Bu konuda anneme çok öfkeliyim

cileklihurma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mart 2024
1.011
2.748
48
Merhaba arkadaşlar ben 27 yaşında bir genç kızım genelde işten eve evden işe giden bir tipim , bunları merak eden arkadaşlar oluyor bu yüzden yazdım (yani işten eve çalışıp geliyorum halaaaa şu yaşta ben abimin odasından tabak bardak taşıyorum mutfağa ) ve bu küçük yaşlardan beri böyle .
Biz iki kardeşiz bir abim var Her neyse annem küçüklüğümüzden beri abimi çok rahat yetiştirdi aramızda abimle 2 yaş var ve kendisi de şu an bekar , 29 yaşında adamın son geldiği hal bir tane bardağı bile salondan mutfağa götürmeyen bir hâl aldı odasındaki bardağı bile bana götürtüyor annem ,bazılarınız diyecektir bunda ne var ama çok şey var bir tane bardağa niye sinirlenir insan diyenleriniz olacaktır ama annem yüzünden ben o bardaklara bile öfkeliyim , annem bu yaşa kadar abimi böyle rahat yetiştirmese belki de ben 2-3 bardağın salonda odada duruşuna bile böyle sinirli olmayacaktım ….
Geçenlerde diyor ki oğlum evlendiğinde eşin diyecek niye böyle tembel pasaklı alıştın diyecek diyor bende duramadım dedim” kendi eserinle gurur duy “
Ben annemle bu konuda çok savaşlar verdim güzelce aldım konuştum olmadı tartışma haline girdim yine olmadı , buradan erkek çocuğu olan annelere sesleniyorum lütfen ama lütfen çocuklarınızı bu şekilde büyütmeyin 27 yaşında ben stres ve panik hastası oldum , bu konularda çok fazla sınırı çizilen öfkeli olanlar vardır bu konunun üstesinden nasıl geliyorsunuz ?

Ben bunda ne var ki demiyorum coğunlukta demez zaten. Benim 11 yasindaki oglum düzenlidir. Yeni odalarindan ciktım. Ama kızımın calisma masasi savaş alanına dönmüş. Uyariyorum söylüyorum zaten ben toplamam. Yine ayni yine aynıoglum mutfakta birsey yapsam hemen yardim etmek ister mesela, kızım ise tam tersi o da 13 yaş sayılır. Biraz karakter meselesi biraz yetiştirme. Bilemiyorum

Kimi insanlar tepki gösterebiliyor o sebeple yazdım haklısınız bazı kızlar da öyle tabi ki ama bilmiyorum yani bence erkek çocukları bu duruma küçük yaşta alışmalılar

Yapmayın ve kendinizi hasta etmeyin
Bırakın dağınıklığı dursun orada, anneniz toplamak zorunda kaldıkça oğulcuğuna iş yaptıracaktır merak etmeyin
Bir iğnesine bile ellemeyin, bırakın kalsın

Kimi insanlar tepki gösterebiliyor o sebeple yazdım haklısınız bazı kızlar da öyle tabi ki ama bilmiyorum yani bence erkek çocukları bu duruma küçük yaşta alışmalılar
Kesinlikle. Mesela biz 4 kız 1 erkek kardeşiz. Annem erkek kardesimi tam da sizin abiniz gibi yetiştirdi. Sonuç karısı sürekli anneme siz böyle yapmışsınız diyor Bizde diyoruz anne kız haklı.

Benim kız 13,oğlan 11 yaşında. Kızım garson gibi kullanıyor çocuğu, çok kızıyorum. Herkes kendi toplayacak dağınığını döküğünü diye kızıyorum ama bakıyorum yine aynı şey

Ayni yaşlarda, aynı cinsiyet çocuklarımız ve benim kızım da böyle. X su getirir misin x tokamı getirir misin. X te safım hep yapıyor istedigini. Ben tepki veriyorum tabii herkes kendi işini yapsın diye. Biraz zaman geçiyor yine aynı döngü

Toplamayın. O kadar meraklıysa anneniz toplasın.

Ya konuyu değiştirmiş gibi olmak istemiyorum ama 30'una gelmiş insanların sırf bekar oldukları belli olsun diye kendilerini “genç kız”, “kız” diye tanımlamalarına gıcık olan tek ben miyim?

Bizim bir akraba var kadıncağız 60'a yakındır hala “kız” diye hitap ediyorlar sırf hiç evlenmediği için. Yanlışlıkla kadın deyince özür falan diliyorlar hatta. Maazallah bakire değil sanarlar (!)

Konu sahibi, siz 27 yaşında bir kadınsınız. Genç kız kelimesi bu yaşta hakikaten komik duruyor.

Bacım iyi güzel de o bardağı kaldırıyorsan sen de annenle aynı kafadasın demektir.
Hanımefendi sizce aynı kafada olsam bunu kendime dert edinir miyim ? niye sadece bazılarınız konuşmak için konuşuyorsunuz anlamıyorum ki

Konudan bağımsız buna takılmanız anlıyorum , bu bir “ben hala kızım “ çağrısı değil insanlar kendilerini 80 de de bir genç kız gibi hissedebilir ben hem çocuksu hem bazen olgun hemde bazen yaşında olan bir insanım bu sebeple bu hitap ? Başka sorunuz var mı ?

Bence hiç canınızı sıkmayın, ileri de bu konuda zorluk yaşayacak olan kendisi. Şimdi iyi günleri, evlenince çok zorluk yaşayacaktır.

Anneniz sadece abinizi böyle yetiştirmekle kalmamış galiba, bağımsız yetişkin bir birey olduğunuzu lâyıkıyla kavramakla ilgili sizin de handikaplarınız var sanki... "Annem (erkek kardeşimin) odasındaki bardağı bana götürtüyor" lâfı, 27 yaş için, üstünde düşünülmesi gereken bir lâf bence.

Annenizin oğluya ilişkisi bu saatte sonra zerre yerinden oynamaz. Ama sizin annenizle ve erkek kardeşinizle ilişkilerinizde ipleri elinize almanızın önünde bir engel yok. Kendi sınırlarınızı önce oluşturabilir sonra da koruyabilirsiniz. Zaten akşamdan akşama evdesiniz, aynı evi paylaşıyor olmaktan dolayı üstünüze düşen ödevleri yerine getirir, bunun dışındaki şeylere karışmazsınız.

Evet emin olsun anneniz bundan, kendisine bi miktar kızacak abinizin evleneceği kişi. Ben kayınvalidemin yüzüne söylemiştim evet sen böyle yapmışsın diye. Şimdi yavaş yavaş yardımcı olmaya alıştırdım eşimi ama isterdim ki hep içinden gelsin bana yardım etsin ilk günden beri. O yüzden oğlumu hem kendi kendine yetebilecek kadar hem de eşine destek olabilecek kadar donanımlı büyütmek istiyorum inşallah öyle olur. Bu arada yukardaki bazı yorumlar haklı, bence siz de artık abinizin özel işleriyle ilgilenmeyerek getir götürünü yapmayarak sınırınızı çizebilecek yaştasınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…