Bence doğru olanı yapmışsınız, insanlığa karşı insanlık. Niye enayilik olsun ki.Selam kızlar,
Kira zam dönemimiz gelmişti. Ev sahibimiz sağolsun tefe tüfe üzerinde bir fiyat talep etmedi sizi zor durumda bırakmak istemiyoruz vicdansızlık yapmak istemiyorum dedi. Ama kiralar çok arttığı için emsal evlerde , onun teklifine karşı yüzde 3 gibi bir artışıda ben teklif ettim yani 250 civarı fazla. Bizi zorlayacak bir rakam değil bu emsal değerlerde çok arttığı için nedense huzursuz olup böyle düşündüm.
Neyse bir kaç konuşmada bahsi geçti bunun ve saçma bir şey yaptığımı söylediler. Enayilik dediler. :/
Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Ben diyorum. onlarin kira geliri var ev sahibine mi aciyorsunuz?Bende aynen sizin gibi yaptım. Geçen sene nisan aynında 900 ₺’ye şu an oturduğum evimi kiraladım. %10 zam yapılacak diye kararlaştırdık. Ama geçtiğimiz kasım ayından beri ülkemiz dahil herkes zor zamanlardan geçtiği için ev sahibime biraz daha zam yapmak isteyip istemediğini sordum. Ev Kocaeli’de kendisi İstanbul’da kirada ve yeni çocuğu var üzüldüm. Burada emsaller 2500 - 3000 ₺. Kendisi bu durumdan çok hoşnut oldu o bizi zorlamadı %20 zamda anlaştık. Zaten uyguna oturuyorum anlayışlı ev sahibime 120 ₺ feda olsun… Ama bana kimse öyle tepki vermedi. Aksine yazık iyi yapmışsın dediler.
Düşüncenize saygı duyarım ancak her kira alan ev sahibi onunla ihtiyacını karşılamıyor. Şu an kredi ödemeleri 4000-5000 ₺ den başlıyor. Asgari ücretle çalışılıyorsa kiraya verilse bile insaflı bir ev sahibi fiyatı uygun tuttuysa belki krediyi ödemek için üstüne para bile ekliyordur. Şu an beni evden çıkarsa vereceğim 100-200 ₺den daha fazlası çıkacak cebimden ki bu paraya ne ben fakir olurum ne de o zengin. Bazen insan halinden anlamak iyi bir şeydir. Zaten yukarıda ev sahibimin durumundan da bahsettim. Ve gerçekten çok anlayışlı bir hanımefendi. Ama yine de siz bildiğiniz ve istediğiniz gibi davranmakta özgürsünüz tabii.Ben diyorum. onlarin kira geliri var ev sahibine mi aciyorsunuz?
Korkunç bir düşünce yapısı. Varsa sana mı var?Ben diyorum. onlarin kira geliri var ev sahibine mi aciyorsunuz?
Ben diyorum. onlarin kira geliri var ev sahibine mi aciyorsunuz?
Bakış açınız fazlasıyla dar.Size göre evi olan çok zengin gâliba. Benim annem rahmetli babamdan kalan maaşla geçiniyor kiradaki evinin parasıyla ünv.giden kardeşime destek oluyor.Kira parasıyla çılgınlar gibi yaşamıyor.Ben diyorum. onlarin kira geliri var ev sahibine mi aciyorsunuz?
Ev sahibinin her yapacağı şey size müstehak.
Bakış açınız fazlasıyla dar.Size göre evi olan çok zengin gâliba. Benim annem rahmetli babamdan kalan maaşla geçiniyor kiradaki evinin parasıyla ünv.giden kardeşime destek oluyor.Kira parasıyla çılgınlar gibi yaşamıyor.
Hmm sanirim ev sahipleri yazdi bu yorumlari kiraci halinden anlamamaniz normal.Korkunç bir düşünce yapısı. Varsa sana mı var?
Yahu bir ev almak için insanlar nelerden vazgeçiyor ne bedeller ödüyor. Siz oturun diye mi aldı adam belki 20 yıl kıstı kendnden çocuklarından da ödedi. Nasıl kendinize hak görürsünüz? Eğer ev sahibi insaflı davranıyorsa onun iyiliğindendir. Zaten olması gereken bişeymiş gibi konuşamazsınız.Hmm
Hmm sanirim ev sahipleri yazdi bu yorumlari kiraci halinden anlamamaniz normal.
Nesi korkunc ben kendisini dusunsun diyorum durumu dusuk olan o. Cok para vermek istiyorsa yardima ihtiyaci olan birine verebilirr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?