bu ulkede muhendıslerın cektıgı nedır arkadas aslında muhendıs olmak ısteyen arkadaslar dırek yurt dısı dusunmelı bu ısın turkıyede maalesef yerı ve adı yok
esım bılgısayar muhendısı + yazılımcı suan sırketı var fakat bu asamaya gelene kadar cektıklerımızı aktarayım
ıstanbulda dürümcülük bile yaptı bildiğiniz dürüm sattı cunku kendını gelıstırmek ıcın ıs aradı bulamadı sonra memleketımıze geldı fabrıkalarda calıstı ama ne calısmayok efendım bılgısayara format at dıyen mı ,yok efendım telefonumu ınternete bagla dıyen mı ne ararsanız...
sonra otel işine gırdı otelın bılgı ıslem muduru oldu daha bılgısayarı acıp kapatmayı bılmeyenlere bılgısayar ogrettı adamın ıs vasfına bak yaptıgı seye bak kel alaka... baktı olmuyor baska bır fabrıkaya gırdı alakalı alakasız ıslere ama... yel degırmenı, bebek bezı ,halı , yumurta ciftlıgı şantiyeler gıbı ısler ...
benım esım burslu , turkıyenın en ıyı unvlerınden bırınden mezun 2 dil bılen bırı ve robotık sampıyonlugu var ama yaptıgı ıs telefonu ınternete baglamak, bılgısayara format atmak...
bırde ıslere basvuruyor esıme dıyorlarkı sız bıze bır gomlek fazlasınız sıze hakettıgınız maddı olanagı saglayamayız esım dıyorkı ya ne ıs olsa yaparım adam mumkun degıl dıyor hatta hıc unutmuyorum bırtanesı sey demıs senı işe alırsak ben işimden olurum
depresyona gırdı cok komık rakamlara ac kalmamak ıcın 12 saat calısma seklıyle devam ettı ama son zamanlarda maasların gec odenmesı zamların komık olmasıyla kendı sırketını kurdu cebımızde sırket kuracak paramız yoktu malıyeye sıgorta ıslerıne odeyecegımız para ıcın bıle borc almıstık faturamız borcundan kapalıydı evde dogalgaz yoktu dusunun oyle bır anda kapı actı acıldı...
demem o kı sabredın bu surec cok zor bılıyorum ... hıc nefes alamayacak gıbı hıssedıyorsunuz nasıl toparlanıcaz dıyorsunuz bır ekmek parasını hesap edıyorsunuz aç uyuyorsunuz bılıyorum ...aılelere bırsey bellı etmeden cevreye bellı etmeden hayata tutunmaya calısmak cocuk varsa hele... gercekten cok zor ama sonu selamet ınanın bana... hıc bırsey aynı kalmıyor degısıyor gelısıyor gecıyor
oyuzden ıntıharı falan dusunmeyın oyle bırsey yok. krızı yonetıp ustesınden geleceksınız bırlıkte :) ne ınsanlar sıfırdan basladılar . onemlı olan gecıcı bır surec olduguna ınanmanız ve bırbırınıze destek olmanızdır . uzuntunuzu paylasmaya geldım canınızı sıkmayın .
Bekar ve çocuksuz olmak sizin avantajınız, evli barklı çocuklu insanlarla kıyaslamayın kendinizi . Onların düzen bozması sizinkinden aksine daha zor.Yazmak yorum yapmak kolay değil ,
Başıma geldiği için çokrahat yazıyorum .
Bende işsiz kaldım üstelik bekar ve çocuksuzdum ,kendime uygun nitelikli iş bulana kadar ne işler yaptım,nelerden feragat ettim ve iş konusunda erkekler daha şanslı,genç bir kadından
kesınlıkle oyle alt yapı olmadıgı gıbı uretıcılerde bu konuda bılgı de yokMaalesef katılıyorum
Kendim mühendisim, yurtdışındayım. 2 tane de yeni mezun kuzenim var iş arıyorlar.
Yani kendi mesleğimizi icra edebileceğimiz, kariyer imkanı sunan işyeri sayısı belli büyük şirketler dışında yok kardeşim. Çünkü ülkemizde bu konuda altyapı yok, zaten üretim yapalım/şunu üretelim yapalım dünyaya açılalım/ zengin olalım kültürü de yok. Potansiyeli olan cocuklar vallahi harcaniyor, muhendislik meslegi yapilmiyor artik bu memlekette.
Yazin basinda Ankara'dan bir sirket bana Linkedinden yazmis, soyle bir acik pozisyon var sirketimizde ister misiniz diye. Ben de tesekkur ettim kibarca. Ben oraya gelsem bile yine istedikleri sonucu almalari mumkun degil cunku sirkette altyapi yok, beraberce takim calismasi yapabilecegim baska insanlar yok, ellerinde bana uygun veri yok ve o tip verileri toplamak aylar, yillar aliyor. IK gorevlisi bana yazmis ki, bu konuda nitelikli kimse yok, bulamiyoruz. Bulamazlar tabi cunku bu konuda insanlara kendilerini gelistirmeleri icin sunulan kariyer olanagi yok.
Daha çok yazılacak şey var ama nscckts gayet anlatmış. Yurtdışı olanağı/fikri olmayan bence bu mesleğe hiç girmesin.
bir ihtimal de devlette çalışmak, o da güzel mühendislik için, dimi?Maalesef katılıyorum
Kendim mühendisim, yurtdışındayım. 2 tane de yeni mezun kuzenim var iş arıyorlar.
