- 30 Mayıs 2015
- 14.300
- 13.970
- 298
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Gunaydin kk
Gebeyim ve simdiden isim tartismalari basladi ilk gebeligim ve kv kendi istedigi ismi katmamizi istiyor bense baska bi isim gorumcemle bu konuyu konustugumuzda iki isim falan dedi bende kv gonlu kalmasin die kabul ettim.Sonra diyer gorumcem geldi senin katacagin isim guzel degil annemin istedigi isim olsun anneme soylerim bak dedi.bende ara soyle dedim gorumcem kv anlattiginda"kimse boyle bi terbiyesizlik yapamaz o benim cocugum benim istedigim isim olucak "demis.sinir oldum ya ben iki isim kabul etmisken o nasil boyle bisi soyleyebiliyor.buarada kv en kucuk kizina kendi kv ismini katmislardi ama suan ona o isimle seslenmiyolar farkli isimle sesleniyolar.kendisi bile kendi kv ismini istemezken benim nasil istememi bekliyor.
Benzer bi durumu benim kuzenimde yaşadı eşiyle annesi çok tartışılar hiç ses çıkarmadı ne babası benim deyip annesini susturdu nne de eşine bişey söyledi. Doğum olunca gitti kendisi başka bi isimm koydu herkeste çok beğendi ☺ ne eşi ne de annesi bişey söyledi beni bunu yapmaya mecbur ettiniz dedi baştaGunaydin kk
Gebeyim ve simdiden isim tartismalari basladi ilk gebeligim ve kv kendi istedigi ismi katmamizi istiyor bense baska bi isim gorumcemle bu konuyu konustugumuzda iki isim falan dedi bende kv gonlu kalmasin die kabul ettim.Sonra diyer gorumcem geldi senin katacagin isim guzel degil annemin istedigi isim olsun anneme soylerim bak dedi.bende ara soyle dedim gorumcem kv anlattiginda"kimse boyle bi terbiyesizlik yapamaz o benim cocugum benim istedigim isim olucak "demis.sinir oldum ya ben iki isim kabul etmisken o nasil boyle bisi soyleyebiliyor.buarada kv en kucuk kizina kendi kv ismini katmislardi ama suan ona o isimle seslenmiyolar farkli isimle sesleniyolar.kendisi bile kendi kv ismini istemezken benim nasil istememi bekliyor.
bence sizin onlara bi ayar cekme zamani gelmis.bende onceden kim ne dese susuyodum.baktim gittikce daha cok mudahale ediyolar.artik herseye cvp veriyorum herkes yerini bilsin.biz onlarin ogluyla evlendik onlarin kolesi olmadik yaKariaiyolar zaten esimin getirdigi asgari ucret icin bile napiyosunuz okadar parqyi diolar yeminlen biktim artik bunlardan,benim ailem hicbisiye karismaz ama esimin ailesi daha dogrusu annesi berseye karisir
Bu kadar egitimli gorumcelerde bu kadar cahil kafa varken sen kendini bosuna ezik goruyorsun be tatlim ? Cok ciddiyim sakin kendini asagi gorme yanlarinda , bu cagda hala bebegin ismine karismak geri kafalilimtan cahillikten baska birsey degil
Kimligi esin cikaracak , ne isim istiyorsaniz onu koyun , kv birsey derse dw tane tane ona sunu soyle " o benim cocugum benim istedigim isim konur"
Bu kadar egitimli gorumcelerde bu kadar cahil kafa varken sen kendini bosuna ezik goruyorsun be tatlim ? Cok ciddiyim sakin kendini asagi gorme yanlarinda , bu cagda hala bebegin ismine karismak geri kafalilimtan cahillikten baska birsey degil
Kimligi esin cikaracak , ne isim istiyorsaniz onu koyun , kv birsey derse dw tane tane ona sunu soyle " o benim cocugum benim istedigim isim konur"
Esimde annesi kirilmasin die susuyo ama bende burda yipraniyorum sinirleniyorum bana bosver ne takiyosun dioO benim çocuğum derken? Bu nasil bi terbiyesizliktir ya ne biçim bi cümle nerden onun çocuğu oluyormuş. Allah aşkına böyle densiz düşüncesiz insanlarla bir olmayin kimsenin bebeğinizin ismine karışmaya hakkı yok hele ki ilk bebeginiz gerci ikinci üçüncü de olsa asla farketmez o sizim ve esinizin bebeği esiniz de bi zahmet ağzını açsın da bi iki kelime etsin
İşte kültür farkı derken bunu kastetmişlerdi ama sen çok yanlış anlamıştın. çocuğuna kendi istediğin ismi koyabilmek için hır gür çıkartıp hamile halinle sinirini bozacaksın ya da paşa paşa kayınvalidenin istediğini koyacaksın.
