- 26 Şubat 2012
- 7.313
- 19.530
- 448
- Konu Sahibi birzerdali
Vay arkadaş millet neleri düşünüyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet 1+1 belki mantıklı olabilir biz için ama gelen giden olur diye istemeyebilir fakat kiralar çok yüksek iş başa düşünce belki razı gelirBen 1+1 sizin için demiştim belki ev küçük olursa gelse bile kısıtlı bir süre kalır diye.
Evet zaten ayni sizin gibi net bir şekilde söyledim. İleride annem babam yanıma gelmek isterse vs diye bisiler söyledi ve net bir dille aynı ev olmaz,isterlerse yakin olur ama aynı evde huzur olmaz bunu kabul edemem diyip net dille ifade ettim. Fakat biri vefat ederse şöyle olur boyle olur konusu hoş bir konu değil o sebeple çalışan biri olarak zor olduğunu aktardım ve konu belirsizce kapandı. Yani bılmiyorum tabi düzenlerini bırakıp bilmedikleri yere gelir mi biri ama en azından ayni evde kimseyle yaşamak istemediğimi biliyorHayır gelemez demeliydiniz. Bu konular en başından konuşulurken net tepkinizi koymazsanız sonra işler o yöne ilerleyince hiçbir şey yapamazsınız. Ben de eşimle bu konuyu konuşmuştum hatta benim eşim benim ailem için de gerekirse yanımıza alırız demişti. Ben de (Allah mecbur etmesin, hastalık vs vermesin tabi ama) aynı evin içinde kendi annem de olsa biriyle yapamam ama yan dairemize, alt katımıza vs alırız, elimiz üstlerinde olur sürekli demiştim. Şimdi eşim gelecekle alakalı plan yaparken bunu göz önüne alarak yapıyor.
Demem o ki düşüncelerinizle ilgili açık ve net olun. Net olmazsanız ilerde sorun yaşarsınız.
Hayir Zazaca. Benzer kültürdeyiz ama dillerini bılmiyorumNasıl yani kürtçe falan mı. Çok farklı kültürlerdeyseniz eğer evlilik fikri çok mantıklı görünmüyor bana göre.
Defalarca yazdığım gibi yine yazıyorum. Bakmam demiyorum kendi anneme babama baktığım gibi bakarım elbet. Fakat hem çalışan biriyim, hem oldukları yerde zaten kalabalıklar. Herkesi yanında, yakınında. İlla ısrarla gelmek isterse de ben aynı evde yaşamaya sıcak bakmıyorum. Fakat ölüm kalım meselesi haline gelirse, mecbur sanırım ama mutlu olmayacağımi söylüyorumBöyle konulara çok üzülüyorum anne baba evladı büyütüp kaç yaşına getiriyor ama siz birinin vefatı halinde olabilecek ihtimali düşünüyorsunuz, kimin başına ne zaman ne geleceğinin garantisi mi var, ya da böyle bir durumda annesi veya babası sizle kalmaya razı gelecek mi bakalım, ayrıca taktiğiniz ,antipatik görünmemek için susmanız hiç yerinde bir hareket değil bence, evlendikten sonra böyle bir durum olduğunda eşiniz yanına annesini veya babasını getirdiğinde size demeyecek mi ben başta söylemiştim sana diye.
