• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Kaynana Meselesi İleride Sorun Olursa ?

Deneyimliyim bu konuda bende senin gibi bazı konulara takmıştım evlenmeden önce ama herşey çok ama çok farklı oldu bide insan iyiyi de kötüyüde kendisi çağırır iyi düşün iyi olsun onlar senin karakterini gördükten sonra aynı evde ya da ilde yaşayıp yaşamayacaklarını anlarlar zaten
Sizin nasıl oldu peki? Beraber yaşama konusu muydu ? Ayrıca evet tanışınca ona göre mesafemi belirlemek istiyorum ne çok uzak ne çok yakın

Öyle demese bile var olduğu şehirdeki kızlarını oğullarını torunlarını bırakıp gelmek istemez gibi geliyor bana ama hiç belli de olmaz. Çalışan geline alışkın değiller o nedenle de gelmek istemeyebilir. Fakat bu konuda ağız arayamam maalesef ki zaten anadilleri farklı çok fazla iletişim kuramayacagiz. O benim dediğimi ben onun dediğini zor anlariz
Nasıl yani kürtçe falan mı. Çok farklı kültürlerdeyseniz eğer evlilik fikri çok mantıklı görünmüyor bana göre.

Çok erken hesaplar bunlar ve gerçekten kulağa hiç hoş gelmiyor. Aynı şeyleri nisanlinin sana söylediğini düşün annen baban yardımına muhtaç ve eşin olacak kişi biz bakamayiz kim bakarsa baksın diyor... Hayatın ne getireceği belli olmaz bi bakmışsın ki sen onların eline kalmissin.. Kimin kime muhtaç olacağını önceden kimse bilemez.

Valla ben şaşırdım açıkçası. 4 yıllık evliyim,eşim iki kardeş anan baban ölürse naparız diye düşünmek hiç aklıma gelmedi. Eşim biz evlenmeden bana bunu konuşsaydı ne kadar sinsi, şimdiden ne söylüyor der , onunla evlenmezdim. Seninde anne baban var, demek ki biri ölse diğeri sana gelemeyecek. Sen eşine bunun kozunu veriyorsun çünkü. Ayrica hangisi giderse gitsin diğerinin başımin üstünde yeri var. Eşimin anne babası. Zaten bizde karı koca çalışıyor olacağımız için gerekirse gündüz yardımcı tutarız iyi bakarız büyüklerimize . Biraz vicdanlı olmak lazım .

Bunun hesabını yapmaya kalkarsaniz ohoo. Atıyorum başka bir adam ile evlendiniz o kişi ortanca çocuk ama diğer kardeşler istemediği için kayinpeder / valide yaşlanınca sizin bakmaniz gerekebilir. Bunun kaçıncı çocuk olduğuyla alakası yok. Anne baba müşkül duruma geldiğinde evlatları bakmalı. Ama yine bu bakma işi size düşmez herkesin kendi ana babasına vazifesi kendini bağlar. Tüm kardeşlerde elini taşın altına koyar yada koymali. Sanmıyorum ki erkek arkadaşınız hayır bir tek bende kalacak ben bakacağım desin. Simdiden boyle ihtimallerle ilişkinizi bogmayin boşuna. Ben birlikte yaşamam bu bana ters ilerde olurda böyle bir durum kabul etmem dedikten sonra o düşünsün. Ayrıca bakima muhtaç olmadıkça kimse evini memleketini bırakıp başkasının evine sığınmaz diye düşünüyorum.
Evet haklısınız. Böyle bir durumda ileride başka insan olsa bile neyle karsilasirim bilinmez. Sadece bu ailenin geleneksel yapısı beni tedirgin ediyor ama onlarda kendi geleneğini benzer gelinler ile sürdürmüşler sonuçta. Beni tanıyınca anlarlar diye düşünüyorum. Baştan ayni evde yaşama fikrine ne kadar karşı olduğumu uygun dille anlattım, hak verdi. Bunu biliyor. Fakat biri gelir kalır durumuna karşı tabi oturup konuşmadım hos bir konu değil sonuçta. Sanırım zamana bırakmak lazım

Kişinin kendisi belkide hiç gelmek istemeyecek. Tek evlat zaten sizin eşiniz değilmiş. Belkide çok seveceksiniz yanınızda olmasından memnun olacaksınız. Evlenmeden bu tarz düşünce ve evhamlarla yolunuzu kaybetmeyin. Kendi annenizin veya babanızın hayatta olmadığını her bir ebeveynden birinin sizinle yaşamak istediğini düşünün hayır mı diyeceksiniz?

