Bu Gün Bebekler İçin Ne Pişirdik?

• Konu Sahibi Konu Sahibi estel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yeşil mercimek çok besleyicidir canım hemde çorbadan ne farkı varki ben artık öğünleri aksamasın diye 12 gibimeyvesini yedirip yatırıyorum 4 gibi çorba sebze yemeğine varsa veriyorum illa çorba içecek diye bişey yokki valla bende yapiimoğluma yeşil mercimek çok besleyici

bende akşam yemeğinde illaki çorba olmalı takıntısı vardır..her akşam mutlaka 1 çeşit çorbamız bulunur..totişte mecburen yer..:))

simdiye kadar hic atlamadim corba ögününü ama bugün yapicam yesil mercimegi,bakalim yiycekmi.

bende akşam yemeğinde illaki çorba olmalı takıntısı vardır..her akşam mutlaka 1 çeşit çorbamız bulunur..totişte mecburen yer..:))

kendimiz icin diilde tontis icin var benimde takintim,illaki tavuk sulu bi corba olucak diye.ve dedigim gibi hic sasmadi bu rutinim.ama bugün bozucam :)))

yaa bende de akşamları muhallebi yemek zorunda yoksa aç kalır takıntısı var nedense :))baktım burda hepiniz nerdeyse akşamları kendi yemeklerinizden yediriyosunuz bende sofraya oturtuyorum yediklerimizden veriyorum ama 8de mutlaka muhallebisini yemek zorunda gibi geliyo zaten çok toplu bi çocuk değil 9.5 kilo onu yedirmezsem 1 tabak sanki daha zayıflııcakmış gibi geliyo görmem lazımne yediğini onu yedirince rahatlıyorum 1 tabak muhallebi yedi diyorum gecede kalkmıyo süt falan için kalksada su içiyo yada memesini istiyo sabah 8de kurt gibi acıkmış oluyo

canım ben artık eylül için ayrı yemek yapmıyorum biz ne yiyosak oda yiyor....özene bezene eylüle yemekler yaptım hiç yemedi çöpe gitti..ama bizimkileri iştahla yiyor..onun için artık ayırmıyorum..sadece yağı tuzu salçayı azaltımm..totişin sayesinde bizde sağlıklı takılıyoz..:)))

Kızlar dün intenette bi, haber okudum çok canım sıkıldı.

Türkiyeden almanyaya ihraç edilen meyvelerde çok çok yüksek oranda insektisit(böcek öldürücü)madde tespit edilmiş.Ve bu maddeler bebeklere çok zararlı erişkine de aynı şekilde.

İhraç ettikleri böyleyse bizim yedikmlerimz nasıl acaba?

Çok kafam karıştı bu konuda.

Acaba diyorum organik olan milupa hipp gibi kavanoz meyvalarından mı versek.En azından sertifikalı ürünler..

Siz ne dersiniz?

citoscum hipp veriyorum ben arada organik kavanoz meyvasini.

çileğim batu haftada 1 yada 2 kere çorba içer , öğlenleri sebze/köfte/tavuk üçünden biri yer , ek gıdaya başladığımız ilk ay çorba içti yani 6.ayda , sonrasında hep katı yemek yedirdim ben..

açıkcası şimdi benim de aklıma kurt düştü illa çorba mı içmesi gerek , sebzeyi yemesi daha faydalı değil mi?? hem ben mercimek de yediriyorum bayıla bayıla yiyo..
mesela bu öğlen zeytinyağlı taze fasulye yiyecek yada yedi bilemiyorum naptılar evde

çitosum kavanoza gerek yok , manavdan organik meyva-sebze alabilirsin..

sakın yanlış Anlama lafım sana değil , genel anlamda insanların bu böcek öldürücü ilaçlardan haberdar olmaması bana çok ilginç geliyor.. elimden geldiğince sebzelerini organik almaya çalışıyorum , ve tüm sebze-meyvaları hazırlamadan önce exirde bekletiyorum 5-10 dakika... hatta daha önce kk da da kavanoz mamalrını daha sağlıklı bulduğumu itiraf etmiştim , en azından organikler , katkı maddesi yok.. bizim pzardan taze diye aldığımız sebzeler kaç ne elden geçiyor , hangi koşullarda üretiliyor bir bilseniz....
Benim antalyada bu işi yapan bir müşterim o kullandıkları ilaç şişesini eldivenle tutardı, bana da derdi ki bu ülkede üretilen organik olmayan hiçbir sebze meyvayı yeme , hepimiz kanserden ölücez demişti : (((

cılegım o takıntıdan ben de var

kahvaltı saat 8,30
ara meyve 11,30
anne sutu 12,30-13,30
corba 14,00
yogurt 17,00
anne sutu 18,00
yetıskın yemegı 19,30
muhallebı 21 - 21,30
anne sutu yatarken

bu rutın sastımı bana bır seyler oluyor nedense

Bengisu da dün akşam koca bir dilim kıymalı lazanya yedi. Ben de çok mutlu oldum çünkü o da yesin diye tuz atmamıştım neredeyse. Bu arada içinde kıyma, sarımsak, havuç, soğan, domates, maydanoz, un, süt, makarna ve tereyağı olduğu için çok besleyici bir yemek olduğunu düşünüyorum lazanyanın...

