Aynı şeyleri yaşamış kısmen yaşamış sayılırız. Eşinle bunu suçlama yapmadan anlatıp açıklaman lazım, açıklaman da örnekleme ve empatilerle dolu olmalı.
Yani "babam sana aynısını yapsa veya annem sen 5 dk sabretmez sorun çıkartırdın" de. bu durumdan bunalman doğal çünkü. annesiyle evlenmedin, onu seçip evlendin. arkadaşlarımızı ile seçiyoruz demi, ama anne babaya saygı duymak zorundayız çünkü onları seçemeyiz. eğer böyle sürerse aranızda büyük kırgınlıklar çıkacaktır, illa ki eşine bunu anlat. senin için saygı duyuyorum de, ama bunaltıyor bu durum de. annen yaşlı, onu üzmek istemiyorum ama ben de gencim rahat davranamıyorum diye açıkla. bir şekilde annesiyle konuşsun, kendi çözsün. çünkü annesi art niyetli yapmıyordur şu an ona uyuz oluyorsun biliyorum ama, kesinlikle eşin izin veriyor. o çok yakın olarak sizin evliliğinizi dengelediğini düşünüyor kendince tatlım...
Evliliklerimizi özgürleşmek adına yapıyoruz biraz da, öyleolmasa ailemiizin evlerinde yaşardık hala değil mi? Sözlerini toparla, eşinle konuş. o eşin senin!