Valla ben şaşırdım açıkçası. 4 yıllık evliyim,eşim iki kardeş anan baban ölürse naparız diye düşünmek hiç aklıma gelmedi. Eşim biz evlenmeden bana bunu konuşsaydı ne kadar sinsi, şimdiden ne söylüyor der , onunla evlenmezdim. Seninde anne baban var, demek ki biri ölse diğeri sana gelemeyecek. Sen eşine bunun kozunu veriyorsun çünkü. Ayrica hangisi giderse gitsin diğerinin başımin üstünde yeri var. Eşimin anne babası. Zaten bizde karı koca çalışıyor olacağımız için gerekirse gündüz yardımcı tutarız iyi bakarız büyüklerimize . Biraz vicdanlı olmak lazım .
Bakmayacagimi söylemiyorum zaten. Vicdan ile alakasi ne ki ? Ayni evde yaşamak ile bakmak aynı şey mi ? Elbette gül gibi bakarım fakat ayni evde yaşamak istemiyorum çok zor durumda kalmadıkca

Kişinin kendisi belkide hiç gelmek istemeyecek. Tek evlat zaten sizin eşiniz değilmiş. Belkide çok seveceksiniz yanınızda olmasından memnun olacaksınız. Evlenmeden bu tarz düşünce ve evhamlarla yolunuzu kaybetmeyin. Kendi annenizin veya babanızın hayatta olmadığını her bir ebeveynden birinin sizinle yaşamak istediğini düşünün hayır mı diyeceksiniz?
Elbette hayır demem erkek arkadaşımin ailesi için de hayır demem fakat olmamasını dilerim. Bir başına yalnız bir şehirde yaşayan insanlar değil ki. Çoluk çocuk torun torba beraberler. O yüzden beraber yaşama fikrine sıcak bakmıyorum.

Ev ev uzerıne olunmuo.Ama bence evlenmeden her şeyin konuşulması gerekıyor.Ben böyle düşünüyorum.
Ayni evde yaşamak istemediğimi biliyor fakat biri vefat eder öbürü ne olur diye konuşmak istemem ben de. Bakıma muhtaç olsa çocukları istemese elbette başımın üstünde yeri var ama ayni muhitte kalabalıklar. Ayni evde biri olmasa da yakınlarında çok insan var. O sebeple tutup illa size gelicem derse istekli olmam diyorum

Bakmayacagimi söylemiyorum zaten. Vicdan ile alakasi ne ki ? Ayni evde yaşamak ile bakmak aynı şey mi ? Elbette gül gibi bakarım fakat ayni evde yaşamak istemiyorum çok zor durumda kalmadıkca
Bence bunları şimdiden düşünmen bile çok çirkin. Fol yok , yumurta yok, hasta yok ,illa bizde kalacak diyen eş yok ,sen şimdiden e ölürlerse ben bakmam dersindesin. Daha evli bile degilsin. Anne olmadan bilemezsin ama oğlun böyle bir insanla evlenecek olsa çok üzülürsün. Ayrıca sen bu tavırlarla sürdürürsen evliliğini sana gelmezler zaten bu kadar korkma. Çok şükür kızları var ,onlar bakar.

Bence bunları şimdiden düşünmen bile çok çirkin. Fol yok , yumurta yok, hasta yok ,illa bizde kalacak diyen eş yok ,sen şimdiden e ölürlerse ben bakmam dersindesin. Daha evli bile degilsin. Anne olmadan bilemezsin ama oğlun böyle bir insanla evlenecek olsa çok üzülürsün. Ayrıca sen bu tavırlarla sürdürürsen evliliğini sana gelmezler zaten bu kadar korkma. Çok şükür kızları var ,onlar bakar.
Sanki bakmam diyorum , ısrarla yüz kere yazdım yine yazıyorum. Bakmam demiyorum aynı evde yaşamak fikrine sıcak bakmıyorum diyorum. Yoksa kendi annene babama nasil bakıp hürmet edersem aynısını yaparım elbette. Fakat aynı muhitte kalabalık yaşayan bir aile zaten, tutup buna rağmen illa gelicem derse ben de aynı evde yaşamaya sıcak değilim diyorum bu bakmamak mi anlamıyorum ki. Sanki herkes kaynana ile yaşamak istiyor da bir ben olmaz diyorum

Elbette hayır demem erkek arkadaşımin ailesi için de hayır demem fakat olmamasını dilerim. Bir başına yalnız bir şehirde yaşayan insanlar değil ki. Çoluk çocuk torun torba beraberler. O yüzden beraber yaşama fikrine sıcak bakmıyorum.

