Bu Kaynana Meselesi İleride Sorun Olursa ?

Valla benim 45 yaşında kaynana evime yerleşmeye kalkıyordu ben izin versem, üstelik uğruna beni ezdiği/dışladığı o biricik kardeşlerinden kimse kv yi istemedi. Herkese Kötü gelin diye anlattığı bana kaldı :) Bende istemedim. Eşimle aram baya açıldı. sonuçta kabul etmedim istemedim. Demem o ki söz verse ne olacak? İmza verecek hali yok sana bu konuda. En kötü he he der gün gelince pat bir bakarsın sen ne kötüsün o benim anam babam olur. Eğer sevgilin aileciyse kültürü belliyse üstüne birde benimle Yaşar diyorsa geçmiş olsun arkadaşım bunu unutma er geç siz kavga edersiniz ve yaşamaya başlar. Ha şimdiden plan yapmak itici gelse de gün gelince bunları yaşaman daha mı hoş? Her zaman söylüyorum adamı bırak kültürüne bak.
Simdi nerede kalıyor kayinvalideniz? Nasıl hallettiniz ? Evlilik hayatınızda soruna sebep olmadı mı bu durum ilerleyen zamanlarda da ?

Şu aileleri anlamıyorum benimkiler daha 55 yasindalar daha simdiden ileride bize hanginiz bakar belli olmaz kafasindalar. Öyle bir beklentileri var.İkisi de emekli kira geliri var. Halbuki iki emekli maaşıyla yardimci tutabilirler yok babam illa anneme,kizina ,gelinine hizmet ettirecek para cebine kalacak.
Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğinizi aynı apartmandan/mahalleden ev tutabileceğinizi ama aynı evde kesinlikle 3.kisileri istemediğinizi net bir sekilde belirtin. Büyük konuşmak istemiyorum ama çok yaşlansam kendime bakamayacak derecede elden ayaktan düşsem kimseye yük olmak istemem senelerve boşuna mı çalıştım der yardimci tutarım.

Aklınızda acaba kalmadan evlenin, şimdi ayıp olur diye söyleyemediğiniz şeyi ileride neden konuşmadım diye pişman olabilirsiniz. Tabi üslubunca. O kadar adet uygulayan bir aile ise yine mutsuz olabilirsiniz, çok saçma abileri ablaları kardeşleri varken sırf en küçük diye niye sadece sizinle yaşasınlar ki? Diğerleri de evlat değil mi onlar da sorumluluk almalı böyle durumlarda. Tek kişide olması ileride sorun olur ve bence adetleri öyleyse yersiz değil evlenmeden bunun kafanıza takılması. Ben olsam aile bakıma muhtaç olsa ve diğerleri sorumluluk almasa sinirlenirim bakış açınıza bakılırsa siz de sinirlenirsiniz gibi duruyor. Bakın bakıma muhtaç olsa diyorum değillerse zaten yalnız yaşayabilirler. Aklınıza takılanları bakış açınızı etraflıca konuşmak lazım sonra böyle şeylerle gerçekten uğraşmak istemezsiniz konuşun eş adayınızla olursa olur olmazsa olmaz insanın ömründen ömür gidiyor sizin gibi düşünmeyenlere laf anlatıcam diye...

