bu kez erkek tarafıyım, kuzenimin ilişkisi, yorum yapar mısınız?

haklısınız hemcinsim olarak onu da anladım tabi ama kendini keşke daha güzel bir dille ifade etseydi.. ya da en iyi bu oldu belki de. teşekkürler :)
Q
kız ortak bi çözüm arayalım demiş ama bizimkisi yanaşmıyor bu kez de. galiba benm göremeyip sizin gördüklerinizi görmüş ikisi de..
Kadının ölçüsüyle erkeğin ölçüsünün farklılığı bu işte. Kadın 10 tane sorun yaşayıp onlar üst üste bince laf eder. Erkek ise bir sorun hafif çıksa, azıcık onun eksiği konuşulsa kafasının çalışma şekli bellidir: "ben bunu kabul edemem". Kız onun geçmişte sürdüğü ağustos böceği hayatı sonucunda evlenmek için aşırı derece verici olacak ama erkek bir tartışmayı dahi idare etmiyor. Sefa sürdüğü dönemin cefasını kız çekecek.Ki bence bahane bu, kendisi de evlilik için bu kadar kendini sıkabilecek biri değil.Askere dahi gitmemiş şimdiye kadar. Erkeğin yük altına girmekten çekindiği evliliklerin hiçbirinin iyi olduğunu görmedim. Kız gene mantıklı değil duygusal davranıp barışmaya yanaşmış ama Allah'ın sevgili kuluymuş. Barıştırmayın bence. Zaten insanları evlilik gibi bir konuda yönlendirmek yanlış. Tanıştırmışsınız, olmamış. Haklarında hayırlısı olsun

bbilemiyorum ya böyle önemli dönemeçlerde insan önce kendine güvenmeli, senn dediğin inanç da yok benm kuzende, gerçi teyzem 'yuva kurana Allah yardım eder' diyip duruyor ama o kadar iyimser olamıyor kimse :/

Evet kuzenini bağdaştırdım. Ben kadın olarak birikim yapmışsam karşımdaki erkekten de bunu beklerim. Onu anlatmaya çalışıyorum. Gerçi kadını erkeği yok bu işin de neyse. Üyelik tarihim ortada, bunca sene erkek üye tutmazlar bu sitede merak etmeyin :) evet kuzeniniz sorumsuz. Sorumsuz adamla da evlilik olmaz.

bence kız da kullandığı yanlış üslubun ceremesini çekiyor, haklıyken özür diliyor oldu, bizimkidi de dediğin gibi bunu bahane olarak kullanıyor olabilir, sorumluluk duygusu belli bir yaştan sonra verilemiyor işte...

hayır ben yeni üyeyim de bilmedğimden bir tereddüt oluştu sadece, hani öyle de mi oluyor diye :) doğruya doğru, parasız bu devirde her şey zor

Ben kuzeninizin kızı bu konuşmaya sürüklediğini hissettim doğrusu. Yoksa hiç böyle türk filmi gibi konuşmalar olmuyor sevgililer arasında yani. Daha doğrusu o tip konuşacak kız sonra aramaz, kendini arattırır Ama o konuşmayı yapmasa bu kız kuzeninizden ayrılamazdı, bence kızın hatta ikisinin de şansı olmuş fark etmeden.

Neden asgari ücretle evlenemiyorlar ailelerde yiyip içiliyorsa gayette para biriktirilip evlenilebilir tabi bunun için en az iki sene lazım gibi
Anladığım kadarıyla kız ailesine güveniyor onlar alır nasılsa diyerek
Ama oğlan güvenmiyor ve birikim yapalım diyorsa kendisi yapsın birikimini hesaplar ortak ödenerekte gezilebilir çok uçmamak şartıyla

Kuzeniniz haklı bence. Ama siz araya girmeyin, kız belli ki evlendikten sonra çalışmak istemiyor ve sırtından geçinecek bir erkek arıyor. Kuzeninizin yol yakınken ayrılması iyi olur ama yine kendi bilcekleri iş tabi.

