Benim aileden öyle bir durum yok. 15 bin emekli maaşı bir de tepelerinde 40 yıllık bir evleri var. Ancak kendilerine yettirmeye çalışıyorlar. Ben okuyup çalışınca imkanlarım iyi olur sanıyordum. Evet şükür bazı imkanlarım genişledi ama hala eskiden öğrenciyken hissettiğim hep diğer insanlardan geri de onları yapamam edemem duygusu içimde. Yalnızca duygu da değil tabi bir gerçeklik de.Bahsettiğiniz o kişilerin ailerinin maddi imkanları sizin ailenize göre daha iyi olduğu için yapabilmişler. Kimse her yere takılıp para biriktirip ev araba alamaz. Aile bir şekilde yardım ediyor bunlara.
Şöyle düşünün hiç calismasaydiniz her ay 50 k parada olmayacaktj. Kimseden geride değilsiniz yaniBenim aileden öyle bir durum yok. 15 bin emekli maaşı bir de tepelerinde 40 yıllık bir evleri var. Ancak kendilerine yettirmeye çalışıyorlar. Ben okuyup çalışınca imkanlarım iyi olur sanıyordum. Evet şükür bazı imkanlarım genişledi ama hala eskiden öğrenciyken hissettiğim hep diğer insanlardan geri de onları yapamam edemem duygusu içimde. Yalnızca duygu da değil tabi bir gerçeklik de.
31 yaşındayken 10 senedir çalışıyordum5 yıldır çalışıyorum. 31 yaşındayım. 50k civarı maaşım ortalama. Ama sanki birşeyleri yanlış yapıyorum. Kurumdaki diğer arkadaşlar tatil planları yapıyor. 100k civarı verebiliyorlar tatil için. Bir çoğunun arabası ve evi var. Gerçi yaş olarak birçoğu benden büyük. 5 6 yıl erken işe girsem birkaç yıl daha erken doğmuş olsam sanki ben de bu imkanlara sahip olabilirdim. Ama şu an maalesef yok. Ya da ben yanlış yapıyor da olabilirdim bazı şeyleri benim yaşımda ev sahibi olan da var neticede. Ama ben dışarı çıksam kafeleri araştırıyorum çok pahalı olmasına diye kafama göre takılmıyorum ya da haftada bir bile gidemiyorum. Kıyafetlerimi uygun almak zorunda kalıyorum yetmiyor diye. Güneş gözlüğü alacağım iki ay geçti erteliyorum hala. Benim yaşımda ve durumumunda olanlar sorun ben de mi nasıl ev sahibi olabilir tatile gidebilirim. Siz nasıl yönetiyorsunuz mali durumunuzu? Bu ara ilkokul çağı çocuğum var dipnot olarak.
siz etrafınızdaki ortalamaya göre daha düşük bir sosyoekonomik çevreden mi geliyorsunuz?Benim aileden öyle bir durum yok. 15 bin emekli maaşı bir de tepelerinde 40 yıllık bir evleri var. Ancak kendilerine yettirmeye çalışıyorlar. Ben okuyup çalışınca imkanlarım iyi olur sanıyordum. Evet şükür bazı imkanlarım genişledi ama hala eskiden öğrenciyken hissettiğim hep diğer insanlardan geri de onları yapamam edemem duygusu içimde. Yalnızca duygu da değil tabi bir gerçeklik de.
Çüşşş memur olup da 100 bin lira tatile verilir mi? Hava atmaya çalışıyor olmasınlar?5 yıldır çalışıyorum. 31 yaşındayım. 50k civarı maaşım ortalama. Ama sanki birşeyleri yanlış yapıyorum. Kurumdaki diğer arkadaşlar tatil planları yapıyor. 100k civarı verebiliyorlar tatil için. Bir çoğunun arabası ve evi var. Gerçi yaş olarak birçoğu benden büyük. 5 6 yıl erken işe girsem birkaç yıl daha erken doğmuş olsam sanki ben de bu imkanlara sahip olabilirdim. Ama şu an maalesef yok. Ya da ben yanlış yapıyor da olabilirdim bazı şeyleri benim yaşımda ev sahibi olan da var neticede. Ama ben dışarı çıksam kafeleri araştırıyorum çok pahalı olmasına diye kafama göre takılmıyorum ya da haftada bir bile gidemiyorum. Kıyafetlerimi uygun almak zorunda kalıyorum yetmiyor diye. Güneş gözlüğü alacağım iki ay geçti erteliyorum hala. Benim yaşımda ve durumumunda olanlar sorun ben de mi nasıl ev sahibi olabilir tatile gidebilirim. Siz nasıl yönetiyorsunuz mali durumunuzu? Bu ara ilkokul çağı çocuğum var dipnot olarak.
canim 5 senelik calisansin .2020 de zaten enflasyon vardi hersey ates pahasi olmaya baslamisti.malesef hersey koronadan once olacakti bende senin gibiyim .yani faize felan girmeyen biriysen altin biriktir.bizde hep boyle birikim yapiyoruz yapacak bise yok5 yıldır çalışıyorum. 31 yaşındayım. 50k civarı maaşım ortalama. Ama sanki birşeyleri yanlış yapıyorum. Kurumdaki diğer arkadaşlar tatil planları yapıyor. 100k civarı verebiliyorlar tatil için. Bir çoğunun arabası ve evi var. Gerçi yaş olarak birçoğu benden büyük. 5 6 yıl erken işe girsem birkaç yıl daha erken doğmuş olsam sanki ben de bu imkanlara sahip olabilirdim. Ama şu an maalesef yok. Ya da ben yanlış yapıyor da olabilirdim bazı şeyleri benim yaşımda ev sahibi olan da var neticede. Ama ben dışarı çıksam kafeleri araştırıyorum çok pahalı olmasına diye kafama göre takılmıyorum ya da haftada bir bile gidemiyorum. Kıyafetlerimi uygun almak zorunda kalıyorum yetmiyor diye. Güneş gözlüğü alacağım iki ay geçti erteliyorum hala. Benim yaşımda ve durumumunda olanlar sorun ben de mi nasıl ev sahibi olabilir tatile gidebilirim. Siz nasıl yönetiyorsunuz mali durumunuzu? Bu ara ilkokul çağı çocuğum var dipnot olarak.
