bu kizin bedduasi tutar mi ?

bedduanın tutup tutmaması ALLAHa kalmış.
sonuçta hepimiz sürekli hata yapıyoruz,her yaptığımız hata sonrasında bir beddua işitsek ve bunlar tutacak olsa o saniye ölüp gitmemiz lazım.
hata insana mahsus ve insan hatasından inanarak tevbe eder ve bir daha yapmazsa ALLAH affedicidir.
yani bunlar ALLAHın bileceği işler ,biz tutar ya da tutmaz diyemeyiz.
sevgiliniz pişmansa ve tevbe etmişse ne ala,gerisi ALLAH a kalmış..
siz debununla yaşamayın yolunuza bakın,herşey ALLAHın takdiri ve bunu bilemeyeceğinizden bununla yaşanmaz ,ayrıca günahsa sizin değil sevgilinizin günahı,neden sizin gibi bir masum bunun cezasını çeksin ki,sevgiliniz bunu çekecekse sizinle değil mutsuz olacağı biriyle evlenerek çeker..

Kader kismet bence bu isler.
O onun kaderin de yokmuş olmamis.
Bu kadar basit.
Aradan zaman geçsin onun da sevgilisi olunca yahut evlenince vazgececektir bence..

Oncelikle sunu soyliyim ilerde evliliginizde mutsuz oldugunuz anlar olacak, surekli her an her saniye mutluluk diye bir sey yok malesef. Bunlarin hepsini gene bu aha falan baglamayin. Ayrica "self fulfilling prophecy" "kendini gerceklestiren kehanet" ne demek bir arastirin. Son olarak siz sevgilinizi hakli buluyor musunuz bulmuyor musunuz? Onemli olan bu. Bir sucu yoksa ah mah tutmaz. Oldu o zaman her gun beddua alinan meslekler var bazen de olaya bi seyin duasi kabul olsa gokten bi sey yagardi diye bakmak lazim. Tum olay sucunun olup olmamasinda.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Burda su su su gerekcelerden nisanlimdan sogudum diyenlere hep nisanlilik birbirini tanimak icin bir adimdir yol yakinken birak diyoruz hatta dugunu yakin olanlara bosanmak daha zor nisan attim diye uzulme kendini mutsuzluga mahkum etme diyoruz. Sonra burda bir erkek aynisini yapinca yari yolda birakmis oluyor, beddua tutar oluyor. Ben kadinlari anlamiyorum cidden.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Çok güzel yazmışsınız tebrik ediyorum.

12-01-2015 ♥

Şaka gibi bir konu gerçekten, yok yani burada beddua tutar diyenlerin sözüne bakarak ayrılacak mısınız sevgilinizden? Ya köpeğin duası kabul olsa gökten kemik yağarmış.

Nişanlılık dönemi tanıma, tanışma dönemidir. Aynı duruma kendinizi koyun düşünün. Nişanlısınız ve evlenince mutlu olmayacağınızı düşünüyorsunuz. Ne yaparsınız? Valla ben ayrılırım. Evlenipte mutsuz olmaktansa, ne kendime ne de karşı tarafa daha büyük acılar yaşatmaktansa o an ayrılırım. Bu yarı yolda bırakmak değildir ki.

Ayrıca, bu kk bayanları da ilginç gerçekten. Burada düğününe az kalmış, ama nişanlıysa mutlu olmayacağına inanan bir sürü kıza "aman nişanı at, boşanmak daha kötü, yol yakınken ayrıl" diye akıl veriyorlar. Bunu yapan bir erkek olunca, "yarı yolda bırakmış, seni de bırakmayacağı ne malum" diyorlar. Hayret bir şeysiniz bayanlar.

Bence o kızın psikolojik sorunlar var, beddua döner sahibini bulurmuş. Bundan da haberi yok sanırım. Boşverin bunları, hangimizin ah alıp almadığını, hangilerinin tutup tutmayacağını Allah bilir.

Bu arada, bence sizde sevgilinizi sevmiyorsunuz. Sırf böyle bir sebep yüzünden ayrılmayı düşündüğünüze göre. O yüzden belki de ayrılmanız en iyisi olur, çocuğa da yazık.

bedduanın tutup tutmayacağını Allah bilir ama neden korkarsan onu kendine çekersin.

Tutar. Beddua asla geri çevrilmez. Ama nişanlın hak ediyorsa tutar, hak etmiyorsa beddua edene geri döner. Sen bence bir nişanlını sorgula beddua hak edecek bir şey yaptı mı diye... Tabi bir de kendini. Mesela ayrılmalarında senin payın var mı?

