- Konu Sahibi agresifkiz
-
Tam da ailenin dedigi gibi oluyor bu işler. Akli başında anne baban var. Büyük sözü dinleAralık gibi sevgilimle nişan yapmak istiyoruz konuyu aileme açtım benim niyetim bir hafta içerisinde her şeyi halletmek. Sevgilim ve ben ayrı şehirlerde yaşıyoruz ailem başka bir şehirde yaşıyor yani üç farklı şehirdeyiz. İkimizde yoğun çalışıyoruz. Bende aileme bir haftada tanışma ve isteme nişan olsun bitsin gelsinler dedim. Ama annemde babamda önce bir ay öncesinden gelecekler tanışacağız sonra biz gideceğiz onları evinde göreceğiz sonra da gelip seni isteyecekler öyle bir haftada yangından mal kaçırır gibi olmaz diyorlar. Asla anlayamadım annem babam öyle insanlar da değil. Düğün istemiyorum mesela nikah yapacağım dedim direkt tamam dediler aslında karışmazlar ama bu konuda asla geri adım atmıyorlar. Gelip gidecekler kız almak öyle kolay değil diyorlar. Bir sizin mi kızınız var diyorum herkes kızını veriyor diyorum ama yok. Zaten biz birbirimizi seviyoruz sonuçta bu işler aslında formalite aile tanışsın yüzükler takılsın diye. Bu işleri de yapan kimse yok çevremde ben mi acaba yanlış düşünüyorum yolu yordamı bu mu bunun başkalarına da danışayım dedim.
Aralık gibi sevgilimle nişan yapmak istiyoruz konuyu aileme açtım benim niyetim bir hafta içerisinde her şeyi halletmek. Sevgilim ve ben ayrı şehirlerde yaşıyoruz ailem başka bir şehirde yaşıyor yani üç farklı şehirdeyiz. İkimizde yoğun çalışıyoruz. Bende aileme bir haftada tanışma ve isteme nişan olsun bitsin gelsinler dedim. Ama annemde babamda önce bir ay öncesinden gelecekler tanışacağız sonra biz gideceğiz onları evinde göreceğiz sonra da gelip seni isteyecekler öyle bir haftada yangından mal kaçırır gibi olmaz diyorlar. Asla anlayamadım annem babam öyle insanlar da değil. Düğün istemiyorum mesela nikah yapacağım dedim direkt tamam dediler aslında karışmazlar ama bu konuda asla geri adım atmıyorlar. Gelip gidecekler kız almak öyle kolay değil diyorlar. Bir sizin mi kızınız var diyorum herkes kızını veriyor diyorum ama yok. Zaten biz birbirimizi seviyoruz sonuçta bu işler aslında formalite aile tanışsın yüzükler takılsın diye. Bu işleri de yapan kimse yok çevremde ben mi acaba yanlış düşünüyorum yolu yordamı bu mu bunun başkalarına da danışayım dedim.
Taksit taksit yapmakla üç kere üç aya bölmek arasında bir fark göremiyorum ben aslında. Birde zora gidecek olan benim iznim yok ve üç kere izin almak için uğraşmam gerekecek. Yoksa gelsinler gitsinler ama işim sıkıntı biraz benim ve ailemin bu konuda anlayışlı olmamasına şaşırıyorum doğrusuTam da ailenin dedigi gibi oluyor bu işler. Akli başında anne baban var. Büyük sözü dinle
Bence ailen doğru olanı demiş ben çevremde ne kadar rahat ve illa geleneklerimize uygun yapalım kafasında olmayan insan tanıdım çoğunda nişan öncesi erkek tarafına gittiler erkek tarafınıda bir yemek veya çay içmeye davet ettilerAralık gibi sevgilimle nişan yapmak istiyoruz konuyu aileme açtım benim niyetim bir hafta içerisinde her şeyi halletmek. Sevgilim ve ben ayrı şehirlerde yaşıyoruz ailem başka bir şehirde yaşıyor yani üç farklı şehirdeyiz. İkimizde yoğun çalışıyoruz. Bende aileme bir haftada tanışma ve isteme nişan olsun bitsin gelsinler dedim. Ama annemde babamda önce bir ay öncesinden gelecekler tanışacağız sonra biz gideceğiz onları evinde göreceğiz sonra da gelip seni isteyecekler öyle bir haftada yangından mal kaçırır gibi olmaz diyorlar. Asla anlayamadım annem babam öyle insanlar da değil. Düğün istemiyorum mesela nikah yapacağım dedim direkt tamam dediler aslında karışmazlar ama bu konuda asla geri adım atmıyorlar. Gelip gidecekler kız almak öyle kolay değil diyorlar. Bir sizin mi kızınız var diyorum herkes kızını veriyor diyorum ama yok. Zaten biz birbirimizi seviyoruz sonuçta bu işler aslında formalite aile tanışsın yüzükler takılsın diye. Bu işleri de yapan kimse yok çevremde ben mi acaba yanlış düşünüyorum yolu yordamı bu mu bunun başkalarına da danışayım dedim.
Bir iki sefer bize yemeğe gelsinler dedim aslında arka arkaya iki gün. Üçüncü gün de isterler dedim. Farklı şehirde yaşıyorlar gidip gelmek zor olacak bende başka şehirdeyim.Evleneceğin insanı ve onun ailesini tanımak istemişler. Senin ailenin ve sevgilinin ailesiyle önce görüntülü konuştur, sonra birbirlerine gidip gelsinler bir iki kere.
Eğer siz evleneceğiz kişinin ailesini tanımıyorsanız siz de tanımış olursunuz.
Öyle mi diyorsunuz. Herkes böyle demiş zaten demek ki öyle oluyorAileni dinle, haklılar.
