Bu insanlar nasıl yapıyor tüm bunları

Tatil için erken rezervasyon yapıyorlardır veya taksit/kredi işine giriyorlardır bence. Ev alma konusunda çoğu çifte aileler destek oluyordur veya zamanında koşullar daha uygunken almışlardır. Bugünün şartları çok zor özellikle çocuk varsa. Benimde iki çocuğum var eve 85/90 civarı giriyor kira yok. Aylardır BES dışında birikim yapamiyorum çünkü çocukların istek ve ihtiyaclarina ancak yetiyorum. Eşim 50K alıyor onunda maaşı oldugu gibi araba taksidi, faturalar ve mutfak ihtiyaçlarına gidiyor. Tatil hayalde kaldı 100 bin TL verecek durumumumuz yok 4/5 günlük geziyle yetineceğiz.

16 yıllık memurum eşimde memur ailelerden hiç desteğimiz yok ikimizde de baba yok anneler bizim elimize bakıyor evde araba da aldık iki çocuğumuz var ama nasıl oldu onu birde bana sorun her şeyimizden kistik otel tatili daha geçen sene yapabildik bu sene tatil yok mesela aileden destek olmayınca mecbur kısarak oluyor

benzer şeyler yaşıyor benzer düşünüyoruz

2 evimiz arabamız ve arsalarımız var eşimle ama hepsi aileden kalma o yüzden hiç üzülmeyin. Tek balına bu dünyada çok zor

13 yıllık evliyim. 2 cocugum var. 3 ev, 2 de arac sahibi olduk çok şükür. Eşim de ben de devlet memurumuz. Zorlanmadan fedakarlık yapmadan birsey sahibi olmak çok mümkün olmuyor. Tatil yapamadığımız bir yere gidemediğim yıllarımız da oldu şehir şehir gezdiğimiz yıllarımız da oldu. Biz ilk yıllarımızı bayağı idareli yaşadık. Elimize geçeni yatırım yaptık. Aykik harcamalarınız nedir, olmazsa olmazlariniz nedir aslında bir çok şeyi bunlar belirliyor. Bu arada yasamanin en zor olduğu şehir olan İstanbul da yaşıyoruz.:)

Bir kere yas onemli. Eskiden ev almak daha kolaydi. Ama alamayanlarda var.

Cogunluk bir seye sahip oldugu zaman ,bir seylerden kisarak yapiyor. Ve bunu genellikle cocuk kucukken yapiyor, masraf azken.
Ulkede enflasyon oldugu icin ,hep karda oluyorsun.
Suan faizler yuksek oldugu icin, her sey zor .

Tatil goreceli. Eger borcu yoksa, taksitle aliniyor zaten, cok rahat alinir.
Bir de bazilari parasi oldugu halde yuksek gelir . Bazilari icin ihtiyactir,fiyata bakmaz.

Esinden bahsettin mi bilmiyorum, mesajlari tam okuyamadim.esin de memursa , kenarda birikiminiz varsa, katilimevim tarzi bir yerle gorusun. Pesinatla kurasiz sistemleri var. Suan borcunuz yoksa , kucuk buyuk demeden bir ev bakin.
Aileden bir sey yoksa,borca girmeden de bir seye sahip olmak zor.
Gozluk icin de yakin zamanda atasunda anneler babalar gunu indirimleri vardi, ozel gunleri takip edin.
Cogu seyi bu sekilde alirim.. hayat sartlari bunu gerektiriyot

Biz de İstanbul'dayız. Küçük bir şehire geçsem mi diye düşünüyorum. Çocukların eğitimi kafamı kurcalıyor.

İndirim olduğunu bilmiyordum

Eskiden aliniyordu ya, eskiden dedigim 8-10 sene oncesi, kari koca memur kredi cekip, hem luks yasayip hem kocaman luks daire alabiliyordu. Pandemiden sonra herseyin fiyati cok artti, bir daha dusmedi. Ev, araba almak cok zorlasti. Ben ogrenciyken surekli disardan yer icerdik, hic koymazdi, simdi calisanlar bile disardan o kadar kolay yiyemiyor.
Ben sizden 6-7 yas buyuyum, esimle beraber evimiz,yazligimiz da var. Simdi gelirimiz cok daha yuksek (guya) ama bir ev daha alamayiz.

Tatil konusunu ben de hic anlamiyorum, benden az kazananlar surekli geziyor. Biz yillardir anca yazliga gidiyoruz.Ben de pahali tatile gidebilirim ama geri kalan zamanda bulgur ile tarhana fakirlik bizden yana turkusunu soylemem gerekir

15 yılda üç ev ıkı arac nasıl oldu kı?
Maaşlar mı yüksek?
Gözümden kaçmış mesajınız ama cidden oldu inanın.
Öğretmeniz ikimizde,eşim idareci. Özel ders durumu yok ayrıca,hiç uğraşamam .Çocuklar küçüktü daha çok birikim yaparken.Şimdi eğitimleri var tabi masraf daha çok,Zorlandığımız zamanlar olmadı mı ?Oldu elbette .Havuzlu villada da apartta da
tatil yaptık.Dediğim gibi kredi ile çok rahat ev ,araç alınan dönemler vardı;onları değerlendirdik.Aracın birini de sıfır araçla değiştirdik bu sene.Önümüzdeki yıl diğerini düşünüyoruz,biraz da cesaretli olmak lazım sanki.

Genelde evde yemek vs yemıssınızdır sanırım.okul zamanını evde gecırdıysenız ev okul anca öyle olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…