- 12 Ağustos 2018
- 978
- 2.017
- 113
- Konu Sahibi pportakall
-
Adaletten bahsetmiyorum maalesef Türkiyenin gerçegi bu. Herkes hedeflerine ulaşmak ister kim istemez mezun olduğu bölümde sevdigi isi yapmayı. Ama olmuyorsa da olmuyordu 2 sene bilemediniz 3 sene arar sorar sonrasinda sorumluluk alnak gerekiyoradalet eşitlik duygusu kalmadı insanlarda. Senin yıllarca hayal ettiğin uğraştığın işe torpille gelip yerleşiyorlar. Sen de git kasiyerlik, komilik yap. Senin neyine hayal kurmak? İyi şartlarda yaşamak çalışmak istemek? Değil mi? Hepsi biz alt tabakanın suçu. Eğitim almak bizim neyimize. Köleyiz biz,. Fazla hedeflere sahip olmamalıyız. Yükselme imkanı olmayan işlerde köle gibi çalışıp, vergi falan ödeyip geberip gitmeyi hakediyoruz.
Rahatlığı sevıyorlar canım bakıyorum calısmayanlar hep marka kıyafetler gezıolar tızuolar biz mi çok dusunuoz acaba dıye gecırıyorum aklımdan.
Tabii ki fazla. Ama siz mecbur kalmissiniz ki çalışmışsınız. Şimdi öğretmenlik olmazsa senelerce bekleyip illa öğretmenlik yapıcam diye tutturur musunuz ?Valla mezun oldum ücretlide iş bulamadım gayet de ücretlide bile torpil olduguna bizzat şahidim. Doğal olarak emek vermiş birisiyim ve zoruma gidiyor. Bebek bakıcılığı yaptım, evinin bklu tuvalet kağıdını bile bana döktürmeye kalktı,sigortamı yapmadı. Bu kadarı da fazla degil mi?
Valla herkes konuyu farklı yere çekmiş bunu onuncu deyişim x bölüm mezunusunuz 2 sene arayıp/ders çalışıp olmamış. İlla x isini yapıcam diye tuttumak şımarıklıktır. Bulamasam yaparım beni rahatsız edenlerin olduğu ortamda garsonlukta yaptım,6 saati 10 tlye özel derste verdim,köpeğin dışkısınıda temizledim. Hiçte gocunmadım çünkü ihtiyacım vardı. Atanamazsam gene yaparım cünkü ihtiyacım olacak.Pardon, neyi düşünüyorsunuz acaba merak ettim? Ben şu an çalışmıyorum. 4-5 senelik eşyalarımı hala giyiyorum. Eski püskü değiller ama marka da değiller, hala kullanıyorum.
Kim rahatlığı seviyor? Siz iş bulamayan bir insanın kapı kapı gezip iş arayıp bulamadığını biliyor musunuz mesela? Üniversitede ağır dersler görüp dirsek çürüten insanların bile garsonluk işine alınamadığından haberiniz var mı?(garsonluğu küçümsemiyorum)
Siz Norveçte, İsviçrede falan mı yaşıyorsunuz? Benim mi haberim yok? İşsizliğin yüzde kaç olduğundan haberiniz var mı peki?
Bunlar nasıl kafalar böyle ya. Gerçekten anlamıyorum. Soru sahibi bu sözlerim size de ayrıca. İş yok değilmiş, beğenmiyorlarmış. Beğenmiyorlar dediğiniz işler neler bi sayar mısınız? Çok merak ettim? Garsonluk mu, kasiyerlik mi, satış danışmanlığı mı?
Allah’ım gerçekten Coğrafya Kaderdir. Bu sözü birkez daha anlıyorum. Ağzınız anca açlıktan kokarsa milletin halinden anlarsınız siz. Pes ya.
Lüfen beni yanlış anlamayın. Ben ülke iş kaynıyor demiyorum. Diyorumki ülkede hicbir alanda iş yok, geleceği olmadığını bilerek okumak için okuyup sonrada iş olmayan bölümden iş bulucam diye tutturmak yanlıştır. Ama siz üzerinize düşeni yapıp başvurmuşsunuz. Olsa çalışacaksınız. Benim lafım çaba göstermeyip üstüne şikayet edenlerde.Malum kesimin düşüncelerine benziyor bunlar. “İşsizlik yok insanlar iş beğenmiyor” “Kadınlar çalıştığı işsizlik var” gibi gibi. Empatiden yoksun acımasız ve şımarıkça.
Ayrıca ben de geçen yıl mayıs ayından beri mağaza marketlere başvuruyorum, hem Antalya hem Eskişehir’de ancak inanır mısınız, oralarda da iş yok. Bir tane bile düzgün bir geri dönüş almadım başvurduğum yüzlerce yerden. Olumsuz dönüş dahi yapmadılar. Size saygıları yok, sizi almasalar binlercesi var gelip çalışabilecek.
1. Size ne? Ne isterlerse yapar insanlar niye size dert oldu?
2. Siz ne mezunusunuz, ne iş yapıyorsunuz?
3. İnsanlar üniversite sınavına yıllarca hazırlanıyor, sonra emek veriyor yıllarca daha, kendi işlerini yapmak eğitimli oldukları alanda çalışmak istiyorlar bunda garip olan ne var?
4. Banka kariyer olanağı olan bir yer, girersiniz sonra farklı kariyer fırsatları yakalayabilirsiniz. Diğer örnek verdiğiniz mesleklerde yıllarca polis, itfaiye olarak aynı şekilde kalıyorsun. Asgari ücretle 1 yıl idare edersin ama sonra kaptırır gidersin. Sizdeki vizyon eksikliği için ben de mi konu açayım ?
