Bu Kaynana Meselesi İleride Sorun Olursa ?

Ben sizi anladım aynı konuşmayı evlenmeden önce ben de yapmıştım.Onceden aklımda hiç olmamasına rağmen,o ben aileme düşkünüm,çevremde erkek çocuk bakar,evime alırım sözlerini onemsemis ve konuşmuştum Sonra her kavgada annemi babamı öldürdün bu konuşmayı yaptın dedi halbuki ben de senin gibi yatalak olmadıkça aynı evde hickimseyle yaşamayı düşünmüyorum demiştim.Evlendikten sonra da gördüm ki aşırı düşkün.Ben de sizin gibi başkasıyla evlenmem de başıma gelir diye düşünmüştüm ancak bize bu ayrıntıları düşündüren karşı tarafın aşırı ailevi olmasıydi.Hakli da çıktım.Keske bile bile lades demeseydim.Belki başka biri aynı evde yaşamanın mümkün olmadığı rahatlığını verebilirdi.Biz aynı sehirdeydik kalabalıkların.Benimki 1 erkek 1 kızdı.O yuzden bosaniyorum

Ben sizi anladım aynı konuşmayı evlenmeden önce ben de yapmıştım.Onceden aklımda hiç olmamasına rağmen,o ben aileme düşkünüm,çevremde erkek çocuk bakar,evime alırım sözlerini onemsemis ve konuşmuştum Sonra her kavgada annemi babamı öldürdün bu konuşmayı yaptın dedi halbuki ben de senin gibi yatalak olmadıkça aynı evde hickimseyle yaşamayı düşünmüyorum demiştim.Evlendikten sonra da gördüm ki aşırı düşkün.Ben de sizin gibi başkasıyla evlenmem de başıma gelir diye düşünmüştüm ancak bize bu ayrıntıları düşündüren karşı tarafın aşırı ailevi olmasıydi.Hakli da çıktım.Keske bile bile lades demeseydim.Belki başka biri aynı evde yaşamanın mümkün olmadığı rahatlığını verebilirdi.Biz aynı sehirdeydik kalabalıkların.Benimki 1 erkek 1 kızdı.O yuzden bosaniyorum
Adınıza çok üzüldüm. Eşiniz anlayışsız mi ? Erkek arkasim anlayışlı biridir. Yani en azından anlamaya çalışır. Fakat bu durumda ne kadar anlayışlı olur bilemiyorum ben de. Evlilik ile ilgili konularda bireyselligi dile getiriyorum her seferinde. Sanirim annesi de büyük şehirde yaşamaktan hoşlanmayan biri. Şartlar olgulasinca durum ne olur bilinmez tabi ama her konuda iyi giden bir ilişkisi olmamış ve belki olmayacak bişi için bitirmek de ne kadar doğru olacak kendi adıma, bılmiyorum. Bunu sorunu bir başkası ile yaşamayacagimi da bılmiyorum. Ailesine düşkün olmasa bile yalnız bırakmak istemiyorum diyecek erkek de çok var. Yani ben de bilemiyorum anlayacağınız, tedirginim biraz

Direkt istemiyorum diye kestirip atmak hoş değil, eşinizin anne babanız hakkında böyle düşünmesi de size ağır gelir oradan pay biçin. ''Neden olmasın, karşılıklı sevgi saygı anlayış içinde herşey çözülür.'' falan deyin. Yani bana dokunmazsa gül gibi geçiniriz imasını sıkıştırıverin alttan alttan. Kayınvalideyi bilmem de kayınpederle yaşamak hiç fena değil. Ben yaşıyorum mesela. Ne güzel adam be; çocuklarımı gözüm kapalı emanet ederim, yetişemediğim yerde yemeği yapar evi süpürür falan. Dırdırı vırvırı yok, benle uğraşmaz üstüme oynamaz. Kayınpeder gelirse çok korkmayın. Kayınvalideyi bilemem.
Kayınpeder konusunda çok korkmuyorum ben de. Kendi halinde bir adama benziyor onun dışında zaten bir kadın gibi kendine bakamaz gibi görünüyor. O durumda gelmesin de sakınca görmem sanırım. Ama kayınvalide konusunda böyle düşünemiyorum maalesef. Gerçi her şekilde evimde yalnızca eşim ile yaşamak isterim ama kayınpedere tamam da kayınvalide konusu çok canımı sıkıyor. Erkek arkadaşım annesinin laf arasinda büyük şehirlere alışkın olmadığını söylemişti bir ara ama böyle bir durum gerçekleşirse ne yaşarız bılmiyorum. Tedirginim

Düşünecek tabi benim gibi düşünmeyenler her şeyi tozpembe sanıp balıklama eziyetin içine dalıyor resmen
Evet düşünmek gerekiyor. Fakat zaten birlikte yaşama konusunda fikrimi net şekilde söyledim en baştan. Ama tabi ki ayrıntıları konuşmak hoş değil bu sebeple bazı konuları istesem de şimdiden netlestiremiyorum