Simdi nerede kalıyor kayinvalideniz? Nasıl hallettiniz ? Evlilik hayatınızda soruna sebep olmadı mı bu durum ilerleyen zamanlarda da ?
Kendi evinde kalıyor. Dediğim gibi genç ve zaten bir saç saça girmediğimiz kalmıştı kendisiyle sağolsun. Kendisi bana ağza alınmayacak hakaretler etmişti bu konudan bağımsız olarak, ona rağmen yerleşmek istemişti :)
Eşimle 2-3 gün tartıştık tahmin edersin kötü kalpli insan konumuna düştüm. Sonra baktı ki evde huzur kalmıyor ben kendi aileme bakayım dedi ki kaldı öyle. Şimdi de zaten annesi bende engelli ne gidiyorum ne gelebiliyor. Görüşmüyorum. Kendisi kendini benim babam sandı babamın karışmadığı kadar bana Karıştı yönetemeyince de hakaretler etti kısaca iğrenç insanın teki, şimdi psikolojim çok iyi kurtulduğum için ondan. Eşime de umrumda değil boşanırım dedim yetti çünkü artık alttan almak, saygı kurumu kendine çalışıyor sanıyor sadece. Hala röntgencilik yapıp başkasından benim durumlarıma bakıyor eşimi arayıp kötülüyor nasılsın oğlum demek yerine. Eşime git aşağıda anlatsın beni diyorum evimde beni kötülemsin sana. Zaten oğlundan da küfür yedi artık oda bıktı. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Canim evlenmeden önce çok ayrıntı düşündüm ama bukadarini da düşünmedim. Ne diyecektim düşünüp te böyle olursa istemem mi? Mesela ben ne kendi ailem ile ne onun ailesi ile yaşayamam çekirdek aile modundayim. Evlenmeden eşim bana bunu sorsa çok çok irite olur belki terkederdim beni ürkütürdu.
Ha bü arada evlılık öncesi bunu düşünseydim eminim benimde kaygılarım olurdu . Çünkü çok oluru yüksek birseydi eşim için eminim ozamanlar. Ama suan bu konuda bana teklif dahi edemez. Çok istiyorsà ailesine bakıcı tutar aynı bölgede yaşarız. Mesela aynı ilçede olabiliriz gibi gibi.
Yani bu kadar ayrıntı iyi değil ki ben normal ölçüde ayrıntıci garantici biriyimdir😉

Canim evlenmeden önce çok ayrıntı düşündüm ama bukadarini da düşünmedim. Ne diyecektim düşünüp te böyle olursa istemem mi? Mesela ben ne kendi ailem ile ne onun ailesi ile yaşayamam çekirdek aile modundayim. Evlenmeden eşim bana bunu sorsa çok çok irite olur belki terkederdim beni ürkütürdu.
Ha bü arada evlılık öncesi bunu düşünseydim eminim benimde kaygılarım olurdu . Çünkü çok oluru yüksek birseydi eşim için eminim ozamanlar. Ama suan bu konuda bana teklif dahi edemez. Çok istiyorsà ailesine bakıcı tutar aynı bölgede yaşarız. Mesela aynı ilçede olabiliriz gibi gibi.
Yani bu kadar ayrıntı iyi değil ki ben normal ölçüde ayrıntıci garantici biriyimdir😉
Gereksiz mi abartiyorum diyorum ben de bazen ama düşünmeden kendimi alamıyorum da. İhtimalleri düşünüyorum, bir gün biri rahatsizlanip cikip Ankara'ya gelseler, tedavi bahanesi ile yerleşirler mi ya da biri vefat etse öbürü tek kaldım diye gelir mi diye bir sürü ihtimal düşünüyorum. Belki hiç biri olmaz ama olursa diye düşünmekten alamıyorum. Yalnız böyle olunca konu hayatındaki insandan çıkıp benim düşünce durumuma evriliyor. Herhangi başka biri ile de ilişki yaşadığimda bu ihtimaller olabilir. Sadece onun ailesine düşkünlüğü ve kültürel yapıları, bu konuyu paranoya yapmama sebep oluyor

Kendi evinde kalıyor. Dediğim gibi genç ve zaten bir saç saça girmediğimiz kalmıştı kendisiyle sağolsun. Kendisi bana ağza alınmayacak hakaretler etmişti bu konudan bağımsız olarak, ona rağmen yerleşmek istemişti :)
Eşimle 2-3 gün tartıştık tahmin edersin kötü kalpli insan konumuna düştüm. Sonra baktı ki evde huzur kalmıyor ben kendi aileme bakayım dedi ki kaldı öyle. Şimdi de zaten annesi bende engelli ne gidiyorum ne gelebiliyor. Görüşmüyorum. Kendisi kendini benim babam sandı babamın karışmadığı kadar bana Karıştı yönetemeyince de hakaretler etti kısaca iğrenç insanın teki, şimdi psikolojim çok iyi kurtulduğum için ondan. Eşime de umrumda değil boşanırım dedim yetti çünkü artık alttan almak, saygı kurumu kendine çalışıyor sanıyor sadece. Hala röntgencilik yapıp başkasından benim durumlarıma bakıyor eşimi arayıp kötülüyor nasılsın oğlum demek yerine. Eşime git aşağıda anlatsın beni diyorum evimde beni kötülemsin sana. Zaten oğlundan da küfür yedi artık oda bıktı. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
O kadar genç kayınvalideyi ben de kabul etmem ne alaka zaten. Eşiniz ile aranız şuan nasıl peki ? Bu durum evdeki halinize ya da sevginize zarar vermiş miydi uzunca bir zaman

