Bu Gün Bebekler İçin Ne Pişirdik?

• Konu Sahibi Konu Sahibi estel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
güzel olmuş burasıı sevdim
bende bugün piroşa sebze püresi yaptım tavuklu
patates,havuç,soğan,karnıbahar,kereviz,tavuk ve çok az kıyma piştikten sonra nane ekleedim koca 1 tabak yedi kuşş

birdeee
kuru meyvelerden püre yaptım haşlayarak
kuru kayısı,kuru üzüm,kuru dut ve rendelenmiş bal kabağı(hepsinde 1 çay bardağı,kabağı biraz daha çok koydum)
haşladım ve blendırdan geçirdim yoğurduyla karıştırıp verdim hazır pürelerin kavonuzuna koymuştum(gezmeğe giderken yanımda götürdüm)1 kavonoz yedi yoğurtla karışık yoğurtta 1 kavonoz vardı hemen hemen çok oldu sanırım ama yeyince verdim
yarında balık vericem

ya bugün hep kk daydım ne ara bensiz açtınız mama topiği ve nasıl bı kadar çok ilerlediniz :)))
bugün sütlü pekmezli kaşık mamasıyla karıştırılmış bildiğimiz klasik kahvaltı(yumurta peynir pekmez tereyağ ceviz) yedirdim.öğlen kıyma,soğan,kabak,havuç,patates,bulgur,zeyttinyağ ile hepsini azcık kavurdum sonra az suy koyarak pişirdim.(RONDODAN GEÇİRMEDİM :lepi:) çatalla ezdim ve yoğurt karıştırdım yedirdim.akşam bizim menümüz dışardandı.okinin de öğlenki yemeği baya fazla olmuştu,hiç adetim değildir ama,ısıtıp çatala ezip yoğurtla karıştırıp yedirdim.bizimkilerden yiyemezdi.yatmadan öncede bebelacın gogly ye benzer ama daha güzel muhalebsi çıkmış,bizimki bayılıyo,ondan yedirdim.üstünede 100 ml süt içti uyudu.
yarınki menümüze karar vermiş değilim ama tavuklu bir mama yaparım yarın.
ben bir gün tavuk,bir gün et,bir gün balık yediriyorum sırayla.balık daha az da olabiliyo.somon alıyorum minnoşa ama biizm dr. dil dışında bütün balıkları yiyebilir demişti.heronun balıklı sebze si var kavonozda benimki sevmez diyodum ama seviyo ve yiyo.dışarı çıktığımızda rahat oluyo.diğer sebzeli kavonozları hiç sevmiyo bunu sevdi.mezgit var onunda içinde.
ben balığı balık çorbası olarak hiç vermedim.ya havuç patatesle pişirdim ya da domatesle biberle.bir arkadaş tarhanaya karıştırdım çok kötü oldu dedi,semiz otuna karıştırdım güzel oldu dedi henüz denemedim o şekilde.başka bir arkadaşta kabaklı beşamel sos hazırlıyormuş onunla karıştırıyormuş balığı çok güzel oluyormuş.
mama topiği ya gene uzun yazdım bak

piroş naneli mamaları çok seviyo zaten oohh afiyet olsun kuzuya :))benimki kuru meyve sevmiyo :S hatta evdeki taze meyveleri de çok sevdiğini söyleyemicem.kavonoz meyveleri daha çok seviyo sanki

hee iyiy bildin naneye bayılıyo:)
ben kavanoz meyvelerinden vermiyorum çok(biyeregidince veriyorum bazen) ama yemese verirdim,piroş muza bayılıyo dün 2 tane aldım mutfaktan 1 oana 1 bana zaten muzu görünce çıldırıyo mamaaa diye knedininkini yedi sonra benimkine sulandı verdim bende yarısını

evet cnm :)) ama artık yatıcam gözlerim kapanıyo.kız 1 saat önce uyudu,bende biraz bakınayım dedim :)

bende yatıyorum cnm uyumam lazımartık ama uykum gelmedi başım ağrıyo
iyi geceler tatlı rüyalar sana cnmopuyorumnanaktan

en iyi kaynana senin olmayandır :) süper süper bi laf çok doğru

Ben sabah erken kalkıp çorbasını meyvesini hazırlıyorum yoksa ne yapıcak nasıl yapıcak diye aklım hep evde öğlende emzirmeye gidiyorum ozaman da yoğurdunu çıkarıyorum

kızlar ya ben çok geri kalmışım sizden bu topiği açtığınız iyi oldu kızım sürekli yürümek istiyo oturmuyo 2 dakika kaynanam ve annemde dursun diye pşinde yürütüp duruyolar e zayıfladı gibi gelmeye başladı bu ara pekte bişey vermiyorum sabah emiyor meyvesini yiyor çorbası öğlen yine emiyor sonra yoğurdu sonra yine geliyorum emiyor sonra muhallebi gogly yapıyorum 1, 5 çay bardağı sudan akşam büyümix yedik bizle bazen ama öğün sayılmaz atıştırmalık yediğimizden tattırıyoruz ama ek öğün açmam lazım kızıma sanırsam az yediriyorum gibi geldi

