Bu kaplumbağanın evden acilen gitmesi lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
'o kaplumbağa bu evden gidecek' başlığı altında ekşicilerin konuyla ilgili döktürdüğü yorumları okuyabilirsiniz.

Tamam arkadaşın konusu ilk okunulduğunda aşırı derecede absürd,komik gelebiliyor.Ufacık bir problem.Ama işin içinde bir bipolar bozukluk olduğunu hesaba katarak yorumlar yapmalılar.Kezban gibi kelimeler kullanmaları yanlış.

Daha önce de yorumumda belirttiğim gibi konu sahibi arkadaş lütfen en acil olarak o hayvancağızı bir tatlı suya bırak.O da kurtulsun sen de.

Bu onu öldürmek demek...

Nedense size değilde, hayvana üzüldüm en çok. Tamam istemeyebilirsiniz de bu kadar abartmaya da gerek yok yani.

Son düzenleme:
Canim benim konuma yazmistim... sende bipolarsin lithuril kullandigin icin anladigim kadariyla. Bak bu hastalik boyle meret lanet olasi birsey iste. Sen acaba gene atak geciriyor olmayasin. Mani donemindeyken anlamiyorsunda birden depresif doneme gecmek an meselesi olabiliyor bizler icin. Bende ayni senin gibiydim ayakkabimin teki isyerinde calinmisti. 1 hafta sacmaladim ve ayakkabim calindigi icin duygu patlamalari yasadim agladim, soylendim kizdim... daha neler neler. Oysaki hayatimda daha onemli sorunlar vardi ama ayakkabinin calinmasindan patlak verdi aslinda. Sen bence kaplumbagaya sinirlenmedin bu kadar bence atak geciriyorsun bazen fark ediyor insan bazen hersey oyle normalmisde diger insanlar sacmaliyormus gibi geliyor. Bence kendini yokla ve ilacina devam et.

Bu manik depresif senin sinirlerini cig cig yer valla.Onlemini al bir an once.

Son düzenleme:
gerçekten allah hayvanları bu tarz hayvanseverlerden korusun..

Nedir bu ya.. Anlayan biri var mı.. El kadar hayvan memleket meselesi haline gelmiş..

Yorumlar okumadım.. Bana şımarıklıktan başka birşey gelmedi bu..

İkisini alıp aynı akvaryuma koyacaksınız hiçbir sorun yok el kadar diyorsun el den daha büyük senelerdir ufacıkken aldığım kaplumbağamın yanına minik bir kaplumbağa aldım 15-20 gün birbirlerine alışamadılar ama şu anda ikisinin ne kadar iyi anlaştığını anlatamam.O plastik kaptan çıkarıp diğerinin yanına koy eğerki hayvan sevgisi varsa içinde ayrım yapmadan ikisinede güzel bir şekilde bak.Hayvan bakımı sorumluluk ister ister kedi olsun ister köpek ister balık farketmez yaşın kaç bilmiyorum ama uzmanlar bile çocuk yapmadan önce bir kaç sene evinizde hayvan besleyerek sorumluluğun nasıl birşey olduğunu öğrenin diyorlar.İlerde evlendiğinde bir bebeğin olduğunda ona sımsıkı tutunacak sahipleneceksin ikinci bebeğin olduğunda ona böylemi davranacaksın ? onu dışlauıp kabul etmeyecekmisin ? hayvan sevgisi sorumluluk demektir şımarıklık değil ! O hayvanlar sizin keyfinize göre yaşamayacak onlarında bir canı var keyfi olarak gidecek kalacak kararını nasıl oluyorda bu kadar umarsızca verebiliyor bu insanlar benim aklım almıyor.O bir can ve şu an o evde yaşayanlara muhtaç elinize bakıyor gözünüzün içine bakıyor malesef ve başka şansları yok..Bu şekilde bu fikirden vageçilmeyecekse evdeki bütün hayvanları toplayıp en yakın petshop a veya hayvanat bahçesine götürün ve verin çünkü onlar ne sizin nede bir başkasının oyuncağı değiller keyfinize göre şekillendirebileceğiniz giysiniz ayakkabınız saçınızda değiller . Biraz vicdan !

0-6 yaş grubu çocuklar gibi davranacak, bu kadar sinir krizlerine girecek ne var
okudum okudum anlamadım
en ufacık bi olayı bu kadar abartabilme potansiyeliniz varsa
psikolojik destek alın derim
ve kaplumbağa o evde gerçekten durmamalı, güvende değil
istanbul' da yaşıyosanız verin bana
hem siz kurtulun hem de zavallı kaplumbağa

birbirlerine bir şey yapmazlar mı?

bİRBİRLERİNE ZARAR VERMEZLER HATTA ONLAR İÇİN İYİ BİLE OLUR İKİ TANE OLUNCA KÜÇÜK OLAN BÜYÜK OLANIN SIRTINA ÇIKIP GÜNEŞLENİYOR SEN YAN YANA KOY ÇOK ÇABUK ALIŞACAKLAR VE ŞUAN BU KADAR ÜZÜLDÜĞÜNE PİŞMAN OLACAKSIN.Sen istemiyorsun ama onların birbirine şuan ihtiyacı var

bipolar bozukluğu varmış konu sahibinin. psikolojik detek alıyordur sanırım.:26:

şu kızın üstüne ne kadar gittiniz ya abartıyosa abartıyor demekki rahatsız olmuş hayvanlarla içli dışlı büyümeyen insanlarda var

şu kızın üstüne ne kadar gittiniz ya abartıyosa abartıyor demekki rahatsız olmuş hayvanlarla içli dışlı büyümeyen insanlarda var

konu sahibinin zaten kaplumbağası varmış. hatta onun için "oğluşum" demiş. yani belli ki hayvanlarla içli dışlı. gelen hayvan da kedi, köpek gibi sürekli ilgi isteyecek bir hayvan değil. yemini suyunu vereceksin o kadar. o yüzden bu kadar tribal durumlara girmesine gerek olmadığını vurguladı burada herkes. :) bu arada aynı şehirdeysek ben de sahiplenebilirim kaplumbağayı.

Son düzenleme:

yüzysel okumuştum sadece anladm şimdi

bende ewde oğlu war mikrop amaçlı kafayı yediğini sandım ilahi siz bişey demiyorum yaa...
ahh ahh keşke tek sorun kaplumbağalar olsa götürüp ormana bırakın çokmu zor

ne güldüm gece gece ya derde bak tasaya bak sanki fil getirmiş annen eve kendine dert edip kusup titricek başka bişey bulamadın mı.bu da dert mi ya kusura bakma ama çok tuhaffff

kaplumbağaya çok üzüldüm. ne kadersiz hayvanmış yavrum benim...

yıllarca rahat olmayan şartlarda bakılmş. yeterince sevilmediği için yaşadığı ortamdan atılmış. gittiği ortam da da istenmiyor

off off gece gece çok üzüldüm. internete yuva arıyor diye yazın belki iyi bir aile onu alır.

eğer izin verseniz sizin minik kaplumbağayla bile arkadas olabilirler. hergün birkaç saat beraber vakit geçirmelerini sağlayın.

3 köpeğim var. önceki sene eşim çocuklariın elinden yavru bir köpek almıştı. eve getirdi. inanın heryere çiş kaka yaptı. pisti havlıyodu. yavru olduğu için benim köpeklerimi ısırıyor oyun oynamak istiyordu. onu uysallaştırmaya çalıştım. ve iyi bir yere sahiplendirdim.

hayvan sahibi olmakla hayvansever olmak arasında çok fark var. bunu gün geçtikçe daha iyi anlıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…