Bir kotu yonleri vardir belki ailenin. Sürece yaymak lazim manavdan karpuz mu veriyorlar sanki.Taksit taksit yapmakla üç kere üç aya bölmek arasında bir fark göremiyorum ben aslında. Birde zora gidecek olan benim iznim yok ve üç kere izin almak için uğraşmam gerekecek. Yoksa gelsinler gitsinler ama işim sıkıntı biraz benim ve ailemin bu konuda anlayışlı olmamasına şaşırıyorum doğrusu
Yarın öbür gün ilk kavgada eşin ve ailesi ummadığın şeyler söyleyebilirler yangından mal kaçırır gibi verdiler vs. Şuan bunların yaşanacağına ihtimal vermezsin ama gün gelir yaşanabilir. Aileni saydırmalısın kız istemek için tekrardan gelmeleri eziyet değil seve seve gelmeleri lazım. Herkesin işini kolaylaştırırsan Allah razı olsun denecek zannetme, tam tersi oluyor.Aralık gibi sevgilimle nişan yapmak istiyoruz konuyu aileme açtım benim niyetim bir hafta içerisinde her şeyi halletmek. Sevgilim ve ben ayrı şehirlerde yaşıyoruz ailem başka bir şehirde yaşıyor yani üç farklı şehirdeyiz. İkimizde yoğun çalışıyoruz. Bende aileme bir haftada tanışma ve isteme nişan olsun bitsin gelsinler dedim. Ama annemde babamda önce bir ay öncesinden gelecekler tanışacağız sonra biz gideceğiz onları evinde göreceğiz sonra da gelip seni isteyecekler öyle bir haftada yangından mal kaçırır gibi olmaz diyorlar. Asla anlayamadım annem babam öyle insanlar da değil. Düğün istemiyorum mesela nikah yapacağım dedim direkt tamam dediler aslında karışmazlar ama bu konuda asla geri adım atmıyorlar. Gelip gidecekler kız almak öyle kolay değil diyorlar. Bir sizin mi kızınız var diyorum herkes kızını veriyor diyorum ama yok. Zaten biz birbirimizi seviyoruz sonuçta bu işler aslında formalite aile tanışsın yüzükler takılsın diye. Bu işleri de yapan kimse yok çevremde ben mi acaba yanlış düşünüyorum yolu yordamı bu mu bunun başkalarına da danışayım dedim.
Bir iki sefer bize yemeğe gelsinler dedim aslında arka arkaya iki gün. Üçüncü gün de isterler dedim. Farklı şehirde yaşıyorlar gidip gelmek zor olacak bende başka şehirdeyim.
İşte tam olarak o zorluğun yaşanması gerekiyor burdaki amaç bu.Bir iki sefer bize yemeğe gelsinler dedim aslında arka arkaya iki gün. Üçüncü gün de isterler dedim. Farklı şehirde yaşıyorlar gidip gelmek zor olacak bende başka şehirdeyim.
Ne alaka? O zaman benimkiler de aklı başında değillerdi...Tam da ailenin dedigi gibi oluyor bu işler. Akli başında anne baban var. Büyük sözü dinle
Kesinlikle anneni babanı dinle. Yolu yordamından öte gireceğin ailenin nasıl bir düzenleri olduğunu , senin için gidip gelmelerindeki hevesi, şevki görmeleri bile çok önemli. Ben ne nişan yaptım be düğün hatta 4 saat içinde nikah kıydım. Sorunörf adet gelenek değil. Emek verilen herşey kıymetlidir unutmaAralık gibi sevgilimle nişan yapmak istiyoruz konuyu aileme açtım benim niyetim bir hafta içerisinde her şeyi halletmek. Sevgilim ve ben ayrı şehirlerde yaşıyoruz ailem başka bir şehirde yaşıyor yani üç farklı şehirdeyiz. İkimizde yoğun çalışıyoruz. Bende aileme bir haftada tanışma ve isteme nişan olsun bitsin gelsinler dedim. Ama annemde babamda önce bir ay öncesinden gelecekler tanışacağız sonra biz gideceğiz onları evinde göreceğiz sonra da gelip seni isteyecekler öyle bir haftada yangından mal kaçırır gibi olmaz diyorlar. Asla anlayamadım annem babam öyle insanlar da değil. Düğün istemiyorum mesela nikah yapacağım dedim direkt tamam dediler aslında karışmazlar ama bu konuda asla geri adım atmıyorlar. Gelip gidecekler kız almak öyle kolay değil diyorlar. Bir sizin mi kızınız var diyorum herkes kızını veriyor diyorum ama yok. Zaten biz birbirimizi seviyoruz sonuçta bu işler aslında formalite aile tanışsın yüzükler takılsın diye. Bu işleri de yapan kimse yok çevremde ben mi acaba yanlış düşünüyorum yolu yordamı bu mu bunun başkalarına da danışayım dedim.
Ee tanişılmis sizde onceden. Karşı ailenin evini gormek gerek. Sonucta kizları bayramda sehranda o eve gidecek. Sizinki iyi denk gelmis olabilir ama risk. Kizim evlenecek icime sinmesi için o ortama bakarim ven. Belki evleri çok pistir. Belki kotu bir ozellikleri vardir sonucta akrabalar vs geliyor hosgeldine bir bakar olcer tartarım. Uzaksa da uzak yani gelebilirlerNe alaka? O zaman benimkiler de aklı başında değillerdi...
İşleri zora koşmaya gerek yok. Biz de farklı şehirlerdeydik ve geldiler, tanıştılar, istediler, yüzük taktık. Sonra bizimkilerle onların evine gittik sanırım bir ay sonraydı.
Not: eşimle annem, ablam ve kardeşim daha önceden tanışmışlardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?