bu ilişki yürür mü?

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
332
652
103
merhaba hanımlar :)
bugüne kadar hep sizlerin görüşleriyle kafama takılan bazı şeylere yön verdim. yine böyle bir yol ayrımında sizlerin de görüşlerini almak istiyorum.
tam 2 ay önce kuzenim aracılığı ile bir beyle tanıştırıldım. sohbetimizin uyduğu, görünüş olarak etkilendiğimiz güzel bir tanışmaydı. 1 aydan uzunca bir süre flört ettik. daha yeni ilişkiye dönmüş gibiyiz. iltifatlar ediyoruz, sevgiliyiz ama hadi şu tarihte başladık demedik. bu aşamaya kadar olabildiğince sevdiğinden, fikirlerime saygılı olduğundan eminim. onun yanında çok mutluyum, 2 yıldır hayatıma kimseyi almadığım o inziva süremin sonunda onla birlikte olduğum için çok mutluyum amaa :/
ben alkol tüketen biri değilim. kimsenin yaşam tarzı beni rahatsız etmiyor. ancak hayatımda olan insanın kullanmasını istemezdim. bu beyfendi de sık sık olmasa da özel günlerde kullanıyor. ikincisi siyasi görüşlerimiz farklı. bizi tanıştıran kuzenim bir tarafın alkol kullanıp diğer tarafın kullanmamasının ilişkiyi kötü yönde etkilediğini söylüyor. ama bunlar dışında da gayet uyumluyuz. bu iki konu evlilikte ve dahi sevgililikte sorun olur mu? sizlerden fikir almak istiyorum, çok teşekkürler şimdiden:)

bugüne kadar hep sizlerin görüşleriyle kafama takılan bazı şeylere yön verdim. yine böyle bir yol ayrımında sizlerin de görüşlerini almak istiyorum.
tam 2 ay önce kuzenim aracılığı ile bir beyle tanıştırıldım. sohbetimizin uyduğu, görünüş olarak etkilendiğimiz güzel bir tanışmaydı. 1 aydan uzunca bir süre flört ettik. daha yeni ilişkiye dönmüş gibiyiz. iltifatlar ediyoruz, sevgiliyiz ama hadi şu tarihte başladık demedik. bu aşamaya kadar olabildiğince sevdiğinden, fikirlerime saygılı olduğundan eminim. onun yanında çok mutluyum, 2 yıldır hayatıma kimseyi almadığım o inziva süremin sonunda onla birlikte olduğum için çok mutluyum amaa :/
ben alkol tüketen biri değilim. kimsenin yaşam tarzı beni rahatsız etmiyor. ancak hayatımda olan insanın kullanmasını istemezdim. bu beyfendi de sık sık olmasa da özel günlerde kullanıyor. ikincisi siyasi görüşlerimiz farklı. bizi tanıştıran kuzenim bir tarafın alkol kullanıp diğer tarafın kullanmamasının ilişkiyi kötü yönde etkilediğini söylüyor. ama bunlar dışında da gayet uyumluyuz. bu iki konu evlilikte ve dahi sevgililikte sorun olur mu? sizlerden fikir almak istiyorum, çok teşekkürler şimdiden:)
Bu kişinin tamamen kendi tercihidir. İlişkiye etkisi ancak sürekli her gün içiyorsa, doğru düzgün bir yaşantısı yoksa, geceden sabahlara kadar alem yapıyorsa bence olur. Eğer dozunda bırakıyorsa arada bir içiyorsa abartmıyorsa bence problem olmaz. Eğer sen cok takıyorsan bu içki sorununu ona içki içmesinden rahatsız olduğunu ve ilişkinize zarar vermesinden korktuğunu söyleyebilirsin.

Siyasi görüş bence çok önemli değil ama alkol meselesi bence sorun olur alkol alan anne ve baba ile büyümeyen insanlar için kabul edilmesi daha da zor. O içecek yarın bir yere gittiğinizde sen de 1 kadeh al diyecek veya sen içme o bu diyeceksin sorunlar olacak alkol her kötülüğün anası derler

Bu ilişkinin yürüyüp yürümeyeceği sana bağlı. Herkesin evlilikten, ilişkiden beklentisi farklı. Senin ne düşündüğün, ne istediğin önemli.

Ben mesela alkolü eşimle almayı tercih ederim. Muhtemelen alkol almayan biri ile beraber olmak istemezdim. Ama sen ben alkol alırken yemekte o kola içebilir benim için sorun değil diyorsan evet yürür. Genelde alkol almayanlar bunu dini inançtan dolayı yapıyorlar. Burda sorgulaman gereken kısım aslında inanç kısmında olan uyum bana kalırsa.

Siyasi görüş kısmı da sana kalmış bir şey. Ben genelde hep bir tarafın asimile olduğunu gördüm 😂

Alkolün beyefendi için sorun olacağını sanmıyorum ama belli ki sizin için olmus. Bence olmamalı. Adam alkolik değil. Özel günlerde içmesinin size ne zararı var ki dağıtmıyorsa.

Siyasi görüş daha büyük problem olurdu benim için. Saygı duymakta zorlandığım ve asla sevemeyeceğim görüşler var.