5. Olayın kaynağı olan yere yani, ekonominin berbat olmasına laf etmek yerine neden insanların tavırlarına laf ediyorsunuz? İnsanlardan mutsuz olacağınıza , bu işi bu noktaya getirip batıran hacı abilerden mutsuz olun mesela, bu ülkenin ekonomisi kendine gelecek mi arkadaş, bu ülke nasıl bu noktaya geldi diye konu açın.
Zatı şahane diyor ki en az 3 çocuk yapsın herkes, iyi de neyle yani ekonomi taşımıyor işte. Nufüs planlaması yapmak yerine tavşan gibi çoğalmayı öneren tiplere ülke yönetimi emanet edilir mi Allah aşkına? Milletimiz bir hoş.
6. Ekonomiye katkıda bulunmak istiyorsanız siz üremeyin mesela bakın benden bir öneri. Nüfusu kontrolü işssizliği azaltan yöntemlerden biri o bazda söyledim
Son olarak Çalışma Bakanı sen misin abi
Valla herkes konuyu farklı yere çekmiş bunu onuncu deyişim x bölüm mezunusunuz 2 sene arayıp/ders çalışıp olmamış. İlla x isini yapıcam diye tuttumak şımarıklıktır. Bulamasam yaparım beni rahatsız edenlerin olduğu ortamda garsonlukta yaptım,6 saati 10 tlye özel derste verdim,köpeğin dışkısınıda temizledim. Hiçte gocunmadım çünkü ihtiyacım vardı. Atanamazsam gene yaparım cünkü ihtiyacım olacak.
Bu neden bana dert oldu bilmiyorum ama etrafta bu tiplerden çok görüyorum. Özellikle erkekler maaşı iyi olduğu halde 4 yıl okudum gidip itfaiyeci,zabıta,düz polis mi olayım diyorlar mesela onun yerine asgari ücretle bankacılığı tercih ediyorlar. Bir tane arkadaşımın(erkek) senelerdir bir sevgilisi vardi beraber yaşadığı onunla evlendi.2700 tl maaş alıyor. Eşi de iş yok diye mutsuz mutsuz evde oturuyor. Daha önceden mağazacılıkta çalışıyordu bıraktı. Simdi de is saatleri cok diye calışmıyor. Bir tane de arkadaşım var. Kız atamasi olmayan bir öğretmenlik mezunu belki de 4 yil oldu işsiz ama ne ücretli yapıyor ne özel okullara başvuruyor. Sonra da iş yok diyor. Şımarıklık gibi geliyor bunlar bana.
Valla herkes yanlış yere çekiyor tıp mezunu biri doktor olamasa haklı. Ama simdi arkeoloji mezunu biri de kalkıp arkeolog olucam başka iş yapmam derse yanlıştır. Ülkede ekonomi diye bir şey yok zaten bunu herkes biliyor. İktisat mezunu arkadaşım 1 sene asgarinin altında bankada çalıştı. Sonra çıktı az para veriyorlar diye.Diyoruz ki cocuğa git itfaiteci ol olmam diyor mesleğin saygınlığı yokmuş,havalı değilmiş,illa bankacı olacakmış ama 3 altı veren yerde de çalışmazmış.Bu şımsrıklık değil de ne ? Üremeyeceğim aklımda yok üzülmeyin"
5. Olayın kaynağı olan yere yani, ekonominin berbat olmasına laf etmek yerine neden insanların tavırlarına laf ediyorsunuz? İnsanlardan mutsuz olacağınıza , bu işi bu noktaya getirip batıran hacı abilerden mutsuz olun mesela, bu ülkenin ekonomisi kendine gelecek mi arkadaş, bu ülke nasıl bu noktaya geldi diye konu açın.
Zatı şahane diyor ki en az 3 çocuk yapsın herkes, iyi de neyle yani ekonomi taşımıyor işte. Nufüs planlaması yapmak yerine tavşan gibi çoğalmayı öneren tiplere ülke yönetimi emanet edilir mi Allah aşkına? Milletimiz bir hoş.
6. Ekonomiye katkıda bulunmak istiyorsanız siz üremeyin mesela bakın benden bir öneri. Nüfusu kontrolü işssizliği azaltan yöntemlerden biri o bazda söyledim "
Şu yoruma vereceginiz cevabı merak ediyorum sayın konu sahibi.
10 numara 5 yıldı bir yorum.
Hatirlatirim kac tane aile babasi anne kendini kemerle asti ya da cocuklari ile birlikte kendini zehirleyip intihar etti ?
konuyu acarken elinizi vicdaniniza koyup hic dusundunuz mu konu sahibi ?
bugun elektrige yine zam yapildi.
sadece aksamlari yaktigimiz halde dogalgaz 600 tl geldi.
sinirlerimiz ile oynamayin.
100 tl ye iki paket cay alip cikiyorum. ufacik dandik cikolata 5 tl.
azicik mantik el vicdan yahu
Mecbur kalıp tekstilde kemiklerim sızlayana kadar da çalıştım. Yemekhanesinde hamamböcekleri geziyordu. Şimdi mecbur degilim ve olmadıgım sürece de çalışmak istemiyorum. Para kazanmadığım için degil emek verdigim alanda üretemedigim,haketmeyenlerin benim olmam gerektigi yerde oldugu için kahroluyorum. Çünkü bizim ülke torpiller ülkesi.Tabii ki fazla. Ama siz mecbur kalmissiniz ki çalışmışsınız. Şimdi öğretmenlik olmazsa senelerce bekleyip illa öğretmenlik yapıcam diye tutturur musunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?