Bu gidişle evden de atilacagiz :(

Maalesef katılıyorum
Kendim mühendisim, yurtdışındayım. 2 tane de yeni mezun kuzenim var iş arıyorlar.
Yani kendi mesleğimizi icra edebileceğimiz, kariyer imkanı sunan işyeri sayısı belli büyük şirketler dışında yok kardeşim. Çünkü ülkemizde bu konuda altyapı yok, zaten üretim yapalım/şunu üretelim yapalım dünyaya açılalım/ zengin olalım kültürü de yok. Potansiyeli olan cocuklar vallahi harcaniyor, muhendislik meslegi yapilmiyor artik bu memlekette.

Yazin basinda Ankara'dan bir sirket bana Linkedinden yazmis, soyle bir acik pozisyon var sirketimizde ister misiniz diye. Ben de tesekkur ettim kibarca. Ben oraya gelsem bile yine istedikleri sonucu almalari mumkun degil cunku sirkette altyapi yok, beraberce takim calismasi yapabilecegim baska insanlar yok, ellerinde bana uygun veri yok ve o tip verileri toplamak aylar, yillar aliyor. IK gorevlisi bana yazmis ki, bu konuda nitelikli kimse yok, bulamiyoruz. Bulamazlar tabi cunku bu konuda insanlara kendilerini gelistirmeleri icin sunulan kariyer olanagi yok.

Daha çok yazılacak şey var ama nscckts gayet anlatmış. Yurtdışı olanağı/fikri olmayan bence bu mesleğe hiç girmesin.

Bekar ve çocuksuz olmak sizin avantajınız, evli barklı çocuklu insanlarla kıyaslamayın kendinizi . Onların düzen bozması sizinkinden aksine daha zor.

kesınlıkle oyle alt yapı olmadıgı gıbı uretıcılerde bu konuda bılgı de yok
ornegın sıstem yapılandırılmasın da yapılması gereken bır malıyet var . patron su olsa olmaz mı bu olmaz mı tartısmaya gırıyor hanı murat 124un tektekleyen motoru gıbı gıttıgı yere kadar en ucuzundan gotursun bızı dıyor adamlar ıs bılmıyor muhendıslık bılmıyor muhendıslık okuyanda cok fazla kısı var parasızlık kaygısıyla ne ıs olsa yaparız dıyorlar hal boyle olunca gelısmıyor gıttıkce gerılıyor . ben calısması gereken yerde calısan ve hakettıgı maası alan bır muhendıs gormedım henuz . cogu asgarı ucretden dusuk sıgortadan gosterılıyor halbukı muhendısler yuksekten gosterılmelı ve muhendıs maası dıye bırsey var yasal bır hakkı var kımse bunu aramıyor bıle...

burada okadar umutsuz vakka muhendıslık. adamlar okurken neler dusunuyor su sırkete gırerım su projelere katılırım dıye mezun oluyor yaptıgı sey kamera baglamak kablo cekmek bılgısayara format atmak yazıcı tanıtmak saka gıbı...

bir ihtimal de devlette çalışmak, o da güzel mühendislik için, dimi?

bir ihtimal de devlette çalışmak, o da güzel mühendislik için dimi?

bir ihtimal de devlette çalışmak, o da güzel mühendislik için dimi?
oda cok dusuk ıhtımal bukadar muhendıslık mezunu varken okadar az kontenjan varkı ...
mesela 95 puana 15 kısılık kontenjan gır gırebılırsen :)
devlet dısında herhangı bıryerde de
teknıkerlerın ısı daha kolay mesela ısletmeye bır tane gıda muhendısı alınıyorsa 10 tane teknıker alınıyor sans daha yuksek

hayat çok zor ya okusan bi dert okumasan bi dert..

size özelden mesaj atmak istiyorum ama atamıyorum, rica etsem sohbeti başlatır mısınız özelden :)

hayat çok zor ya okusan bi dert okumasan bi dert..
ıdealıst meslekler dısında hepsıne sadece uzmanlık alanı olarak bakalım yanı tıp muhendıslık ve egıtım fakultesı okumuyorsak gerı kalan tum bolumlerde ıstedıgınız ısı yapabılırsınız aslında hepsı bırbırıne baglantılı kenarından ucundan yakalarsınız

