Bu güne kadar yaşamayan ben

Abin oturum almadiysa seni nasil alicak yanina ?? Birisiyle anlasarak evlensen oda para istiyor hem onunda kurallari var ? Bu is biraz yas gibi.
O da şu anda oturum almak için uğraşıyor eşi Suriye göçmeni olduğu için çabuk alır diyorlar mış zaten bende yazın gitmeyi düşünüyorum o zamana kadar toparlar anlaşmalı evlilik zor biraz bilmiyorum tek yol bu o da dolambaçlı biraz

Ya ben gerçekten üzüldüm sizin için. Sizin yaşadıklarınızı birebir yaşayan bir tanıdığım var çünkü. Kız okumak istedi, şehir dışı diye göndermediler. Biriyle evlenmek istedi, adam başka bir şehirde öğretmenlik yapıyor diye yine göndermediler..

Eee peki yazık olmadı mı o kıza.. çok yazık oldu. Yarın öbür gün annesi babası vefat edince tutunacak hiçbir dalı kalmayacak. Ne sevdiği bir adam var, ne işi, mesleği.. kızcağızda dünyalar meleği bir kız.

Benden size tavsiye.. elbette kendinizi annenizden babanızdan tamamen soyutlayın demiyorum ama muhakkak kendi düzeninizi kurun. Hiç olmadı girin bir yere çalışın. Kendi paranızı kazanın. Herkes işini gücünü kurmuş, onlar evlatta siz değil misiniz?

Abin oturum almadiysa seni nasil alicak yanina ?? Birisiyle anlasarak evlensen oda para istiyor hem onunda kurallari var ? Bu is biraz yas gibi.

Benim bir tanidigim var böyle Almanya´ya gelmek icin deli oluyordu. Sonunda biriyle anlasarak para ile evlendi geldide muradina erdi. Birde bana sey derdi. Iste Almanya´daki olanlar buradan oraya gidenler icin hep "sirf vize icin evleniyor diye düsünüyor" dedim "yo senin gibiler icin düsünüyorum yoksa sevip gelende cok sen parasini vermedin mi gelmek icin". Bu durum beni inanilmaz sinir ediyor.

Sağolun yazdıklarınız iyi geldi , şunu çok iyi biliyorum ki bu evden gitmesem, hep böyle kalıcam. onların yanında kaldıkça, onlara hizmet ettikçe kendinden nefret ediyorum.. zerre düşünmüyorlar beni

Ama yanlış benzetme. Ben çok istedim burda okul okuyum kendi hayatım olsun, geç kaldığımı bile bile tekrar açıktan devam ediyorum onlar bana başka şans bırakmadı

Kuzum ben senin eski konularına baktım şimdi...
Senin en büyük problemin kötü olmamak,
Yani hem karşı koymuyorsun,
Hemde memnun değilsin...
Öncelikle sınırını çiz,
Neyi istiyorsun, neyi istemiyorsun...
Karar verdin mi, biraz istikrar bak ne oluyor...
Millete beleş hizmetçilik yapacağına parayla başka evlere git
Karsimi duruyorlar,
Ben işimi bilirim de geç...
Yaptığın şeyleri bıraktığın an zaten senden kötüsü olmayacak!!!
O halde şimdi ollll

Kendi hayatını ne kadar askıya alacaksın...
Bu saçmalığin içinde daha ne kadar dayanacaksin.
Unutma!!!
Bu dünyaya herhangi bir şey olarakta gelebilirdin...
Ama sen İNSAN olarak geldin...
İraden var, o halde kullan
Ot gibi yaşamaktan vazgeç...

Evet biliyorum hayatta istikrarlı olmak lazım, bende kararımı verdim hatta; gideceğim ayı bile belirledim her ne olursa olsun gidecem

Ahuu14 öncelikle senin anne babana olan hurmetini ve yanlarında kalmanı kotu birşey olarak gorme..Fakat onların benccilligini farkettin ve sende haklısın bir düzenin olması gerekli.Sana karşı neden boyleler? Çok ihtiyar insanlarmı? Onlarda başbaşa olmak istemezmi seni ne diye tutuyorlar? Anneni karşına al konuş ya ise girmene ses etmesinler veya evlenmen hususunda yapıcı müdahale etsinler veya Almanya hususunda destek olsunlar..Sende haklısın

Abin mülteci olarakmi basvurdu ? Mülteci basvurusu kabul edildiyse seni getirme gibi bi sansi yok sadece es ve cocuklari getirebilir! 18 yasindan kücüklerde anne ve babasini getire bilir.

Hayatini baskalari icin yasamak en buyuk hata bence, yarin birgun o yasanmamisliklar yer bitirir icini, yolunu ciz bir sekilde, 4 abin var biri mutlaka anlayacaktir seni, ayrica bi sekilde ekonomik bagimsizligini elde etmelisin.

İnanın sürekli yardımcı olmaya çalıştım, onlarda birazcık düşünse beni içim yanmaz .annem açık açık diyor sen gitsen ben ne yaparım evlensen bile yakınımda olmamı isterim diyor sırf kendisi için

Bence calismalisin. Ekonomik özgürlük çok önemli. Evde anne baba islerini yapıyorsun da bir gün onlar vefat ettiklerinde yapayalnız kalacaksın. Kendi hayatını kur çalış ve liseyi bitir

Bence yurt dışını kurtuluş olarak görmeniz hayal kırıklığıyla sonuçlanacak gitseniz bile. Yurt dışında bağımsız yaşayabilecek güçte değilsiniz henüz. Bir mucize olsun da bu hayattan çıkayım diye Kaf Dagı'nın ardındaki bir ülkeye umut bağlamışsınız... Önce burda güçlü olun. Mucize olmayacak. Hakkınızı alacaksınız. Emek vereceksiniz. Pozitif düşüneceksiniz. Çözümcül ve kararlı olacaksınız. Sabredeceksiniz. Anca öyle olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…