Bu kadar bencillik olur mu !

beyazprensesinim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
34
1
36
Rize
merhaba ablalarım ben 17 yaşındayım erkek arkadaşım 18 yaşında
sorun erkek arkadaşım gerçekten çok bencil şöyle ki:
ben biraz içine kapanık çekingen biriyim buna rağmen erkek arkadaşım çok kıskanç
benim kardeşim dediğim erkek arkadaşlarıma ve bana kan kusturdu resmen
ne zaman onlarla konuşsam suç olur bozulur bana
ben çevremdekiler tarafımdan hem ahlakımla hem de güzelliğimle övgüler alırım
o buna bile tahammül edemez beni kıskanınca baya kalp kırıcı davranabiliyor:5:
halbuki hepsi çok gereksiz şeyler bir türlü anlatamadım benim mi sevgimden şüphe ediyorum anlayamadım ki:63:
ama o benim aksime çok sosyal biridir yani herkesle arkadaşlık kırabilen biri
bir de kendisi rapçi şarkı yazıp söylüyor bu yüzden okulda pek bir popüler:57:
o da kendi çevresini kalabalık göstermeye çalışıyor maksat keşfedilsin
:20:
çünkü onun diğer rapçi arkadaşlarının çevresi çok geniş
facebookta önüne geleni ekler sadece ekler ama konuşmaz
sırf bunun için çok kavga ettik o da bunları bana izah etmeye çalıştı:63:
kızlarla arası iyi bu yüzden çünkü sosyal biri benim gibi içine kapanık değil ki:59:
ben de onu kıskanıyorum kızlardan hatta onunla bu yüzden baya kavga ettik bana şöyle diyor
''sen o kızlarla kendini nasıl bir tutarsın.O kızlar sadece benimle değil başka erkeklerle de yakın.Benim gözüm senden başkasını görmüyor şerefim üzerine yemin ederim.'' işe o yönden bakınca doğru çünkü onun kardeşim kankam dediği kızlar erkeklerle içli dışlı ilişki durumu çorap gibi değişen kızlar.
ama gene de canım yanıyor ben onu çok seviyorum.O çok dürüst biri ona güveniyorum zaten güvenmesem 3 sene birlikte olurmuyduk:69:
peki ama niçin böyle bencil davranııyor o kıskanıyor diyor ben kardeşim dediği erkeklere mesafe koydu
o niye koymuyor benim ne hissettiğimi hiç mi düşünmüyor
bu konuyu belki 100 kere konuştu olmaz diyor seni başka bir erkekle görmeye dayanamam diyor konu kapanıyor
tabi beyefendi üzülmesin diye ben kendimi dışlayayım
o geniş çevresiyle takılsın
ben de kıskanıyorum onu o niye benim yaptığım gibi kızlardan uzak durmuyor
anlamıyorum hem de hiç vereceğiniz her cevap i.in şimdiden çk teşekkürler:38:

merhaba ablalarım ben 17 yaşındayım erkek arkadaşım 18 yaşında
........zaten güvenmesem 3 sene birlikte olurmuyduk:69:

17 yaşında 3 senedir (çocukluğunuzdan beri) "beraber olduğunuz" büyüyünce muhtemelen eşiniz bile olmayacak "erkek arkadaşınız" bencil, yersiz kıskançlıklar yapıyor diye konu açmışsınız... Erkek arkadaşınız bencil değil; çocuk... Siz de 14 yaşından beri tavizler verdiğiniz bir durumun içerisindesiniz... 18 yaşında delikanlıdan nasıl "adam gibi", olgun bir ilişki yaşatmasını bekliyorsunuz, anlamış değilim...Sizi kimse buna zorlamamış, üstelik "güvenmesem 3 sene birlikte olur muyduk" şeklinde vurgu yapacak kadar "arkasında duruyorsunuz" yaşadığınız şeyin... Bu durumda şikayet ettiğiniz konu nedir? :51:

ahh canim benim keske bi akil verebilsem sana
25 ime basicam ben bile hala bu kiskançlik yüzünden adamimi elimde tutamadim..
onlara hersey serbest bize gelince lam cim...
birde arsizlik yapip üstüne derler ki, delikanli adam herkesle takilir konusur ama kalbinde sadece biri vardir...
hay ben böyle delikanliligin.... daha yasin çok küçük, zihnini yorma böyle seylerle...