Konu sahibinin samimiyetine inanıyorum ama burada yazılanları bazen aklım almıyor.Çaresizlik,yardım isteme durumundaki bir insana elden bişey gelmiyorsa en azından sabır dilenir,Allah yardımcın olsun denir.İnternet paketini sorgulamak da sağlıklı bir düşünce olmasa gerek
İnşallah eşiniz iş bulana kadar dirayetli durursunuz çünkü siz ne kadar sabırlı olursanız eşinizin motivasyonu da o kadar iyi olur

Ee onu diyorum işte ben de. Çokta kötü durumda değilmişsiniz. Aksi takdirde maddi durumu kötü biri için internet baya lüks bir harcama.
Evine bırak interneti, ekmek alamayan faturasını ödemeyen vs. insanlar var. Ben onlardan bahsetmiştim. Neyse Allah kolaylık versin. İyi günler.

ben internet kullanımı için kimseye laf etmeyi doğru bulmuyorum. hem çok uygun fiyatlı tarifeler var hem de gerçekten temel besin maddesi gibi o da.

konu sahibini tenzih ederek yazıyorum: yokluktan şikayet eden ama 4-5 binlik telefon kullananlar var. işte onlara çok kızıyorum. akıllı telefonsa 1-2 bin liraya da var.

Merhaba.. durumunuza çok çok üzüldüm. Keşke elimizden bir şey gelse. Her şey insanlar için. Varlıkta,yoklukta.. Benim eşimde mühendis. Biz yurtdışındayız çok uzun zamandır. Eğer eşinizin yabancı dili varsa mutlaka her ülkedeki iş ilanlarına başvursun. Proje bazlı bir sürü iş olabilir. Türk firmalarının Kazakistan,Azerbaycan vs gibi yerlerde bir çok projesi oluyor. Mutlaka bir şans vardır. Biz yurtdışına gelene kadar buralarda çalışmanın çok zor olduğunu düşünmüştük. Oysaki Türkiye ‘de çalışmak işkenceymiş. Bizim anlaşmamızda çocukların okulunu,evimizi,yakıt vs gibi faturalarımızı,arabamızı şirket karşılıyor. Biz yabancı bir şirketteyiz ama bu imkanları veren bir sürü Türk şirketide var burada. İyice araştırın derin. Olmaz diye düşünmeyin. Her şey mümkün bu hayatta. Allah yardımcınız olsun

Ogluna pantolon alamayan babanin intihari.. bu haber yalandi hala gercegi yansitiyor gibi ornek vermeniz.. buyrun efendim.. Eki Görüntüle 2303201
Tontrikocum ben bu haberin yalan olduğunu bilmiyordum. Sen söyleyince baktım adamın işsiz olduğu yazıyor. Bunun için bunalıma girmiş olabilir. Sonuçta bakmakla yükümlü bir ailesi var, e günümüz koşulları malum.
Velev ki bu haber yalan. İşsiz olduğu için, atanamadığı için, işsiz olmayı kendisine yediremediği için intihar eden insanlar yok mu bu ülkede? Bir sosyal bilgiler öğretmeni yakın bir gelecekte atanamadığı ve iş bulamadığı için intihar etti. İşsizlik bu ülkede büyük sorun. Ben insanları anlayabiliyorum. Bende şuanda çalışmıyorum ve zor geliyor. Onların nasıl bir psikolojiye sahip olduğunu biz değil ancak oların durumunu yaşayanlar anlayabilir. Daha geçen gün Hacettepe Üniversitesinde okumuş+master yapmış bir kadınla tanıştım, alanında iş bulamıyordu bir türlü. Kendi alanı olmayan yerler de almıyormuş. Neden konu sahibiyle aynı "bize göre fazla donanımlısınız." bunları inkar edemeyiz. Çocuğuna pantolon alamayan adam haberi (belki) yalan ama işsizlik nedeniyle onca intihar eden adamı da yok sayamayız efendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…