Bu güne kadar yaşamayan ben

Merhaba benim çok samimi arkadaşım senin durumundaydı . Gitti azıcık mantıklı ve sevebileceği bir adam bulup evlendi kurtuldu şimdi kendi yuvası için sava veriyor bence ailede olsa kendini ezdirme sonuçta senin 2 tane abin var ailede 2 erkek çocuk varken bazı şeyler sana düşmez . Ananı al yanına yaşa . Anneden gayrısı yalan valla .

Sizi kirmak falan istemiyorum ama bu kadar cahilce bi hayat plani görmedim ben. Yasinizi yazdiniz mi bilmiyorum, kacirmis olabilirim orayi. Calismana izin vermiyorlar, evlensende yakininda olmani istiyorlar, ama Almanyaya gidecegin zaman aaa tabiiiii dicekler mi saniyorsun bu bir.
Ikinciside kimsenin evinde kalamazsin bu abin halan olsa dahi. Kimse kimseyi bir kac haftadan fazla misafir etmez evinde. Istemez. Abin evliymis anladigim kadariyla, sen gelince yenge hanim isticek mi bakalim?
Halan bekar ve tekmis, belki ama bi arkadasi var, rahat rahat evine girip cikamicak, belki halan sabahlara kadar eve gelmeyen birisi belki o senin yüzünden evinde rahat olamicak. Olmaz öyle. Onda kalirim bunda kalirim.
Ücüncüsüde, burda okuyup meselek yapan, hatta uni mevzunu kisiler öyle kolay kolay is bulamiyorlar. Bi temizlik isi icin bile, almancayi sart kosuyorlar, Buraya gelip ne is yapabilecegini düsünüyorsun sen aceba?#

diyecegim o ki, bul kendine bi is, gir calis, hayatina elbet biri girecek, kur yuvani ailene de makul bi dille anlat. Anlamazlarsada ben izin almiyorum, bilgi veriyorum de.

QUOTE="newsletter, post: 52872521, member: 773176"]Sizi kirmak falan istemiyorum ama bu kadar cahilce bi hayat plani görmedim ben. Yasinizi yazdiniz mi bilmiyorum, kacirmis olabilirim orayi. Calismana izin vermiyorlar, evlensende yakininda olmani istiyorlar, ama Almanyaya gidecegin zaman aaa tabiiiii dicekler mi saniyorsun bu bir.
Ikinciside kimsenin evinde kalamazsin bu abin halan olsa dahi. Kimse kimseyi bir kac haftadan fazla misafir etmez evinde. Istemez. Abin evliymis anladigim kadariyla, sen gelince yenge hanim isticek mi bakalim?
Halan bekar ve tekmis, belki ama bi arkadasi var, rahat rahat evine girip cikamicak, belki halan sabahlara kadar eve gelmeyen birisi belki o senin yüzünden evinde rahat olamicak. Olmaz öyle. Onda kalirim bunda kalirim.
Ücüncüsüde, burda okuyup meselek yapan, hatta uni mevzunu kisiler öyle kolay kolay is bulamiyorlar. Bi temizlik isi icin bile, almancayi sart kosuyorlar, Buraya gelip ne is yapabilecegini düsünüyorsun sen aceba?#

diyecegim o ki, bul kendine bi is, gir calis, hayatina elbet biri girecek, kur yuvani ailene de makul bi dille anlat. Anlamazlarsada ben izin almiyorum, bilgi veriyorum de.[/QUOTE]
Daha iyi anlatılamaz di...

Daha iyi anlatılamaz di...[/QUOTE]

Yani öyle ama gercekden. Hem birinin evinde kalmayi planlarken anlattin mi sordun mi he buyur gel dedi mi? Dili biliyormusun, gidince isin hazir mi? Sen kapinin önünde hele bi is bul kendine, ondan sonra yurt disina cikarsin insallah.

Seni kirmak istemem ahu.
Cok zor seyler yasiyorsun bunu kabul ediyorum.

