• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kırgınlık Geçecek mi?

Üzgünüm ama siz ailenizi arkanıza alarak geldiğiniz için dediğiniz gibi kolay lokma olarak görmüşler sizi, birşey yapma nezaketinde bulunmamışlar aileniz olmadığı için. Eşinize de şaşırdım aslında, en çok ona dokunması lazım bu durumun, hani kardeşine yapılırken ona yapılmamasına sessiz kalması, hiç umursamaması, babasına toz kondurmaması garip bir durum. Aynı şeyi ben yaşasam bana dokunurdu o evlatta ben neyim diye düşünürdüm.. :ssz:

Eşime de o gün tartışma sırasın da dedim ki sizin ailede roller değişmiş.Sen babasın bu aile de dedim.Öyle garip bir durum var.Çok ilgili anne baba olmadıkları için özellikle de eşim bu yaşına kadar hep kendi göbeğini kendisi kesmiş çok alışmışlar bu duruma.Bir şey olduğu zaman hemen onu ararlar mesela sanki o evlat değil de tam tersi gibi gerçi neleri normal ki

Vallahi bu kırgınlık geçer mi demişsin ya, geçmez canım ömür boyunca içinde bir sızı olarak kalıyor.
Sonra zaman geçtikce kafana dank ediyor bazı şeyler neden o zaman itiraz etmedim, sesimi çıkarmadım, dediklerini kabul ettim vb...

Vallahi bu kırgınlık geçer mi demişsin ya, geçmez canım ömür boyunca içinde bir sızı olarak kalıyor.
Sonra zaman geçtikce kafana dank ediyor bazı şeyler neden o zaman itiraz etmedim, sesimi çıkarmadım, dediklerini kabul ettim vb...

hemde nasıl dank etmek ne aptalmışım diyorum hep güler yüzlü hep çok samimi oldum ne saygı da kusur ettim ne kötü bir şey düşündüm ama yapmamak lazımmış canım senin iyi niyeti insanlar aptallık olarak yorumluyorlar çünkü

Son düzenleme:
eşimle 2010 yılın da evlendik.oldukça sıkıntılı bir süreçti.benim ailem özelliklde de annem karşı çıktı eşimin ailesini de beğenmediler ancak öyle veya böyle bir gün annemle yaptığım şiddetli bir kavga sonrası gidip gün aldım ve evlendik.3 sene kadar da ailemle görüşmedim.sonra annemin göğüs kanseri olduğunu öğrenince gidip ellerini öptük ve barıştık artık görüşüyoruz.

Tabii biz evlendikten sonra herşeyi kendimiz yaptık kimseden 5 kuruş destek almadık kendi ailemle zaten görüşmüyorduk eşimin ailesinin de evimde 1 tek iğnesi yoktur.başlar da bunu hiç umursamadım ancak bizden önce evlenen eşimin kardeşi ünlü biriyle evlenmişti kadının ailesi zengindi ve o aile 5 yıldızlı otel de düğün yapınca bunlarda mecbur set vs.. Takı yaptılar gelin hanıma.ertesi sene biz evlendik hiç birşey yok biz evlendikten sonra eltimin ablasının da o yaz düğünü olacağı haberi geldi ve kayınpederim masa da bir gün otururken şöyle dedi ona da birşey takmamız lazım ayıp olur... Dondum kaldım sanki ben yokmuşum gibi hiçe sayılır gibi bunların söylenmesi çok ağırıma gitti.gene ses etmedim ama içime birşeyler oturdu.