Yani kendi mesleğimizi icra edebileceğimiz, kariyer imkanı sunan işyeri sayısı belli büyük şirketler dışında yok kardeşim. Çünkü ülkemizde bu konuda altyapı yok, zaten üretim yapalım/şunu üretelim yapalım dünyaya açılalım/ zengin olalım kültürü de yok. Potansiyeli olan cocuklar vallahi harcaniyor, muhendislik meslegi yapilmiyor artik bu memlekette.
Yazin basinda Ankara'dan bir sirket bana Linkedinden yazmis, soyle bir acik pozisyon var sirketimizde ister misiniz diye. Ben de tesekkur ettim kibarca. Ben oraya gelsem bile yine istedikleri sonucu almalari mumkun degil cunku sirkette altyapi yok, beraberce takim calismasi yapabilecegim baska insanlar yok, ellerinde bana uygun veri yok ve o tip verileri toplamak aylar, yillar aliyor. IK gorevlisi bana yazmis ki, bu konuda nitelikli kimse yok, bulamiyoruz. Bulamazlar tabi cunku bu konuda insanlara kendilerini gelistirmeleri icin sunulan kariyer olanagi yok.
Daha çok yazılacak şey var ama nscckts gayet anlatmış. Yurtdışı olanağı/fikri olmayan bence bu mesleğe hiç girmesin.
bir ihtimal de devlette çalışmak, o da güzel mühendislik için dimi?kesınlıkle oyle alt yapı olmadıgı gıbı uretıcılerde bu konuda bılgı de yok
ornegın sıstem yapılandırılmasın da yapılması gereken bır malıyet var . patron su olsa olmaz mı bu olmaz mı tartısmaya gırıyor hanı murat 124un tektekleyen motoru gıbı gıttıgı yere kadar en ucuzundan gotursun bızı dıyor adamlar ıs bılmıyor muhendıslık bılmıyor muhendıslık okuyanda cok fazla kısı var parasızlık kaygısıyla ne ıs olsa yaparız dıyorlar hal boyle olunca gelısmıyor gıttıkce gerılıyor . ben calısması gereken yerde calısan ve hakettıgı maası alan bır muhendıs gormedım henuz . cogu asgarı ucretden dusuk sıgortadan gosterılıyor halbukı muhendısler yuksekten gosterılmelı ve muhendıs maası dıye bırsey var yasal bır hakkı var kımse bunu aramıyor bıle...
burada okadar umutsuz vakka muhendıslık. adamlar okurken neler dusunuyor su sırkete gırerım su projelere katılırım dıye mezun oluyor yaptıgı sey kamera baglamak kablo cekmek bılgısayara format atmak yazıcı tanıtmak saka gıbı...
oda cok dusuk ıhtımal bukadar muhendıslık mezunu varken okadar az kontenjan varkı ...bir ihtimal de devlette çalışmak, o da güzel mühendislik için dimi?
hayat çok zor ya okusan bi dert okumasan bi dert..oda cok dusuk ıhtımal bukadar muhendıslık mezunu varken okadar az kontenjan varkı ...
mesela 95 puana 15 kısılık kontenjan gır gırebılırsen :)
devlet dısında herhangı bıryerde de
teknıkerlerın ısı daha kolay mesela ısletmeye bır tane gıda muhendısı alınıyorsa 10 tane teknıker alınıyor sans daha yuksek
size özelden mesaj atmak istiyorum ama atamıyorum, rica etsem sohbeti başlatır mısınız özelden :)oda cok dusuk ıhtımal bukadar muhendıslık mezunu varken okadar az kontenjan varkı ...
mesela 95 puana 15 kısılık kontenjan gır gırebılırsen :)
devlet dısında herhangı bıryerde de
teknıkerlerın ısı daha kolay mesela ısletmeye bır tane gıda muhendısı alınıyorsa 10 tane teknıker alınıyor sans daha yuksek
ıdealıst meslekler dısında hepsıne sadece uzmanlık alanı olarak bakalım yanı tıp muhendıslık ve egıtım fakultesı okumuyorsak gerı kalan tum bolumlerde ıstedıgınız ısı yapabılırsınız aslında hepsı bırbırıne baglantılı kenarından ucundan yakalarsınızhayat çok zor ya okusan bi dert okumasan bi dert..
Ee onu diyorum işte ben de. Çokta kötü durumda değilmişsiniz. Aksi takdirde maddi durumu kötü biri için internet baya lüks bir harcama.Her maddi sıkıntı konusu açana " ama internet alacak paranız var" demeyeni dövüyorlar mi :)
Ben çoğunlukla evden çalışıyorum ve günde 10 kere whatsapptan yazisiyorum iş için.
Durum mesajına " herşey süt için yazacak halim yok"
Kaldı ki, is için kullanmasam dahi, internet kullanip kullanmamak sadece beni ilgilendirir.
Buradaki amacim kalbi güzel insanlarla sıkıntımı paylaşmak, süt parası istemek değil.
Tontrikocum ben bu haberin yalan olduğunu bilmiyordum. Sen söyleyince baktım adamın işsiz olduğu yazıyor. Bunun için bunalıma girmiş olabilir. Sonuçta bakmakla yükümlü bir ailesi var, e günümüz koşulları malum.Ogluna pantolon alamayan babanin intihari.. bu haber yalandi hala gercegi yansitiyor gibi ornek vermeniz.. buyrun efendim.. Eki Görüntüle 2303201
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?