• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Kadar mı Çirkindim?

Benim bir arkadaşım vardı. Hep kendini aşağılar, özgüvensizliğini açık açık dile getirirdi. Çirkin miydi? Tabiki hayır. Esmer güzeli kendisi. Boyu uzun değil ama o bunu o kadar büyütüyordu ki sanırsın 1.20 boyunda :) Benimle muhabbetin dibine vururdu. Bak herkesle böyle ol, muhabbetinle bile adamı aşık edersin sen kendine derdim ama inanmazdı.Hal böyle olunca herkes gözardı etmeye başlıyor kendini aşağılayan kişiyi. Lütfen kendinizi beğenin, sevin. Ben daha bu sabah işe gelmeden hazırlandıktan sonra aynada dikkatlice kendime baktım, "maşallah ya nazar değmesin" dedim kendi kendime gülerek :))) Çok mu güzelim? Evet güzelim arkadaş! Güzellik göreceli bi kavramsa ben kendimce gayet güzelim. Boyum, kilom, kaşım, gözüm kimseyi ilgilendirmez. :63: Bu özgüvenle insanın yürüyüşü bile daha bi cilveli oluyor sanırım :KK45:

Kesinlikle haklısınız. Bana da nadir de olsa kendimi beğenme hissi gelirdi ve yürürken sanki yer sallanırdı, hatırlıyorum. En son lisede falan sallamıştım zaten yeri bidaha da ne öyle hissedebildim ne hissettirildim :)

Muhabbetime güvenirim ben de. Hatta o hayatımın özgüvenli kısa yıllarında 'ya ben çenemle hallederim, bağlarım istediğim adamı bu işlere niye ağlıyosunuz siz' şeklinde büyüük büyük savurmalarım olurdu. 27 yaşımdan o yaşlarıma selam çakıyorum ve o işler öyle olmuyormuş işte aslan parçası demek istiyorum :)

Adam da akışına bırakıp ne olacağını görmek istemiş. İlk görüşmeden sonra hemen sevgili olmak genelde heves geçince ayrılıkla sonuçlanıyor. Bırakın biraz daha görüşün hem sizin de duygularınız yerine oturur. Size değer vermese kalkıp başka şehirden yanınıza gelmezdi. Kendinizi hiç çirkin olarak düşünmeyin çok güzel bir kalbiniz ve yüzünüz olduğuna eminim. Bazı şeyleri akışına bırakın o muhakkak doğru yolu bulacaktır.

"Şimdi biz ne olduk " kızları küçük düşürecek başla bir soru yoktur bu tür durumlarda yani sanki sevgili olmaya hevesli ilk görüşmeden hemen sevgili olduk tamam biz diyen kızlar erkeklere hep itici gelir. Lakin seni üzmek istemem ama eğer seni çok çok beğenmiş olsaydı da öyle bir cevap vermezdi sonuçta öyle böyle 1 senedir görüşüyorsunuz. Belki hiç görüşmeyiz falan demek yerine seni beğenen insan, kaybetmeyi göze alamayacağı için benim için özelsin hemen sevgiliyiz diyemem ama o yöne gidiyoruz diyebilirdi mesela ya da çok beğenen erkek direkt sevgiliyiz de der yani sonuç olarak normal hayatta da karşılıklı beğenip biri çıkma teklifi alınca o kişiye sevgilim demiyor muyuz. Bana çok samimi gelmedi ama akışına bırakın arkadaş gibi konuşun bir beklenti de olduğunuzu da belli etmeyin.

Adam da akışına bırakıp ne olacağını görmek istemiş. İlk görüşmeden sonra hemen sevgili olmak genelde heves geçince ayrılıkla sonuçlanıyor. Bırakın biraz daha görüşün hem sizin de duygularınız yerine oturur. Size değer vermese kalkıp başka şehirden yanınıza gelmezdi. Kendinizi hiç çirkin olarak düşünmeyin çok güzel bir kalbiniz ve yüzünüz olduğuna eminim. Bazı şeyleri akışına bırakın o muhakkak doğru yolu bulacaktır.

Çok teşekkür ederim. Aslında benim de böyle bir heves hadi sevgili olduk biz diye başlayıp iki ayda birbirimizi yıprattığımız, evcilik oyunu bitince aa sıkıldık biz bitti bu iş dediğim tecrübelerim oldu. Bunun yinelenmesi taraftarı değildim pek. Yine de gerçekten istese, hevesli olsa, başkalarıyla görüşme ihtimalimi sıfırlamak istese daha ilk görüşmede biz sevgiliyiz derdi demekten de kendimi alamıyorum.