Aynı konudan bende korkuyorum.Evet çünkü çok zor uyum sağlarım ve istemem. Olunca mecbur olur zaten ona birşey diyemem. Ama yarını düşünüp bugunu zehir etmemek lazım. Bu fikirleri karsı tarafa yansıttıgında ''direkt kelime ''olarak değilde en ufak davranısta bıle yanlıs anlasılıyorsun. Benım aklıma gelen kendım ıcın sadece 1+1 fıkrı idi.

Aynı konudan bende korkuyorum.Evet çünkü çok zor uyum sağlarım ve istemem. Olunca mecbur olur zaten ona birşey diyemem. Ama yarını düşünüp bugunu zehir etmemek lazım. Bu fikirleri karsı tarafa yansıttıgında ''direkt kelime ''olarak değilde en ufak davranısta bıle yanlıs anlasılıyorsun. Benım aklıma gelen kendım ıcın sadece 1+1 fıkrı idi.
Evet zaten söylemek de hoş olmaz. Ayni evde yaşama konusunda fikrimi biliyor ve kabul etmeyeceğimi de biliyor. Fakat birinin vefatı sonrası şöyle olur boyle olur diyemem. Hoş bir konu da değil. Fakat biz de 1+1 gibi ayrı ev soz konusu değil çünkü zaten birinin tek kalması durumunda bu teklifi yapar belki. Yani amacı tek bırakmamak. O neden bu fikir bizimm için geçersiz maalesef

Evet zaten söylemek de hoş olmaz. Ayni evde yaşama konusunda fikrimi biliyor ve kabul etmeyeceğimi de biliyor. Fakat birinin vefatı sonrası şöyle olur boyle olur diyemem. Hoş bir konu da değil. Fakat biz de 1+1 gibi ayrı ev soz konusu değil çünkü zaten birinin tek kalması durumunda bu teklifi yapar belki. Yani amacı tek bırakmamak. O neden bu fikir bizimm için geçersiz maalesef
Ben 1+1 sizin için demiştim belki ev küçük olursa gelse bile kısıtlı bir süre kalır diye.

Ayni evde yaşamak istemediğimi biliyor fakat biri vefat eder öbürü ne olur diye konuşmak istemem ben de. Bakıma muhtaç olsa çocukları istemese elbette başımın üstünde yeri var ama ayni muhitte kalabalıklar. Ayni evde biri olmasa da yakınlarında çok insan var. O sebeple tutup illa size gelicem derse istekli olmam diyorum
Aynen canım şunu bilir şunu söylerim evlenmeden tüm isteklerımızı aktarmamız lazım

Herkese merhaba arkadaşlar;
Yaşım 28. Bir süredir devam eden ve çok güzel giden bir ilişkim var. Kısaca bahsedecek olursam, erkek arkadaşım geleneksel bir ailede yetişmiş fakat anlayışlı, makul izahlari anlayabilen ve değişime açık biri. İlişkimiz boyunca fedakâr ve sevgi dolu. İnce düşünür, alakalıdır. Yani bir kadının bekleyeceği hemen hemen herşeyi tam anlamıyla karşılar.
Fakat şöyle bir sorunum var. Ankara'da yasiyorum. Çalışıyorum fakat çalışma saatlerim iyi olan bir mesleğim var. Gündüz evde olabiliyorum. Evlendigimizde ailesi ile ayni şehirde yaşamayacagiz. Bir ablası ve kiz kardesi Ankara'da yaşıyor sadece. Onlarda evli. Anne babası, diğer abileri, abla ve kızkardeşi başka şehirdeler ve aynı muhitte yaşıyorlar. Erkek arkadaşım anne ve babasına çok düşkün. Herhangi birinin vefatı durumunda diğerinin yanımıza gelmesini isteyebilir. Ben ise böyle bir şeye hiç açık değilim. Ailelerinde çalışan bir kadin yok. Bu durumda nasıl bir yol izlerler bılmiyorum , belki beni gözden de çıkarıp " çalışıyor bakamaz" diyerek gelmeyebilir fakat ben yine de stres içindeyim. Ailesi kendi şehrine düzenine alışmış insanlar, diğer çocukları etraflarında, yakınlarında. Fakat birinin vefatında öbürü tek kalınca bizim yanımıza gelebilir belki. Bilemiyorum. Gelse de alışkın olduğu hayat olmayacak çünkü ikimizde işimiz rahat olsa da çalışıyoruz. Çalışan kadına alışkın bir aile değil fakat yine de tedirginim. Bu konu ile alakalı konuştuk ve annem veya babam hangisi tek kalırsa ve yanıma gelmek isterse, gelsin isterim dedi. Ben de hayır gelemez demedim ama çalıştığımız için onlar için zor olacağını izah ettim. Böylece belirsiz şekilde kapandı. Ölüm hoş bir konu olmadığı için şimdiden konuşmak iyi olmuyor ve ben de açmak istemiyorum pek. Fakat aklımın bir köşesinde var. Ne önerirsiniz ?
Ne kadar süredir devam ediyor ilişkiniz? Aileyi hiç gördün mü? Gelenekselden kasıt nedir? Aynı evde hiç yaşadınız mı? Bir bakmışsın eş adayın eş olunca hiç de anlayışlı değilmiş her şey rüyaymış?

