Bu işler nasıl oluyor?

Yanlış olan bir şey yok ki, olması gerekeni söylemişler.
Hiç tanımadan, bilmeden, neye benzer görmeden mi evlendirsinler sizi?
Tanışma/söz/nişan bir aradayken ne konuşacaklar ki insanlarla? Haklarında ne bilecekler, nasıl ileride bayramda Seyranda arayacak samimiyeti bulacaklar?
Aceleniz ne yani, uzak muzak. Zaten söz için gelecekler, Ailenizle tanışmaya ekstra bir kere gelmeye miymiylanacak insanlar mi? Eğer oyleyse bunu şimdi görmek daha iyi.

Hem aralığa var beş ay.
Pekala Zamana yayıp tanisabilirler, arasıra siz haftasonu gidip ailenizle es adayınızin iletişim kurmasına yardımcı olabilirsiniz

Ya geleneksel bir yapınız varsa dedikleri doğru. Yok biz zaten yıllardır birlikteyiz zaten her türlü evleneceğiz izin mizin alamam diyorsanız şart değil. Biz zaten ayni evde yaşıyorduk, bir kere geldiler tanışma vs oldu istediler evlendik. Bizim durumda herkes başka sehirdeydi öyle bir eziyete gerek yoktu ki zaten beraber yaşıyorduk, ailesini beğenmedik evlenme deme gibi bir durumları yoktu, olsa da evlenirdim vs vs. Biraz duruma göre düşünmek lazım yani.

Ama annemde babamda önce bir ay öncesinden gelecekler tanışacağız sonra biz gideceğiz onları evinde göreceğiz sonra da gelip seni isteyecekler öyle bir haftada yangından mal kaçırır gibi olmaz diyorlar
Haklılar..
Kimse evladını sokakta bulmuyor,elbette ki tanışıp tartacaklar.

Nasıl insanlar bakacaklar tabi. Belki cimriler, belki evleri kirli pasaklılar, belki KV yemek yerken elini yalıyor ... sonra eşimi seviyorum ama ailesi berbat insanlar diye konu açarısn bak aileni dinle.
Ay kayınvalide elini yalıyor diye kocamdan ayrıldığımı hayal ettim de hakimin yüzündeki ifade

Valla bende sizin gibi yapmistim yorulmasinlar masraf etmesinler diye tanisma nisan ayni gun yapmistik hicbisey de istememistik ama asla kiymet bilmiyorlar. Zaten bizdrle anlasamayip nisan atmistik ama keske biraz ugrassalarmis diyorum simdi

Bu tarz prosedürlere katiyyen takılmayan, gereksiz bulan ve de onaylamayan biri olarak gözlemlerim ve kendi deneyimlerim sonucu şunu diyebilirim ki ailen ne kadar bu işi sündürür git gel yaptırırsa sen daha kıymetli olursun. Malesef kültürümüz bu şekilde. O yüzden aileni dinle ki zaten ailen normal bir süreç öngörmüş. Oldu bittiye asla getirme. İş yerine gelince de rapor alırsın .

Aileniz ağırdan almak istemiş kızımızı hemen vermeye meraklı görünmeyelim diye ama o da formaliteden olduğu çok belli açıkçası, 3 aya yaymanın kimseye faydası olmayacak aksine işlerinizi zorlastiracak çünkü üç ayda 3 defa görüşmeyle ne kaynasabilirler ne de birbirlerini gerçekten tanırlar.
Benim de isteme söz nişan 1 hafta içinde oldu çünkü farklı şehirlerdeydik, 1 gün tanışma oldu, gün annelerle çıkıp yüzük aldık sonra da nişan yaptık. Dediğiniz gibi sırf adet yerini bulsun diye formaliteden yapıyoruz herşeyi aile büyükleri istediği icin

Öyle mi diyorsunuz. Herkes böyle demiş zaten demek ki öyle oluyor

Aile çok önemli. Şuan düşündüğünüz gibi sadece nişanlınızla evlenmeyeceksiniz.
Oğlunu bekarken aramayan insanlar bi bakmışsınız evlenince 1 ay sizdeler. Belki şuan gelip gitmesine müdahale etmiyorlar, evlenince tüm iznini onlarla geçirmesini isteyecekler.

