Bu işler böyle mi oluyor

Siz de mesai yaptığım zamanlarda var onları da ekleme yapalım de.Ne saçma sapan şeyler ya insan böyle şeyleri düşünür mü?Zaten verdiği para para degil

Aslında bana ayın 27sinde veriyordu parayı çünkü o tarihde başlamıştım. Sonra 15 tatil oldu ayın 11ne sarktırdı ama tatilden dolayı demedi bu ay geciktirdim kusura bakma dedi. Ben anlamadım o zaman. Sonra 11 nisan en son verip mayısda vermeyince kafama dank etti. Dedim bu tatilleri kesiyor ama banada bişey demiyor en iyisi sormak dedim sordum unuttun mu diye yok unutmadım sende kacgün kaldı cocuk tatil felan oldu ya dedi. Tamam dedim kendi kendime bu gelmedigi günleri hesap ediyor. Ama yine hesabına göre mayıs sonuna doğru vermesi lazımdı. Bende mesajlarına cevap vermedim alındığımı hissetsin diye sonra geldi kapıda konusduk öyle yani. Ben mi çok safım millet mi çok uyanık

Part time gibi bir iş olduğundan uzun süreli tatiller kesilebilir. Sonuçta özel sektörde de bayram süresi 10 gün olmuyor. Ancak aldığınız ücret daha fazla olmalı ve fazla süre baktığınızda da bunun karşılığı olsa daha haklı bir adalet olur.

Çocuğun yemesi içmesi size mi ait?

Şartların güncellenmesi için arkadaşınızla konuşmalısınız.

Millet çok uyanık. Keseceği zamanları önden söylemesi lazım. Bayram olmasa da ara tatilleri yarı yıl tatilini keseriz demeliydi, sen de ne olduğunu bilirdin. Gelecek yıl da bakacak olursan günlük fiyat üzerinden anlaş. Çetelesini de tut.

Kar tatillerini de kesseydi oldu olacak. Hiç hoş değil.

Öncelikle kadın kreş bakıcı vb konularında çok deneyimli birisiyim.
Buradan yola çıkarak şunu anladım ki baştan her şeyi konuşacaksınız.Ondan sonra ücreti belirleyeceksiniz.Bunun içinde piyasayı araştıracaksınız buraya yazdığınız gibi.
Çocuk kaçta sizde olacak ve kaçta alınacak.Çocuğu okuldan kim alacak akş kim alacak.
Siz de yemek ve ara öğün olacak mı.
Ücret aylık mı yoksa çalışılan günler üzerinden mi belirlenecek.
Akşam alınma saati ne kadar geçebilecek.
Hasta vb günlerde tüm gün sizde mi olacak .
Tüm bunlardan sonra sizin konu özelinde;
Saat aralığınız ve yemeğini sizde de yiyorsa aldığınız ücret büyük şehir için çok az.Bu ücreti vermeye utanır insan.Ve gelinmeyen günlerin kesileceği konuşulmadığı halde ücret kesintisi yapılıyor. (asgari ücretli biri diyelim hadi ona yardım olsun baktınız ama o kişi de tatil vb diye paranızı kesmesin o zaman.Anlayış karşılıklı olmalı.O kişi bilmez mi bakıcı ücretlerini)
Baştan yaptığınız anlaşma genel geçer olmuş.Benim de iki çocuğum var onlarla yer diyorsunuz.Ne olursa olsun bir kere ona yemek veriyorsunuz.Yemekli bakım olmuş üstelik sizinki.Bu cümleyi kullanmayın bir daha.
Bu seneyi bu ücretle bitirdiniz.Seneye gelirse bakın sizde deneyim sahibi oldunuz ona göre açık açık konuşun.

Bende baktiriyorum. Benden kaynaklanan durumları asla kesmedim. Bayram ve benzeri durumları onun hastalık durumlarını bile kesmedim. Bir ay ondan kaynaklı 3 hafta gelmedi ama yinede içinde hastalık var diye kesmedim. Ben anlasmami 15 tatili keserim diye baştan konustum. Diger tum tatilleri hep ödedim. Bende bakılıyor diye her zaman yemeklerini hep yapıp biraktim. Hem yemek masrafı sizden hem fazla bakacaksınız hemde en ufak günü kendinden kaynaklanan bile hemen kesecek. Cok yanlış yaptığı.. fiyatta çok az bence.

bedavaya bakıyorsunuz benim arkadaşım trabzonda bu ücretin çok daha fazlasını veriyor. KENDİNİZİ KULLANDIRMAYIN.

aylık anlaştıysanız kafasına göre vereceği parayı kesemez. günlük anlaşmış olsaydınız neyse. ayrıca çocuk okuldan gelince illa ki önüne yemek koymak gerekir nasıl size çocuğunun yiyeceği yemeği vermez yada ona göre bir poşet alışveriş yapıp bırakmaz çok şaşırdım doğrusu

yeni farkettim çocuk hasta olup okula gitmediğinde de bakıyormuşsunuz tamam 1 aylık ücret alıyorsunuz normal ama normal olmayan ben 1 aylık ücret olarak anlaştıysam tatil günlerini kesmem yok günlük hesaplıyorsam, günlük fiyat belirlenir ona göre para verilir. şimdi 1 ay 30 gün sürüyor 1 ay 31 gün onu hesaba katmıyor ama tatil günlerini düşüp aylık ücret veriyor. arkadaşınız parayı nereden kısacağının şaşırmış artık.