İlla sevgili oldu evlenecekler diye bir kural mi var ki? Evlenip kızı mutsuz etmektense ayrılmış bunda beddua etmesini gerektirecek birşey yok bence. Eğer aldatma vs yoksa sıkıntı yapacak bir durum yok

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eğer anlattıkları doğruysa doğru düzgün konuşup bitirdiyse, kırmadan incitmeden vs. beddua yersiz olur

Burdaki insanlar mi vericek karari tutup tutmayacagina.allahin bilecegi is.varsa bir kabahati zaten bedelini oder. Kim bilebilir ki...o kizin hayatina psikolojisine zarar verdi mi.cok uzmusse bence bir sekilde cikar acisi.

benim derdim de beddua..
Sevgilim benden once baskasiyla sozluydu o kizi sevmis ama zamanla hareketlerinden davranislarindan sogumus 4 ay sonra dugun planlari yaparken bu kizi sevmedigini ve onunla mutlu olamiyacagini anlamis baslarda bitirememis soguk davranmis en sonunda kiz ayrilmis ve bitmis..kiz hala ona beddua ediyomus insallah kimseyle mutlu olmaz ve hicbir isi duzene girmez falan diye sizce sevgilim onun ahini almis midir ben o kizin gunahina mi giriyorum vede en onemlisi ya o beddualar biz evlenince tutarsa ve mutlu olamazsak cok korkuyorum ne yapmaliyim :(

bence tutar abmde sôzlüydu 1ay snra evlenceklerdı aileler yuzunden ayrıldılar kız cok agladı ah etti beddua ettı baskasyla nısanlandi olmadı ayrldı snra bı baskasıyla evlendı simdı hamile ama abim o kızdan snra hc bi ılıskısınde duzgun brnı bulamadın evlenmek ıstyor olmuyor bı turlu cok pisman hep onun ahı tuttu diyor kimsenin ahnı almamak lazm bende eskı sevglm benle bırlıkteyken bı kızla evlenmstı beddua etmedm ama cok agladım ah ettim simdi evlilignde cok mutsuz uzaktan akrabamzdı hep benim ahımın tutunu hc bı ısının hayrlı gtmedni soyler ...affetrsn kendini hakknı helal ettrsn

Şaka gibi bir konu gerçekten, yok yani burada beddua tutar diyenlerin sözüne bakarak ayrılacak mısınız sevgilinizden? Ya köpeğin duası kabul olsa gökten kemik yağarmış.

Nişanlılık dönemi tanıma, tanışma dönemidir. Aynı duruma kendinizi koyun düşünün. Nişanlısınız ve evlenince mutlu olmayacağınızı düşünüyorsunuz. Ne yaparsınız? Valla ben ayrılırım. Evlenipte mutsuz olmaktansa, ne kendime ne de karşı tarafa daha büyük acılar yaşatmaktansa o an ayrılırım. Bu yarı yolda bırakmak değildir ki.

Ayrıca, bu kk bayanları da ilginç gerçekten. Burada düğününe az kalmış, ama nişanlıysa mutlu olmayacağına inanan bir sürü kıza "aman nişanı at, boşanmak daha kötü, yol yakınken ayrıl" diye akıl veriyorlar. Bunu yapan bir erkek olunca, "yarı yolda bırakmış, seni de bırakmayacağı ne malum" diyorlar. Hayret bir şeysiniz bayanlar.

Bence o kızın psikolojik sorunlar var, beddua döner sahibini bulurmuş. Bundan da haberi yok sanırım. Boşverin bunları, hangimizin ah alıp almadığını, hangilerinin tutup tutmayacağını Allah bilir.

Bu arada, bence sizde sevgilinizi sevmiyorsunuz. Sırf böyle bir sebep yüzünden ayrılmayı düşündüğünüze göre. O yüzden belki de ayrılmanız en iyisi olur, çocuğa da yazık.

Benim sevmedigimi nerden cikardiniz ayrilmayi dusundum cunku burdaki bayanlarin %40 tutar diyo ahini aldigini soyluyorlar eger ben onunla evlendigimde bu adam mutsuz olacaksa ben neden bunu bile bile evlenerek hata yapiyim bii gun aglarim iki gun aglarim ucuncu gun hayatima devam ederim.

bence tutar abmde sôzlüydu 1ay snra evlenceklerdı aileler yuzunden ayrıldılar kız cok agladı ah etti beddua ettı baskasyla nısanlandi olmadı ayrldı snra bı baskasıyla evlendı simdı hamile ama abim o kızdan snra hc bi ılıskısınde duzgun brnı bulamadın evlenmek ıstyor olmuyor bı turlu cok pisman hep onun ahı tuttu diyor kimsenin ahnı almamak lazm bende eskı sevglm benle bırlıkteyken bı kızla evlenmstı beddua etmedm ama cok agladım ah ettim simdi evlilignde cok mutsuz uzaktan akrabamzdı hep benim ahımın tutunu hc bı ısının hayrlı gtmedni soyler ...affetrsn kendini hakknı helal ettrsn

Kiz baskasiyla birlikte oldugunu duymus banane napiyosa yapsin falan demis ama helal edecegini zannetmiyorum bugun sevgilimden konusup helallik almasini isticem yinede.