Asıl yaşadığım olaya gelirsek geçtiğimiz cumartesi eşimin kardeşi (ilk eşinden boşandı bu arada sonra) ani bir kararla evlendi.eşim o gün bir şey takmamız lazım dedi bende dayanamayıp dedim ki bizde evlendik ama kimse bize bir şey yapmadı takı yerine evlerine hediye alırız dedim.tabii bu mesele oldu sanki ben maddiyat için bunu söylüyormuşuma geldi iş ben de şöyle dedim.senelerdir çalışıp kendi paramı kazanıyorum kimsenin 3 kuruşun da değil gözüm sadece birine yapılıp diğerine yapılmayınca insanın gücüne gidiyor dedim.tabi eşim altınını taktı o günü bitirdik.ertesi gün çok moralim bozuktu kendimi çok değersiz hissettim.eşim ağladığımı görünce yanıma geldi sordu bende hislerimi önemsiyormuşsun gibi sorma dedim ve kavga etmeye başladık.eşim babam biz evlenirken bana altın alıp verdi dedi.önce bir donup kaldım ama inanmadım şayet verseydi eşim bana mutlaka söylerdi anı kurtarmak için yalan söylediğini düşünüyorum.

Sonuç olarak tek üzüldüğüm benim nikahımda annem babam yoktu diye bir şekilde kolay lokma görüldüm hadi diyelim takı olmadı bari evime küçücük bişey alsaydınız bir çift havlu bile görmedim bu ayrımcılığa ve vurdumduymazlığa kızıyorum ama en çok kırıldığım benim ailemi arkama alıp geldiğim eşim benim ufacık bir kırgınlığım da yanımda durmadı sadece anlıyorum ama işte ozaman öyle oldu vs. Gibi yumuşak bir şeyler deseydi bile bu kadar gücenmezdim.tekrar ediyorum yanlış anlaşılmasın diye maddi şeyler de gözüm olduğundan değil kırgınlığım.

çok uzun oldu hakkınızı helal edin

herkonuda da dediğim ve arkasında durduğum söz
hepmi giden bbizden oluyo
anam bu erkekelre yada erkek aileleri neden marur olmuyo da biz ve bizim ailemiz oluyo

bence tek hata biz yapıyoz bişey aşık olduk gözümüzün biri kapalı ağzımız bağlı gidip evleniyoruz
sonu ne olcak nasıl olcak demeden
taaakii kocamız aşkımız sevdiğimiz dediğimiz kişi bizi en ufacık bişeyde yanımızda olmayınca açıyoz gözümüzü ...

Ama hatalar bziler için ve tecrübeler acılardan doğarmış
üzülme üzülnce hiç bişey eskisi gibi olmuyyo
bazen ağlamak erkekelre güçsüzlük gibi geliyo
bazen onların önünde akıtmamamk lazım yaşımızı
belli bi zaman sonra alışıyolar yaşlarımıza
amannn yine mi yaaa ağlıyon diyoo

bu durumda haklı olsanda kimseyş değiştiremezsin
bu hayatta herkez kendi bildiğini okuyor çünkü kardeşim
herkez ben diyor
eşinle iletişime geçersen herşeyin altından çıkarsınız
mesele senin için maddiyat değil gücüne giden bişeyler var ama herkez senin açından bakmıyo
herkez kendi penceresinden bakıyo
sen dışar dünyayaı arkana al kocanda iş bitiyo onu ele alınca erkek her işi bitiriyor

kim nederse desin bi erkek karısın arkasında olunca ne eziliyosun ne laf yiyosun nede hor görülüyosun

herkonuda da dediğim ve arkasında durduğum söz
hepmi giden bbizden oluyo
anam bu erkekelre yada erkek aileleri neden marur olmuyo da biz ve bizim ailemiz oluyo

bence tek hata biz yapıyoz bişey aşık olduk gözümüzün biri kapalı ağzımız bağlı gidip evleniyoruz
sonu ne olcak nasıl olcak demeden
taaakii kocamız aşkımız sevdiğimiz dediğimiz kişi bizi en ufacık bişeyde yanımızda olmayınca açıyoz gözümüzü ...