Onun beni bıraktığı bir akışın içindeyim sürükleniyorum zaten.. İşin garibi ben onun bulunduğu şehirde görev yapıyorum şu an ve eski yaşadığım yer gibi sakin değil karşıma yeni insanlar çıkıyor. En basit bir tanışma durumunda bile ben kalben bekar mıyım, biriyle tanışabilecek durumda mıyım,ona ayıp mı ederim? diye kendimi sorgulamaktan kimseyle görüşmek de istemiyorum.

Son düzenleme:
"Şimdi biz ne olduk " kızları küçük düşürecek başla bir soru yoktur bu tür durumlarda yani sanki sevgili olmaya hevesli ilk görüşmeden hemen sevgili olduk tamam biz diyen kızlar erkeklere hep itici gelir. Lakin seni üzmek istemem ama eğer seni çok çok beğenmiş olsaydı da öyle bir cevap vermezdi sonuçta öyle böyle 1 senedir görüşüyorsunuz. Belki hiç görüşmeyiz falan demek yerine seni beğenen insan, kaybetmeyi göze alamayacağı için benim için özelsin hemen sevgiliyiz diyemem ama o yöne gidiyoruz diyebilirdi mesela ya da çok beğenen erkek direkt sevgiliyiz de der yani sonuç olarak normal hayatta da karşılıklı beğenip biri çıkma teklifi alınca o kişiye sevgilim demiyor muyuz. Bana çok samimi gelmedi ama akışına bırakın arkadaş gibi konuşun bir beklenti de olduğunuzu da belli etmeyin.

Hayır, üzmezsiniz zaten ben de aynısını düşünüyorum. Gerçekten beğenip istese başlarım mantığına ilk görüşmesine bu kız benim sevgilim olmalı derdi. Demedi. Bir de bunu gelip bana söyledi. O kadar ki kaybetme korkusu yok bana dair. İçime yine bi öküz konuşlandı tam şu an..

Dediğiniz gibi sıfır beklentide ara ara cevap yazıyorum ben de. Triplerine 'ne alaka ya hakkın değil bu hesap sormalar senin' minvalinde yanıtlar veriyorum. Ama gerçek böyle değil işte. Hoşuma gidiyor kıskanır gibi, sahiplenir gibi olması. Şu an dünyanın en iyi en yakışıklı adamı elinde çiçekle karşıma gelse beni ondan gelen bir mesaj kadar mutlu edemez :(

Beni de sizin arkadaşınızı beğendiğiniz gibi beğenenler oluyor arada şok oluyorum ve açıkçası inanmıyorum da pek. Acaba ne beklentisi var acaba niye bana moral verme peşinde diye. Haklısınız aslında özgüveni olan biri ortama girdiğinde bile farklı bir sinerji yaratıyor kusurlarını incelemek aklına gelmiyor kimsenin. Ben kendi duvarımı aşamadığım için, biraz da yüzeysel bir erkekle karşı karşıyayıl diye direkt konuyu buraya bağladım.
Senin gibi çok tanidiğim kız arkadaşım var.
Bende ergenlik dönemlerindeyken öyleydim.
Şimdi en güzel dönemimde yok şuram şöyle yok buram böyle diye diye, hiç kıymetimi bilmedim.
Aslında Şimdide çok güzelim:KK39: ama o döneme çok acıyorum :işsiz: en güzel zamanlarımı harcamışım
27 yaşından sonra anladım:KK14:

Ha şimdi bakıyorum hala öyle olan kendi güzelliğinin farkında olmayan afedersin ama ezik duran halbuki benden ve çoğu kızdan kat kat güzel kızlar hala çok çirkinim keşke senin kadar güzel olsam diyorlar:deli:
Hayır erkeklerde kendine güvenen kızları seviyorlar.
Kimse kompleksli biriyle uğraşmak istemez
Dış görünüşünden dolayı değil özgüvensiz duruşundan dolayı senden uzaklaşıyorlardır.
Sen kendine güven inan bu durumu tam tersine çevireceksin..
Kendi güzeliğinin farkına var

"hıhh o kim oluyomuş da beğenmiyomuş. kendi yan kıçına baksın. " diyerek ortamdaan uzaklaş.

madem hala iletişimdesiniz geç cevap yaz. ona karşı istekli davranma. güzellikle çirkinlikle alakası olduğunu pek sanmıyorum ben, her türlü kadının da peşinden koşan adam oluyor zira. biz taktik bilmiyoruz sadece.

madem hala iletişimdesiniz geç cevap yaz. ona karşı istekli davranma. güzellikle çirkinlikle alakası olduğunu pek sanmıyorum ben, her türlü kadının da peşinden koşan adam oluyor zira. biz taktik bilmiyoruz sadece.

