ya bugün hep kk daydım ne ara bensiz açtınız mama topiği ve nasıl bı kadar çok ilerlediniz :)))
bugün sütlü pekmezli kaşık mamasıyla karıştırılmış bildiğimiz klasik kahvaltı(yumurta peynir pekmez tereyağ ceviz) yedirdim.öğlen kıyma,soğan,kabak,havuç,patates,bulgur,zeyttinyağ ile hepsini azcık kavurdum sonra az suy koyarak pişirdim.(RONDODAN GEÇİRMEDİM :lepi:) çatalla ezdim ve yoğurt karıştırdım yedirdim.akşam bizim menümüz dışardandı.okinin de öğlenki yemeği baya fazla olmuştu,hiç adetim değildir ama,ısıtıp çatala ezip yoğurtla karıştırıp yedirdim.bizimkilerden yiyemezdi.yatmadan öncede bebelacın gogly ye benzer ama daha güzel muhalebsi çıkmış,bizimki bayılıyo,ondan yedirdim.üstünede 100 ml süt içti uyudu.
yarınki menümüze karar vermiş değilim ama tavuklu bir mama yaparım yarın.
ben bir gün tavuk,bir gün et,bir gün balık yediriyorum sırayla.balık daha az da olabiliyo.somon alıyorum minnoşa ama biizm dr. dil dışında bütün balıkları yiyebilir demişti.heronun balıklı sebze si var kavonozda benimki sevmez diyodum ama seviyo ve yiyo.dışarı çıktığımızda rahat oluyo.diğer sebzeli kavonozları hiç sevmiyo bunu sevdi.mezgit var onunda içinde.
ben balığı balık çorbası olarak hiç vermedim.ya havuç patatesle pişirdim ya da domatesle biberle.bir arkadaş tarhanaya karıştırdım çok kötü oldu dedi,semiz otuna karıştırdım güzel oldu dedi henüz denemedim o şekilde.başka bir arkadaşta kabaklı beşamel sos hazırlıyormuş onunla karıştırıyormuş balığı çok güzel oluyormuş.
mama topiği ya gene uzun yazdım bak