Ama okumana izin vermeyen kisiler yurtdisina nasil yollar? Gitsen orda naparsin? Yani bana 17 yasindaki kiz hayalleri gibi geliyor.

Gerekirse aciktan bir bolum bitir atanmaya bak. Kolay degil haklisin. Ama dil bilmedigin ulkede oturum ve calisma hakki almaktan, dil ogrenmekten ve ogrenene kadar ki surecten kolay.

Ailene surekli onlar gocup gidince yalniz kalmaktan korktugunu soyle. Surekli bunu soylersen bir yerden sonra akillarinda yer eder. Ise de evlenmene de izin verirler.

Allah yardimcin olsun
Kizma bana ama yagmurdan kacarken doluya tutulacaksin diye korkuyorum.

[
Daha iyi anlatılamaz di...

Yani öyle ama gercekden. Hem birinin evinde kalmayi planlarken anlattin mi sordun mi he buyur gel dedi mi? Dili biliyormusun, gidince isin hazir mi? Sen kapinin önünde hele bi is bul kendine, ondan sonra yurt disina cikarsin insallah.[/QUOTE]
Ne kadar zor olursa olsun biraz dik dursa altından kalkar...
Neymiş babaannesi zamanında konu sahibinin annesine çok yardımcı olmuş,
Anne hanım konu sahibini kvsine temizlige gönderiyor...
Kv tutuyor kızıma gitmiyorsun diye trip atıyor...
Tamam zor ama kabul edelim
Bir kere kavga çıkar
İki kere rest çekilir üçüncü de ne halin varsa gör denir
Üç olmazda beş olur ama olur...
Bilemiyorum...

Size cahilce gelebilir ,ama siz anlamıyorsunuz galiba küçük yerde yaşıyoruz ne işi bulacam burda ,dışarı çıkmama izin vermiyorlar doğru dürüst ,üstelik halamın yaşam şartlarını çok iyi biliyorum arkadaşı olsa evlenirdi, arıyor hep yanımda biri olsa keşke diye o konu sorun olmaz çünkü geçici olarak kalırım orda en fazla 1 sene .kolay değil biliyorum ama İnan'ın başka çarem yokk

Size cahilce gelebilir ,ama siz anlamıyorsunuz galiba küçük yerde yaşıyoruz ne işi bulacam burda ,dışarı çıkmama izin vermiyorlar doğru dürüst ,üstelik halamın yaşam şartlarını çok iyi biliyorum arkadaşı olsa evlenirdi, arıyor hep yanımda biri olsa keşke diye o konu sorun olmaz çünkü geçici olarak kalırım orda en fazla 1 sene .kolay değil biliyorum ama İnan'ın başka çarem yokk

[

Yani öyle ama gercekden. Hem birinin evinde kalmayi planlarken anlattin mi sordun mi he buyur gel dedi mi? Dili biliyormusun, gidince isin hazir mi? Sen kapinin önünde hele bi is bul kendine, ondan sonra yurt disina cikarsin insallah.
Ne kadar zor olursa olsun biraz dik dursa altından kalkar...
Neymiş babaannesi zamanında konu sahibinin annesine çok yardımcı olmuş,
Anne hanım konu sahibini kvsine temizlige gönderiyor...
Kv tutuyor kızıma gitmiyorsun diye trip atıyor...
Tamam zor ama kabul edelim
Bir kere kavga çıkar
İki kere rest çekilir üçüncü de ne halin varsa gör denir
Üç olmazda beş olur ama olur...
Bilemiyorum...[/QUOTE]
Dil gitmeden önce öğrenirim burda internete her türlü imkan var artık kimsenin ev işlerini yapmaya gitmiyorum o resti çoktan çektim kötü oldum ,ama iyiki öyle oldu. Anneme de her Allah'ın günü söylüyorum keşke sizin çocuğunuz olmasaydım diye asla vazgeçiremezler beni, bana vize işlemlerinde yardım edecek akrabalarım var sadece abimin yerleşmesini beklemek zorundayım