uyuyor tabıı kı canım
kahvaltıdan sonra saat 10 gıbı yatıp 11 - 11,30 gıbı kalkıyor
sonra oglen corba ıcıp 14,30 gıbı yatıp 16,30-17 gıbı kalkıyor
aksamkı uykusu aperatıf zaten en fazla 20 dk
ben de cok uyutmamaya calısıyorum aksamları kı gece ıyı uyusun dıye

bu rutını benden cok annem saglıyor
hafta sonları bıraz zorlanıyoruz ama basarıyoruz

Bugünkü menümüzü yazmayı unutmuşum. Öğlen için enginarlı pilav yapmıştım, afiyetle yemiş :)
Akşama da mantar çorbası ya da şehriye çorbası yesin diyorum. Bu arada mantar çorbasını veren var mı daha önce? Ben ilk kez vericem umarım fiyasko olmaz...

yesil mercimegimiz pismek üzere,bekliyoruz kendisini.

çileğim sana cevap yazmıştım arka sayfalarda kalmış , okudun mu tatlim?

Sen istanbul da yaşıyorsun andinacım.Canım ben küçük bir ilçede yaşıyorum diye söylemiştim sanıırm buda bırak organiği normal taze meyve de bulmak da oldukça zor..Köylülerden alalım dedik onların da çok bilinçsiz ilaçlama yaptığını tahmin edersin sanırım.

Böcek öldürücü ilaçlardan tabii ki haberdarız eminim ben dahil burdaki herkes.Ama göz görmeyince gönül katlanıyor durumu sanıırm bu.

Exir oolayına gelince onunda sirkeden pek bi farkı yok benim kanımca.Sonuçta meyve özlerinden yapılan bir temizlik maddesi..Sirke kullanmak bana daha mantıklı geliyor şahsen.

Ben verdim mantar çorbası.Ve bayılarak yedi.

Çilekçim ben her gün çorba vermiyorum.Artık ne varsa ondan yiyor benim yavruş.

canim görmemisim kusura bakma nolur,hem yemek yapip hemde cafeme bakiyorumda öhööhööhö....

dedimya ben takintili bi kadinim illakilerimi asla sasirtmam..mesela her öglen illaki tavuk sulu corba icmeli Deniz ama illaki..tavuk susuz olmaz.yada uyumadan önce illaki bir kase muhallebi bitirmeli.bazen iki kasik kaliyor cok bozuluyorum :) bende meyve püresiyle hafif karistiriyorum bitriyor hepsini.

aksam yemeklerinde biz ne yersek yer diycem ama bizde biraz ona göre kurduk düzenimizi.zeytinyagli,tuzsuz az salcali filan.et,balik,tavuk her hata tüketiliyor evde..

ama dedigim gibi bu corba olayini bugüne kadar asamamistim sizlerde yazinca sanki daha bi rahat hissettim kendimi ve biraz önce kocaman bi tavak yesil mercimegi yedirdim cok sevdi kuzucum.

ama hala icim rahat diil aksama kücük bi kase icirecem yinede:)

cılekcım bende senın gıbıyım.etlı corba yanı kıymalı hergun mutlaka ıcılecek.ve ben bunu onun ıcın ozel pısırıyorum 3-4 ogunluk oluyor 1 ogun yıyor kalanları ogunlere bolup buzluga atıyorum.corbanın ıcıne sebze ne varsa atıyorum.patates havus kabak brokolı ırmık yada pırınc yesıl bıber bezelye fasulye .bunu haftada 2 kez felan pısırıyorum.bugun ıcıne bırazda pışımıs yesıl mercımegım vardı onu da ıcıne kattım masallah severek yedı. bazen yogurt corbası bazen tarhana ama mutlaka etlı.tavugu pek sevmıyor oglum.benım bır dıger takıntım da senınkı gıbı muhallebı olmazsa olmaz hatta sabah onu yedırıyorum cunku tuvaletını kolay yapıyor.bırde ıcıne mutlaka 1 meyve koyarım elma muz ne varsa ıste.oglende de kahvaltı edıyoruz bız aksamda da corba ıkındı de yogurtlu meyve yer gene.ama yemek konusuna gelınce bız yemek yerken ona da accuk taddırıyorum zaten kendı de ıstıyor.gece de sut verıyorum devam sutu yane...
bu arada mesela bazen haslanmıs patates varsa ıyıce ezıp ıcıne devam sutu koyuyorum onu da sevıyor.

Son düzenleme:
bugün kıymalı yeşilmercimek var menümüzde şimdilik bi değişiklik olmazsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…