Allah yardım etsin cidden anlattiginiz zor bir durum. Erkek arkadaşım esiniz gibi değil, en azından hiç rastlamadım. Nettir ki ben en basta aynı evde yasamam dedim. Ara ara da " bak sen farklı kültürde , farklı hayat tarzında, çalışan biri ile evleniyorsun. Yaşantımız ailene göre farklı olacak bunu bil" diyorum. Çok öyle istiyorsa kendi komşu akraba kızı falan ile evlensin. Zaten bu denli sorunlu bir aile olsa yapamam ben. Görünüşte sakin, kendi hallerinde insanlar gibi duruyorlar. Erkek arkasim da öyle anlatıyor. Aksi bir durum ile karşılaşırsam söylerim zaten, sakin kendi halinde dediğin ailen böyle mi diye.Ben böyle bir şey düşünmemiştim ama kayınvalidem evlendikten 6 ay sonra ben ölürsem sakat kaynin ve yaşlı kayinpederin sana kalacak sen bakacaksın dedi. Başka zaman kocası ölürse herhngi bir durumda biz gelcez dedi, ben yalnız yaşayamam dedi ayrı kapı olursa anlamı ne dedi. Torunlarım yanımda büyücek dedi. Ve ben tesettürluyum ve ev benim tüm hayatım. rahatımin kaçmasına da başkasıyla yasayama da gelemem yalnızlığa alışığım . Bır de bana herkes birlikte yaşamak ister bı sen böylesin diyor ama kendi benden fena kendilerine bakmadan başkaları hakkında konuşuyorlar. Başta konuşacaktim gelmedin etmedin dedi başka zaman da zaten böylesi normal dedi. Kocam da her şeyi oteleyen yalan söyleyerek insan idare etmeye çalışan biri ona başka bana başka konuşuyor. Ve ben çok yıprandım benim asla kaldirabilcegim bir şey değil düşüncesini dahi o yüzden baştan konuşmanızı tavsiye ederim. Kadın koronayi bile fırsat bilip kocama işten cik birlikte yaşayalım demis. Birbirimizden nefret ediyoruz ama kadına göre illaki oğluyla yasiyacak. Oysa kaynanasiyla yasadigi zamanlar icin bile kocasınin adam olamamis onu o evden çıkarmadığini söylüyormuş, kuzen evliliği yapmasına rağmen çocuğunun engelli olmasını kaynanasına bağlıyomus ama bana gelince istediği gibi konuşuyor. Benim hakkımda iğrenç konuşmalarını duydum ama kadın oğluyla aynı evde yaşamak için ölür öldürür o raddede. Ben de zamana bıraktım ya da zaman neye bıraktı hiic bilmiyorum. Açıkça ypmam dedim bosanmamizi istiyor. Ana olduğu için her şeye hakkı olduğunu sanıyor. Hakaret edip saygı sevgi bekliyor. Hasta insanlardan uzak durmak gerekiyormuş yoksa onlar seni hasta edip üzerine de beni hasta ettin diyorlar. Hep ona olan sinirimle yaşıyorum.. bilmiyorum sonumuz ne olacak. Siz de kendinize güvenmediğiniz konularda insanları beklentiye sokmayın derim.kendimce
Kültürlerinin ve ailesine düşkün oluşunun sonunda bizi getirme İhtimali olduğu söylüyorum garip olan ne ki ?Ölüm döşeğindeler mi? Evlenmişsin de, anne babadan biri ölmüş de, diğeri yalnız yaşamak istememiş de, sizin eve yerleşmek istemiş de... Bu kadar ihtimali düşünüp çözüm sunanlar olmuş. Benim çözüm önerim ikisi birlikte ölür inşallah diye beddua etmeye başlayın şimdiden(!)
2 yılı geçkin. Kültürel yapılarımiz benzer. Sadece onlar bize göre bir tık daha geleneksel. Fakat her ikimizde ailenin geleneksel yapısını pek sürdüren insanlar değiliz. Yani yaşam şeklimiz biraz farklı yöne evrilmis, eğitim vs ile. Zaten ailelerimiz de bizi böyle kabullenmis insanlar. Ama tabi ister istemez bazı şeyleri aşmak zor oluyor. O erkek olduğu için yüklendiği bazı roller gereği daha yavaş aşıyor. Fakat makul izahlari kabul eden biri. İleride ailesinin bir üyesinin bizle yaşamama fikrine ne der bılmiyorum tabi. O nedenle biraz tedirginim. Fakat bu konudaki fikrimi biliyor. Ayni evde hiç yaşamadık ama kısa sürelerde beraber kaldık.Ne kadar süredir devam ediyor ilişkiniz? Aileyi hiç gördün mü? Gelenekselden kasıt nedir? Aynı evde hiç yaşadınız mı? Bir bakmışsın eş adayın eş olunca hiç de anlayışlı değilmiş her şey rüyaymış?
Olması ihtimal dahilinde bir durum. Garip olan neVay arkadaş millet neleri düşünüyor.
İnanın çok haklısınız. Samimiyetiniz için teşekkür ederimSize abla tavsiyesi, hayat yaşanır, yaşandıkça herşey yolunu bulur, kararlar alınır.
Şu vakitte ortada mevzusu bile olmayan şeyleri kendinize dert etmek zor olsa gerek.
Mesela düğünde takılan altınları alacaklar mı , bunu dert ediyor musunuz, saçma değil mi?
Bu kadar kontrolcü olmak normal değil. Adam ya da kadın ölecek de diğeri başıma mi kalacak diye düşünüp evliligi sorgulamak normal mi yani? Hani biri ölüm döşeğinde olur da düşünürsün bir ihtimal.Olması ihtimal dahilinde bir durum. Garip olan ne
Kültürlerinde böyle yaşam var bu sebeple tedirginimBu kadar kontrolcü olmak normal değil. Adam ya da kadın ölecek de diğeri başıma mi kalacak diye düşünüp evliligi sorgulamak normal mi yani? Hani biri ölüm döşeğinde olur da düşünürsün bir ihtimal.