Dil gitmeden önce öğrenirim burda internete her türlü imkan var artık kimsenin ev işlerini yapmaya gitmiyorum o resti çoktan çektim kötü oldum ,ama iyiki öyle oldu. Anneme de her Allah'ın günü söylüyorum keşke sizin çocuğunuz olmasaydım diye asla vazgeçiremezler beni, bana vize işlemlerinde yardım edecek akrabalarım var sadece abimin yerleşmesini beklemek zorundayım[/QUOTE]
Halan sana yardimci olamazmi yurt disina gitmene yanliz dikkat akrabaya bile güven olmaz. Oraya gidersen dikkat et senin yurt dışına getirdim diye. Kredi çektitip borca sokmasın. Böyle olan Tanıdıklarım ve akrabalarım var çünkü bir de halan sana davetiye gönderemez mi yurt dışına gitmen için borca sokup orada da köle hayat yaşama aman diyeyim

Baban sağ çok şükür seni kimseye muhtaç etmez diyor
babam da öldüğünde ne yapıcam deseydin. babam ölümsüz galiba deseydin. bence artık onları dinleme okuyormuşsun, okulunu bitir ve hayatınla ilgili kararları kendin ver yaşın küçük değil

Sana gel yanimda kal, beraber yasariz dedi mi peki? Orda ne isinde calismayi düsünüyorsun? Ne gibi meziyetin var? Okul bile okumamis biri olarak hayalin cok abes gercekden. Yoksa acik acik niyetin oraya gidim, birini bulur evlenir kalirim mi??? Eger öyleyse o da zor. Herkes yanina kendine yakisani istiyor, sirt sirta verip beraber calisabilecegi, kendine ayak uyduracak birini istiyor.

Dil gitmeden önce öğrenirim burda internete her türlü imkan var artık kimsenin ev işlerini yapmaya gitmiyorum o resti çoktan çektim kötü oldum ,ama iyiki öyle oldu. Anneme de her Allah'ın günü söylüyorum keşke sizin çocuğunuz olmasaydım diye asla vazgeçiremezler beni, bana vize işlemlerinde yardım edecek akrabalarım var sadece abimin yerleşmesini beklemek zorundayım[/QUOTE]

Abin istiyor mu seni yaninda? Kardesim gel kal dedi mi? Ya peki yengen, bu fikrinden haberi var mi???

Evet dedi kaç kere evlenmek gibi bir fikrim Yok ama zaten bende çalışmak istiyorum orda burada çalışmadım diye hayatım boyunca çalışamazmıyım yani? Birde ev işi bile yapabilirim tek sorun dil bence

Evet dedi kaç kere evlenmek gibi bir fikrim Yok ama zaten bende çalışmak istiyorum orda burada çalışmadım diye hayatım boyunca çalışamazmıyım yani? Birde ev işi bile yapabilirim tek sorun dil bence

Ha cik gel dediyse tamam. Ama senin hic bir tecrüben yok isle ilgili. Dil bilmiyorsun! Almanca öyle hemen ögrenim denilecek bir dil degil. Almanlar bile yeri geliyor almancayi dogru düzgün konusamiyorlar. Bi temizlik sirketinde calismak icin tecrübe istiyorlar. Burda okumayana dil bilmesine ragmen is zor. Türkiyeden Üniversite mezununa bile is yokken, senin is bulabilecegini tahmin edemiyorum. Yinede Allah yolunu acik etsin.

Ama benim sana tavsiyem tr de kalip ailen izin versede vermesede okuyup diploma alman ve orada bi ise girmem olacak

Sağolun İnanın burada okusam,bile çalışmama inkan yok yoksa,bende isterim, sonuçta zorlu bir yol ve sonunda başaramak var biliyorum

Sağolun İnanın burada okusam,bile çalışmama inkan yok yoksa,bende isterim, sonuçta zorlu bir yol ve sonunda başaramak var biliyorum

Teeeeee almanyaya gitmeyi planliyorsunda tr icinde baska sehire neden gitmiyorsun diye soramadan da edemicem. Senin niyetin bana pekde masumca gelmedi acikcasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…