• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kırgınlık Geçecek mi?

kutsalofkem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013
119
0
36
İstanbul
Eşimle 2010 yılın da evlendik.Oldukça sıkıntılı bir süreçti.Benim ailem özelliklde de annem karşı çıktı eşimin ailesini de beğenmediler ancak öyle veya böyle bir gün annemle yaptığım şiddetli bir kavga sonrası gidip gün aldım ve evlendik.3 sene kadar da ailemle görüşmedim.Sonra annemin göğüs kanseri olduğunu öğrenince gidip ellerini öptük ve barıştık artık görüşüyoruz.

Tabii biz evlendikten sonra herşeyi kendimiz yaptık kimseden 5 kuruş destek almadık kendi ailemle zaten görüşmüyorduk eşimin ailesinin de evimde 1 tek iğnesi yoktur.Başlar da bunu hiç umursamadım ancak bizden önce evlenen eşimin kardeşi ünlü biriyle evlenmişti kadının ailesi zengindi ve o aile 5 yıldızlı otel de düğün yapınca bunlarda mecbur set vs.. takı yaptılar gelin hanıma.Ertesi sene biz evlendik hiç birşey yok biz evlendikten sonra eltimin ablasının da o yaz düğünü olacağı haberi geldi ve kayınpederim masa da bir gün otururken şöyle dedi ona da birşey takmamız lazım ayıp olur... Dondum kaldım sanki ben yokmuşum gibi hiçe sayılır gibi bunların söylenmesi çok ağırıma gitti.Gene ses etmedim ama içime birşeyler oturdu.

Asıl yaşadığım olaya gelirsek Geçtiğimiz cumartesi eşimin kardeşi (ilk eşinden boşandı bu arada sonra) ani bir kararla evlendi.Eşim o gün bir şey takmamız lazım dedi bende dayanamayıp dedim ki bizde evlendik ama kimse bize bir şey yapmadı takı yerine evlerine hediye alırız dedim.Tabii bu mesele oldu sanki ben maddiyat için bunu söylüyormuşuma geldi iş ben de şöyle dedim.Senelerdir çalışıp kendi paramı kazanıyorum kimsenin 3 kuruşun da değil gözüm sadece birine yapılıp diğerine yapılmayınca insanın gücüne gidiyor dedim.Tabi eşim altınını taktı o günü bitirdik.Ertesi gün çok moralim bozuktu kendimi çok değersiz hissettim.Eşim ağladığımı görünce yanıma geldi sordu bende hislerimi önemsiyormuşsun gibi sorma dedim ve kavga etmeye başladık.Eşim babam biz evlenirken bana altın alıp verdi dedi.Önce bir donup kaldım ama inanmadım şayet verseydi eşim bana mutlaka söylerdi anı kurtarmak için yalan söylediğini düşünüyorum.

Sonuç olarak tek üzüldüğüm benim nikahımda annem babam yoktu diye bir şekilde kolay lokma görüldüm hadi diyelim takı olmadı bari evime küçücük bişey alsaydınız bir çift havlu bile görmedim bu ayrımcılığa ve vurdumduymazlığa kızıyorum ama en çok kırıldığım benim ailemi arkama alıp geldiğim eşim benim ufacık bir kırgınlığım da yanımda durmadı sadece anlıyorum ama işte ozaman öyle oldu vs. gibi yumuşak bir şeyler deseydi bile bu kadar gücenmezdim.Tekrar ediyorum yanlış anlaşılmasın diye maddi şeyler de gözüm olduğundan değil kırgınlığım.

Çok uzun oldu hakkınızı helal edin

eşimle 2010 yılın da evlendik.oldukça sıkıntılı bir süreçti.benim ailem özelliklde de annem karşı çıktı eşimin ailesini de beğenmediler ancak öyle veya böyle bir gün annemle yaptığım şiddetli bir kavga sonrası gidip gün aldım ve evlendik.3 sene kadar da ailemle görüşmedim.sonra annemin göğüs kanseri olduğunu öğrenince gidip ellerini öptük ve barıştık artık görüşüyoruz.