Sirf meraktan soracağım. Art niyet aramıyorum yanlış anlamayın lütfen. Ben su noktayi anlayamadım belki erkek arkadaşınız da bu noktayı netlestirmelisiniz. Aileden birisi vefat ederse veya hasta olursa tedaviye ihtiyacı olursa gelir diyorsunuz. Simdi birinin vefat edip birinin ben tek kalamam deyip keyfi gelmesi mi kastınız yoksa hasta olup tedaviye ihtiyacı olsa dahi(ki bu müşkül bir durum. Bakıma ihtiyacı var demek keyfiyetten uzak) istemem mi. Bu nokta önemli. Keyfi bir arada yaşamayı kimse istemez ama hastalık ve bakıma ihtiyacı varken dahi bakmam demek başka bir şey. (bazı yorumlarda bakarım tabi demişsiniz ama yukarıdaki yorumda celisiyorsunuz). Siz net olarak konuşun ki ileride pişman olacağınız şeyler yaşamayın.
Aslında şöyle, biri vefat ederse diğeri yaşadığı yerde zaten çoluk çocuk torun torba sahibi olmaya devam edecek, yani evde yalnız kalsa bile iki adımında kızı oğlu torunu torbası var. Yani tutup bana yerlesmesine gerek yok. Erkek arkadasima göre ise zaten yaslandiklari için bakıma ihtyaclari var. O yaşlı ve dinç olmamalarini bakıma muhtaçlik olarak değerlendiriyor. Ya da biri rahatsızlandı ve yaşadığımız şehir, Ankara'ya geldi tedavi olacak diyelim. Gelip temelli yerlesmelerinden çekiniyorum. Tedavi gerektiriyor ve Ankara'da yaşamaları gerekiyorsa ayrı ev tutar yakında bakarız. Ama bu duruma da erkek arkadaşım, hasta niri ve yaşlı birini nasıl başka evde bırakayım diye düşünüp tepki verebilir ya da bunu onlara izah edersem yanlış anlarlar diyip cekinebilir. Üstüne ben bı de insanlık etmemiş olmakla suçlanmak istemem. Hepsi hassas meseleler. Hastalik için gelmiş birine ya da vefat üzerine gelmiş biri olunca tutup böyle enine boyuna konuşmak da hos karşılanmiyor diye tedirgin oluyorum. En başta birlikte yaşamaya ne denli uzak olduğumu anlattım. Fakat her ihtimali, öyle olsa böyle olur diye tek tek tüm ihtimalleri haliyle konuşmak garip olacağı için konuşmadım

O kadar genç kayınvalideyi ben de kabul etmem ne alaka zaten. Eşiniz ile aranız şuan nasıl peki ? Bu durum evdeki halinize ya da sevginize zarar vermiş miydi uzunca bir zaman
Benim kv zaten sorunlu olduğu için eşim biliyordu, ben aman huzur bozulmasın diye hep alttan aldım, seviyordum da kendisini başta, ama kadın yok yani hap kullanıyor psikolojisi bozuk. Sürekli oğlak kızı beni aramıyor benimle ilgilenmiyor diye kavga çıkarırdı durduk yere, kendini yerlere atardı, her ortamda beni kötülerdi, bir kere bizi evinden kovdu sebebi onu aramamışım :) hadi sgidin dedi.. eşimle bana. sonra tek bana hakaret etmeye başladı, sürekli durum paylaşırdı işte yüzü güzel olsa ne olur kendi şeytan falan gibi benim için, eşimde annesinin sorunlu olduğunu biliyordu. En son da işte bu ilgi eksikliği eve yerleşmeye kadar getirdi, Eşime duygu sömürüsü yaparak. Bende kabul etmedim falan. Eşimi çektim konuştum ben artık görüşmek istemiyorum çok çabaladım şahitsin artık psikolojimi bozuyor kendime saygım kalmadı hakaret yiyip alttan alarak dedim eşimde tamam dedi artık görüşmüyorum. Sadece eşim gidiyor. Hala beni takip ediyor Ben en ufak onla ilgili birşey paylaşmamış bile olsam üstüne alınıp eşime nasılsın oğlum diye aramıyor da beni kötülüyor yok şunu paylaşmış bana demi diye.. ben seni engellemişim ayıp ya röntgencilik yapıp üstüne alınmak. Arada gene huzur kaçırıyor ama dediğim gibi benim ki baya sorunluydu ve eşim alanen bunu biliyor o yüzden o hasta işte napacaksın kafasında ilişki yürütüyor, sadece artık ben dahil değilim çekemem ki onun deli anasını 1 sene çektim. Tavsiyem sana aileler evliliği direkt olumlu yada olumsuz etkiliyor en azından huzur bozuyor.. aile çok önemli, evet yeni tanışacağın kişi de aileci çıkabilrir ama bile bile de kendini feda etme. Ben ailemden böyle Kabile gibi yaşam görmedim ben batılıyım eşim doğulu, onlar sürekli beraber olmamızı isterdi bu bana çok ağır geldi ki üstüne annesinin hastalığı ve hakaretleri hiç çekemedim

