Bu işler nasıl oluyor?

Ailenin dediği gibi olur. Biz de öyle yaptık. Bize tanışmaya geldiler, bir hafta sonra biz onlara gittik 1 ay sonra da nişan yaptık. Sürelere çok takılma istersen 2 gün arayla istersen 2 ay ama önce erkek evi kız evine gelir tanışmak için. Sonra da kız evi erkek evine gider. Orada söz için detaylar konuşulur. Sonra da belirlenen günde isteme söz ne yapılacaksa artık kararlaştırılır.

Aileniz haklı, önce onlar size gelsin,sonra siz ailecek karşı tarafın evlerine gidin eğer herşey yolunda giderse son aşamada isteme olur yüzükleri takarsiniz.

Tanışmak istemek ne zamandan beri işleri zora koşmak oldu.
Ailen karsı tarafı begenmese bile sen dinlemezsin.
Bence tanısılmasına bile gerek yok

Bizde aileler uzak sehirlerde oldugu icin tanisma ve isteme ayni gün oldu. Cünkü aile büyüklerin yasindan dolayi gel git olmasin denildi. Biz 30 yasimizdan sonra evlendigimiz icin ve aileler yapi olarak benzer oldugu icin fazla kurcalamadi kimse Ama aileniz bu konuda israrciysa onlari dinleyin derim. Genelde dügün konusunda daha büyük sorunlar cikartiyorlar.

Bunu bizzat kardeşim yaşadı. Neymiş efendim babasının işi yogunmuş 4 gün içerisinde tanışma söz nişan bir arada oldu. Sonrasını söyleyeyim:
Aileler birbirini yeterince tanıyamadığı için anlaşmazlıklar yanlış anlaşılmalar oldu
Kardeşim huzursuz oldu herkes birbirine salladı en sonunda nişan bozuldu. Ailen yerden göğe haklı. Gerekiyorsa haftalarca gelip gidecekler. Biraz dik dur ailene hak verdiğini görsünler.

Çok haklılar.Benim tanışmam şöyle oldu.Babam illa arastiricam dedi.Onlarin şehrine gittik.Sonra evlerine davet ettiler.Tanismaya gelmeden isteme oldu.İsteme nisan bir oldu.Lafini ederler kız tarafı ağırdan sarmalı kendini acele etme nisan için nisan dedigin nedir ki ?

Ben de senin kafandaudim, herşeyi kolaylastordim, her adete ne gerek var dedim ama o iş öyle değilmiş şimdi kızım var tam tersi düşünüyorum. İki sebeple. Hala çok ataerkil kodlara sahip bir ülke olduğunuz için tabiri caizse çabuk alınan, emek harcamadan gelin kıymetsiz oluyor. Amaaan bunun kocaya niyeti var oluyor. Malesef anlamsız ama bu böyle. Erkek de avcı hala. Evlenmek için emek harcaması gerekli.
İki şimdi bu süreçte sevgilinle ikinci kez tanisacaksin. Ailenin yanında, ailesinin yanında. Sürece yay. İnan bana sevgililikte lord gibi davranan adamlar annesinin yanında bambaşka biri oluyor.
Ailen haklı.

Bugüne kadar evlilik oncesi ve sirasi surecinde akli basinda ebeveynlerine sahip olup da, o ebeveynlerin sozunu dinlemeyerek mutlu olan gormedim.

Birak surundursunler, surundurmeyenin kiymeti olmaz.

Sen su an heyecandan saglikli dusunemiyorsun, buyuklerine guven. 2 kizim var, ikisini de evlendirirken ailemin yapmasina musade etmedigim her turlu eziyeti yapacagim damatlarim olacak bodur eseklere :)

Haklılar tabi. Gözbebeklerini öyle tanımadan etmeden bir hafta da nasıl nişanlasınlar. Hem belki onlar sizin görmediğiniz bir şey görür.
Siz bayağı toz pembe bakıyorsunuz onlar yere sağlam basmak istiyor
Bir sizin mi kızınız var yaklaşımınız da yanlış siz değersiz değilsiniz

Ailen haklı çocuğun ailesini yaşadığı ortamı görmeliler..sen bir an önce olsun kolaylaşsın diyorsun ama ileride göreceksin sen ne kadar kolaylaştırsan değerin o kadar az olur onların gözünde.. Boş ver bazen gelenekler gereklidir sen erkek arkadaşından eminsin ama aile çok çok önemli..konuları aç oku. Dr eş bile 1 ay sonra annem benimle yaşayacak diye diretebiliyor en entel ilişkilerde bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…