Ama hatalar bziler için ve tecrübeler acılardan doğarmış
üzülme üzülnce hiç bişey eskisi gibi olmuyyo
bazen ağlamak erkekelre güçsüzlük gibi geliyo
bazen onların önünde akıtmamamk lazım yaşımızı
belli bi zaman sonra alışıyolar yaşlarımıza
amannn yine mi yaaa ağlıyon diyoo

bu durumda haklı olsanda kimseyş değiştiremezsin
bu hayatta herkez kendi bildiğini okuyor çünkü kardeşim
herkez ben diyor
eşinle iletişime geçersen herşeyin altından çıkarsınız
mesele senin için maddiyat değil gücüne giden bişeyler var ama herkez senin açından bakmıyo
herkez kendi penceresinden bakıyo
sen dışar dünyayaı arkana al kocanda iş bitiyo onu ele alınca erkek her işi bitiriyor

kim nederse desin bi erkek karısın arkasında olunca ne eziliyosun ne laf yiyosun nede hor görülüyosun

Çok haklısın canım burada da arkadaşlarımızın konuları okuyoruz kendimiz de yaşıyoruz ve ben görüyorum ki kadınlar erkeklerden daha delikanlı daha çok sahip çıkıyorlar eşlerine yuvalarına ama erkekler analarına babalarına en ufak bir şey densin anlamaya çalışmak yerine hemen onların safına geçiyorlar.Ya bana ailesini kötülemesin gerek yok sadece hislerimi anlasaydı o da yeterdi

Diger arkadaslarimizinda dedigi gibi,o kirginlik hic gecmiyor.hele bide bunlarin ustune haksizlik yapilmaya devam ediliyorsa,daha cok kiriliyor insan.bende sustum zamaninda ama simdi dusundukce kendime kiziyorum aslinda.neden bu kadar taviz vermisim diye.sonuc olarak esimin ailesiyle hic gorusmuyorum,yaptiklari geldikce aklima sinirlerim bozuluyor.uzunca birsurede gorusmeyi dusunmuyorum...

Ne denebilir ki insan istemeden kafasına takıyor boyle şeyleri biliyorum ama bence ALLAH'A havale et canım en güzeli .. Eşin de biraz ayıp etmiş ama bence huzurunu kaçrma

tatlııım bizde benzerini yaşadık yani ailemi karşıma almadım ama ailemin gücü yetmediği vakitti neyse bir gün kayınvalidem aradı sana verediğimiz cdyi getirsene yedeği yok eşimin sünnetinmişsözde ama eltinin cdsi demedi bende taktım izleyim dedim anaaam eltime ne setler iki tane bilezikler kaç tane bana iki bilezik bi kıytırık set bende bozulmuştum işin parası değil ayrımcılık diye söyleniyordum
eşim başta beni sakinleştiriyor gibiydi sonra ailesini kurtaracak tarzda konuşmalar yok durumları yokmuş yok art niyet yokmuş falan en sonunda patladı ben bu konularda konuşmayı sevmiyorum sen zaten benim ailemi sevmiyorsun yıldızınız barışmıyor artık bahsetmedi dedi
şimdi mi kayınvalideme saygısızlık etmiyorum ama her gün aramıyorum da haa o arada arayıp sinirlerimi zıplatınca teli kapattıktan sona sektiriyorum eşimde duymazdan geliveriyor ama artık para pul demedik önümüze baktık ayrımın farkına vardı rahatladım
sen şimdi bu konuyu rafa kaldır biraz serinlesin ortam sonra konuş

ya ben bu tür şeylere kusura bakma ama karşıyım be canım.. Aileleri anne babaları evlilikte maddiyata katmayalım onlardan yana gelecek bir beklenti yaratmayalım.. Tüm bu kırgınlıklar bu yüzden oluyor..Çok beklenti içine girdiğimiz için.. Halbuki evlenen sensin sen ne eşinin ailesinin ne de kendi ailenin takacaklarına güvenerek evlenmiyorsun.. Ne güzel çalışıyormuşsun da boşverin kim takmış kim takmamış.. Başkasına yapsalar da yadırgamayın .. Umursamayın derim.. Bunu sizi kolay lokma görmelerine falan bağlamayın böyle doldurmayın.. takacakları altın şu can sıkıntısına değmeyecek kadar değersiz inanın..

insanın degeri altınla olmuyo ya da cok altın takıldı diye o evlilik sonsuzluga ulaşmıyor.bunları boşver unut fakat eşin sana yani size takılmadıgı halde kendisi takıyorsa bu hata..bana yapmayana ben de yapmam benim başım kel miydi kaçmış olsan da ailenle küs olsan da onlar gelinimiz diye sarabilirdi..mühim olan eşine tatlı diller gerçekleri göstermen..