hayır ben yeni üyeyim de bilmedğimden bir tereddüt oluştu sadece, hani öyle de mi oluyor diye :) doğruya doğru, parasız bu devirde her şey zor
5 satır üstteki yorumu yapan üye çok doğru söylemiş mesela. oğlanın sefa çektiği dönemin cefasını neden kız çekiyor? ayrıca askerlik bile hallolmamış bu yaşa kadar. o da 6 ay sürse en kötü ihtimal, 6 ay para da kazanamayacak oğlan. bu iş olmaz kız kaçsın kurtarsın kendini, zor. size bişey düşmüyor bu durumda zaten, olmayınca olmaz yani. fazla da müdahil olmamak lazım.

kızda da sanırım 'söylediklerimin içeriğinden değil de şeklinden alındı' algısı oluştu; yani işte üslubumu ayarlayamadım diye ayrıldık zannedip aramış sanki; o da günler sonra... evet ama dediğiniz gibi kızı zaten korkutan kendisi olmuş, sonra niye korktun diye kızmış. o son birlikte çözüm arayalım cümlesindeki samimiyete de ben inanmıyorum ya çözüm bulamazlardı sanki bu soruna :/

kız belki de öyle birikim yapacak kadar beklemek bile istemiyor.. bu arada hesaplar hep kuzendeymiş ben nunu sonra öğrendim tabi :)

askerliğini yeni yaptı geldi demiştim aslında yanlış mı yazmışım bilmiyorum ama evet bu yaşa kadar herhangi bir akademik neden olmaksızın askerliğin ertelenmesi bile sorumluluklardan kaçış bir nevi :/

çocuk olunca çalışmayabilirim demiş evet... ama iş o raddeye gelse idare ederleri bir şekilde heralde oraya bie gelemediler malesef :/

kız belki de öyle birikim yapacak kadar beklemek bile istemiyor.. bu arada hesaplar hep kuzendeymiş ben nunu sonra öğrendim tabi :)
Beklemiyorsa ayrılsınlar yoksa sonrası hüsran olur
Kızda çalışıyorda hesap neden erkeğe kilitleniyor
Bence kuzeninizden beklentiyi çok yüksek tutmuş
Bence en iyisi olmuş
İkiside asgari çalışıyorlarsa asgari yaşamayıda bilsinler bi zahmet

onu da kasıtı yapmış biraz anladığım kadarı ile ne kadar zora gelecek bakmak istemiş ama bizimknin sorumluluk eşiğinin bu kadar düşük olacağını hesaba katamamış :)

onu da kasıtı yapmış biraz anladığım kadarı ile ne kadar zora gelecek bakmak istemiş ama bizimknin sorumluluk eşiğinin bu kadar düşük olacağını hesaba katamamış :)
Deneme amaçlı böyle yapılmazki
Hani bir iki denenir ama sürekli olunca yolunacak kaz aramış gibi sanki
Kuzeniniz sevgilisinin çalıştığını biliyor sonuç olarak elbette tepki gösterebilir en doğal hakkı
Zora bu şekil bakılmaz ama örnekleride var çevremde ailelere yük olmamak adına 2 sene kadar çalışıp eşyalarını alan düğününü yapıp yuva kuran çok kişi var yeterki aile birliği denilen olayı kavramış olsunlar herşeyin üstesinden gelinir o zaman
Ama ikiside ayrı telden çalarsa yok sen hesabımı ödeyeceksin yok şunu yapacaksın diye olmazki

bu konu aklıma senin dayını getirdi.

Herkes aza kanaat etmek zorunda değil. Böyle şeyleri ilk başta açıkça konuşmak da en doğrusu ileride üzülmemek adına.
Haklı haksız yok konuda
Herkes aza kanaat etmek zorunda değil tabiki ama durum ortada askerliğini yapmamış birikim yapmamış asgari ücretli çalışan genç
Daha farklı adaylara yönelecekti o zaman

şimdi ne diyim küçükler desem çok değiller ama bu dediğinizi de herkes yapamıyor işte :/ keşke daha açık konuşsalarmış, bazı iletişim sorunlları da olmuş sanki arada; bizimkisi de misal daha varlıklı gibi gösermiş kendini sanki; kesten değil de zamanı biliyorsunuz cebinde parası olan da olmayan da aynı şeyi giyior, aynı telefonu kullanıyor artık. son bi çabası da kızın ondan oldu belki ama iş işten geçmişti.. hayırlısı artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…