Benim kv zaten sorunlu olduğu için eşim biliyordu, ben aman huzur bozulmasın diye hep alttan aldım, seviyordum da kendisini başta, ama kadın yok yani hap kullanıyor psikolojisi bozuk. Sürekli oğlak kızı beni aramıyor benimle ilgilenmiyor diye kavga çıkarırdı durduk yere, kendini yerlere atardı, her ortamda beni kötülerdi, bir kere bizi evinden kovdu sebebi onu aramamışım :) hadi sgidin dedi.. eşimle bana. sonra tek bana hakaret etmeye başladı, sürekli durum paylaşırdı işte yüzü güzel olsa ne olur kendi şeytan falan gibi benim için, eşimde annesinin sorunlu olduğunu biliyordu. En son da işte bu ilgi eksikliği eve yerleşmeye kadar getirdi, Eşime duygu sömürüsü yaparak. Bende kabul etmedim falan. Eşimi çektim konuştum ben artık görüşmek istemiyorum çok çabaladım şahitsin artık psikolojimi bozuyor kendime saygım kalmadı hakaret yiyip alttan alarak dedim eşimde tamam dedi artık görüşmüyorum. Sadece eşim gidiyor. Hala beni takip ediyor Ben en ufak onla ilgili birşey paylaşmamış bile olsam üstüne alınıp eşime nasılsın oğlum diye aramıyor da beni kötülüyor yok şunu paylaşmış bana demi diye.. ben seni engellemişim ayıp ya röntgencilik yapıp üstüne alınmak. Arada gene huzur kaçırıyor ama dediğim gibi benim ki baya sorunluydu ve eşim alanen bunu biliyor o yüzden o hasta işte napacaksın kafasında ilişki yürütüyor, sadece artık ben dahil değilim çekemem ki onun deli anasını 1 sene çektim. Tavsiyem sana aileler evliliği direkt olumlu yada olumsuz etkiliyor en azından huzur bozuyor.. aile çok önemli, evet yeni tanışacağın kişi de aileci çıkabilrir ama bile bile de kendini feda etme. Ben ailemden böyle Kabile gibi yaşam görmedim ben batılıyım eşim doğulu, onlar sürekli beraber olmamızı isterdi bu bana çok ağır geldi ki üstüne annesinin hastalığı ve hakaretleri hiç çekemedim
Sizin kayinvalideniz bayağı sorunluymus. Böyle bir durumda zaten eşiniz de size illa ki hak verir. Ama benim dururumda ortada bu denli sorunlu insanlar yok görünüşe gore. Sadece bir gün işte hasta olup tedavi amaçlı veya biri vefat edince öbürü gelip eve yerleşebilir. Erkek arkasim bu durumda çok duygusal davranabilir ama aslında anlayışsız değildir. Her durumda anlayışlı davranmaya çalışır. Şimdiden ihtimal olan belki de hiç olmayacak şeyler için ilişkimi bitirirsem, ileride bunların hiç ihtimal bile görünmeyen biri ile evlensem başıma yine benzer şeyler gelmeyeceği belli değil. Yani bu biraz zaman ile görünecek bişi sanırım.

İleride boşanacağına şimdiden ayrıl derim!!
Ortada ihtimalleri var, erkek arkasim gelip bizimle yaşayacaklar demedi. Şimdi ayrılsam ileride böyle bir durum başka insan ile başıma gelmeyeceği, ya da hiç hesapta yokken böyle bir durum ile karşılaşmayacagim garanti değil ki.

