- 4 Aralık 2014
- 2.782
- 1.406
- 158
Allah yardımcınız olsun, inşallah bi kapı açılır..Kpss den 83 puan aldı birkaç yıl önce, bölümünden fazla eleman almiyor devlet, 83 puanla atanamadi.
Sanırım 90 üstü alması gerekiyor.
Hayatimda boyle bir yaklasim bicimi gorrmedim bekar olmakmi zor siz cocuklarin neler isteyebilecegini ve almayinca ne hale gelebilecegini hayal bile edemezsinizBekar olduğum halde özveride bulundum ,bekar olmak aileyle yaşamak değil ,biz ne evler dağıttık ,tutar ucuz bi depo gibi dükkan koyar eşyasını ,müsait olunca yeniden ev açar ,öder borcunu feraha çıkar,
Baba ,eş ,anne olmak özveri ister,gerisi bahaneden ibarettir ,
Acımasız değil gerçekçiyim,
Sizde neden avukatlık yapma gereği duyuyorsunuz,ben sizi düşüncenizden ötürü kınıyormuyum ya da iknaya uğraşıyor muyum ?
Siz yazılanı okuduğunuzu anlayabiliyor musunuz ?Hayatimda boyle bir yaklasim bicimi gorrmedim bekar olmakmi zor siz cocuklarin neler isteyebilecegini ve almayinca ne hale gelebilecegini hayal bile edemezsiniz
Oncelikle uzun süre kendisi de esi de işsiz kalmis bir anne olarak sizi cok iyi anliyorum. Beni issizlikten cok "is cok, begenmiyorlar" "istanbul gibi yerde nasil issiz kalinir", "isteyen ekmegini tastan cikarir" diyenler bunaltiyordu.
Şu anda da cevrem universite mezunu işsiz dolu, hepsi de kariyerli, deneyimli, dolu dolu cv sahibi insanlar.
Eşim de yilbasinda issiz kaldı, 12 yildir ust duzey yonetici olarak calisiyordu, ilk zamanlar issizlik maasini ve tazminatini yedik (borclarimizi da kapattigimiz icin tazminatin yarisi gitti zaten) sonra bakti basvurularina donen bile yok, once gitar dersleri vermeye basladi (hobisiydi) sonra internet editorlugune sardi, su an bazı haber sitelerine icerik uretiyor, nerdeyse benim kadar kazanıyor hem de evden, kizimiza da bakiyor bir yandan.
Ozetle is bulana kadar hobilerini paraya cevirmeye calissin, ceviri olur, ozel ders olur, akmasa da damlar.
Benzer şeyleri 2001 krizinde yaşadım. Hatta etkisi uzun sürdü. O dönemde herkesten kacmistim, bunu sadece ben yaşıyorum sanmıştım. Dualarım sizinle. İnşallah eşiniz en yakın zamanda iş bulur ve bu sıkıntıları hemen atlatirsiniz.Hanımlar merhaba,
Buraya yazmam neyi değiştirecek bilmiyorum ama artık nefes alamaz duruma geldim.
Eşim iki yıl kadar önce kendi işini kurdu, (mühendislik)
Olmadi kriz vurdu, battı iş.
Borçlari ödemek için iki evimizi de sattık ve kiraya geçtik. Ama hala 80 bin tl civarında odeyemedigimiz borç var.
Ben asgari ücretle çalışıyorum ama eşim bir türlü iş bulamıyor. Asgari ücretle herhangi bir ise girmeye çalisiyor ama "yarın sen mühendislik işi bulursan kacarsin" diye almıyorlar işe.
Izmir' e gitti 6 ay kadar, orada da maaşını vermediler geri geldi.
Sular kesik şuan, çocuklarıma süt alırken zorlaniyorum.
Arkadaslar ne olur el atın eşime bir iş bulalim. İnanın intihardan önce son çıkıştayım.
Ama sen muhendislik bulursan burdan kacarsin diyorlarmis. Soylemesin mühendis oldugunu.Yıldız teknik, elektronik muhendisi, 9 yıllık tecrübesi var.
Istanbul' da yaşıyoruz.
Almıyor marketler basvurmadıgımız yer kalmadı.
