Bu insanlar neden iş beğenmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.719
13.977
248
29
Bu neden bana dert oldu bilmiyorum ama etrafta bu tiplerden çok görüyorum. Özellikle erkekler maaşı iyi olduğu halde 4 yıl okudum gidip itfaiyeci,zabıta,düz polis mi olayım diyorlar mesela onun yerine asgari ücretle bankacılığı tercih ediyorlar. Bir tane arkadaşımın(erkek) senelerdir bir sevgilisi vardi beraber yaşadığı onunla evlendi.2700 tl maaş alıyor. Eşi de iş yok diye mutsuz mutsuz evde oturuyor. Daha önceden mağazacılıkta çalışıyordu bıraktı. Simdi de is saatleri cok diye calışmıyor. Bir tane de arkadaşım var. Kız atamasi olmayan bir öğretmenlik mezunu belki de 4 yil oldu işsiz ama ne ücretli yapıyor ne özel okullara başvuruyor. Sonra da iş yok diyor. Şımarıklık gibi geliyor bunlar bana.

O konuda size katılıyorum sonrada parasızlıktan yakınıyorlar ama bir taraftada emek sömüren köle arayan bir hayli çok
Öyle tabi ama arkeoloji okuyupta iş yok demekte saçma. Zaten is olmadığını bilerek gitmissin bölüme ne bekliyorsun kim

Katılıyorum. Mesleğine, bilgi birikimine, eğitim göre iş bulamayabilirsin bu ülkenin bir ayıbı zaten ama maksat hayatını idare edeceğin parayı kazanmaksa iş çok. Market, mağaza vb yerlerde eleman arayan çok yer var. Eğer paraya ihtiyaç varsa seçici olmamak lazım.

Insanogluna yaranilmiyor.ufak bir yerde oturuyorum insanlar oradaki gibi mevsimlik çalışmaya alışmışlar kışın oturup yazın çalışacaklar kışın çalışmak o kadar zor geliyor.sanki silah zoruyla çalıştırıyorlar.

Muhendis bi arkadaşım pizzacida garson hiç demiyor kaç sene okudum asgari ücretle çalışiyorum diye.Insanina gore işte kimi bilemez kimi bulamaz

Ya siz ne sanıyorsunuz ki..Ünv de dirsek çürütüp sonra kapı kapı iş arayıp bulamayıp, bisürü ukala patronun sorgularına özeş hayatınıza kadar sormasına muhatap olup sonra yine de bulamayıp markete girip orda çalışmanın psikolojisini hiç yaşadınız mı? Biri vardı mühendis cafede çalışıyor, gün sonunda paspas yaparken kendimi sorguluyordum her gün diyor...

Şımarıklık öyle mi?

Öğretmen de özel okula girsin demişsiniz...Orda da ne torpiller dönüyor, torpilin yoksa özel okulda da iş bulamıyorsun...

Bu konu ne amaçla açıldı? Dert değil ki baskaları üzerinden kendini mi rahatlatıosun nedir

Oralar kaç para veriyordur sence? O parayla hayatın idare edilemiyor zaten...Artı market mağaza dahil buralarda bile işe giremeyen ünv mezunu biliyorum...

Haftada 11 saat/6 gün ve daha fazla çalışıp, ay sonunda asgari ücretle geçinenememek kimseye çekici gelmediği için iş beğenmiyor olabilirler. Hiç kimse köle değil. Başkaları emeğimizi sömürerek üzerimizden zengin olurken, bizim hayatımız karşılıksı kayıp gidiyor. Bizler köle değiliz hanfendi. İnsanca yaşamak istiyoruz. Bunun için okuyoruz çalışıp didiniyoruz. Ama açlık sınırının altında hayata devam etmeye çalışıyoruz. Kimse böyle yaşamak istemiyor diye yargılayamazsımız.

Baba parası hoştır ama benana

Başkalarının düşüncelerini veya hayata bakışını yanlış bulup beğenmeyebilirsiniz bununla birlikte ortada, bunu dert edecek bir durum yok bence.
Kaldı ki herkes yaşadığını bilir bazen olayların iç yüzü, dışardan göründüğü gibi olmayabilir.
İş beğenmeyen, çalışmayan benden para istemediği sürece ne yaptığı beni ilgilendirmez.

Erkek arkadaşım işten az önce çıktı. Aylık 2500 tl para alıyor. Gece yok gündüz yok, hafta sonu yok. Her gün başka bir şehirde ayak işi yapıyor. Yükselme imkanı olan bir iş de değil. Neyi umut ederek bu yaşama devam edecek bu insan bir söyleyin de bilelim. Çok şükür aç değilim diye sevinen bir insanın köleden farkı ne?

1. Size ne? Ne isterlerse yapar insanlar niye size dert oldu?

2. Siz ne mezunusunuz, ne iş yapıyorsunuz?

3. İnsanlar üniversite sınavına yıllarca hazırlanıyor, sonra emek veriyor yıllarca daha, kendi işlerini yapmak eğitimli oldukları alanda çalışmak istiyorlar bunda garip olan ne var?

4. Banka kariyer olanağı olan bir yer, girersiniz sonra farklı kariyer fırsatları yakalayabilirsiniz. Diğer örnek verdiğiniz mesleklerde yıllarca polis, itfaiye olarak aynı şekilde kalıyorsun. Asgari ücretle 1 yıl idare edersin ama sonra kaptırır gidersin. Sizdeki vizyon eksikliği için ben de mi konu açayım ?

5. Olayın kaynağı olan yere yani, ekonominin berbat olmasına laf etmek yerine neden insanların tavırlarına laf ediyorsunuz? İnsanlardan mutsuz olacağınıza , bu işi bu noktaya getirip batıran hacı abilerden mutsuz olun mesela, bu ülkenin ekonomisi kendine gelecek mi arkadaş, bu ülke nasıl bu noktaya geldi diye konu açın.

Zatı şahane diyor ki en az 3 çocuk yapsın herkes, iyi de neyle yani ekonomi taşımıyor işte. Nufüs planlaması yapmak yerine tavşan gibi çoğalmayı öneren tiplere ülke yönetimi emanet edilir mi Allah aşkına? Milletimiz bir hoş.

6. Ekonomiye katkıda bulunmak istiyorsanız siz üremeyin mesela bakın benden bir öneri. Nüfusu kontrolü işssizliği azaltan yöntemlerden biri o bazda söyledim

Son olarak Çalışma Bakanı sen misin abi

Zengin koca bul kız :)) sen bihter ziyagilsin aptal olma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…