Geç cevaplama, umursamaz cevaplama, havadan sudan konuşma her taktiği denedim istekli görünmemek adına. Hatta buluşma teklifini içim kan ağlaya ağlaya reddettim

"hıhh o kim oluyomuş da beğenmiyomuş. kendi yan kıçına baksın. " diyerek ortamdaan uzaklaş.

Tam onu diyecek gibi oluyorum patt bi konu 'o kız da taş gibi yani, ah o Türkiye'de olsa var ya' böyle saçma sapan özgüven kırıcı ergen sözlerle beni yaralıyor. Okurken bile sinirden üzüntüden elim ayağım titriyor yüzüme dese ağlaya ağlaya giderim herhalde.

Yokkk bakmıyo kendi kıçına bakmıyo adam bu özgüveni bu kendini mükemmel görmeyi nasıl başarıyor bilmiyorum

kiminle tanisirsan tanis once kendine guvenin olsun.
guzelligin yasla filan alakasi da yok buarada.
kimseye yasla takintili oldugunu ya da yasinin gectigi izlenimi verme.
erkekler sandigin gibi oyle cok cok citir tiplerden de hoslanmiyor ayrica,yani benim cevremdekiler oyle enazindan,coluk cocuk geliyor cogu.
karsilikli muhabbet edebilecegi olgun kadinlari daha cok begeniyorlar.
cildine iyi bak,suyunu eksik etme yediklerine dikkat et,goreceksin o kadar hizli yaslanmiyor insan..
ben hep kendime 23umde oldugumu telkin ederdim,30uma geldim ve gercekten 23 yasinda duruyormusum,kuzenlerim esimin arkadaslari hep oyle derler.

adam yanlış bişey söylememiş bunda adamı boğazlayacak bişey yok. yalnız bu kadar bağlanma netten tanışmışsın ilk kez yüz yüze gelmişsin gerçek hayatta iyice tanımalısın.neyin nesi, sana hisleri ne bunları zamanla anlarsın.

ben nette tanışmalara karşı değilim öncelikle onu söyleyim. eşimle ben de nette tanıştım. ama gör ki kader, tanıştığımız gün aynı yerde çalıştığımızı öğrendik ikimizde :D yok artık denecek belki ama öyle.

senin beklentini ben anladım aslında. adamdan bir ışık görünce ağzından atıvermişsin. ama adam isteksiz görünmüş gözüne. haklı mısın ewt haklısın. zaten 1 yıldır görüşüyorsun. fikir alış verişi falan olmuş. karakter tanıması da olmuş. sadece reelde görmek kalmış. eee o da olunca adını koymak gerekti. ya devam ya bitsin gibi. zaten sevgili olunca tak diye evlenilmiyor ki. ilerlemezse ilerlemezdi. hayır bu şekilde meçhul bir adama bağlanırsan nolacak?? ya yarın öbür gün bizim aramızda bir bağ yok deyip biriyle sevgili olsa. sen boşluğa düşüp boşuna kendini yeyip bitireceksin. ben eşimle tanışınca bu şekilde bişey olsa asla görüşmezdim. sana hak veriyorum ben.

Tam onu diyecek gibi oluyorum patt bi konu 'o kız da taş gibi yani, ah o Türkiye'de olsa var ya' böyle saçma sapan özgüven kırıcı ergen sözlerle beni yaralıyor. Okurken bile sinirden üzüntüden elim ayağım titriyor yüzüme dese ağlaya ağlaya giderim herhalde.

Yokkk bakmıyo kendi kıçına bakmıyo adam bu özgüveni bu kendini mükemmel görmeyi nasıl başarıyor bilmiyorum
Madem beğenmiyorsun çokta matah görmüyorsun.
Anlamıyorum neden bu kadar takıntı haline getiriyorsun,
Boşver densiz konuşan bir haltada benzemeyen bu adamların kayidelerini lütfen havalandırmayın.
16 yaşındayken birini bende takıntı haline getirmiştim. ama çok yakışıklı ve bütün kızların peşinde olduğu biriydi. Oda bir istedi bir istemedi kendisi bırakıp gitti sonuç şu anda kelleşmiş hala bekar ne o yakışıklık ne bişey kalmamış
Bende ise değişen bişey yok:nazar:
sadece çok yakışıklı bir kocam güzel çocuklarım var:KK51:
Bırakın böyle tipsizleri dengesizleri şımarmayı
Adam yakışıklı vs de olabilir ama sana değer vermeyene yol ver. Arkasından dönüp bakma bile...
Burda vaktini onun için harcaman bile bence bir hata..

