Neden insanlari net olmadiginiz konularda doldurusa getiriyorsunuz? Her yörede ayni degil iste, bizde nisanli kiza bayramlik alma diye bi adet yok. Demek ki nisanlisinin ailesinde de yokmus.
SIzin cevrenizdekileri de anlamiyorum ben, hatta bazen nasil ortamlar oldugunu düsünmeye calisiyorum, cikamiyorum isin icinden. Ben de nisanliyim, kimse de bana kayinvaliden sana ne yapti demez, diyemez. Kimi ilgilendirir bu? Cevrenizde size alinacak olan bayramliga bu kadar anlam yüklenmesini ben cözemedim. kayinvalideniz degil de, "cevre"niz size az deger veriyor olabilir mi?
Nişanlı kıza bayramlık alınması adettendir. Bazen bu adetlerin yerine gelmemesi ailelerin arasını açar.
Tabi ki koca kızın bana bayramlık al demesine gerek yok, kendi de alabilir. Ama dediğim gibi adet.
Ben demiştim nişanlıma "bizde adettir, bayramlık alınır" diye. Çünkü nişanlım bilmiyorsu, karşı taraftan da hiç ses çıkmamıştı ve bizim ailedekiler bu adetlerin yerine getirilmeme meselelerinden huzursuz olmaya başlamışlardı.
Gittik güzelce aldık canım ne istiyorsa. Ne benim ailem vıdı vıdı yaptı ne onun ailesi. Çok da güzel oldu
yaa fazlayımmı nerden çıkardınız yaaa ben öyle birşey yazmadım
üstelik böyle bir talebide asla yapmam çok şükür dolap dolusu kıyafetim var ben sadece değerden bahsediyorum
Yazdıklarından yazış tarzından öyle çıkıyor.
Dikkat ettiysen ben seni tamamen haksız görmüyorum. Daha önce de yazdım adetten olan işlerin yapılmaması ailelerin arasını açar diye.
ben kimseyi dolduruşa getirmiyorum kaldı ki gayet netim.
bayramlık alma diye bir adet yoktur,ama geline hediye almak diye bir adet vardır.illa bayram için gidip almaz,başka zaman alır,gelin de onu giyer mutlu olur bu kadar basit.
hediyeleşmek bizim kültürümüzde önemli bir yer tutar.altı üstü kısa sürecek bir nişanlılık.bu dönemde de herkes hediye bekler ve zaten karşı taraf da alır.
siz egolarınızdan sıyrılmışsınız belli,tebrik ederim ama herkes sizin gibi olamaz.60 yaşındaki anne baba,eskiden kendi yaptıkları gibi kendi çocuğuna da bir şeyler yapılsın ister.bunlar çok basit şeyler.
insanlar sevgilisiyle,nişanlısıyla alışverişe çıkmaz mı bunda ne var?gezerken dolaşırken bşir tane bluz alırsınız,eve gidince de nişanlım aldı dersiniz ailenizin de gönlü olur.parasnı o vermek zorunda da değil yani mesle buysa.
ben konu sahibi arkadaşın kayınvalidesinin bazı adetleri bilmediğini düşünmüyorum.
genelde erkek çocuk evlendirilirken böyle şeyler bilinmez.ama kendi kızı işin içine girince
bayramlık elbise alınmış ama ayakkabısı alınmamış diye laf söylenir tıpki konu sahibi arkadaşın kayınvalidesinde olduğu gibi.
bayramlık olayına gelince bencede alınsa ne olur alınmasa ne olur.
fakat kaç ay geçmiş aradan, konu sahibinin ailesi de çağırmış yemeğe şu mübarek ayda.
insan nezaketen de olsa alır yemeğe.
adetten olduğunu biliyorum ama alınmıyorsa da büyütmem. ben kimseden bi şey isteyemiyorum
ne gerek var belki de alıp laf edecekler hiç takılmam. diğer sorumluluklarını yerine getiriyorsa tamamdır
yazdıklarınızdan çıkardım. değerinizi kıyafetle mi ölçüyorsunuz? benim söylemek istediklerim faklı da... neyse...
benim zaten takıldığım nokta bu kızına gelince isteniyor geline gelince yok adetleride ayrıca çok iyi biliyorlar.Ev için düğün için her alışverişe gittiğimde sürü halinde gittim herşeyime karışıldı onlar fikirlerinede yer verdim saygımı da asla eksik etmedim
bu düğün dernek nişan söz işini memleket meselesine çeviren başka millet var mıdır acaba, bu işlere adım atıldığı andan itibaren sanki mayınlı arazide yürüyo gibi oluyoruz herkesten bi laf bi trip, onların o adeti var bunların bu adeti var bu nedir yaa, şahsen adet madet işlerini hiç sallamadım kına gecesi bile yapmadım eşimle 1100 km uzakta kafamız rahat mutluyuz
kıyafetle değer biçmiyorum 7 aylık nişanlı olup daha 1 defa evlerine davet edilmemiş olmak sizce bana verdiği değeri göstermiyormu
benim zaten takıldığım nokta bu kızına gelince isteniyor geline gelince yok adetleride ayrıca çok iyi biliyorlar.Ev için düğün için her alışverişe gittiğimde sürü halinde gittim herşeyime karışıldı onlar fikirlerinede yer verdim saygımı da asla eksik etmedim
değeriniz yoksa ayrılın... bize değil onlara söyleyin: cicilerimi almadınız, yemeğe çağırmadınız v.s.... ben size fazlayım lafını da eklemeyi unutmayın
değeriniz yoksa ayrılın... bize değil onlara söyleyin: cicilerimi almadınız, yemeğe çağırmadınız v.s.... ben size fazlayım lafını da eklemeyi unutmayın
Sen baska seylere dolmussun da bu bayramlik olayi son damla olmus gibi. Her yazdigin mesaj da satir aralari var. Bence nisanlinin ailesiyle baska sorunlarin var, yemegi/bayramligi bahane ediyorsun. Ben böyle hissettim.
Kesinlikle katiliyorum. Kizacaksin biliyorum ama her türlü "önemseme, alttan a"l mesajina bi cevabin var. "Sana deger vermiyorlar, yapmalari lazim" diyenler de onayliyorsun. Akil danismaktan cok yandas arayisi gibi.
Zebos'un ki konu icerindeki en yerinde cevap olmus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?