"Aşkın gözü kördür" derlerdi de inanmazdım. Dış dünyayla bağlantıyı koparacak kadar çok mu seviyorsunuz sevgilinizi. Yani bende çok severim, herkes çok sever de bu o mutsuz olmasın diye kendimden feragat etmemi gerektirmez. Beni seven insan neden beni toplumdan koparmak ister ki? Ben sadece benimsin zihniyetiyle yapılan bu gibi davranışların ilişki de ve baskı yapılan kişi üzerinde büyük travmalara yol açtığını düşünüyorum. Öyle azımsanacak bir konu değil fikrimce.

Erkek "arkadaş"ınız da olacak, yeri gelecek cinsiyeti erkek olan fakat yalnızca arkadaşınız olan kişilerden yardım isteyecek, dostluk edecek, derdini dinleyeceksiniz. Kıskançlık yapılır çok doğal bir şey. Fakat başka bir erkeğin yanında görmeye dayanamıyorum da ne demek. Bu zihniyetlerden hala erkekle kız dost olamaz diye bakılıyor çoğu zaman. Ben bile kuzenimin çok yakın arkadaşını senelerce sevgilisi de bana itiraf etmiyor sanmıştım. Yani büyük hata etmişim, insan erkeklerle de dost olabileceğini anladığında bu yargılardan kurtuluyor.

Yukarıda seven insan yapmaz dedim fakat herkesin yapısı farklıdır. Belli ki siz çok seviyorsunuz ve 3 senelik bir beraberliğiniz var. Fakat bu ilişki ciddi olursa, evliliğe giderse çok büyük problemlerle karşılaşırsınız. Çünkü siz hayatınızın her anında bir erkekle görülebileceksiniz. Gerek iş yerinizde beraber çalışacaksınız gerek lisedeki dostlarınızla tekrar görüşeceksiniz. Bir de evlenince evlilik cüzdanını sizin garantiniz olarak gördü mü tamam! Siz o andan itibaren erkek olan ortamda görülemeyeceksiniz çünkü kocanız/sevgiliniz sizi bir erkekle görmeye dayanamayacak.

İster onunla konuşun, ister ilişkinizi tekrar gözden geçirin... Ama bu problemi bir çözüme kavuşturmadan onunla ciddi bir ilişkiye adım atmayın.

Erkek arkadaşınızın yaşı ufak ama kurduğu baskı büyük.Birincisi siz ahlakınızla,güzelliğinizle ilgili iltifat alıyorsanız onun bununla gurur duyması lazım.Herkesin takdir ettiği biriyle beraber olmak hoştur çünkü.

İkincisi eğer o da hayatında olan insanları çıkarmış olsa tamam denebilirdi.Ki zaten siz bunun sorununu yapmayacaktınız.Fakat kendisi sizin çevrenizde olan bir-iki kişiyi silecek sonra kendi keyfine bakacak.

Üçüncüsü savunması bildiğiniz komik.Görüştüğü kızlar yok herkesle görüşürmüş,şöyleymiş,böyleymiş.Böyle insanlarla ne paylaşıyor peki?Böyle insanlardan diğerlerine göre daha uzak durması gerekmez mi gerçekten?İpleri çok eline vermişsiniz.Sonradan da ele almanın yolları aranıyor ancak o kadar kolay olmuyor işte.
Açıkça konuşun bu konuları.Rahatsız eden her ne varsa.Komik,garip bahanelerine de inanmayın.Gerekirse bir süre görüşmeyin.Anlasın ciddiyetinizi.​