Tabii biz evlendikten sonra herşeyi kendimiz yaptık kimseden 5 kuruş destek almadık kendi ailemle zaten görüşmüyorduk eşimin ailesinin de evimde 1 tek iğnesi yoktur.başlar da bunu hiç umursamadım ancak bizden önce evlenen eşimin kardeşi ünlü biriyle evlenmişti kadının ailesi zengindi ve o aile 5 yıldızlı otel de düğün yapınca bunlarda mecbur set vs.. Takı yaptılar gelin hanıma.ertesi sene biz evlendik hiç birşey yok biz evlendikten sonra eltimin ablasının da o yaz düğünü olacağı haberi geldi ve kayınpederim masa da bir gün otururken şöyle dedi ona da birşey takmamız lazım ayıp olur... Dondum kaldım sanki ben yokmuşum gibi hiçe sayılır gibi bunların söylenmesi çok ağırıma gitti.gene ses etmedim ama içime birşeyler oturdu.

Asıl yaşadığım olaya gelirsek geçtiğimiz cumartesi eşimin kardeşi (ilk eşinden boşandı bu arada sonra) ani bir kararla evlendi.eşim o gün bir şey takmamız lazım dedi bende dayanamayıp dedim ki bizde evlendik ama kimse bize bir şey yapmadı takı yerine evlerine hediye alırız dedim.tabii bu mesele oldu sanki ben maddiyat için bunu söylüyormuşuma geldi iş ben de şöyle dedim.senelerdir çalışıp kendi paramı kazanıyorum kimsenin 3 kuruşun da değil gözüm sadece birine yapılıp diğerine yapılmayınca insanın gücüne gidiyor dedim.tabi eşim altınını taktı o günü bitirdik.ertesi gün çok moralim bozuktu kendimi çok değersiz hissettim.eşim ağladığımı görünce yanıma geldi sordu bende hislerimi önemsiyormuşsun gibi sorma dedim ve kavga etmeye başladık.eşim babam biz evlenirken bana altın alıp verdi dedi.önce bir donup kaldım ama inanmadım şayet verseydi eşim bana mutlaka söylerdi anı kurtarmak için yalan söylediğini düşünüyorum.

Sonuç olarak tek üzüldüğüm benim nikahımda annem babam yoktu diye bir şekilde kolay lokma görüldüm hadi diyelim takı olmadı bari evime küçücük bişey alsaydınız bir çift havlu bile görmedim bu ayrımcılığa ve vurdumduymazlığa kızıyorum ama en çok kırıldığım benim ailemi arkama alıp geldiğim eşim benim ufacık bir kırgınlığım da yanımda durmadı sadece anlıyorum ama işte ozaman öyle oldu vs. Gibi yumuşak bir şeyler deseydi bile bu kadar gücenmezdim.tekrar ediyorum yanlış anlaşılmasın diye maddi şeyler de gözüm olduğundan değil kırgınlığım.

çok uzun oldu hakkınızı helal edin

öncelikle keşke bir adam için ailenden vazgeçecek boyuta gelmeseydin ama iş işten geçmiş
dediğin gibi seni kimsesiz gördükleri için bişi almamışlar sende sesini çıkaramamışsın
boşver artık allah havale et derim eline bişi geçmez böle yaparak

öncelikle keşke bir adam için ailenden vazgeçecek boyuta gelmeseydin ama iş işten geçmiş
dediğin gibi seni kimsesiz gördükleri için bişi almamışlar sende sesini çıkaramamışsın
boşver artık allah havale et derim eline bişi geçmez böle yaparak