Şu aileleri anlamıyorum benimkiler daha 55 yasindalar daha simdiden ileride bize hanginiz bakar belli olmaz kafasindalar. Öyle bir beklentileri var.İkisi de emekli kira geliri var. Halbuki iki emekli maaşıyla yardimci tutabilirler yok babam illa anneme,kizina ,gelinine hizmet ettirecek para cebine kalacak.
Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğinizi aynı apartmandan/mahalleden ev tutabileceğinizi ama aynı evde kesinlikle 3.kisileri istemediğinizi net bir sekilde belirtin. Büyük konuşmak istemiyorum ama çok yaşlansam kendime bakamayacak derecede elden ayaktan düşsem kimseye yük olmak istemem senelerve boşuna mı çalıştım der yardimci tutarım.
Su birlikte yaşama durumu gerçekten bu ülkenin kanayan yarası.

İki kızları da aynı şehirdeyse onlar bakabilir o zaman böyle şeyler netleştirilmeli. İlle kalmaya gerek yok yemegini götüeseler yeter
Dediğim gibi belki hiç gelmez öyle bir konu bile olmaz. Orada düzenleri var. Sanmıyorum çıkıp o kadar kızı oğlunu bırakıp çalışan gelinin yanına yerleşmeye sıcak baksınlar. Ha hastalık olur tedavi olur o zaman gelip kalırlarsa artık temelli kalma durumu ortaya çıkabilir ya da ne bileyim biri vefat ederse öbürü kalkıp gelebilir ama yine etrafında çocukları var istemeyedebilir

benim eşim de tek çocuk ve sadece annesi var. babasını çok küçükken kaybetmiş. çok şükür ki kayınvalidem hiç birlikte yaşamaktan bahsetmedi. arada başkaları senin evin büyük birlikte de oturabilirsiniz dese de isterlerse gelip kalabilirler ama ev üstüne ev olmaz diyerek konuyu kapatıyor. çok hasta olduğunda hafta sonları bize çağırıyoruz ama yine de gelmek istemiyor pek. eşimin aklı kalıyor çünkü annesi tek olduğu için ona da hak veriyorum.
ben de tek kızım yani allah korusun kendi annemin babamın da başına bir iş gelse erkek kardeşimin yanlarında sürekli olması zor.
ben de hem kendi aileme hem de kayınvalideme kendinize çok dikkat edin, ilerde allah korusun size bakmak zorunda kalırsak size çok iyi bir bakıcı ayarlayabilirim. yanınızda sürekli olamam çünkü çalışıyorum diyorum. çalışmadan onlara maddi ve manevi anlamda da özgürce bakamam çünkü. yanlarında sürekli durmak beni de yıpratacağı için şimdiden böyle diyorum. eşime de aynı şeyleri tekrarlıyorum.

benim eşim de tek çocuk ve sadece annesi var. babasını çok küçükken kaybetmiş. çok şükür ki kayınvalidem hiç birlikte yaşamaktan bahsetmedi. arada başkaları senin evin büyük birlikte de oturabilirsiniz dese de isterlerse gelip kalabilirler ama ev üstüne ev olmaz diyerek konuyu kapatıyor. çok hasta olduğunda hafta sonları bize çağırıyoruz ama yine de gelmek istemiyor pek. eşimin aklı kalıyor çünkü annesi tek olduğu için ona da hak veriyorum.
ben de tek kızım yani allah korusun kendi annemin babamın da başına bir iş gelse erkek kardeşimin yanlarında sürekli olması zor.
ben de hem kendi aileme hem de kayınvalideme kendinize çok dikkat edin, ilerde allah korusun size bakmak zorunda kalırsak size çok iyi bir bakıcı ayarlayabilirim. yanınızda sürekli olamam çünkü çalışıyorum diyorum. çalışmadan onlara maddi ve manevi anlamda da özgürce bakamam çünkü. yanlarında sürekli durmak beni de yıpratacağı için şimdiden böyle diyorum. eşime de aynı şeyleri tekrarlıyorum.
Maalesef şimdiden bakıcı durumu gibi şeylerden henüz sevgili iken ve ortada bir şey yokken bahsetmem hos olmaz. Zaten dediğim gibi çıkıp gelip yerleşirler diye kesin bir durumda yok. Görünüşe göre hastalık olup tedavi için gelmedikleri ve birinin vefatı olmadığı sürece böyle bir durum söz konusu görünmüyor. Ama biri rahatsızlansa tedavi için gelip yerleşmeleri veyahut da biri vefat ederse ötekinin gelip yerleşmesi söz konusu olabilir belki. Erkek arkadasim bu konuda duygusal davranabilir. Fakat dediğim gibi bu tarz ihtimaller olmadigi sürece boyle bir durum mümkün görünmüyor ki ben söyledim birlikte yaşama konusunda fikrimi. Bir de bu ihtimaller dahilinde dahi olsa alıştıkları düzeni bırakıp gelmek isterler mi bilmiyorum. Hep beraber yakın oturuyorlar kendi şehirlerinde

