Bu insanlar neden iş beğenmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Konuyu açan şöyle der. Bunlar ülkenin gerçeği, baştan o kadar okumasalaredı işsiz kalmazlardı. Gidip sanayide çalışsınlar. Çok zekice değil mi? Vizyon fışkırıyor

Bu arkeologlar size ne yaptı ?hep aynı örneği verip durmuşsunuz .
Alanında iş bulamadığı için çalışmayan inşam şıöarık değildir ;idealleri vardır .Bu süre içerisinde kendini geliştirebilir yada fırsat kollayabilir .Ne yapsınlar ?o kadar okuyup ,emek verdikten sonra A101 e kasiyer olarak girip ;müşteri olmadığında rafa ürün dizip yerleri mi paspaslasın.Herkesin bir gururu var ve o kadar emek veren insan da bunu gururuna yediremeyen.
Bankacılık kısmı için de ;cvsinde bankada çalışmış olması bir artıdır ;ayrıca bankanın yan hakları vardır ,asgari ücret bile olsa sağlık sigortası vs bir şekilde tatmin edebilir ,yükselme şansı olabilir .
Özel okul ve ücretli öğretmenlik kısmına hiç değinmiyorum bile ;bunu savunuyor olmanız herseyden bihaber olduğunuzu gösterir
İyi akşamlar

Evet iki kelimeyi biraraya getiremeyen insanlar bilmem ne müdürü oluyor. Okumayanlar da okuyanları alaya alıyor. Mesela kuzenim asgari ücretle başladı işe. Okumadı ve şimdi geliri yükseldi. Beni küöümsüypr. Oysa konu para degil.
Bir mesele için gittigim müdürlükte yemin de edebilirim adamın konuşmaları bile anlaşılmıyor. İşimizi halledemedigi gibi iletişim bile kuramıyor. Ama müdürü. Hem de öyle hafife alınacak bir kurumda degil.

İnancım olmasa benim için bunca adaletsizlik intihar sebebi.

Peki egitim bölümlerinden mezun olanların işsiz ve atanamamış olmasının yanında. Binlerce ücretli ve egitim bölümü mezun iu bile olmayan önlisanslıların olması hangi kategoride?
Bi yanda atanamayan öğretmenler diğer yandan ücretliler. İhtiyaç olmasa ücretliler de olmaz di mi? Ben egitim fakültelerinde in mezun oldugum için dikkatimi bıu çekti ama eminim herkes kendi alanında birçok adaletsizliğe şahittir

gel seni bir alnından öpecegim

imam hatip okumazsaniz ekmek yok

Eklentiler

• Screenshot_20200122-231224_Chrome.webp
    46 KB · Görüntüleme: 36
Bursa'da faaliyet gösteren otomobil fabrikası Oyak Renault'ta işçiler, ücretlerinde iyileştirme talebiyle eylem başlattı.

Yaklaşık 5 bin işçinin çalıştığı Renault'ta işçiler, gece saat 00.00 vardiyasına girmeyerek fabrika önünde sabaha kadar eylem yaptı. Sabah 08.00 vardiyasına gelen bin 500 işçi de içeri girmeyerek eylemini sürdürdü. Diğer otomotiv fabrikalarından gelen işçiler de Renault çalışanlarına destek verdi. İşçilerin içeri girmemesi üzerine otomobil devi Renault'ta üretim durdu. İşçi temsilcileri ile fabrika yönetimi arasında görüşmelerin sürdüğü bildirildi. Fabrika önünden ayrılmayan işçiler, maaşlarında iyileştirme beklediklerini belirtti.

İşten atılma tehditleri alıyorlar !

İşçilerden biri eylemlere başladıkları dönemde iki arkadaşlarının işten çıkartıldığını belirterek, eylem başlatmalarının ardından bu arkadaşlarının tekrar geri alındığını, işçilerin toptan işten çıkartılması konusunda zaman zaman tehditler aldıklarını dile getirdi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan ve 5 binden fazla işçinin çalıştığı otomobil fabrikasında, 00.00-08.00 vardiyasında görevli yaklaşık bin 500 işçi, servislerle geldiği tesise girmedi ve burada toplandı. 16.00-24.00 vardiyasında çalışan işçiler de mesailerinin dolmasına rağmen fabrikadan çıkmadı. İşçiler, mesaiye başlamayınca fabrikada üretimin durduğu bildirildi. Mesailerine başlamayan ve fabrikadan çıkmayan işçilerin eylemi yaklaşık 4 saattir sürüyor.

Eklentiler

• 41-FiVBvkGpx7.webp
    46,1 KB · Görüntüleme: 37

Düzgün rehberlik hizmetleri olmaması, uyduruk bir sürü üniversite olması (Antalya’da avmnin içinde üniversite var!) nitelikli işsizleri arttırıyor bence. Ancak öyle bir ülkedeyiz ki bu yıl üniversiteye başlayan bir genç iş fırsatı yok diye bilerek girse mezun olana kadar o meslek çok rahat atanılan/iş bulunan bir meslek olabilir ya da tam tersi.