Ben böyle bir şey düşünmemiştim ama kayınvalidem evlendikten 6 ay sonra ben ölürsem sakat kaynin ve yaşlı kayinpederin sana kalacak sen bakacaksın dedi. Başka zaman kocası ölürse herhngi bir durumda biz gelcez dedi, ben yalnız yaşayamam dedi ayrı kapı olursa anlamı ne dedi. Torunlarım yanımda büyücek dedi. Ve ben tesettürluyum ve ev benim tüm hayatım. rahatımin kaçmasına da başkasıyla yasayama da gelemem yalnızlığa alışığım . Bır de bana herkes birlikte yaşamak ister bı sen böylesin diyor ama kendi benden fena kendilerine bakmadan başkaları hakkında konuşuyorlar. Başta konuşacaktim gelmedin etmedin dedi başka zaman da zaten böylesi normal dedi. Kocam da her şeyi oteleyen yalan söyleyerek insan idare etmeye çalışan biri ona başka bana başka konuşuyor. Ve ben çok yıprandım benim asla kaldirabilcegim bir şey değil düşüncesini dahi o yüzden baştan konuşmanızı tavsiye ederim. Kadın koronayi bile fırsat bilip kocama işten cik birlikte yaşayalım demis. Birbirimizden nefret ediyoruz ama kadına göre illaki oğluyla yasiyacak. Oysa kaynanasiyla yasadigi zamanlar icin bile kocasınin adam olamamis onu o evden çıkarmadığini söylüyormuş, kuzen evliliği yapmasına rağmen çocuğunun engelli olmasını kaynanasına bağlıyomus ama bana gelince istediği gibi konuşuyor. Benim hakkımda iğrenç konuşmalarını duydum ama kadın oğluyla aynı evde yaşamak için ölür öldürür o raddede. Ben de zamana bıraktım ya da zaman neye bıraktı hiic bilmiyorum. Açıkça ypmam dedim bosanmamizi istiyor. Ana olduğu için her şeye hakkı olduğunu sanıyor. Hakaret edip saygı sevgi bekliyor. Hasta insanlardan uzak durmak gerekiyormuş yoksa onlar seni hasta edip üzerine de beni hasta ettin diyorlar. Hep ona olan sinirimle yaşıyorum.. bilmiyorum sonumuz ne olacak. Siz de kendinize güvenmediğiniz konularda insanları beklentiye sokmayın derim.kendimce
İstemediğin ot burnunun dibinde biter demişler. Kadın sizle güç savaşına girmiş istemediğinizi bile bile sizle yaşamak istemesinin başka bir açıklaması yok. Bu kadın sizi cidden hasta eder öyle bir durumda sağlığınız için boşanmanın en hayırlısı olacaktır diye düşünüyorum 1 hafta bile yaşamayın bu kadınla.

Kayınpeder konusunda çok korkmuyorum ben de. Kendi halinde bir adama benziyor onun dışında zaten bir kadın gibi kendine bakamaz gibi görünüyor. O durumda gelmesin de sakınca görmem sanırım. Ama kayınvalide konusunda böyle düşünemiyorum maalesef. Gerçi her şekilde evimde yalnızca eşim ile yaşamak isterim ama kayınpedere tamam da kayınvalide konusu çok canımı sıkıyor. Erkek arkadaşım annesinin laf arasinda büyük şehirlere alışkın olmadığını söylemişti bir ara ama böyle bir durum gerçekleşirse ne yaşarız bılmiyorum. Tedirginim
Aslında bence kayınpederden daha çok korkmanız gerekir. En azından kayınvalide bir şeylerin ucundan tutar ama geleneksel aile diyorsunuz bu nedenle sanmıyorum ki kayınpeder iş yapsın. Öyle bir durumda kayınpederin kirli donlarını yıkamak bile size kalacaktır.

Aslında bence kayınpederden daha çok korkmanız gerekir. En azından kayınvalide bir şeylerin ucundan tutar ama geleneksel aile diyorsunuz bu nedenle sanmıyorum ki kayınpeder iş yapsın. Öyle bir durumda kayınpederin kirli donlarını yıkamak bile size kalacaktır.
Genelde gördüğüm kadarıyla kayınpederler düşünceli oluyor. Etrafımda çok kişide gördüm ve benim kayınpederim de gerçekten çok tatlı biridir. Kayınvalide kavramı evlendikten sonra benim için kabus, işkence,eziyet demek oldu. Ama kayınpeder hiç öyle korkunç bir kavram değil. Kv bir bardak bile kaldırmaz kaynananın iş yaptığı nerde görülmüş der. Yemeğe çağırır en ufak şeye kadar benden bekler hazırlamaktan tabaklara koyup önlerine koymama kadar. Kahvaltıda yumurtasını soymamı, çayın şekerini karıştırmamı bekler. Kucağımda çocukla bile sofradan kaldırır hiç rahat yedirmez. Ama kayınpederim elinden gelen bütün yardımı yapar benle hazırlar benle sofrayı kurar bana kıyamaz bulaşığı makinaya benden önce atmaya çalışır.onla bi ömür yaşarım ama kv ile bi kaç saatten fazla geçirince beynim yanıyor. Kişisine göre değişir yani