Evet erkek arkadaşın bencil, seni de pek takmıyor sanırım. Eğer takıyor olsaydı zaten senin önemsediğin ve değer verdiğin şeyler onun için de önemli olurdu. Sende bu durumun farkındasın.Bence senin erkek arkadaşın değişmez. Erkekler çok geç olgunlaşırlar yani bir kaç sene daha ondan mantıklı bir şey yapmasını bekleme.Sende daha küçüksün zaten yolun çok başındasın madem değer vermişsin onu keybetmek, üzülmek istemiyorsun. Onun da değişeceği yok, istesende istemesende isteklerini karşılayacaksın o zaman. Konuşmanı istemiyorsa konuşmayacaksın. Ama sen ona asla söz geçiremezsin. O zaman kendi kabuğuna çekil , o da gözünün önünde diğer kızlarla konuşmaya devam etsin , çevre edinsin, senin üzülmenden daha kıymetli çünkü şu an onun edineceği çevre. Sesini çıkarmayacaksın. Üniversite sınavına gireceksin , derslerine yoğunlaş bence. Sen derslerini ver , sınavına gir , gerisini çok takma.
Bırak o da nasıl mutlu oluyorsa öyle yapsın. Zaten o çevresi de gelip geçici , aklı başına gelir ama geç gelir. O yüzden zamanını böyle şeyler düşünüp , kendini üzüp harcama. Gideceğin üniversitenin hayalin, kur bence.:82:

sırf bunun yüzünden kavga ettik:5: beni çok kırdı ben de okullar açılıncaya kadar görüşmeme kararı aldım.Şu an o çok mutsuzmuş üzgünmüş biraz benim ne hissetttiğimi anlasın:5:

''rbl
aklın varsa rapper ve underground ortamından sevgili edinme derim ben sana''

niye ki ? ben onun rapçi olmasından hiç rahatsızlık duymadım.Hatta benim için şarkılar şiirler yazması daima hoşuma gitmişti:26:

''rbl
aklın varsa rapper ve underground ortamından sevgili edinme derim ben sana''

niye ki ? ben onun rapçi olmasından hiç rahatsızlık duymadım.Hatta benim için şarkılar şiirler yazması daima hoşuma gitmişti:26:

her insanın hoşuna gider elbet ama bu olaylara hep maruz kalırsın. işim bu benim mecburum böyle yapmaya der çıkar işin içinden. hele bide fame olmaya başlarsa bide o zaman gör. istisnalar vardır her zaman elbet ama çok nadir olur. istanbuldan mısınız siz?

bu konuda haklısınız dediğim gibi çevresini geniş göstermek için tanımadığı kişileri ekliyor.Birsürü kız var tanıdığı etrafında:57: ama biz rizedeyiz yani burası küçük şehir istanbulda değiliz

bu konuda haklısınız dediğim gibi çevresini geniş göstermek için tanımadığı kişileri ekliyor.Birsürü kız var tanıdığı etrafında:57: ama biz rizedeyiz yani burası küçük şehir istanbulda değiliz

bahanesi de hazırdır ''benim işim bu!'':60: sevindim o zaman küçüklüğünü büyüklüğünü bilmiyorum ama istanbulda daha çok revaçta böyle şeyler.

bir off çeksem karşıki dağlar yıkılır hesabıı...

bu sıcakta nasıl böyle şeylerle uğraşılıyorki ben kendimi zor çekiyorum..

güzelim bu yaşda kafanı bunlarla yormasan diyorum çünkü ilerde ister istemez yorulcakta...

bu dediğim şimdi boş gelir çünkü zamanında bende öyleydim..

Ah gençlik ahh :)

Rap fln :)

O zamanlar güzel şeyler olarak görünür gözünüze büyüyünce anlarsınız ne kadar farklı bi ortam olduğunu..

Daha yaşınız çooooook küçük kimler gelecek kimler geçecek..Şimdi yaptığınız şeylere dönüp güleceksiniz bu

benmiymişim diye :)

Şimdi sana ne desek yine bildiğini okuyacaksın eminim çünkü en deli çağınızdasınız ama dikkatli olmanı öneririm yani

girdiğin ortamlara,konuştuğun kişilere dikkat etmelisin..Erkekler böyledir cnm 7 sinde de olsa 70 inde de olsa kıskanır

kızar ama kendi yapınca önemsemez..Bunu değiştiremiyoruz malesef..

Back
X