Piroşum o balkabaklı tarifi bende geçen hafta yapacaktım ama bizim buralarda çıkmamış balkabağı daha , gerçi batu sever mi ondan da emin değilim tatlı şeyleri hiç sevmiyor çünkü , hiç bana çekmemiş bu oğlan hiççççç

Minikcim bence gayet iyi yediriyorsun daha ne olucak , kilo alımı iyiyse endişelenmene gerek yok bence

andiana benim kızım tatlı şeyleri sevmesine rağmen balkabağına ağzını açmıyor hiç sevmedi bende çorbasını bi deniycem bakalım öyle yiycekmi çünkü vitamin ve minareller açısından çok zengin

ne biliyim ana yüreği işte sanki aç kalıyo gibi gerçi acıkınca mamam mammamm diyo :) kızıyo ama dün turşu çekti canım salatalık turşusu çıkardım istedi verdim az sonra bana kızdı ben yiyormuşum ona vercekmişim bilmiyorum zararlıdır belki ama öyle çok istedi ki azcık tattırdım ekşili şeyleri seviyor limon ver suratını hiç ekşitmez :)

Ben dün kendimize mantar çorbası yapmıştım .oĞLUMDA ÇOK SEVEREK içti HATtA BAYILDI..

Tereyağında unu kavurdum.Üzerine suyu ekledim kaynamaya başladıktan sonra küçük küçük doğradığım mantarları ekledim.Pİştikten sonra inmesine yakın 1 bardak süt ekledim bir taşım da onunla kaynadı..Afiyetle yedik..

Kızlar ben de dün oğluma sulu köfte yapmıştım.Ya birkaç tane yedi.Geri kalanını da ağzında biriktirmiş, çıkardı.Bu akşam da köfte, makarna var.Kabak yemeğini seviyndan yapmıştım.Kabak ve köfte yedirecem.Akşamları uykulu olduğu için yemek istemiyo.Az bişi bizimle yiyor sonra da sıvı mama içiyor. ıçime sinöiyor ama yapacak bişi yok.Babaannesi herşeyi veriyomuş.Ben biraz tereddütlü veriyorum. Yarın balık yapmayı düşünüyorum.

Kızlar ben de dün oğluma sulu köfte yapmıştım.Ya birkaç tane yedi.Geri kalanını da ağzında biriktirmiş, çıkardı.Bu akşam da köfte, makarna var.Kabak yemeğini seviyndan yapmıştım.Kabak ve köfte yedirecem.Akşamları uykulu olduğu için yemek istemiyo.Az bişi bizimle yiyor sonra da sıvı mama içiyor. İçime sinöiyor ama yapacak bişi yok.Babaannesi herşeyi veriyomuş.Ben biraz tereddütlü veriyorum. Yarın balık yapmayı düşünüyorum.

andinacım tarhanasına koyduğum kıymadan çok az kalmıştı 1 yemek kaşığı anca onuda koydum bi zararı olurmu ki!
bal kabağını kaynanamların tarladan kopardık biz minicik bir kabaktı dedesi piraye için koparmış kendileri yetiştiriyolar ama kalanların hepsini satmışlar bende elimdekini rendeleyip buzluğa koycam yeter piroşuma ben kendime pazardan alırım
pirayeye de babası limon yalatıyo hiç ekşitmiyo suratını:)

Ben bu öğlen dün Andina'nın verdiği karnabaharlı tarifi yaptım, içine kıyma ve çok az salça ekleyerek. Küçük hanım ilk defa denediği karnaharı hiç sevmedi malesef. Ama biz çok beğenip afiyetle yedik :)

bugün mücver yedi piraye normalde havuç koymam ama piraye yicek diye havuçta rendeledim çok seviyo mücveri zaten akşamda balık yer

bugün mücver yedi piraye normalde havuç koymam ama piraye yicek diye havuçta rendeledim çok seviyo mücveri zaten akşamda balık yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…