Nişanlına sor dürüstçe bu kızın bedduasını alacak kadar ne yaptığını söyle diye.
Zaten sorduysan ve inandıysan gerisi o kızın sorunu bence. Çünkü haksız yere edilen beddua geri teper.

Bizim kültürümüzde birinin haklı olduğu düşünülse bile beddua etmemesi öğütlenir. Korkulur yani geri tepeceğinden.

Nişanlın o evliliğin mutlu olmayacağına karar vermiş ve zaman içerisinde ayrılmış. Bir anda olmamış diye algıladım ben yazdıklarından. Yani Allah'ın takdiri.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Vallahi benim eski isyerimde bir abi 3 yillik nisanlisini birakip isyerinden bir kizla evlendi. Simdi evli, mutlu cocuklular, eski nisanli ah ettiyse bile tutmus gorunmuyor.

Tutar. Beddua asla geri çevrilmez. Ama nişanlın hak ediyorsa tutar, hak etmiyorsa beddua edene geri döner. Sen bence bir nişanlını sorgula beddua hak edecek bir şey yaptı mı diye... Tabi bir de kendini. Mesela ayrılmalarında senin payın var mı?

Benim payim oldugunu dusunmuyorum evet tanisiyoduk onlarin birlikte oldugunu da biliyodum ama baskasiyla birlikte oldugu icin konusmuyodum bile yanlis bi durum olmasin diye kiz zaten acaip kiskanc bi yapida sevgilim o kizin 10 yasindaki oz kardesine gül verdi diye olay cikartan bi kiskanclik.. dilerim benle veya bi baskasiyla kimle olursa olsun beddualari tutmaz..

Benim sevmedigimi nerden cikardiniz ayrilmayi dusundum cunku burdaki bayanlarin %40 tutar diyo ahini aldigini soyluyorlar eger ben onunla evlendigimde bu adam mutsuz olacaksa ben neden bunu bile bile evlenerek hata yapiyim bii gun aglarim iki gun aglarim ucuncu gun hayatima devam ederim.

Canım sadece Allah'ın bileceği bir konuda burdaki bayanların %40ı öyle dedi diye bırakacaksan zaten işin var. Burdaki kadınların %40ı bir kerelik aldatmadan ya da dayaktan bir şey olmaz da diyor. Sen hayatını burdaki kadınlar öyle dedi diye mi sürdireceksin. Cidden olayın dini boyuntunu merak ediyorsan diyanete ya da ilmine güvendiğin birine danış. Haklarında hiç bir şey bilmediğin 10-15 kadın öyle dedi diyerek mi hayatına yön vereceksin. Burda öyle konular oluyor ki insanlar yorumlarda devam etmek için bir umut pozitif bir yön arıyor. Sen bitirmek için sebep aramışsın bence.

Son düzenleme:
Kızı yarı yolda bıraktıysa üzdüyse kızın ahı tutar fakat bu sizlik bir durum değil olan sevgilinize olur oda hak ediyorsa.. İlahi adalette zaman aşımı yoktur:20:

Haklı beddua var
Haksız beddua var
Aralarında ne yaşandı kimse bilemez
Tutacak bir şey varsa da seninle bir ilgisi yok
Ayrılık kararını buna göre vermek de mantıksız bence

Canım sadece Allah'ın bileceği bir konuda burdaki bayanların %40ı öyle dedi diye bırakacaksan zaten işin var. Burdaki kadınların %40ı bir kerelik aldatmadan ya da dayaktan bir şey olmaz da diyor. Sen hayatını burdaki kadınlar öyle dedi diye mi sürdireceksin. Cidden olayın dini boyuntunu merak ediyorsan diyanete ya da ilmine güvendiğin birine danış. Haklarında hiç bir şey bilmediğin 10-15 kadın öyle dedi diyerek mi hayatına yön vereceksin. Burda öyle konular oluyor ki insanlar yorumlarda devam etmek için bir umut pozitif bir yön arıyor. Sen bitirmek için sebep aramışsın bence.

Bitirmek icin sebep aramiyorum bitmesin diye ugrasiyorum burdaki bayanlarin cogu benden daha saglikli karar verir ben duygusal davranip yanlis karar vermemk icin danisiyorum.baska konu olsa net bi sey soylerdiniz ama dini bi boyutu var farkindayim herkesin kendi bakis acisi var fikrini soyleyen herkesten allah razi olsun.

Back
X