benim de arkadaşım çocuğuma baktı. ben günlük anlaştım yeri geldi kar tatili oldu diğer iki çocuğumu da bıraktım onlarında paralarını verdim. para harici aylık mutfak alışverişinin bir kısmını yaptım. büyük çocuklarımı ekstradan bıraktığım günlerde evden kahvaltılık doldurup gönderdim. arkadaşımın çocuklarına her ay kıyafette aldım, ekstradan para da verdim çünkü çocuğuma daha ilgili olsun, daha içten baksın istedim.

Son düzenleme:
siz iş yerinde işe başladıktan 7 ay sonra zam istiyor musunuz? işvereniniz tabiki efendim mi diyor gerçekten
Bu dediğiniz kural resmi olarak çalışana haklarını veren ve sigortasını yapan gerçek işyerleri için geçerli. Sizin gibi iş kanunun çalışana verdiği bütün hakları gözardı edip, işveren lehine verilen tek hakka sarılanlarada cidden şaşırıyorum. O zaman size haber vereyim Türkiyede asgari ücret 4250 TL artı sigorta. Konu sahibinin günlük iş saatine bakıldığında zaten bu ücretin hak eden çalışma saatinin en az yarısı kadar çalışma yaptığı için bu ücretin yarısının altında zaten çalışmamalı; kaldı ki çocuğun orada yeme içme masrafı olduğu için artı masrafı var. Bunuda maaşa ek ödemek zorunda. Bunları yapmadan o kadının konu sahibinin ücret artışı talebine ağzını açmaya hakkı yok ne kanunen ne vicdanen.Eminim sizde başka bir ihtiyacı olanı bu şekilde sömürdüğünüz için bu kadar tepki gösterdiniz. Sizin gibi kendi çalıştığı iş yerinde iki kuruş eksik verilse kıyamati koparan tiplerin, ev çalışanlarını ya da çocuk baktırdığı insanları köle görmesine cidden kızıyorum.
Konu sahibine gelince size tavsiyem madem arkadaşınız hem aylık para verip hemde gelmediği günün kesintisini yapıyor. sizde saatlik ücret belirleyin ve sadece çalıştığınız saatlerin parasınınalın ve saatlik 35 TL altını kabul etmeyin ve aylık belirli bir miktar parayıda çocuğun yeme içme bedeli olarak ayrı alın.

Gerçekten evde ek iş yapan yada temizliğe gidenlerin hic hakkı yokmuş gibi sömürmeye çalışanlara bende gıcık oluyordum. Ama arkadaşımdan bunu beklemezdim ben üçün beşin hesabını yapmadım ve okul kapanacak şurda yarı yolda bırakmayayım kadın işinden olmasın düşüncesindeyim

Siz en güzelini yapmışsınız bende sizin gibi düşünenlerdenim. Aylık anlaştık sanıyordum yani fazla verir eksik aramaz diye düşünürken bana 1 ay dolunca veriyorum sende kacgun kaldı demesi oturdu içime. Hasta olsun kar tatili olsun ekstra bazen cumartesi hesabda yokken cumarteside kalması oldu. Yaşadikca ögreniyo insan. Cocuk bakmak zor is el işinde çalışsam hem haklarım olur hem düzenli maaşım ama imkan yoktu cocuklarim ilkokula gidiyorlar oda bana bunu teklif edince benimde işime geldi başda ekiş yapmakdan cocuk bakmak daha iyidir diye düşünmüşdüm ama yok hem zor hem 3 5 hesab ediliyor arkadaş markadaş denmiyor

Bence yollarını ayırsın,nefret ediyorum böyle hak hukuk bilmez çıkarcı insanlardan.Burada 3000 liradan asşaği çocuk bakan yok.Zaten çocuğa ettiği masraf neredeyse aldığı para kadar.

bu paralar kaldı mı ya, 1200 veriyosun bari tam ver, tam ölücüymüş karşınızdaki, lütfen kendinizi kullandırmayın.

ben haftada 1 veya 2 gün bırakıyordum çocuğumu maksimum 3 gün o yüzden günlük anlaşmıştım daha sonra eşim haftanın tam günü çalışmaya başlayınca yine gün hesabı olarak verdim ama arkadaşım için daha karlı oldu çünkü 1 ay 20 gün iş günü oluyorsa 1 ay 22 gün oluyordu ve diğer çocuklarımı da bıraktığım zaman 3 çocuk parası veriyordum. benim arkadaşım sırf bana destek olmak için para bile istemedi ama tabi ki kadının ihtiyacı var nasıl bedava çocuk baktırayım. şahsen ben arkadaşım olduğu için biraz daha fazla yardımcı olmak istedim keşke arkadaşınızda ona göre düşünceli davransa imiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…