- 14 Ağustos 2016
- 2.001
- 3.637
- 133
ah ingilizce olsa vize işlemlerinize dil açısından yardım gerekirse ederdim ama almanca pek bilmiyorum. aklıma şu geldi zar zor ikna etseniz hatta duygu sömürüsü yapsanız da almanca kursuna gitseniz bilmiyorum almanya'nın vize çeşitlerini çalışma vizesi veriyor mu, veriyorsa koşullar ne ama ama dil olduğu için eğer giderseniz en azından part time da olsa çalışabilirsiniz.O da şu anda oturum almak için uğraşıyor eşi Suriye göçmeni olduğu için çabuk alır diyorlar mış zaten bende yazın gitmeyi düşünüyorum o zamana kadar toparlar anlaşmalı evlilik zor biraz bilmiyorum tek yol bu o da dolambaçlı biraz
niye bu kadar iğneliyorsunuz, onun yerine gidip siz mi kalıp iş arayacaksınız? kız bir çıkış yolu arıyor, yazdıklarınızı yazmanın bin türlü güzel yolu var ama yok illa ki bağırmak, aşağılamak zorundasınız.Almanyaymis, orda daha oturum alamamis yeni evli bi abi varmis, kendisine gelme diyormus, ama gitsede kapinin önünde birakmazmis. Ayrica birde hala varmis, yilardir kendisini cagiriyormus. Dilde ögrenirmis, ise de girer calisirmis. Cok basit aslinda baksana
Çalışma vizesi için önce buradan gitmeden iş bulması gerek ki karşı taraf çalışma izni için başvuru yapılsın ama onun için de dil şartı istiyorlar.ah ingilizce olsa vize işlemlerinize dil açısından yardım gerekirse ederdim ama almanca pek bilmiyorum. aklıma şu geldi zar zor ikna etseniz hatta duygu sömürüsü yapsanız da almanca kursuna gitseniz bilmiyorum almanya'nın vize çeşitlerini çalışma vizesi veriyor mu, veriyorsa koşullar ne ama ama dil olduğu için eğer giderseniz en azından part time da olsa çalışabilirsiniz.
Cunku birinin konu sahibi kizi gercege dondurmesi gerek, fazlaca hayal kuruyor.. burda kac kisi bisey biliyoruzda konusuyoruz.. oyle laylaylom degil hic birsey.. gitmekte kolay degil, kalmak hic kolay degil..evlenip gidenler bile cok zorluk cekiyolar bu kiz tek basina olmaz yani..niye bu kadar iğneliyorsunuz, onun yerine gidip siz mi kalıp iş arayacaksınız? kız bir çıkış yolu arıyor, yazdıklarınızı yazmanın bin türlü güzel yolu var ama yok illa ki bağırmak, aşağılamak zorundasınız.
anlıyorum, evet ama yine de bunları söylemenin güzel yolları var, kız belli ki bunalımda çıkar yol arıyor çok sert bir şekilde eleştirmek yerine azıcık üslup yumuşatılsa daha iyi olur.Cunku birinin konu sahibi kizi gercege dondurmesi gerek, fazlaca hayal kuruyor.. burda kac kisi bisey biliyoruzda konusuyoruz.. oyle laylaylom degil hic birsey.. gitmekte kolay degil, kalmak hic kolay degil..evlenip gidenler bile cok zorluk cekiyolar bu kiz tek basina olmaz yani..
Tatlim bu kizin ilk konusu degil.. buna benzer konulari var.. herkes ona realist bir sekilde dogruyu gostermeye calisiyo, ama hala ayni sekilde devam ediyo maalesef..anlıyorum, evet ama yine de bunları söylemenin güzel yolları var, kız belli ki bunalımda çıkar yol arıyor çok sert bir şekilde eleştirmek yerine azıcık üslup yumuşatılsa daha iyi olur.
Çok yanlış bende gayet farkındayım zorluğun bunu kendimde söyledim,kaç kere söyledim başka çarem olsa bende kolay yolu tercih ederim diyeTatlim bu kizin ilk konusu degil.. buna benzer konulari var.. herkes ona realist bir sekilde dogruyu gostermeye calisiyo, ama hala ayni sekilde devam ediyo maalesef..
Sağolun sizin gibi ince düşünen hanımlar olmasa ne olur bu kk hali,insanlar dertlerini paylaşıyor burda acımasızca yorumlar daha çok sinirlendiriyoranlıyorum, evet ama yine de bunları söylemenin güzel yolları var, kız belli ki bunalımda çıkar yol arıyor çok sert bir şekilde eleştirmek yerine azıcık üslup yumuşatılsa daha iyi olur.