tatlııım bizde benzerini yaşadık yani ailemi karşıma almadım ama ailemin gücü yetmediği vakitti neyse bir gün kayınvalidem aradı sana verediğimiz cdyi getirsene yedeği yok eşimin sünnetinmişsözde ama eltinin cdsi demedi bende taktım izleyim dedim anaaam eltime ne setler iki tane bilezikler kaç tane bana iki bilezik bi kıytırık set bende bozulmuştum işin parası değil ayrımcılık diye söyleniyordum
eşim başta beni sakinleştiriyor gibiydi sonra ailesini kurtaracak tarzda konuşmalar yok durumları yokmuş yok art niyet yokmuş falan en sonunda patladı ben bu konularda konuşmayı sevmiyorum sen zaten benim ailemi sevmiyorsun yıldızınız barışmıyor artık bahsetmedi dedi
şimdi mi kayınvalideme saygısızlık etmiyorum ama her gün aramıyorum da haa o arada arayıp sinirlerimi zıplatınca teli kapattıktan sona sektiriyorum eşimde duymazdan geliveriyor ama artık para pul demedik önümüze baktık ayrımın farkına vardı rahatladım
sen şimdi bu konuyu rafa kaldır biraz serinlesin ortam sonra konuş

İşte farkına varsaydı bende rahatlaycaktım ama onun anlayışsızlığı ısrarla her şey de ailesinin eksiğini yama yapışı artık sinirlendiriyor beni onu geçtim hala bile bana hafiften tripli halleri var benim yapmam gerekirken ben hadi uzatmayayım dedim ama bi de alttan alttan devam ediyor sabırlı bir insanımdır ama patlarsam işte o zaman nolur bilmiyorum

ya ben bu tür şeylere kusura bakma ama karşıyım be canım.. Aileleri anne babaları evlilikte maddiyata katmayalım onlardan yana gelecek bir beklenti yaratmayalım.. Tüm bu kırgınlıklar bu yüzden oluyor..Çok beklenti içine girdiğimiz için.. Halbuki evlenen sensin sen ne eşinin ailesinin ne de kendi ailenin takacaklarına güvenerek evlenmiyorsun.. Ne güzel çalışıyormuşsun da boşverin kim takmış kim takmamış.. Başkasına yapsalar da yadırgamayın .. Umursamayın derim.. Bunu sizi kolay lokma görmelerine falan bağlamayın böyle doldurmayın.. takacakları altın şu can sıkıntısına değmeyecek kadar değersiz inanın..

Ben de belirttim ya hep dert altındı gümüştü değil aslında dert bu ayrım durumun yoktur alamamışsındır bunu anlarım ama onu yapamadıysan da ya evime ufak da olsa birşey yaparsın nezaketen evladının hatrına ya da bana dersin kızım elimiz çok dar yapamıyoruz bir şey sen yanlış anlama bitti bırak bir şey beklemeyi ben koşar yardım ederim o zaman ama öyle değil işte durum

insanın degeri altınla olmuyo ya da cok altın takıldı diye o evlilik sonsuzluga ulaşmıyor.bunları boşver unut fakat eşin sana yani size takılmadıgı halde kendisi takıyorsa bu hata..bana yapmayana ben de yapmam benim başım kel miydi kaçmış olsan da ailenle küs olsan da onlar gelinimiz diye sarabilirdi..mühim olan eşine tatlı diller gerçekleri göstermen..