Aslında çok haklısın ama benim ailem de çok hatalı davrandı iş bu boyutlara ulaştı yoksa ister miydim böyle olsun dediğin gibi Allaha Havale ettim napim :(

ailenizin razı olmadığı bir evlilikten daha ne bekliyorsunuz ki? siz onun için ailenizle kavga ettiniz ama o gördüğünüz gibi kendi babasına toz kondurmamak pahasına yalan söylüyor. eltinizin kardeşi kadar değer vermiyorlar belli ki. yapacak birşey yok. çok uzatıp eşinizle aranızı bozmayın.

sen öyle aileni atıp gelince demişlerdir altın taksakta takmasakta evlenicek zaten diye. bu hep böyle arkanda ailen olduğunu bilseler sana çok daha farklı davranırlardı. ayrıca işin maddiyatında da olabilirsin ama olayı kendi üstüne alma bence eşinin daha çok üzülmesi lazım yazık kardeşine yapmışlar ona yapmamışlar

canım sakın moralını bozma hıc kımsenın evlılıgı gulluk gulıstanlık degıl evet aılenın ıznı olması gerekıyo ama bazen ınsanlar cahıllık yapabılıyolar sen aılenle artık ıns. bı problemın olmaz bu konuyuda fazla kafana takma bence

sen öyle aileni atıp gelince demişlerdir altın taksakta takmasakta evlenicek zaten diye. bu hep böyle arkanda ailen olduğunu bilseler sana çok daha farklı davranırlardı. ayrıca işin maddiyatında da olabilirsin ama olayı kendi üstüne alma bence eşinin daha çok üzülmesi lazım yazık kardeşine yapmışlar ona yapmamışlar

Valla eşimi anlamakta zorlanıyorum zaten kendi de bozuluyor da belli mi etmiyor yoksa hakkaten ona normal mi geliyor anlamış değilim.ama ne acı ki babası-anası yüzünden eşimle bu tartışmayı yaptık benim için bişey yapmadılar hadi ben el kızıyım evlatları için yapsalardı bari de nerde onlarda o insanlık.

ben onu bunu bılmem gecım ıcın herkesın bazı zamanlarda susması lazım yerı gelıncede konusması suanda bı tartısma yasasan gıne uzulen sen olacaksın ama sımdı susarsan daha sonra nasıl haksızlık yaptıgını anlarlar

Seni sahipsiz görmüşler ondan böle olmuş çok ayıp etmişler ama artık iş işten geçmiş kocanı seviyosan önüne bak bnce ailesiylede yüz göz olma

ben onu bunu bılmem gecım ıcın herkesın bazı zamanlarda susması lazım yerı gelıncede konusması suanda bı tartısma yasasan gıne uzulen sen olacaksın ama sımdı susarsan daha sonra nasıl haksızlık yaptıgını anlarlar

O gün söyledim işte bu mevzuya kırgın olduğumu evet belki istediğim şeyi duyamadım zamanı da geri alamam ama en azından artık ne hissettiğimi biliyor.

bence bunları düşünerek kıyas yaparak huzurunuzu kacırmayın..

takmaısnlar vermesınler bosverın.. onların degerınden ne olacak eşin seni sevsin saysın yeter.. gerisini bosverin..

canım bende zamanında cok severek evlendık esımle aılemle kustum vs benı ıstemeye gelen kayınvalıdem benım aılem ıstemeyınce kactık esımın aılesı sen gel bız sıze dugun yapıcaz vs. dıyolardı hıccccccbırrrrseyyyyyy yapmadılar yanı baya bıseyler yasadım esım benı cok sevdıgı ıcın onların yaptıgı haksızlıklar ıcın uzun bı donem konusmadı sımdı 7 senelık evlıyız suanda ben zamanında susmadıgım ıcın haksızlıga tahammul edemedıgım ıcın ben kotu oldum