hep ana baba destegi sorsan 1 kurus vermezler.Çüşşş memur olup da 100 bin lira tatile verilir mi? Hava atmaya çalışıyor olmasınlar?
Evet çocukken hep kısıtlıydı imkanlarım. Hatta fındık bile sınav zamanı alırdı annem yalnızca. Ben de çalıştım ettim okudum bakıyorum aynı mevkideyiz ama hala aynı değiliz sanki. Hala etrafımdaki aynı mevkide olduğum insanlardan gerideyim31 yaşındayken 10 senedir çalışıyordum
+ zaten ortaokulda lisede üniversitede hep çalışıyordum. o da ayrı.
dolayısıyla o yaşta ev alacak param olmuştu, ailemden bi katkı görmedim ben de (bekarım)
fakat
yani herkesin hayatı aynı akmaz
son 5 senede kredi durumları çok sıkıntılı, evler çok pahalandı, her şey çok pahalı
siz evlenip, çocuk yapıp onu biraz büyütüp öyle çalışmaya başlamışsınız herhalde ilkokulda olduğuna göre
e bu da güzel bir akış, 31 yaşında daha evli olmayan da çok, çocuğu olmayan sürüyle, işsiz olan dünya kadar--ki ev sahibi olmayı istediği kadar evlenip çocuk yapmayı da isteyen insan çok ya da sadece işim olsa, kendimi çevirsem yeter diyen de
diğer arkadaşlarınız evi arabayı kredi bolken almış ödemiştir
çift maaşla kira ödemeden geçiniyordur, eş maaşı çok iyidir, aile ev vermiştir, güzel bir yatırım yapmıştır zamanında 3 kuruşken bitcoin almıştır yahut çok sıkmıştır kendini almıştır bişeyler...sonu yok bunun bi sürü ihtimal var.
ben salt öyle "haline şükret" kafasında değilim
herkes en iyisine layıktır
ama yapabildiğini yapıp biraz da gerisine tevekkül de etmeli yani sonu yok çünkü hep daha iyisi de var.
siz demiyorsunuz ki sürekli alışveriş yapıyorum, gereksiz harcıyorum ya da nereye gidiyor bilmiyorum. 88 tane kredim borcum var demediğinize göre makul harcıyorsanız sizin de normalizin böyledir.
siz etrafınızdaki ortalamaya göre daha düşük bir sosyoekonomik çevreden mi geliyorsunuz?
benim aile çevremde mesela benim kazandığımı, yediğimi içtiği yaşadığımı yaşayan pek bir kimse yok. onlara göre yüksek standardım.
ama ben türkiyenin en zengin çocuklarının gittiği 2 ayrı özel okulda okudum (lise ve üni)
ben kendimi yırtsam
ağzımla kuş tutup denizin üstünde yalınayak yürüsem
ne yaparsam yapayım onlar gibi olamam. o seviyeye gelemem
kendi iş/arkadaş çevrem içinde kendi başına benim kadar yapan da pek yoktur, mesela
ama yaşadığım yerde millet topraktan aileden zengin. yine ben ne yaparsam yapayım onlar kadar olamam, mümkün değil. bunu düşünüp takmıyorum ama ne yapayım bu ailede bu imkanlarla doğmuşum bu hayatı yaşamışım bu kadar olmuş.
17 yıldır çalışıyorum. Ailemden veya eşimin ailesinden 1 kuruş destek alamadık. Evimiz de var çok şükür arabamız da. 2018 den önce alan kazançlı çıktı bana göre. Borç harç yaptık herşeyi. Şuan çok şükür borcumuz kalmadı. Şimdi alabilirmisin dersen alamam tabiki.5 yıldır çalışıyorum. 31 yaşındayım. 50k civarı maaşım ortalama. Ama sanki birşeyleri yanlış yapıyorum. Kurumdaki diğer arkadaşlar tatil planları yapıyor. 100k civarı verebiliyorlar tatil için. Bir çoğunun arabası ve evi var. Gerçi yaş olarak birçoğu benden büyük. 5 6 yıl erken işe girsem birkaç yıl daha erken doğmuş olsam sanki ben de bu imkanlara sahip olabilirdim. Ama şu an maalesef yok. Ya da ben yanlış yapıyor da olabilirdim bazı şeyleri benim yaşımda ev sahibi olan da var neticede. Ama ben dışarı çıksam kafeleri araştırıyorum çok pahalı olmasına diye kafama göre takılmıyorum ya da haftada bir bile gidemiyorum. Kıyafetlerimi uygun almak zorunda kalıyorum yetmiyor diye. Güneş gözlüğü alacağım iki ay geçti erteliyorum hala. Benim yaşımda ve durumumunda olanlar sorun ben de mi nasıl ev sahibi olabilir tatile gidebilirim. Siz nasıl yönetiyorsunuz mali durumunuzu? Bu ara ilkokul çağı çocuğum var dipnot olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?