Yani suttenmi kessin su ekmek yedirsin ozaman gercekten cok yazarimda anlatabilirmiyim bilmiyorum kadin rimelden bahsetmiyor bebek sutunden bahsediyor ne dilersin dilemezsin umrumda degil ben bu ulkede cocuklarin hepsi esit olsun istiyorum sadeceSiz yazılanı okuduğunuzu anlayabiliyor musunuz ?
zaten tavsiyeyi çocukları öncelik alarak yaptım,üye çocuğuma süt alırken düşünüyorum,intihar edicem diyordu ,bende dedim ki kira ödeyip zora gireceğinize bazı giderlerinizi kısın,ben bekar halimle zamanında yaptım sizin gibi sorumluluğum yoktu çocuğum yoktu dedim ,
Meal olmadan yazılanı anladığınız günler diyelerim size ...
Ben sizi çok iyi anlıyorum ,kimbilir alamadığınız ne hırslarınız var kimlerden ,boşluktan bana sardınız size saydırıyım banlanıyım diye uğraşıyorsunuz ama ben üyeye kira giderinizi kısın bir ailenizin yanına taşının yazdım ,süt giderinizi kısın yazmadım.Yani suttenmi kessin su ekmek yedirsin ozaman gercekten cok yazarimda anlatabilirmiyim bilmiyorum kadin rimelden bahsetmiyor bebek sutunden bahsediyor ne dilersin dilemezsin umrumda degil ben bu ulkede cocuklarin hepsi esit olsun istiyorum sadece
Ogluna pantolon alamayan babanin intihari.. bu haber yalandi hala gercegi yansitiyor gibi ornek vermeniz.. buyrun efendim..İşte siz o zamanlar bekarmışsınız.
Bu adam evli ve 2 çocuğu var. Evini boz demek kolay, peki ya sonradan nasıl kuracak. Adam borcunun harcının içinde bir de ev düzemez ki.
Biraz acımasız yorum yaptınız gibi geliyor bana. Burada limon sat, taksicilik yap demek kolay, eğer sizin dediğiniz gibi iş bulmak bu kadar kolay olsaydı işsiz baba 2 çocuğunu bırakıp "çocuğuna pantolon alamadığı için" intihar etmezdi. Limon işi zor, pazarcı çook tanıdığım var. Her elini kolunu sallayan limon satamıyor. Marketten 1 liraya aldığı limonu adam 1.5 liraya satmaya kalksa vatandaş gidip ucuzuna yönelir, taksicilik yapmaya kalksa tecrübeli eleman istiyorlar. Burnu havada olan insan intihar etmeyi düşünmez, rahatına bakıp nasılsa karım çalışıyor derdi, adam hergün başka yerlere cv yollayıp başvuru yapıyormuş. Burada belki hiçbirimizin sahip olamadığı bir puana ve dereceye sahip olmuş adamdan bahsediyoruz, bu adam bile işsiz kalıyorsa durum gerçekten vahimdir.
Süt alacak param yok diyorsunuz ama telefonunuza internet alacak paranız var?! Bu ne yaman çelişki...
Süt alacak param yok diyorsunuz ama telefonunuza internet alacak paranız var?! Bu ne yaman çelişki...
O zaman süt alacak param yok demeyecek. İnternet karın doyurmuyor malesefÇok haklısınız gerçkten, interneti kapatsınlar konu sahibinin eşi dumanla haberleşerek iş arasın, başvuruları güvercinle göndersin!!!
Yazmış olmak için yazıyorsunuz muhakeme yeteneği sıfır!
Hayatta bulduğunuz tek çelişki bu olsun o zaman. Sizden para mı istendi, aş mı istendi. Anlamıyorum böyle yazmak için motivasyon kaynağınız ne. Olayı inandırıcı bulmuyorsanız yazmazsınız.bu kadın size inandırıcı gelmiyorsa da ülkede bu gerçeklerle yaşayan milyonlarca insan var. O açıdan bakın bir de. Kalp incitmeye, gurur kırmaya gerek var mı?Süt alacak param yok diyorsunuz ama telefonunuza internet alacak paranız var?! Bu ne yaman çelişki...
He zaten biz hep kotuyuz onaylamadikmi gercekleri soyledikmi bosluktayiz saldirganiz vs vs nerden bakarsaniz bakin olaya benim tek cercevem var oda cocuklarBen sizi çok iyi anlıyorum ,kimbilir alamadığınız ne hırslarınız var kimlerden ,boşluktan bana sardınız size saydırıyım banlanıyım diye uğraşıyorsunuz ama ben üyeye kira giderinizi kısın bir ailenizin yanına taşının yazdım ,süt giderinizi kısın yazmadım.
Terbiyeye davet ediyorum ,bu kadar kendinizi düşürmeyin ,insanlığımdan utanıyorum sizin gibi tipler yüzünden ...