Esim insallah nufusu cikarmaya gittiginde annesinin istedigi ismi katmaz.hersey onun elinde suan.ya bisi dicem nufusu ben cikaramazmiyimBenzer bi durumu benim kuzenimde yaşadı eşiyle annesi çok tartışılar hiç ses çıkarmadı ne babası benim deyip annesini susturdu nne de eşine bişey söyledi. Doğum olunca gitti kendisi başka bi isimm koydu herkeste çok beğendi ☺ ne eşi ne de annesi bişey söyledi beni bunu yapmaya mecbur ettiniz dedi başta
Canim kv gorumcelerime sor"bizden kulturlusu yok "derler bi insanin kaninda bozukluk varsa vardir zaten yapcak bisi yok
Baba çıkarıyor diye biliyorum ama beraber gidelim deyin eşinize. bu arada isimler nedir çok merak ettim ☺ siz ne istiyorsunuz kv ne istiyor hangi isim yaniEsim insallah nufusu cikarmaya gittiginde annesinin istedigi ismi katmaz.hersey onun elinde suan.ya bisi dicem nufusu ben cikaramazmiyim
Hiç münakaşa etme. Konuşup dursunlar. Kimliği eşinle senden başka kimse çıkaramaz. Günü gelince istediğiniz ismi verirsiniz.
Baba çıkarıyor diye biliyorum ama beraber gidelim deyin eşinize. bu arada isimler nedir çok merak ettim ☺ siz ne istiyorsunuz kv ne istiyor hangi isim yani
Bak ben nüfusta çalışıyorum. Kimliği ya anne ya da baba çıkarır. 3.gün topuk kanı alıyorlar bebekten. Gidin sabah topuk kanını verin, dönüşte de beraber nüfusa uğrayıp çıkarın bebeğin kimliğini.Ben durmussum onlar durmuyo ne zaman gelsek isim ne katmayi dusunuyonuz diyip sonrada bu olmaz kendi istedikleri olsun istiyolar bi iki yaptilar takmamistim ama bu kacinci ya bide kv telefonla konurken oyle bi bagiriyoduku karsidaki koltuktan sesi geliyo sanki gercekten onun cocuguymus gibi "kimse boyle bi terbiyesizlik yapamaz o benim cocugum benim istedigim isim olucak"demis
Baba çıkarıyor diye biliyorum ama beraber gidelim deyin eşinize. bu arada isimler nedir çok merak ettim ☺ siz ne istiyorsunuz kv ne istiyor hangi isim yani
Normal dogum olursa o anki halim ne olur bilemiyorum normal dogumla bigunde ayaga kalkiliyo die duymustum bende normal olursam esimle nufusa giderim ozmanBak ben nüfusta çalışıyorum. Kimliği ya anne ya da baba çıkarır. 3.gün topuk kanı alıyorlar bebekten. Gidin sabah topuk kanını verin, dönüşte de beraber nüfusa uğrayıp çıkarın bebeğin kimliğini.
Kusura bakma ama hata sende... sen neden eşinin ailesine bu kadar söz hakkı tanıdın? Karnında taşıyan sensin, anneyle babasıdır söz hakkı... bence bundan sonra ne derlerse desinler ses etme, kocana açık açık söyle ama, bunlar ne derlerse desinler benim istediğim isim olacak, çok istiyorlarsa 2. Olarak onların istediği ismi ek koyabiliriz ama beni strese aonugurlar hamileliğim kötü geçecek benim hakkım bar evladımda De işin içinden çık... muhatap olma kaynanayla görümceyle
Şunu belirtmek istiyorum ki isimler arşu ala dan semavattan müsemmalarıyla beraber inerler yani manasıyla. Ve emir isminin manası emretmek hiç önerilmeyen bir isimdir sürekli emreden huysuz memnuniyetsiz olurlar sert mizahlı olurlar. Çocuğa iki isim vermek çocuğun daha zeki olmasına sebep olur. Miraç ismi çok güzel ablam çok severdi oğlum olsun Miraç Eymen koycam der. Çok konuştum ama birde çocuğunuzun sadece sizin ve eşinizin bildiği bir ismi daha olmalı eşiniz kulağına ezan okuduktan sonra o ismi de söylemeli. Bunun nedenide Allah korusun büyü sihir gibi kötü şeylerde tam ismiyle yapmak gerekir o ismi kimse bilmeyeceği için Allah ın izniyle kötü şeylerden uzak olur. Bildiklerimi paylaşayım dedim uzun oldu kusura bakmayınKv : EMIR istiyo
Ben ve esimin aklinda encokta benim :MİRAÇ istiyoruz ama esimle net karar vermemistik belki ozmana kadar daha guzel isimler buluruz diye
Canım bak su an sakin kalmaya çalışıyorum neden dersen çünkü bu senin anlattigin konu beni gercekten cok sinir eden bi konu çünkü kimsenin senin bebeğine isim koymaya hakki yok o sizin bebeğiniz ya. Esin annesi kirilmasin diye susuyo peki senin kırgınlığın ne olacak düşünüyo mu seni de. Bu senin ilk hamileliğin ne kadar heyecanlisin kim bilir bunun tadını çıkarmak varken simdi neden bunları dusunupte kendini yipratiyorsun onların buna ne hakki var. Ben olsam kendi istediğim ismi koyarim ve biri bisey dediginfe de o BENİM çocuğum istediğim ismi koyarım kimsenin karismaya hakki yok der susarim. Bence bu isim konusuna ne kiz tarafinin ne de erkek tarafinin karismaya hakki yok ...Esimde annesi kirilmasin die susuyo ama bende burda yipraniyorum sinirleniyorum bana bosver ne takiyosun dio
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?