Tabiki altınla değer olmaz evlilik garantisi de olmaz benimde beklediğim senin dediğin gibi gelin geldim ben oraya her şeyi geçtim 1 çift çorapta mı alamadım yarım elma gönül alma yani.Benim sana aldığım hediyeleri görüp hiç mi utanmadın ben bu kıza çöp bile yapmadım diye.Eski eltim zengin aile kızı olduğu için altta kalmayın diye borç harç alyanslarına kadar aldınız onun kız kardeşine bile benim yanımda utanmadan bir şey takmaya kalktınız bana gelince mi moronluğunuz tuttu.Ahh ahh be canım eşimle iyi konuşuyorum şuan mevzuyu uzatmadım artık değişmeyecek çünkü

Yorumların hepsini okumadım. Çok üzüldüm. Yazdıklarında kendi yaşadıklarımı tekrar yaşadım. Ben de ailemin hiç istemediği biriyle evlendim. Onunla evlenmek için her şeye katlandım. Hatta erkek tarafının ailesi nasıl olsa seviyor diye hiç bir şey yapmadılar. Nişanlılık döneminde bir kere bile aramadılar. Nişan dönemini olabildiğince uzattılar. Paramız yok deyip bütün takıları bana aldırdılar, sonra da biz aldık diye düğünde koluma taktılar. Hiç utanmadılar. Herşeye katlandım, yeter ki sevdiğim kişiyle evleniyim diye. Ama maalesef erkekler para harcamadığı kadına değer vermiyormuş, ya da değer vermediği kadına para harcamıyormuş, bunu öğrendim. 11 yıl iyi kötü bir şekilde, çoğunlukla benim çabamla bu evlilik yürüdü. Bir gün gizlice kendine ev tutan eşim ben gidiyorum diyip oğlumu ve beni bırakıp gitti. Aylarca bekledik, gelmedi. Benim kıyamadığım eşim meğersem başka bir kadına oluk oluk para harcıyormuş, hediyelere boğuyormuş. Oğlumla bana da bir kez olsun birşeye ihtiyacınız var mı diye sormadı. Şu an boşanma aşamasındayız. Bunları niye anlattım? Amacım seni üzmek değil, sen de benim yaptığım hatayı yapmışsın. Artık yapacak bir şey yok. Eşinin ailesini ne yaparsan yap soyutlayamazsın. Sen çabaladıkça o daha çok ailesine sarılır. Önemli olan senin mutluluğun. Eğer eşin sana değer veriyorsa ailesini boşver. Eşin için herşeyden vazgeçmişsin, tıpkı benim gibi. Bundan sonra biraz da kendini düşün ve o kadar da saçını süpürge etme. Değmiyor inan ki.

Yorumların hepsini okumadım. Çok üzüldüm. Yazdıklarında kendi yaşadıklarımı tekrar yaşadım. Ben de ailemin hiç istemediği biriyle evlendim. Onunla evlenmek için her şeye katlandım. Hatta erkek tarafının ailesi nasıl olsa seviyor diye hiç bir şey yapmadılar. Nişanlılık döneminde bir kere bile aramadılar. Nişan dönemini olabildiğince uzattılar. Paramız yok deyip bütün takıları bana aldırdılar, sonra da biz aldık diye düğünde koluma taktılar. Hiç utanmadılar. Herşeye katlandım, yeter ki sevdiğim kişiyle evleniyim diye. Ama maalesef erkekler para harcamadığı kadına değer vermiyormuş, ya da değer vermediği kadına para harcamıyormuş, bunu öğrendim. 11 yıl iyi kötü bir şekilde, çoğunlukla benim çabamla bu evlilik yürüdü. Bir gün gizlice kendine ev tutan eşim ben gidiyorum diyip oğlumu ve beni bırakıp gitti. Aylarca bekledik, gelmedi. Benim kıyamadığım eşim meğersem başka bir kadına oluk oluk para harcıyormuş, hediyelere boğuyormuş. Oğlumla bana da bir kez olsun birşeye ihtiyacınız var mı diye sormadı. Şu an boşanma aşamasındayız. Bunları niye anlattım? Amacım seni üzmek değil, sen de benim yaptığım hatayı yapmışsın. Artık yapacak bir şey yok. Eşinin ailesini ne yaparsan yap soyutlayamazsın. Sen çabaladıkça o daha çok ailesine sarılır. Önemli olan senin mutluluğun. Eğer eşin sana değer veriyorsa ailesini boşver. Eşin için herşeyden vazgeçmişsin, tıpkı benim gibi. Bundan sonra biraz da kendini düşün ve o kadar da saçını süpürge etme. Değmiyor inan ki.

