemek olabilir. Gerçi adam başkasını bulup evlilik yoluna girmiş, seni gerçekten sevse bu işlere girmezdi (yakın tarihte ayrıldığınızı düşünerek bunu diyorum)

Evet ilk başlarda ben ona diyordum nasıl evlenecegiz ailen beni istemez ben istersem evlenirim diyordu sonra da bana dedi ki sebinle evlenemem ailem beni dışlar işimden ailemden olamam kusura bakma
ilk önce olur dedi , sonra aileler ciddi olunca tepki koydu , siz oruç falan tuttuysanuz vazgeçmiştit.

Benim tanıdığım böyle bir çift var. Karı koca da çok iyi anlaşıyorlar. Ama ikisinin kendi dini rituellerine çok bağlı olduğunu sanmıyorum. Evlatları büyük dinlerini bilmiyorum açıkçası. Ama hristiyan olsalar umursamaz kadın. Sizinki için önemliymiş bu ayrım. Zamanında bana böyle biri aşık olmuştu. Ailesi ile konuşmuş. Hemen kabul etmisler. Benim ailem de kabul ederdi. Ben adamı başka sebeplerden istemedim. Sizinkinde ya ailesi bu konuda tutucu ya da bahane etmiş durumu.
Ailesi asla istemezdi Süryaniler azınlık olduğu için direk yok sayarlar o çocuğu küçüklükten evlenmeyin diye buyutuyorlar ben bunları ona söyleyince ben istersem sevdiğim kadınla evlenirim müslüman olması dert değil sadece çocuklarımız vaftizli olsun tek şartım bu demişti

Yani senin dinin gereği zaten gayri müslim biriyle evlenemezdin. Evlenmeyi düşündüğüne göre çok da dini kurallara göre yaşayan biri değilsin. Karşı taraf baştan senin dinini bildiği halde evlilik olmayacağını bildiği halde neden senle sevgili olmuş?
İlla istiyorum diyorsan Tek şansın onun dinine geçmek ve ona ulaşıp bunu söylemek olabilir. Gerçi adam başkasını bulup evlilik yoluna girmiş, seni gerçekten sevse bu işlere girmezdi (yakın tarihte ayrıldığınızı düşünerek bunu diyorum)
Müslümanlığın kurallarına göre yaşamasamda müslüman olarak kalmak istiyorum.Bende onun müslüman olması için zorlamazdim herkes kendi dinini yaşasın diye düşünüyordum

Ailesi asla istemezdi Süryaniler azınlık olduğu için direk yok sayarlar o çocuğu küçüklükten evlenmeyin diye buyutuyorlar ben bunları ona söyleyince ben istersem sevdiğim kadınla evlenirim müslüman olması dert değil sadece çocuklarımız vaftizli olsun tek şartım bu demişti
Eşimin yakın arkadaşında mezhep farklılığı var. İki tarafın durumu da uc. Herkes kendi tarafı ile görüşüyor. Çocuk yok. Yani çok kişisel birşey. Ben kendi dinimi daha radikal yaşayan biri yerine farklı dinden birini tercih edebilirdim. Yani işi dine yorma. Adam gitmek istemiş gitmiş. O kadar din önde olsaydı başta niye seninle çıksın? Sana niye evlilik lafı etsin? Ya da cinsellik olmadan evlenmek istememiş de olabilir. Saçma gelecek ama böyle insanlar da var. Kolay gelmiş gitmek, sen de fazla buyutuyorsun gözünde.

sizi sevmeyen biri için bu kadar dram fazla değil mi?

Back
X