He zaten biz hep kotuyuz onaylamadikmi gercekleri soyledikmi bosluktayiz saldirganiz vs vs nerden bakarsaniz bakin olaya benim tek cercevem var oda cocuklar ayrica sizin banlanmaniz benim ne isime yarayacak onuda aciklarsaniz sevinirimBen sizi çok iyi anlıyorum ,kimbilir alamadığınız ne hırslarınız var kimlerden ,boşluktan bana sardınız size saydırıyım banlanıyım diye uğraşıyorsunuz ama ben üyeye kira giderinizi kısın bir ailenizin yanına taşının yazdım ,süt giderinizi kısın yazmadım.
Terbiyeye davet ediyorum ,bu kadar kendinizi düşürmeyin ,insanlığımdan utanıyorum sizin gibi tipler yüzünden ...
Maşallah, çok güzel olmuş. Darısı bizim başımıza. Anlattıklarınız hic yabancı değil :)bu ulkede muhendıslerın cektıgı nedır arkadas aslında muhendıs olmak ısteyen arkadaslar dırek yurt dısı dusunmelı bu ısın turkıyede maalesef yerı ve adı yok
esım bılgısayar muhendısı + yazılımcı suan sırketı var fakat bu asamaya gelene kadar cektıklerımızı aktarayım
ıstanbulda dürümcülük bile yaptı bildiğiniz dürüm sattı cunku kendını gelıstırmek ıcın ıs aradı bulamadı sonra memleketımıze geldı fabrıkalarda calıstı ama ne calısmayok efendım bılgısayara format at dıyen mı ,yok efendım telefonumu ınternete bagla dıyen mı ne ararsanız...
sonra otel işine gırdı otelın bılgı ıslem muduru oldu daha bılgısayarı acıp kapatmayı bılmeyenlere bılgısayar ogrettı adamın ıs vasfına bak yaptıgı seye bak kel alaka... baktı olmuyor baska bır fabrıkaya gırdı alakalı alakasız ıslere ama... yel degırmenı, bebek bezı ,halı , yumurta ciftlıgı şantiyeler gıbı ısler ...
benım esım burslu , turkıyenın en ıyı unvlerınden bırınden mezun 2 dil bılen bırı ve robotık sampıyonlugu var ama yaptıgı ıs telefonu ınternete baglamak, bılgısayara format atmak...
bırde ıslere basvuruyor esıme dıyorlarkı sız bıze bır gomlek fazlasınız sıze hakettıgınız maddı olanagı saglayamayız esım dıyorkı ya ne ıs olsa yaparım adam mumkun degıl dıyor hatta hıc unutmuyorum bırtanesı sey demıs senı işe alırsak ben işimden olurum
depresyona gırdı cok komık rakamlara ac kalmamak ıcın 12 saat calısma seklıyle devam ettı ama son zamanlarda maasların gec odenmesı zamların komık olmasıyla kendı sırketını kurdu cebımızde sırket kuracak paramız yoktu malıyeye sıgorta ıslerıne odeyecegımız para ıcın bıle borc almıstık faturamız borcundan kapalıydı evde dogalgaz yoktu dusunun oyle bır anda kapı actı acıldı...
demem o kı sabredın bu surec cok zor bılıyorum ... hıc nefes alamayacak gıbı hıssedıyorsunuz nasıl toparlanıcaz dıyorsunuz bır ekmek parasını hesap edıyorsunuz aç uyuyorsunuz bılıyorum ...aılelere bırsey bellı etmeden cevreye bellı etmeden hayata tutunmaya calısmak cocuk varsa hele... gercekten cok zor ama sonu selamet ınanın bana... hıc bırsey aynı kalmıyor degısıyor gelısıyor gecıyor
oyuzden ıntıharı falan dusunmeyın oyle bırsey yok. krızı yonetıp ustesınden geleceksınız bırlıkte :) ne ınsanlar sıfırdan basladılar . onemlı olan gecıcı bır surec olduguna ınanmanız ve bırbırınıze destek olmanızdır . uzuntunuzu paylasmaya geldım canınızı sıkmayın .
Inceliyoruz hemen. Teşekkürler.Son durum ne bilmiyorum.
Fb da Avusturya’da yaşayan bir arkadaşım bunu paylaşmış bugün, nereden ne çıkacağı belli olmaz.
Bir inceleyin isterseniz
Eki Görüntüle 2303219
Her maddi sıkıntı konusu açana " ama internet alacak paranız var" demeyeni dövüyorlar mi :)Süt alacak param yok diyorsunuz ama telefonunuza internet alacak paranız var?! Bu ne yaman çelişki...
amiinnnn cok cok cok daha iyileri inşallahMaşallah, çok güzel olmuş. Darısı bizim başımıza. Anlattıklarınız hic yabancı değil :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?