Bu Gün Bebekler İçin Ne Pişirdik?

• Konu Sahibi Konu Sahibi estel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bi oturuşta 4 köfte yer batu , yada bir çorba kasesinde sebze yemeği yer ama tabi bu herzaman için geçerli değil , iştahi yoksa hiçbirşey yemez yada 1 köfte yer gerisini istemez.. ben hiçbir zaman zorlamadım , ağzını kapadığı anda kaşığı bırakırım elimden , açmış yememiş üstelemedim bugüne kadar , çok şükür gelişimi de gayet iyi.. onun aç olup olmadığı kendinden başka kimse bilemez diye düşünüyorum

canım ben kendi adıma konuşuşursam şimdiye kadar kızıma 2 ya da 3 kez kaşık mamalarından vermişimdir
normalde onlardan hiç yedirmiyorum.
senin oğluşun da kaşık mamasıyla doyuyorsa, bizim yemeklerden yemek istemeyebilir..

Bende sizin gib normal yemeklerden yedirmek istiyorum ama benimki yemiyor kapıyor ağzını sevmiyor çünkü kaşık maması hazırladığımda bayıla bayıla yiyior.Tek yediği çorbası

Biz dünden kalan kabak yemegimizi yedik yogurt esliginde..

ama aksam icin hala bi mönüm yok..

dilekcim yavas yavas alistirsan,mesela ac oldugunda yaptigin yemekten

tattir bir yemez iki yemez ac olunca mecbur yer.

dilekciğim bir yerden başlamak gerekiyor
öncellikle kabak, havuç ve patates püresinden başlayabilirsin azıcık da zeytinyağı ile
iştahsız bebekler bile seviyor bu karışımı
ek gıdalara alışmanın yanı sıra bir de katı gıdalara alıştırmak var sırada

ilk defa ispanak vericem insl.yer..

artik bir yasina girdi bisiy olmaz dimi?

çilekçim ben ıspanak yemeği vrmedim ama çorbasına katıyorum yiyor bir şey olmadı

saol ecemcim,verdim biraz cok sevdi benim canavar,ama ben korktum cokta veremedi macikcasi.

bi tabak yedide:)

dilekçim ek gıdaya ilk başladığında da yemiyormuydu sebze püresi meyve filan yoksa o zaman sadece kaşık maması mı vermiştin?

Çilekçim aslında başladım ben ilk başından beri ama mümkün değil yemiyor ya.
Remidosçum bu karışımı çırba olarak sevior ama püresini ağzına sürmüyor.
Pirayecim ek gıdalara başladığımızdan beri yemiyor tatlım.Mesela yapıyorum hazırlıyorum diyelim akşam balık vereceğim. Bir lokmayı alıyo azından çıkarıyo.Sonra mümkün değil ağzına sokmak.Biliyorum aç ama yemiyo.Bende kaşık maması yapıyorum hapur hapur götürüyo.

Benimki de tam tersi hayatta kaşık maması yemedi hala da yemez.

Bu arada Bengisu öğlende haşlama nuar eşliğinde buharda pişmiş yoğurtlu patates havuç soğan sarmısak püresi yedi. Akşama da dünden kalan brokoli çorbasını içecek...

arkadaşlar bebişleriniz günde kaç ögün yemek yiyorlar bizinki sabah 10 30 gibi kahvaltı yapıyo öglen 1 de uyuyo 3de falan çorba içiyo 5 30da yatıyo 7 30 bibi meyveli yogurt yiyor yatarkende muhallebi yiyor ama bana az yiyor gibi geliyor normal yemeklerden yediremiyorum şuan 10.500 kilosu bana yardımcı olurmusunuz bu yeme konusunda nasıl alıştıracagım bilmiyorum ya lütfen cvp verirmisiniz

7 de emiyor

Sabah 9-10 arası kahvaltı

11-12 arası meyva

14-15 arası sebze yemeği yada köfte

17-18 arası yoğurt ve süt

20 akşam yemeği

21-22 emer ve uyur

oğlum 3 gündür ağzına bir dilim su böreğinden başka hiç bişey almadı..

huyuda çok değişti zaten..şu dişler bizi mahfetti..

ilk defa annem kıymalı pırasa yaptı onu sevdide yedi biraz..

bakalım ne kadar sürecek bu durum(

bizim de öğünlerimiz şöyle;

sabah 6-7 gibi emiyor

9-9,5 gibi kahvaltı( bir gün 1 yumurta bir gün ceviz dönüşümlü olarak, labne, ıhlamur, devam sütü,milupanın kahvaltılıklarından her gün değişik olacak şekilde, 3-4 bebe bisküvisi karışımı )

12- 13 arası çorba, dolu bir kase yiyor

15 gibi 100 ml kadar yoğurt ve meyve

17 gibi hergün değişik bir sebze ya da erişte yada bulgur pilavı yapıyorum ama bunlardan çok az yiyor ve emiyor

19 gibi öğlenki çorba ya da yeni çorba

22 gibi 200 ml. süt, pirinç unu ve bebe bisküvisinden muhallebi ve uyuyor

gece de 2 kez emiyor.

benim oğlum ek gıdalara başladıktan sonra hiç yemedi 9. ayından sonra yemeye başladı ve bu yüzden 6 ayda sadce 1500 gr falan aldı, şu anda eskiye nazaran çok çok iyi yiyor ama kilo almıyor, beyazmeleğin dediği gibi tam bir atom karınca

sanırım kk.daki en düşük kilolu bebek ateş, şu anda 9500 gr.

ben bugün ogluma andinanın bezelyeli tarifini yaptım inşallah severewk yer bebegim sizinde yeni tariflerinizi bekliyorum arkadaşlar

bizde bugün kıymalı tarhana çorbası yedik..

bende yedim süperdi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…