Ben evlenirken sürece ailemi pek dahil etmedim. Hata etmişim, sanki beni sevmedikleri için ilgilenmemişler gibi düşünüldü sonradan, bu sebeple kayınvalidemin “sahipsiz” diye düşünüp çok üstüme geldiği zamanlar oldu. Ailenizin fikirlerini önemsediğinizi bilsinler, gitsin görsün aileniz ne zaman uygun görürlerse o zaman yapın sözü, düğünü

Biz farkli ülkelerdeydik ve şehirlerde farklıydı , biz Türkiye'ye gelince zaten gelirken nişan olacak diye geldik ama onlar bize geldi tanışmaya sonra biz onlara gittik sonra Nişan oldu. Ailen tabi ki hakli bir gitsinler tanisisnlar

Aileniz haklı bu işler ezelden böyledir diğer türlüsü çok nadir.Ailenizi ve kendinizi değerli gösterin. Diğer türlüsü alelacele olacak hiçbirşey anlamayacaksınız sonra pişman olursunuz.

Eşimin aile ve benim aile uzakti git gel yemek ye vs olmadı ikide bir.
Bi kere taniştilar yeter.
Sonrasında da düğün disinda bir araya gelmediler zaten pek.

Ama böyle yapın doğrusu bu diyemem. Aile yapınız, çevreniz nasilsa oyle yapin. Bu gitme gelme olmadığında sorunlar çıkacaksa inat etmeye gerek olacak bir durum değil bence.

Tanışmak istemeleri gayet normal şimdiden konuyu açmanız iyi olmuş birkaç kere gidilir gelinir sonra isteme ve nişanın aynı anda olması sorun olmaz diye düşünüyorum. En azından bizde böyle yapıldı. Mutluluklar dilerim

Annen baban ağırlığını baştan koysun ki,ileride bi tartışma olduğunda yangından mal kaçırır gibi seni verdi ailen diyemesin eşin.. Ya da "apar topar evlendik, evlenmeseydin" gibi sözlerin ağızdan çıkmaması için, ağırlığını koymaları, sana verdikleri kıymeti onlara göstermeleri gerekiyor elbette.. Haklılar da..
İsimdi eşim öyle biri değil diyebilirsin ama hayat bu hiç belli olmaz.

aynen canim . aile biryerde önemli kv kp kavgası yaşama tanışın onlarda baksın ailesine yarın evlenince kp ickiciymis kumarbazmış haberim yoktu demezsin. bide erkek tarafı demezmi dünden razilarmıs niye aceleye getiriyorlar diye... ailene güven. inşallah olmazda , yarın boşanıp gelince arkanda onlar duracak.

Aileniz o kadar haklı ki siz şimdi anlamıyorsunuz
ama yarın birgün bunu eş ve ailesi tarafından başa kalkarlar
ve bu sizin de bi nevi değerinizi gösteriyor
haklılar o ne öyle yangından mal kaçırır gibi
işinizden de izin alacaksınız bunlar hayatta insanın başına çok gelecek şeyler değil gerekirse siz gitmeyin ama ailenizde karşı tarafta gitsin gelsin

Sevgilinizi bir de ailesinin icinde gorun bakalim. Annesine nasil davraniyor? Anne baba birbirlerine nasil davraniyor? Sevgilinize nasil davraniliyor? Sevgiliniz ev icindeki duvarlara yastiklara arabasinin ustunde yurumus kediye nasil davraniyor? Kardesleri birbirlerine nasil davraniyor? Her seyi ama her seyi analiz edin yazin hosunuza gitmeyen her seyi. Kesinlikle sureci hizlandirmak dibini gormedigin bi kuyuya atlamak gibi. Benimkinin arasinda 2 hafta vardi sonra nisan 2 ay ustune oldu, nisanda evlerine gider oldum ve bu dedigim her seyi analiz ettim sonra da olmadi. Siz cogunlukla izleyici olucaksiniz oturun izleyin kim kiminle ne yapiyor. Aileniz cok hakli.

Valla bende sizin gibi yapmistim yorulmasinlar masraf etmesinler diye tanisma nisan ayni gun yapmistik hicbisey de istememistik ama asla kiymet bilmiyorlar. Zaten bizdrle anlasamayip nisan atmistik ama keske biraz ugrassalarmis diyorum simdi
Kesinlikle bunu bana direkt ex gorumce demisti. Ex nisanli o sirada tabi kadir kiymet bilmemekle mesgul...rezalet bi his.

Ailen haklı. Sen taniyosun ama onlar tanımıyor tanımadıkları insanlara nasıl kız versinler.

Ailen haklı. Sen taniyosun ama onlar tanımıyor tanımadıkları insanlara nasıl kız versinler.
Yeri geliyo sen bile taniyamiyosun ya oyle tuhaf ki bu isler, benim ennn buyuk kirmizi bayragim annesine olan davranislariydi. 9 ay karninda tasimis kadina boyle davraniyosa seni yer bu adam dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…