Genelde gördüğüm kadarıyla kayınpederler düşünceli oluyor. Etrafımda çok kişide gördüm ve benim kayınpederim de gerçekten çok tatlı biridir. Kayınvalide kavramı evlendikten sonra benim için kabus, işkence,eziyet demek oldu. Ama kayınpeder hiç öyle korkunç bir kavram değil. Kv bir bardak bile kaldırmaz kaynananın iş yaptığı nerde görülmüş der. Yemeğe çağırır en ufak şeye kadar benden bekler hazırlamaktan tabaklara koyup önlerine koymama kadar. Kahvaltıda yumurtasını soymamı, çayın şekerini karıştırmamı bekler. Kucağımda çocukla bile sofradan kaldırır hiç rahat yedirmez. Ama kayınpederim elinden gelen bütün yardımı yapar benle hazırlar benle sofrayı kurar bana kıyamaz bulaşığı makinaya benden önce atmaya çalışır.onla bi ömür yaşarım ama kv ile bi kaç saatten fazla geçirince beynim yanıyor. Kişisine göre değişir yani
Sanırım kv kp kavramları evlenince şekilleniyor gerçekten. Bendeki durum da tam tersi kayınpeder lafı geçince bile geriliyorum

Bir sey söyleyeceğim, burdaki cogu evlilik sorunlarini okudugunuzda, adam evlilik oncesi ask dolu ilgi dolu bir melake iken evlendikten sonra bir anda ailesine asiri düşkün, anam olmadan yasayamam tribinde birine donusuyo. Yani kimse ölmeden bile tutup yaniniza getirebilir, veya o tarafa tasinmak icin bastirabilir bilemezsiniz hic.

Acikcasi ben de istemem, ha kendi ailemden biri vefat etse digerini yanima alir miyim, evime degil ama ust katima alt katima alirim evet yalniz kalmasina izin vermem. Ama eve almak cok baska bir sey. Rahat edemez diğer eş.

Sen de söyle ki benim annem babam için de aynı şey geçerli. Ben de birisi yalnız kalırsa yanıma almak isterim diye. Bakalım ne tepki verecek

En iyisi kimsesiz birini bulup evlenmek ya da ortadoğu kültürüyle yetişmemiş bir erkekle evlenmek.
Bazıları çok şanslı oluyor, erkeğin ailesinden kimse etliye sütlüye karışmıyor, büyük büyüklüğünü biliyor. Ah bilseler ne kıymetli bi şey. Nerde haddini bilmeyen kaynana kayınpeder varsa orda harap olmuş evlilikler var gibime geliyor. İnsanlıktan iyilikten soğudum, güzel şeylere hevesim kalmadı eşime karşı güzel duygular iyi niyetler hissedemiyorum. Niye hepsi haddini yerini bilmeyen büyüklerden sebep. Onlara söylesen ben ne yaptım ki der. Gerçekten hazmedemiyorum elimden de anlatmak gelmiyor keşke eli maşalı bi elti gelse benim diyemediklerimi dese

Bir sey söyleyeceğim, burdaki cogu evlilik sorunlarini okudugunuzda, adam evlilik oncesi ask dolu ilgi dolu bir melake iken evlendikten sonra bir anda ailesine asiri düşkün, anam olmadan yasayamam tribinde birine donusuyo. Yani kimse ölmeden bile tutup yaniniza getirebilir, veya o tarafa tasinmak icin bastirabilir bilemezsiniz hic.

Acikcasi ben de istemem, ha kendi ailemden biri vefat etse digerini yanima alir miyim, evime degil ama ust katima alt katima alirim evet yalniz kalmasina izin vermem. Ama eve almak cok baska bir sey. Rahat edemez diğer eş.
Ben de aynı dusuncedeyim fakat yalniz başına evde olacak ise bulundugu şehirden gelmez zaten. Yani erkek arkadaşımın algısı bu yönde. Konuşma aralarında ailesinin yaşadıkları şehre alışık olduğunu falan söylüyor. Belki büyük şehire ( ankaradayiz) gelmek istemez

Sen de söyle ki benim annem babam için de aynı şey geçerli. Ben de birisi yalnız kalırsa yanıma almak isterim diye. Bakalım ne tepki verecek
Hiç bu konular yokken bir ara bir tanıdıktan konu açılmıştı ve o arada demişti, seve seve gelebilir bakıma ihtiyacı olan. O kabullenir çünkü bu kültürü garipsemiyor. Ben ise bu kültür ile yaşamak istemiyorum. Henüz ortada olan ve kesinleşen bişi de yok ama yine de tedirgin oluyorum zaman zaman

En iyisi kimsesiz birini bulup evlenmek ya da ortadoğu kültürüyle yetişmemiş bir erkekle evlenmek.
Maalesef bu söylediklerinize denk gelmek çok zor. Erkek arkasim değişime açık, anlamaya çalışan biri. Bu yönden şanslı sayıyorum kendimi fakat bu tarz konularda iş icraata gelince ne yaşanır kestirmek çok zor

Back
X