Ölüm döşeğindeler mi? Evlenmişsin de, anne babadan biri ölmüş de, diğeri yalnız yaşamak istememiş de, sizin eve yerleşmek istemiş de... Bu kadar ihtimali düşünüp çözüm sunanlar olmuş. Benim çözüm önerim ikisi birlikte ölür inşallah diye beddua etmeye başlayın şimdiden(!)

Ben böyle bir şey düşünmemiştim ama kayınvalidem evlendikten 6 ay sonra ben ölürsem sakat kaynin ve yaşlı kayinpederin sana kalacak sen bakacaksın dedi. Başka zaman kocası ölürse herhngi bir durumda biz gelcez dedi, ben yalnız yaşayamam dedi ayrı kapı olursa anlamı ne dedi. Torunlarım yanımda büyücek dedi. Ve ben tesettürluyum ve ev benim tüm hayatım. rahatımin kaçmasına da başkasıyla yasayama da gelemem yalnızlığa alışığım . Bır de bana herkes birlikte yaşamak ister bı sen böylesin diyor ama kendi benden fena kendilerine bakmadan başkaları hakkında konuşuyorlar. Başta konuşacaktim gelmedin etmedin dedi başka zaman da zaten böylesi normal dedi. Kocam da her şeyi oteleyen yalan söyleyerek insan idare etmeye çalışan biri ona başka bana başka konuşuyor. Ve ben çok yıprandım benim asla kaldirabilcegim bir şey değil düşüncesini dahi o yüzden baştan konuşmanızı tavsiye ederim. Kadın koronayi bile fırsat bilip kocama işten cik birlikte yaşayalım demis. Birbirimizden nefret ediyoruz ama kadına göre illaki oğluyla yasiyacak. Oysa kaynanasiyla yasadigi zamanlar icin bile kocasınin adam olamamis onu o evden çıkarmadığini söylüyormuş, kuzen evliliği yapmasına rağmen çocuğunun engelli olmasını kaynanasına bağlıyomus ama bana gelince istediği gibi konuşuyor. Benim hakkımda iğrenç konuşmalarını duydum ama kadın oğluyla aynı evde yaşamak için ölür öldürür o raddede. Ben de zamana bıraktım ya da zaman neye bıraktı hiic bilmiyorum. Açıkça ypmam dedim bosanmamizi istiyor. Ana olduğu için her şeye hakkı olduğunu sanıyor. Hakaret edip saygı sevgi bekliyor. Hasta insanlardan uzak durmak gerekiyormuş yoksa onlar seni hasta edip üzerine de beni hasta ettin diyorlar. Hep ona olan sinirimle yaşıyorum.. bilmiyorum sonumuz ne olacak. Siz de kendinize güvenmediğiniz konularda insanları beklentiye sokmayın derim.kendimce

Sizin nasıl oldu peki? Beraber yaşama konusu muydu ? Ayrıca evet tanışınca ona göre mesafemi belirlemek istiyorum ne çok uzak ne çok yakın
Beraber yaşamak değildi ama başka konulardı evlendikten sonra sen ve eşinin kararları genelde bi şekilde orta yolu buluyo en azından biizm ki öyle ,böyle olduğu içinde biz çok zorlanmadık

Ben de hayır gelemez demedim ama çalıştığımız için onlar için zor olacağını izah ettim.

Hayır gelemez demeliydiniz. Bu konular en başından konuşulurken net tepkinizi koymazsanız sonra işler o yöne ilerleyince hiçbir şey yapamazsınız. Ben de eşimle bu konuyu konuşmuştum hatta benim eşim benim ailem için de gerekirse yanımıza alırız demişti. Ben de (Allah mecbur etmesin, hastalık vs vermesin tabi ama) aynı evin içinde kendi annem de olsa biriyle yapamam ama yan dairemize, alt katımıza vs alırız, elimiz üstlerinde olur sürekli demiştim. Şimdi eşim gelecekle alakalı plan yaparken bunu göz önüne alarak yapıyor.

Demem o ki düşüncelerinizle ilgili açık ve net olun. Net olmazsanız ilerde sorun yaşarsınız.

Back
X