Valla eşimi anlamakta zorlanıyorum zaten kendi de bozuluyor da belli mi etmiyor yoksa hakkaten ona normal mi geliyor anlamış değilim.ama ne acı ki babası-anası yüzünden eşimle bu tartışmayı yaptık benim için bişey yapmadılar hadi ben el kızıyım evlatları için yapsalardı bari de nerde onlarda o insanlık.

aynen öyle o yüzden düşünüp üzülme eşine de bunu söyle yaptıkları da oğullarına yapmadıkları da. o üzülmüyormuş gibi görünsede sanmıyorum takmadığını

canım bende zamanında cok severek evlendık esımle aılemle kustum vs benı ıstemeye gelen kayınvalıdem benım aılem ıstemeyınce kactık esımın aılesı sen gel bız sıze dugun yapıcaz vs. dıyolardı hıccccccbırrrrseyyyyyy yapmadılar yanı baya bıseyler yasadım esım benı cok sevdıgı ıcın onların yaptıgı haksızlıklar ıcın uzun bı donem konusmadı sımdı 7 senelık evlıyız suanda ben zamanında susmadıgım ıcın haksızlıga tahammul edemedıgım ıcın ben kotu oldum

Çok üzüldüm canım ama en azından eşin seni anlamış benim ki anlamak yerine bi de ayıbı örtmek için yalan söylemeyi tercih etti.Farzedim ki babası altın aldı ona verdi şekil bile çirkin gelin gelen benim bana takılması gerekti hiç yol yordam bilmiyorlar ya da biliyorlarda işlerine gelmiyor işte

Ocelikle Rabb im annene sifa versin.

Maddi seylere takilipta huzurunuzu kacirmayin.
Bende evlendim eltime 9 bilezik bana 5 bilezik takildi hic sorun etmedim.

Oglum dogdu amcasi 100 lira verdi,eltimin 3. Cocugu oldu esim ceyrek takti.

Kaynanamlar kime ne alirsa alsin hicte laf etmem hicte umursamam. Sonucta benim kazancimi harcamiyorlar ve onemlisi ise sen gelinisin ama esin oglu. Ogullari arasinda ayirimcilik yapiliyorsa bu beni hic ilgilendirmez. Bana ve esime ne kadar deger veriliyorsa gelecekte onlara o kadar deger verilir.

Oglunu dusunmeyenden gelinini dusunmesini nasil beklersin....

Ocelikle Rabb im annene sifa versin.

Maddi seylere takilipta huzurunuzu kacirmayin.
Bende evlendim eltime 9 bilezik bana 5 bilezik takildi hic sorun etmedim.

Oglum dogdu amcasi 100 lira verdi,eltimin 3. Cocugu oldu esim ceyrek takti.

Kaynanamlar kime ne alirsa alsin hicte laf etmem hicte umursamam. Sonucta benim kazancimi harcamiyorlar ve onemlisi ise sen gelinisin ama esin oglu. Ogullari arasinda ayirimcilik yapiliyorsa bu beni hic ilgilendirmez. Bana ve esime ne kadar deger veriliyorsa gelecekte onlara o kadar deger verilir.

Oglunu dusunmeyenden gelinini dusunmesini nasil beklersin....

Canım Çok sağol Allah tüm hastalara şifa versin İnşallah.Dediğini bende düşündüm sonra ne oğluna ne kızına bir çift çorap bile aldığını görmedim bu kadar zaman beni mi düşünecek ama işte eltilerime yapıp bana yapmayınca kendimi değersiz hissettim bir de ben gerçekten aptalım ki anneler gününde falan hep buna koştur koştur hediyeler bakardım ne salakmışım bundan sonra oğlu baksın ben kılımı kıpırdatmam

Aileni ezip geçtiğinde senide ezip geçiyorlar malesef.
Herşey yolu yordamıyla olmsaydı böyle olmazdı.
Takmayın kafanıza artık
Huzur bozmaya değmez, neyse ki ailenizle barışmısınız. :31:

Son düzenleme:
Back
X