Kimse sana acimasizlik yapmiyor tatlim.. ama pembe bulutlardasin.. ayaklarin yere bassin diyorherkes sen israr ediyosun.. ne diyelim kendin bilirsinSağolun sizin gibi ince düşünen hanımlar olmasa ne olur bu kk hali,insanlar dertlerini paylaşıyor burda acımasızca yorumlar daha çok sinirlendiriyor
Herkese merhaba konuya nerden giriş yapıyım bilemedim, şöyle ki benim dört abim var , ben tek kızım iki, kardeşim şehir dışında okuyor ,büyük abim evli ve ayrı, diğer abim ise altı üstlü olarak yaşıyorduk 2 ay önce yurt dışına gitti. Kısacası ben tek annem babamla kaldım şuanda herkes hayatını kuruyor bir şekilde , onlar benim ne okumama izin verdiler nede evlenmeme... benim için hiç bişey yapmadılar bugüne kadar varsa yoksa oğullları oldu onlar için. Bende sürekli oğullarının işlerini yapan biri oldum evet, hiç abartmıyorum. Yeri geldi haftalarca hastahane de kaldım, evlerini kurdular ,sürekli yardıma gittim bu liste böyle uzar gider. Bunları yazmamın sebebi beni daha iyi anlamanız. Annem hep hasta hep bir yerleri ağrıyor şimdiki hastalığı ayakları egzama oldu yürüyemiyor, üstüne birde OKB hastası.. sorun şu ki bende artık ayrılmak istiyorum bu evden geçen konu da açtım bende yurt dışına gitmek istiyorum temmeli, bu konuyu açtığımda annem konuyu değiştiriyor, ama abimle konuşurken sen hayatına bak düşünme bizi diyor, kapatınca da ağlıyor yanlız kaldık, hastayım , çok yoruldum çok mutsuzum onlara karşı öyle doluyum ki hayattan nefret ediyorum, rabbime hergün dua ediyorum al canımı diye çünkü mutluluk yok , farkındayım artık gençliğim çürüdü, sürekli ev, iş ...biliyorum onu bırakıp gidersem iyice çöker annem, ama böyle de benim hayatım diye bişey yokk
Ya yurtdışına gitmesen bile (ki istiyorsan gitmelisin) artık evden ayrılıp kendi hayatını kurmalısın. Evlenmek yuva kurmak veya iş hayatına atılmak senin de hakkın. Ailene bakılırsa hayatını onların yanında geçirip gideceksin bu şekilde. Eşimin teyze kızına aynısını yaptılar, kız 45 yaşında artık isyan edip evlendi, yine de acele etti vs dediler, ömür boyu kendilerine baksın diye dünyaya getirmişler demekki. Haksızlık ve bencillik bu
O da daha almadı zaten beklemek zorundayım onu daha işlemleriyle uğraşıyor şimdilik evlenmeme de kendilerini düşündükleri için izin vermiyorlar buna Eminim sorsam kimseyi beğenmiyorlar hep bir bahane görücü geldiğinde kızıyorlar millete kimse babamın korkusundan isteyemiyor şaka gibi
Baban sağ çok şükür seni kimseye muhtaç etmez diyor
Aynen durum anlattığınız gibi, bir vasıf Yok diye milletin ayak işleri resmen yaptırıyorlar umarım kurtulurum,evlenirim çok korkuyorum yA hep böyle devam ederse diyeAynen benim de arkadasimin halasina aynisini yapti abileri ve ailesi birisi ev tasinir bu kizi cagirirlar temizlige bebek dogar o cagrilir bos diye annesi babasi hasta o gece gunduz basinda bekler bekar diye resmen acik acik evlenmesine izin vermiyorlardi aileye kim bakacak diye. En sonunda kurdu yuvasini kurtuldu.
He ya...
Helede almanyada. Ben avukat olarak alman vatandaşı olmama rağmen zor iş buldum. Akademisyenler iş bulamıyor.
Konu sahibi almanyayi cennet sanıyor galiba.
niye bu kadar iğneliyorsunuz, onun yerine gidip siz mi kalıp iş arayacaksınız? kız bir çıkış yolu arıyor, yazdıklarınızı yazmanın bin türlü güzel yolu var ama yok illa ki bağırmak, aşağılamak zorundasınız.
Siz siniz buuuuiste bende onu diyorum, millet okuyor uni mevzunu adamlar is bulamiyor, dedigin gibi birde alman vatandasi oluyor. Ama bu bulacakmis.
Siz güzelce mi anlattınız bırakın Allah aşkına sizinle iletişime geçen insanların vay haline ayriyrten yazarım inşlh gidince görürsünüz sizdeBen yeterince güzel bir sekilde anlattim, ama verdigi cevaplari okuduysaniz eger, bu 25 yasindaki kizimizn hayalleri 15 yasinda bir kizdan farksiz oldugunu anlayacaksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?