Evet şuandan dert etmem gereksiz belki ama yaşam kültürleri beni biraz korkutuyor. Annesi babası hasta olsa olduğumuz şehre gelse kalırlar, bunu ister mesela. Tüm bunlar tedirgin ediyor beniBu hesaplariniz evlenince tutacak mi Kim bilir neler yasayacaksiniz dunyayi cennet sandiniz galiba
Ben baştan birlikte yaşama konusunu konuştum. Tabi günü gelince talebi olursa tavrimi koyarım. Fakat biri vefat ederse ya da hasta olup tedavi olması gerekirse, yanımiza almak isteyebilir. Bu durumu düşününce daraliyorum. Fakat bu herkes ile başıma gelebilecek bir şey. Yani ayrıldım diyelim, hayatıma giren insan aileci olmasa bile günü geldiğinde nasıl bir tutum sergiler bilemem ki. Baştan konuştum, en azından kimse ile aynı evde yaşamak istemediğimi biliyor. Artık gerisi biraz zamana kaldı sanırım. Bir de ben çalışıyorum, zorunda olmadıkça düzenlerini bozup bilmedikleri yere çalışan gelinin yanına gelmek istemezler herhalde. Oldukları yere alışkın ve orada kalabalıklar çünküValla benim 45 yaşında kaynana evime yerleşmeye kalkıyordu ben izin versem, üstelik uğruna beni ezdiği/dışladığı o biricik kardeşlerinden kimse kv yi istemedi. Herkese Kötü gelin diye anlattığı bana kaldı :) Bende istemedim. Eşimle aram baya açıldı. sonuçta kabul etmedim istemedim. Demem o ki söz verse ne olacak? İmza verecek hali yok sana bu konuda. En kötü he he der gün gelince pat bir bakarsın sen ne kötüsün o benim anam babam olur. Eğer sevgilin aileciyse kültürü belliyse üstüne birde benimle Yaşar diyorsa geçmiş olsun arkadaşım bunu unutma er geç siz kavga edersiniz ve yaşamaya başlar. Ha şimdiden plan yapmak itici gelse de gün gelince bunları yaşaman daha mı hoş? Her zaman söylüyorum adamı bırak kültürüne bak.
Umarım bizimde öyle olur. Hep orta yolu bulan biri umarım evlenince de bu huyunu sürdürür. Evlilik bazı konularda resmen kumar ya.Beraber yaşamak değildi ama başka konulardı evlendikten sonra sen ve eşinin kararları genelde bi şekilde orta yolu buluyo en azından biizm ki öyle ,böyle olduğu içinde biz çok zorlanmadık
Sirf meraktan soracağım. Art niyet aramıyorum yanlış anlamayın lütfen. Ben su noktayi anlayamadım belki erkek arkadaşınız da bu noktayı netlestirmelisiniz. Aileden birisi vefat ederse veya hasta olursa tedaviye ihtiyacı olursa gelir diyorsunuz. Simdi birinin vefat edip birinin ben tek kalamam deyip keyfi gelmesi mi kastınız yoksa hasta olup tedaviye ihtiyacı olsa dahi(ki bu müşkül bir durum. Bakıma ihtiyacı var demek keyfiyetten uzak) istemem mi. Bu nokta önemli. Keyfi bir arada yaşamayı kimse istemez ama hastalık ve bakıma ihtiyacı varken dahi bakmam demek başka bir şey. (bazı yorumlarda bakarım tabi demişsiniz ama yukarıdaki yorumda celisiyorsunuz). Siz net olarak konuşun ki ileride pişman olacağınız şeyler yaşamayın.Ben baştan birlikte yaşama konusunu konuştum. Tabi günü gelince talebi olursa tavrimi koyarım. Fakat biri vefat ederse ya da hasta olup tedavi olması gerekirse, yanımiza almak isteyebilir. Bu durumu düşününce daraliyorum. Fakat bu herkes ile başıma gelebilecek bir şey. Yani ayrıldım diyelim, hayatıma giren insan aileci olmasa bile günü geldiğinde nasıl bir tutum sergiler bilemem ki. Baştan konuştum, en azından kimse ile aynı evde yaşamak istemediğimi biliyor. Artık gerisi biraz zamana kaldı sanırım. Bir de ben çalışıyorum, zorunda olmadıkça düzenlerini bozup bilmedikleri yere çalışan gelinin yanına gelmek istemezler herhalde. Oldukları yere alışkın ve orada kalabalıklar çünkü