:( Gözlerim dolu dolu okudum Allah İnşallah karşına sana ve evladına değer verecek birini çıkarsın.Fedakarlık bir meziyet olmaktan çıkmış artık.Yüzsüzlük o kadar aleni ki şaşırmamak lazım ama hala şaşırıyoruz işte.Bende bundan sonra dediğini yapacağım kimse için hele ki o aile için kılımı kıpırdatmam

:( Gözlerim dolu dolu okudum Allah İnşallah karşına sana ve evladına değer verecek birini çıkarsın.Fedakarlık bir meziyet olmaktan çıkmış artık.Yüzsüzlük o kadar aleni ki şaşırmamak lazım ama hala şaşırıyoruz işte.Bende bundan sonra dediğini yapacağım kimse için hele ki o aile için kılımı kıpırdatmam

Sana tavsiyem benim yaptığım hataları yapma. Ben eşime kıyamayıp hiç para harcatmadım. Ama başkasına harcıyormuş şimdi. Bana hep derlerdi ki erkeği hep borç içinde bırak. Ne zaman rahata ererse başka kadına gider. Doğruymuş. Çok fedakar olma sakın. Unutma ne kadar senin için para harcarsa o kadar kıymetli oluyormuşsun. Maalesef acı ama böyleymiş. Artık kendini düşün. kendi geleceğini garanti altına almaya bak. Hayata bir kere geliyorsun, unutma.

bence üzülme sabret sabret ki ileride göreceksin mükafatını... ben de su anda aynı seyleri yasıyorum nişanlıyım aynı senin durumuna benzer bi durum sadece ailem yanımda o kdr.. diger cocuklara hersey var ama bizimkine bişey yok ve aldıgı maasın yarısını onlara yedirdigi halde... bu kaynanalar böyle hepsi ALLAH görüyor hakkımızı helal etmeyelim o kdr

bence üzülme sabret sabret ki ileride göreceksin mükafatını... ben de su anda aynı seyleri yasıyorum nişanlıyım aynı senin durumuna benzer bi durum sadece ailem yanımda o kdr.. diger cocuklara hersey var ama bizimkine bişey yok ve aldıgı maasın yarısını onlara yedirdigi halde... bu kaynanalar böyle hepsi ALLAH görüyor hakkımızı helal etmeyelim o kdr

Pisssycim öyle Allah'a havale etmek en güzeli bizimkilerde de hiç kafa yok neyi koruyorlarsa artık anlamak çok güç

ya erkekler gercekten görmek istemiyor... neler diyorum ben annen şöyle böyle evlat ayrımı yapıyor farkında değil misin?? bi düşünüyor yok öyle sey olamaz onlar benim ailem diyor.. gercekleri aynı evde yasadıktan sonra görecek ama su anda beni üzmekle kalıcak...

Canım benimde babam evliliğimne karşı çıktı. Tam 2 sene savaştım. Defalarca küstü. Onun işyerinde çalışıyordum üstelik bazen işten kovdu bazen ben istifa ettim. Araya tanıdıklar aile büyükleri girdi barıştırdı. Neyse nasip bu seneyeymiş ki bu sene ALlah nasip etti evlendik.Başta baba düğüne gelmem diyordu. Nasıl yaparsanız yapın diyordu. Ama düğünüme de geldi, yanımda da oldu, çeyizimin her parçasını aldı, takısını da taktı. Eşimin ailesi hep yanındaydı ama düğünde bana takılan herşeyi eşim alıp ailesine verdi onları taktılar. Mobilya, halı , perde babam kız tarafının aldığı herşeyi aldı ama eşimin ailesi hiç birşey almadılar herşeyi eşim aldı. Kayın validem çay bardağı, nevresm takımı gibi şeyler aldı bana onlarda eh işte yani çok şık değerli şeyler değil. Ama eşimde bende sesimizi çıkarmıyoruz en azından söz hakkı yok kşmsenin herşeyi o aldı.

Back
X