ben nette tanışmalara karşı değilim öncelikle onu söyleyim. eşimle ben de nette tanıştım. ama gör ki kader, tanıştığımız gün aynı yerde çalıştığımızı öğrendik ikimizde :KK70: yok artık denecek belki ama öyle.

senin beklentini ben anladım aslında. adamdan bir ışık görünce ağzından atıvermişsin. ama adam isteksiz görünmüş gözüne. haklı mısın ewt haklısın. zaten 1 yıldır görüşüyorsun. fikir alış verişi falan olmuş. karakter tanıması da olmuş. sadece reelde görmek kalmış. eee o da olunca adını koymak gerekti. ya devam ya bitsin gibi. zaten sevgili olunca tak diye evlenilmiyor ki. ilerlemezse ilerlemezdi. hayır bu şekilde meçhul bir adama bağlanırsan nolacak?? ya yarın öbür gün bizim aramızda bir bağ yok deyip biriyle sevgili olsa. sen boşluğa düşüp boşuna kendini yeyip bitireceksin. ben eşimle tanışınca bu şekilde bişey olsa asla görüşmezdim. sana hak veriyorum ben.

Teşekkür ederim tam olarak anlatmaya çalıştıklarım bunlardı. Zaten sürekli biri var biriyle tanıştım diyecek diye elim kalbimde bekliyorum. Bu işe ben nokta koymazsam böyle sürüp gidecek adamın bir rahatsızlığı yok. Bir kez daha buluştuğunda elimi tutsa öpse dahi hala sevgili olmadığımızı, akışına bırakmamız gerektiğini söyleyebilecek bir tıynette çünkü

Teşekkür ederim tam olarak anlatmaya çalıştıklarım bunlardı. Zaten sürekli biri var biriyle tanıştım diyecek diye elim kalbimde bekliyorum. Bu işe ben nokta koymazsam böyle sürüp gidecek adamın bir rahatsızlığı yok. Bir kez daha buluştuğunda elimi tutsa öpse dahi hala sevgili olmadığımızı, akışına bırakmamız gerektiğini söyleyebilecek bir tıynette çünkü

sakın ona bu fırsatı verme. elini tutma , öpme falan.. sakın yani. zaten az çok çözmüşsün. boş biri için zaman kaybetme yoluna bak ;)

Madem beğenmiyorsun çokta matah görmüyorsun.
Anlamıyorum neden bu kadar takıntı haline getiriyorsun,
Boşver densiz konuşan bir haltada benzemeyen bu adamların kayidelerini lütfen havalandırmayın.
16 yaşındayken birini bende takıntı haline getirmiştim. ama çok yakışıklı ve bütün kızların peşinde olduğu biriydi. Oda bir istedi bir istemedi kendisi bırakıp gitti sonuç şu anda kelleşmiş hala bekar ne o yakışıklık ne bişey kalmamış
Bende ise değişen bişey yok:nazar:
sadece çok yakışıklı bir kocam güzel çocuklarım var:KK51:
Bırakın böyle tipsizleri dengesizleri şımarmayı
Adam yakışıklı vs de olabilir ama sana değer vermeyene yol ver. Arkasından dönüp bakma bile...
Burda vaktini onun için harcaman bile bence bir hata..

Maşallah güzel ailenize. Adam beni öyle bi ezip öyle bi silkeliyo ki onun kusurlarını göremiyorum bile. Oysaki ilk başlarda benle tanışmaya çalışıp cevap alamadığında saçları dökülmüş şurası şöyle vs. bahanelerle asla cevap yazmayı düşünmemiştim bile. Dediğiniz gibi saf bi takıntı yarattı bende tavırları bi verip bi almasıyla.

Oha akvaryumda ki diğer balıkların hesabını yaparak yaşıyorsa ondan bi cacık olmaz

sakın ona bu fırsatı verme. elini tutma , öpme falan.. sakın yani. zaten az çok çözmüşsün. boş biri için zaman kaybetme yoluna bak :KK66:

Görüşmeyi reddediyorum bir süredir zaten. Çünkü biliyorum ikinci görüşme diye daha rahat daha farklı beklentilerle gelecek. Aslında tensel bir uyum bile hissetmedim, yani yanındayken olsa da olur biri gibiydi. Ayrı kaldığım anda oluyor bana ne oluyorsa

Oha akvaryumda ki diğer balıkların hesabını yaparak yaşıyorsa ondan bi cacık olmaz

Tam olarak bu hesabı yapıyor. Olur da bana tamah ederse beyimiz ve evlenirsek bile buraları kıskançlık aldatılma beğenilmeme konularıyla dolduracağımı da biliyorum. Bu hastalığı atlatmaya çalışıyorum artık

Back
X