- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
evet bunlar küçük şeyler ama etrafımda gördükçe takılıyorum bu noktalara
Yemek yemek önemli değil ben sadece değerden bahsediyorum yemek nedir insan peynir ekmekle bile karnını doyurur yeter mutlu olsun
durumları iyi hem altı üstü bir yemek birlikte olmak amaç aynı sofrayı aynı sohbete dahil olmak amaç yoksa hepimizin evinde yemek var çok şükür.
hediyeye gelince burada adettir her geline yapılır doğal olarak ailem arkadaşlarım sorup duruyorlar sıkıldım
neden konu sahibi arkadaşın üzerine bu kadar geliyorsunuz anlamadım.
evet bende gereksiz buluyorum...
ama her lafın bir söyleniş tarzı vardır.
ayrıca arkadaş dememiş gibi ben onlara fazlayım.
ben onlara göre iyi bir gelinim demiş.
peki arkadaşım neye göre iyi gelinsin?
ne anlamda söylüyorsun?[/QUOTE
her hafta arar cumasını mübarek ederim her hafta mutlaka ziyaretine giderim bu güne kadar hiçbir maddi talepte bulunmadım Aksine olmasın ilerde yaparız dedim.Nişanlımın şahsına ait evi var ama abisi oturyor o otururken biz neden kira veriyoruz demedim İstemediğim halde büyükler onların dediği olsun dedim bazı şeylere sesimi çıkarmadım
en önemlisi bu güne kadar saygısızlık surat asma münakaşam olmadı en önemlileride bunlar bence
haklısınız olsa güzel olur ama olmadığı için de dünyanızın yıkılmasına gerek yok. onlar da öyleler deyin geçin. hayat kısa mutlu olmaya bakın
her hafta arar cumasını mübarek ederim her hafta mutlaka ziyaretine giderim bu güne kadar hiçbir maddi talepte bulunmadım Aksine olmasın ilerde yaparız dedim.Nişanlımın şahsına ait evi var ama abisi oturyor o otururken biz neden kira veriyoruz demedim İstemediğim halde büyükler onların dediği olsun dedim bazı şeylere sesimi çıkarmadım
en önemlisi bu güne kadar saygısızlık surat asma münakaşam olmadı en önemlileride bunlar bence
Ama bu yaptıkların çok büyük hata...farkında değil misin bu yaptıkların seni iyi yapmaz
her insana farklı davranılır seni baş üstünde taşıyan insanlara yapman gerekenleri sen onlara yapmışsın kendi değerini kendin düşürüyorsun
nişanlımın evi olacakta ben kiraya çıkacaım oldu başka?
kimse bu iyiliklerin için sana aferin demez hele ki erkek anası hiç demez...
böyle devam edersen hep kıymetsiz olursun benden demesi...
eskiden ne kadar güzelmiş, herkes örf adetlere uyar, kimin üzerine ne görev düşüyorsa seve seve hiç gocunmadan hatta mutlu olarak yaparmış... ama şimdi bir bakıyoruz herkes kaytarma peşinde.. geline bi bilezik nasıl az takabilirim, düğün-mobilya masraflarından nasıl kurtulabilirim vs. vss.... daha yuvalar kurulmadan bir gerginlik oluyor artıık kız-erkek evi arasında... eskiden dünürler en yakın akrabadan yakın olurlarmış ama şimdi görünce yollarını değiştiriyorlar..
Aynen şimdi islerine gelene adettendir diyorlar
Aynen şimdi islerine gelene adettendir diyorlar
bazı arkadaşlar takılmayın diyorlar adetler bunlar kötü adetler mantıksız şeyler değilki mesela bayramda nişanlımın akrabalarına el öpmeye gideceğiz o zaman gitmeyelim bunlar güzel adetler tabi el öpmeye gittiğimizde yeni gelin giyinmiş kuşanmış el öpmeye gelmiş denecek
bazı arkadaşlar takılmayın diyorlar adetler bunlar kötü adetler mantıksız şeyler değilki mesela bayramda nişanlımın akrabalarına el öpmeye gideceğiz o zaman gitmeyelim bunlar güzel adetler tabi el öpmeye gittiğimizde yeni gelin giyinmiş kuşanmış el öpmeye gelmiş denecek
çevreden soranlara da ben istemedim, aldırmadım dersin.
ama nişanlına tatlı tatlı, adetimiz böyle diye söyle.
çok heyecanlıyım acaba annen bayramda bana ne alacak? diye şirin şirin sor.
sonra bekle... bakalım bayramda neler olacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?