yeşil mercimek çok besleyicidir canım hemde çorbadan ne farkı varki ben artık öğünleri aksamasın diye 12 gibimeyvesini yedirip yatırıyorum 4 gibi çorba sebze yemeğine varsa veriyorum illa çorba içecek diye bişey yokki valla bende yapiimoğluma yeşil mercimek çok besleyici
bende akşam yemeğinde illaki çorba olmalı takıntısı vardır..her akşam mutlaka 1 çeşit çorbamız bulunur..totişte mecburen yer..:))
simdiye kadar hic atlamadim corba ögününü ama bugün yapicam yesil mercimegi,bakalim yiycekmi.
kendimiz icin diilde tontis icin var benimde takintim,illaki tavuk sulu bi corba olucak diye.ve dedigim gibi hic sasmadi bu rutinim.ama bugün bozucam :)))
kizlar her öglen yada söyle sorayim günde enaz bir kere corba icmek zorundami bizim
canavarlar?
ben ögleye yesil mercimek yapayim diye gecirdim simdi aklimdan ama bianda corba icmedi diyee
hatirladim.bu yalnizca bendemi takinti yoksa hepimizde varmi?illaki öglen corba icmesi gerekiyormus
gibi bi saplanti olustu bende,dogrumu bu?bi yardimci olun su takintili arkidesinize?
çitosum kavanoza gerek yok , manavdan organik meyva-sebze alabilirsin..
sakın yanlış Anlama lafım sana değil , genel anlamda insanların bu böcek öldürücü ilaçlardan haberdar olmaması bana çok ilginç geliyor.. elimden geldiğince sebzelerini organik almaya çalışıyorum , ve tüm sebze-meyvaları hazırlamadan önce exirde bekletiyorum 5-10 dakika... hatta daha önce kk da da kavanoz mamalrını daha sağlıklı bulduğumu itiraf etmiştim , en azından organikler , katkı maddesi yok.. bizim pzardan taze diye aldığımız sebzeler kaç ne elden geçiyor , hangi koşullarda üretiliyor bir bilseniz....
Benim antalyada bu işi yapan bir müşterim o kullandıkları ilaç şişesini eldivenle tutardı, bana da derdi ki bu ülkede üretilen organik olmayan hiçbir sebze meyvayı yeme , hepimiz kanserden ölücez demişti : (((
Bugünkü menümüzü yazmayı unutmuşum. Öğlen için enginarlı pilav yapmıştım, afiyetle yemiş :)
Akşama da mantar çorbası ya da şehriye çorbası yesin diyorum. Bu arada mantar çorbasını veren var mı daha önce? Ben ilk kez vericem umarım fiyasko olmaz...
çileğim batu haftada 1 yada 2 kere çorba içer , öğlenleri sebze/köfte/tavuk üçünden biri yer , ek gıdaya başladığımız ilk ay çorba içti yani 6.ayda , sonrasında hep katı yemek yedirdim ben..
açıkcası şimdi benim de aklıma kurt düştü illa çorba mı içmesi gerek , sebzeyi yemesi daha faydalı değil mi?? hem ben mercimek de yediriyorum bayıla bayıla yiyo..
mesela bu öğlen zeytinyağlı taze fasulye yiyecek yada yedi bilemiyorum naptılar evde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?