Mune Mune konuyu açan arkadaş sürekli konuya nokta koyuyor üste çıkması için, ben de yeni yorum geldi diye defalarca tıklayıp sürekli bomboş yorumunu görüyorum. gören yazmak isteyen olsa yazar zaten kardeşim, ne bu yorum duyma çılgınlığı ? 28 sayfa yorum yapılmış zaten daha kimden ne duymayı bekliyorsun da sürekli nokta da nokta koyuyorsun. sıktın yani. Mune Mune konuyu kapatır mısınız rica etsem, yorum gelmemesine rağmen arkadaş boş yorum atıp duruyor.

Herkese merhaba arkadaşlar;
Yaşım 28. Bir süredir devam eden ve çok güzel giden bir ilişkim var. Kısaca bahsedecek olursam, erkek arkadaşım geleneksel bir ailede yetişmiş fakat anlayışlı, makul izahlari anlayabilen ve değişime açık biri. İlişkimiz boyunca fedakâr ve sevgi dolu. İnce düşünür, alakalıdır. Yani bir kadının bekleyeceği hemen hemen herşeyi tam anlamıyla karşılar.
Fakat şöyle bir sorunum var. Ankara'da yasiyorum. Çalışıyorum fakat çalışma saatlerim iyi olan bir mesleğim var. Gündüz evde olabiliyorum. Evlendigimizde ailesi ile ayni şehirde yaşamayacagiz. Bir ablası ve kiz kardesi Ankara'da yaşıyor sadece. Onlarda evli. Anne babası, diğer abileri, abla ve kızkardeşi başka şehirdeler ve aynı muhitte yaşıyorlar. Erkek arkadaşım anne ve babasına çok düşkün. Herhangi birinin vefatı durumunda diğerinin yanımıza gelmesini isteyebilir. Ben ise böyle bir şeye hiç açık değilim. Ailelerinde çalışan bir kadin yok. Bu durumda nasıl bir yol izlerler bılmiyorum , belki beni gözden de çıkarıp " çalışıyor bakamaz" diyerek gelmeyebilir fakat ben yine de stres içindeyim. Ailesi kendi şehrine düzenine alışmış insanlar, diğer çocukları etraflarında, yakınlarında. Fakat birinin vefatında öbürü tek kalınca bizim yanımıza gelebilir belki. Bilemiyorum. Gelse de alışkın olduğu hayat olmayacak çünkü ikimizde işimiz rahat olsa da çalışıyoruz. Çalışan kadına alışkın bir aile değil fakat yine de tedirginim. Bu konu ile alakalı konuştuk ve annem veya babam hangisi tek kalırsa ve yanıma gelmek isterse, gelsin isterim dedi. Ben de hayır gelemez demedim ama çalıştığımız için onlar için zor olacağını izah ettim. Böylece belirsiz şekilde kapandı. Ölüm hoş bir konu olmadığı için şimdiden konuşmak iyi olmuyor ve ben de açmak istemiyorum pek. Fakat aklımın bir köşesinde var. Ne önerirsiniz ?
önerim siz veya sevgilinizinde ölme ihtimali var birde öyle düşünün..

Direkt istemiyorum diye kestirip atmak hoş değil, eşinizin anne babanız hakkında böyle düşünmesi de size ağır gelir oradan pay biçin. ''Neden olmasın, karşılıklı sevgi saygı anlayış içinde herşey çözülür.'' falan deyin. Yani bana dokunmazsa gül gibi geçiniriz imasını sıkıştırıverin alttan alttan. Kayınvalideyi bilmem de kayınpederle yaşamak hiç fena değil. Ben yaşıyorum mesela. Ne güzel adam be; çocuklarımı gözüm kapalı emanet ederim, yetişemediğim yerde yemeği yapar evi süpürür falan. Dırdırı vırvırı yok, benle uğraşmaz üstüme oynamaz. Kayınpeder gelirse çok korkmayın. Kayınvalideyi bilemem.

Back
X