Hayatimda boyle bir yaklasim bicimi gorrmedim bekar olmakmi zor siz cocuklarin neler isteyebilecegini ve almayinca ne hale gelebilecegini hayal bile edemezsiniz
En çok da buna üzülüyor insan,Yazık yaa ülkenin haline bakın Üniversite mezunu işsiz kaynıyor ortalık ki maalesef bunlardan biride ben olduğum için söylüyorum. Bir çok tanıdığım lise mezunu ve bilgisayar programı bile bilmezken kurumlarda masa başı çalışıyor çünkü onların torpili var ve açıkça da söylüyorlar. Ülkeyi bu hale getirenler öte tarafta nasıl hesap verecekler acaba??? Allah yardımcımız olsun.
Çok üzülüyorum böyle konular okuyuncaHemen hemen ayni durumdayız. Benim esim de muhendis ve issiz suan. Issizlik maasi aliyor ama 1500 neye yetecek ki kira zaten 1200. Her ay ustunu tazminattan alip tamamliyoruz ama o da hazir para sonucta bitti bitecek. O bitince 1500 le napacagiz bilmiyorum.
Her yere basvuruyoruz dönüş yok hicbi sekilde.
Ben çalışayım desem 1 bucuk yaş oglum var ona bakacak bi allahin kulu yok. Bakici tutsam hem guvenemem hem de aldigim parayi bakiciya verince ne anlicam o isten.
Krese versem yine guvenemiyorum daha cok kucuk kres icin. Biri vursa kotu davransa aksam bana anlatacak yaşta degil.
Kaldiki kresler de bedavaya bakmiyor zaten, bakiciyla ayni hesap.
Diyorum ben de kreste çalışayım cocugumla gidip gelirim. hem açıktan çocuk gelisimi ogrencisiyim hem sertifikam var. Ama bunlarla sadece yardımcı ogretmen olabiliyosun onda da verdikleri 1100 en fazla.
600 ünü cocuga kesicekler, evim cok uzak ayda 200 de yol parasına gitse e bana ne kalacak.
Hazir konusu acilmisken bana da fikir veren olursa ne iyi olur, konu sahibi size yardımcı olamadim malesef çünkü çokta farkli değiliz. Tek diyecegim esiniz mühendis oldugunu soylemesin is aradigi yerlere.
Başvurduk ankara anlaşmasıyla. Ama onda da hesapta ciddi bir para görmek istiyorlar, o konuda sikinti yaşayacağız gibi duruyor. Keske olsa.yurtdisi dusunurseniz 31 ekimden once ingiltereye muhasebeci olarak ankara anlasmasina basvurmanizi oneririm.
boylece esiniz calisma izni ile istedigi iste calisabilir.
31 ekimde anlasma sonlanabilir.
Amin hepimize en kisa zamanda is versin hayatimizi düzene soksun insallahEn çok da buna üzülüyor insan,
Çok üzülüyorum böyle konular okuyunca
Allah sizinde yardımcınız olsun. Küçük yavrunuzun riskini gondersin insallah.
Ciddi para ne kadarBaşvurduk ankara anlaşmasıyla. Ama onda da hesapta ciddi bir para görmek istiyorlar, o konuda sikinti yaşayacağız gibi duruyor. Keske olsa.
Aslında o para sadece 1 ay hesabınızda dursa yeter sadece vizeden önce 1 ay borç alıp geri iade edeceğiniz biri yok mu? Sizin 100-150 bin civarı olur amaBaşvurduk ankara anlaşmasıyla. Ama onda da hesapta ciddi bir para görmek istiyorlar, o konuda sikinti yaşayacağız gibi duruyor. Keske olsa.
6 ay süreyle geçinebilecek kadar para görmek istiyorlarmış. Minumum 50, 60 bin tl.Ciddi para ne kadar
Çok paraymış.Aslında o para sadece 1 ay hesabınızda dursa yeter sadece vizeden önce 1 ay borç alıp geri iade edeceğiniz biri yok mu? Sizin 100-150 bin civarı olur ama
kesin bir kural yok potansiyel musteri mektuplariniz saglam planiniz varsa illa ki 6 ay gecinecek kadar olmasa da olumlu sonuc almaniz mumkun.6 ay süreyle geçinebilecek kadar para görmek istiyorlarmış. Minumum 50, 60 bin tl.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?