Ben üniversiteye başlarken mütercim tercümanlık çok revaçtaydı puanım da yetiyordu. Ama aradan 6 yıl geçti, onu tercih eden ve 3. 4. yabancı dili ekleyemeyenleri işsiz. Her yıl ülkenin durumuna göre değişiyor ihtiyaç. 6 yıl önce İngilizce Almanca Rusça’ydı ihtiyaç duyulan diller. Bir iki yıl önce Çince Japonca Korece bunların önüne geçti. Şimdiyse Farsça Arapça öyle. İhtiyaçları sürekli değişen ve 8-10 dil bilmeyenin çok az kazandığı bir alana dönüştü.

İnşaat sektörü, bir ara ne kadar iyi durumdaydı şimdi kimsede para yok. Elektrik işlerini yapan adama ödeme yapamadıkları için işinin 10 katı ücrete değer daire verdiklerini duydum geçende tanıdığımız bir müteahhitten. O işçi de satıp emeğinin karşılığı olan parasını alamıyor.

Yani ülkenin bugünüyle yarını bir değilken ben 17-18 yaşındaki gençlere geleceği göremeyip iş fırsatına göre meslek seçemedikleri için kızamıyorum ya. Yani evet verdiğiniz örnekte arkeolojide iş olmadığını hepimiz bilirdik hatta bir çoğumuz filmlerde görüp özenmiş iş yok diye vazgeçmiştir, ben de dahil. Ama hepsinin böyle olup olmadığını bilemeyiz. Onlar okumaya başladığında iş fırsatları olan bir bölüm olabilir, ya da yeteneklerine göre oraya yönlendirilmişlerdir. Ya da aile baskısıyla o bölümü seçmişlerdir. Birçok arkadaşım ailesi şehir dışında okumasına izin vermiyor diye kendi şehrindeki üniversiteden okumak istemedikleri bölümleri seçmek durumunda kaldılar mesela.

Farklı işler kısmında atanana kadar ne yapabilirim, özelde çalışıp kölelik yapabilirim, özel bir eğitim gerektirmeyen bir işe girip asgari ücretimi alır otururum. İkincisi daha az yıpratıcı, daha az gurur kırıcı geldi. Ha ailemin yanında kalma, fazla masraf çıkarmama gibi bir şansım var. O yüzden gerçek işsiz de sayılmam çalışmadığım dönemde. Belki arkadaşlarınız da bu durumdadır. Çalışmazsa aç, sokakta kalacak insanlarla bir değil bu durum.

Bence esas anlamayan sensin...Türkiye yi ve iş hayatını...Her girilen yer asgari ücret vermiyor, sen kasiyerlere ve bunun gibi yerlerde çalışanlara heryerde asgari ücret verildiğini zannedip yorum yapıyorsun...Anlamadıysam tekrar okuyacakmışım...Ya oturdugunuz yerden ahkam kesiyorsunuz...sen git bi kasiyer ol al 1500tl yi ayda ...1000tl sini kiraya ver ve geçin sonra buraya yaz

Son düzenleme:

şımarıklık değil tembellik. Az kazanıp az yaşamak ve bir hayat statüsü ne demek bilememek

Hangi şehirdesınız bilmiyorum ama benım bulundugum sehırde bayanlar deılde erkekler ıcın gayette ısler varama ınsanlarcalıstırcak adam bulamıyorlarmış.Tabıkı ıssızlık var.

insan okuyunca o kadar yıl kendi işini yapmak istiyor.mesela ben hukuk okudum başka alanda çalışmak istemem zorunlu kalmadıkça.madem polis,itfaiye bilmem ne olacaktım neden okudum o zaman diyordurlar.özel sektörde sizi sömürmek istiyor zaten daha stajyerim mesela ama iş görüşmesine gidince sizin ne kadar iyi olduğunuza vs bakmıyor direkt kölelik yapar mısınız yapmaz mısınız ona bakıyor.mecbur kalınca insan herşeyi yapar temizlik elemanı bile olur yeri gelirse ama o kadar okuyup da insanların sömürülmeden kendi işini yapmak istemesi gayet normal.asgari ücret zaten kuş kadar çoğu zaman çalıştığınıza değmiyor.

Bu topik açık kalırsa çok can yakar, en güzeli yorumların geneli siyasiye dönmeden, kavga gürültü çıkmadan kapatmak lakin iş alanı olan bölümleri okumayan gençlere de neden o bölümlere gittiler demek haksızlık zira bir de o çocuklar açısından düşünün, ailesi belki 2-3 yıl kursa gönderiyor, özel ders aldırıyor çocuğun hayali belki bambaşka bir bölüm ama tutturabildiği bölüm farklı, ister istemez ailesine karşı maddi-manevi ezilmiş hissediyor ve hiç istemediği bir bölüm bile olsa emekler zayi olmasın diye kaydını yaptırıyor, hayaller amaçlar farklı olsa da hayatınız planladığınız gibi olmuyor, iş beğenmemek fazla genelleyici, gençlerin çoğu hayal ettikleri meslek dalında okuyamıyor ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…