Bu konu ile ilgili fikirlerinize ihtiyacım var

sensational

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
1.161
471
53
Merhaba herkese, bir süredir eşimle bir takım iletişim problemleri/tartışmalar yaşıyorduk. Son zamanlarda bu sıkıntılar gittikçe azaldı, aramız gayet iyi çok şükür. Fakat eşimin kötü bir huyu var, sürekli telefonda sosyal medyada takılmaya bayılıyor. Bu konuda çok uyardım kendisini. Kimi zaman beni haklı gördü özür diledi dikkat edeceğim dedi, kimi zaman ise işten vakit mi kalıyor eve gelince az bir telefonla takılıyorum onu da çok görüyorsun, gel sende benimle beraber video izle falan gibi şeyler dedi. Bu gece de bu konu ile ilgili sinirlerimi baya gerdi. Akşam film izliyorduk film izlerken bile sosyal medyaya girip kısa videolar falan izledi. Çok sinirlendim, ama maalesef daha önce uyardığım için bunun bir işe yaramadığını gördüm ve tekrar uyarmak istemedim. Onun gibi bende telefonla ilgilenmeyi de denedim ama çok bir işe yaramadı. Artık bu konu hakkında tartışmaktan da epey sıkılmış durumdayım. En son bu gece ben yatıyorum sana iyi geceler dedim yatak odasına geçtim. 10 dakika sonra kendisi de geldi, bana sarıldı falan ama ben dönüp "çok uykum var, iyi geceler" dedim ve uyku moduna geçtim. Kendisi şu an uyuyor ama beni sinirden uyku tutmadı. Bir süre aramıza mesafe koymayı düşünüyorum. Çok fazla sohbet etmeyerek, daha çok kitap okuyarak/kendime zaman ayırarak vakit geçirmek, ne bileyim işte aramızdaki iletişimi minimuma indirerek devam etmek istiyorum bir süre. Sizce işe yarar mı? Ya da bana bir öneriniz var mı bu konu ile alakalı? Teşekkür ederim şimdiden.

Bizde de genel anlamda bu sorun var aksam eve gelir 2-3 saat telefonla oynar sonra uyur iletisim sifir bu bagimliliktan kurtulmalari imkansiz gibi bence aldiginiz karari devam ettirin belki sizde faydasi olur her karakter farkli

Bizde de genel anlamda bu sorun var aksam eve gelir 2-3 saat telefonla oynar sonra uyur iletisim sifir bu bagimliliktan kurtulmalari imkansiz gibi bence aldiginiz karari devam ettirin belki sizde faydasi olur her karakter farkli
Valla ben en son çare olarak mesafeli davranmayı deneyeceğim

Malasef kocan tam anlamıyla telefon bağımlısı olmuş insanın film izlerken kısa video izlemesi nedir umarım beraber olurken de açıp telefonu kısa video izlemez

Telefon, bilgisayar, televizyon hayatımızın çok içinde, sürekli bir görsel uyaran var etrafımızda bunlarla ilgili, dikkatimizi çekiyor. Kitap okumak hayatımın anlamı gibi bir şeydir ama son iki yıldır beni bile dağıtıyor ekranlar. Eşim haliyle hepten kapılıyor, televizyonda futbol, bilgisayarında netflix, cep telefonunda arkadaş goygoyu bazen beni unutuyor aynı salonun içinde :))) çok dert etmiyorum bu durumu, çünkü 10 senedir her akşamı birlikte geçiriyoruz, bir iki söyledim iletişimimiz azalıyor diye ama pek faydası olmadı. Bunun yerine Cumartesi ya da Pazar geceleri ekransız akşam ilan ediyorum. Her şeyi kapatıp muhabbet ediyoruz, zaten gün içinde sürekli yazışıyoruz kopuk değiliz bu kadarı da yeterli geliyor. Fazla sık boğaz etmek, sürekli uyarmak erkeklerde ters tepiyor, inatlaşıyorlar o yüzden tatlılıkla çözmek en iyisi. Ona da hak vermiyor değilim bütün gün iş,stres kendi başına kalıp kafasını dağıtmak istiyor çokta haksız değil

Son cümlenizi eşim de söylüyor bana, bütün gün iş stresi falan çekiyorum böyle yapma anlayışlı ol falan diyor arada. Biz de mesela Cumartesi Pazar günlerini sizin gibi kendimize ayırırız, dışarı çıkar eğleniriz, denize gideriz, daha önce gitmediğimiz gezilmesi gereken yerlere gideriz eğleniriz. Hafta sonları bizim de iyi geçiyor diyebilirim, bilmiyorum belki de ben abartıyor olabilirim çok üstüne gittiğimi düşünüyorum bazen, bazen ise tam tersi acayip sinirleniyorum. Neyse zamanla ortak bir yol buluruz inşallah. Konuya yazdığınız için de teşekkür ederim, dışarıdan yorum almak çok iyi oluyor gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…