Alkol dediğin nedir ya, kırk yılda bir iciyormus.
Asil önemli olan siyasi görüş
Ne kadar farklı? İkiniz de aynı Cumhurbaşkanı adayına verip milletvekilinde ayrı oy mu kullanacaksiniz yoksa biriniz ötekinin nefret ettiği adama mi atacak? Eğer ikinci şiksa konu sadece siyasi gorus değil,hayat tarzı. O ilişki bir yere varmaz kolay kolay

hayat tarziniz eglenme anlayislariniz nasil ? yani aksam kafa dagitmak icin biriniz fasila gidelim der digeri ben alkollu mekan sevmiyorum der isler karisir .

İkisi de ufak tefek sorunlar. Siyasi görüşleri farklı olan bir sürü mutlu çift var. Ayrıca sadece özel günlerde alkol kullanması çok normal kendisinin tercihi

Alkol almama sebebiniz dini yaşama biçimini farklı olması ile ilgiliyse bu ileride sıkıntı yaratır.

Diğer taraftan siyasi görüşte bir noktada önemli. Çünkü istediğiniz, talep ettiğiniz hayata dair ipuçları verir. Her seçim dönemi gerginlik olur. Siyasilerin komik videolarını bile birbirinize atamayacak kadar evde gerginlik olur.

Siyasi görüş meselesinde aynı partiyi desteklemeseniz bile birbirine yakın görüşler içinde misiniz?

Bunlar bence çok önemli.

Ben alkol kullanırım eşim kullanmaz. Kendi memleketime geldiğimde de arkadaşlarla buluşup içerim saygı duyar sağolsun. Siyasi görüşümüz farklı ama hiç sorun olmadı. Birbirinize saygı duyduğunuz sürece sıkıntı olacağını düşünüyorum

Bence bunu başkasının etkisinde kalmadan sizin cevaplamanız gerekiyor. Alkol tüketimi arada birle sınırlıysa yani sarhoş olup rezalet çıkaran bi adam değilse kimsenin eleştirmeye hakkı yok. Ben sigara içiyorum, partnerim bana bırakmanı çok isterim dedi ama bırakamadım bu yüzden ayrılmadı. İkisi de aynı kapıya çıkıyor özetle. Bunlar sizi rahatsız etmeyen kırmızı çizginizi aşmayan şeylerse karşıdaki insanlar ne derse desin.
Siyasi görüş konusunda anne baba ve çocuk farklı görüşte oluyor bazen ennn doğal şey değil midir zaten bu farklılık. Benle erkek arkadaşım da farklı siyasi görüşlerdeyiz çok hararetli sohbetlere sebep oluyor bu farklılık, keyifli bence.

hayat tarziniz eglenme anlayislariniz nasil ? yani aksam kafa dagitmak icin biriniz fasila gidelim der digeri ben alkollu mekan sevmiyorum der isler karisir .
alkollü ortamlara giriyorum yalnızca kullanmayı tercih etmiyorum bilmiyorum hiç istemedi canım. yoksa hatası da benim günahı da tabii ki.

Öncelikle hakkında hayırlısı olsun. Anladığım kadarıyla sen ve ailen alkol kullanmayan bir ailesiniz. Şu dönmeler zaten uyumlu olmak etkilenme hoşlanmak anlaşmak normal. Lakin ileride evlilik sürecinde emin ol bu düşüncelerinin bazılarının yok olduğunu ya da seyrekleştiğini göreceksin. Ve bu kez de bu alkol konusu seni daha çok rahatsız etmeye başlayacak. Biz eşimle severek evlendik. Sevgililikte de nişanlılıkta da gayet uyumlu sevgi dolu anlaşabilen insanlardık lakin evlenip aynı evin içerisine girince zıtlaşmalar başlıyor. Çok şükür benim eşimin kötü alışkanlığı yok. Her ne kadar bazen anlaşamayıp tartışsakta bu tür şeyleri olmadığı için evine bana bağlı olduğu için bazı şeylerini göz ardı ediyorum. Lakin senin durumunda Allah korusun ufak bir anlaşmazlıkta mutsuzlukta özel günlerde kullanıyorum diyen insan öyle durumlarda kafa dağıtıyorum düşüncesiyle ayda bir sonra haftada bir sonra hergün kullanmaya başlayınca daha büyük problemler oluşur. Hakkında hayırlısı olsun ama sana tavsiyem büyüğün gördüğün ortam aile çevre nasılsa öyle birini tercih et. Çünkü sonra ayak uydurması güç olabilir.

Yıl 2023
Başka da yorum yapmak istemiyorum

Bence konu alkop tüketip tuketmenesinden ziyade sizin alkopa bakış aciniz. Örneğin alkol sizin aile yapinizda farklı bir yere sahipse siz ne yaparsanız yapın o kültürde olduğunuz için aranızda problemler olacaktır. Siyasi görüşünüzü farklı olduğuna göre siz hem alkol hem de siyasi olarak onun olduğu tarafta değilsiniz o da sizin olduğunuz tarafta. Kuzeniniz bunu bile bile ne diye sizi tanistirdi ki. Mantıksız ve saçma olmuş. Şimdi ayıkla pirincin taşını..
İki yıl üzerine böyle mutlu olmanıza sevindim. İnşallah her şey gönlünüzce olur.

alkollü ortamlara giriyorum yalnızca kullanmayı tercih etmiyorum bilmiyorum hiç istemedi canım. yoksa hatası da benim günahı da tabii ki.
yani eger dini sebepli degil tadini sevmiyorum diyerek icmiyorsaniz sikinti olmaz ama dini sebepli icmiyorsaniz hayat tarziniz farkli demektir. bir tatile gittiginizde falan epey sorun olur duruma gore

Back
X