Bu konuyu halledemiyoruz

TeslaninOsilatoru

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2015
1.527
3.487
133
Ev işleri paylaşımı konusunu hallemiyoruz. Çalışmasam kabul yaparım her şeyi ama eve iki kişi de para getiriyorsa işler de paylaşılmalı düşüncesindeyim. Ben nasıl görev bildiysem eşimin de bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şunu yap bunu yap kaldır topla diye neden söylemem gerekiyor ben de söylemekten bıktım açıkcası. Evet söyleyince yapıyor ama neden söyleyeyim neyse kavga ettik yapma yemek temizlik kendine kadar yap o zaman dedi e öyle de olmaz ki. Ya işleri paylaşırsın ya da ev giderlerine ortak olmuyorum dedim ben de. Ortak olmasam ne olacak sanki maaş hesabımda duruyor birikiyor harcamam pek yok gün gelecek yine o para ortaya dökülecek. Tıpkı ev alırken yarı parasını benim biriktirmiş olmam gibi. O zaman ev giderlerine ortak olmuyorum dememin de pek anlamı kalmıyor sanki.

esinizi cikarin karakter olarak ev arkadasim kelimesini koyun bu metnin icine eyvallah..

esinizle olmaz bu sekilde. beklentileriniz gencken evlilikten once ogrenebilecegi seyler.. o zaman kendi sorumluluk almadiysa, annesi ogretmediyse simdi elli kere soyleyin. yaptirmaniz cok zor. gorev bilmez oyle alistirilmamis cunku. ben esimle ilgili rahatsiz oldugum pek cok seyde annesine kizarim ogretmedigi icin.

bir kere toplayin temizleyin beraber ve sonrasi icin toplu tutmama yardim et deyin. yani kirli cikardiysa sepete atsin. yemek yediyseniz kendi tabagini kaldirsin.

Söylemek sürekli huzursuzluk yaşayıp kavga etmekten çok mu daha zor?
Ne güzel söyleyince yapıyormuş, herkes her konuda sorumluluklarını bilmiyor maalesef, söyleyince yapan birisine de sorumluluklarını hatırlatmak çok da zor olmasa gerek.

E dökmeyin paranızı ortaya. Atıyorum araba alın, sadece kendiniz kullanın, kendinize harcayin yani. Ya da almiyosaniz bile ucuza biseyler alin pahalıymış gibi gösterin, kenarda biriken bı para olmadığını düşünsün yani. Kaldı ki yemek temizlik için gerçekten bı protesto yapabilirsiniz, kkda yapanlar var. Sıkın biraz dişinizi, giyecek donu kalmayıp hazır yemek yemekten göbeği yağ bağlayınca tıpış tıpış iş yapacak

Canım söylediğinde yapıyorsa bi zahmet söylemeye üşenme. Erkeklerin büyük kısmı evin dağınıklığından pek rahatsız olmuyor.

Ev giderlerine ortak olmam çözümleyici değil sorunu arttırıcı bir cümle olmuş. Tamam olma dese ne yapacaksın. Yani elektriğiniz suyunuz kesilene kadar inat mı edeceksiniz. Güzel kelimelerle yorulduğunu kendisinden yardım istediğini söylersen ( ki zaten söylenincede yapıyormuş) daha iyi olur bence.

E dökmeyin paranızı ortaya. Atıyorum araba alın, sadece kendiniz kullanın, kendinize harcayin yani. Ya da almiyosaniz bile ucuza biseyler alin pahalıymış gibi gösterin, kenarda biriken bı para olmadığını düşünsün yani. Kaldı ki yemek temizlik için gerçekten bı protesto yapabilirsiniz, kkda yapanlar var. Sıkın biraz dişinizi, giyecek donu kalmayıp hazır yemek yemekten göbeği yağ bağlayınca tıpış tıpış iş yapacak
Diyelim ki benle evli değilsin napacaktın diyorum annem yapardı hem de seve seve yapardı diyor. Sorun yetiştirilmede aslında. Haklısınız salmak lazım şöyle bir ay evi mok götürsün

Bence böyle tartışma çıkacağına söylemeye devam etmek daha mantıklı. İnatlaşmak iki taraf içinde zor. Mesela bişey yaparken onunda size yardım etmesini sağlayın ayrı ayrı sen bunu ben bunu yapıyım demektense. Hayatım ben bulaşıkları sudan geciriyim sende diz deyin mesela. Hem birlikte yapmış olursunuz hemde zamanla alışkanlık haline gelir.

esinizi cikarin karakter olarak ev arkadasim kelimesini koyun bu metnin icine eyvallah..

esinizle olmaz bu sekilde. beklentileriniz gencken evlilikten once ogrenebilecegi seyler.. o zaman kendi sorumluluk almadiysa, annesi ogretmediyse simdi elli kere soyleyin. yaptirmaniz cok zor. gorev bilmez oyle alistirilmamis cunku. ben esimle ilgili rahatsiz oldugum pek cok seyde annesine kizarim ogretmedigi icin.

bir kere toplayin temizleyin beraber ve sonrasi icin toplu tutmama yardim et deyin. yani kirli cikardiysa sepete atsin. yemek yediyseniz kendi tabagini kaldirsin.
Neden annesine kızıyorsunuz ? İnsan kendini gelistirir. Bu suçu başkasına atmak oluyor. İçinden gelecek insanın ne erkekler var annesi kızdığı halde eşine yardim eden

Ben nişanlım ile beraber yaşıyorum 2 senedir. İkimiz de çalışıyoruz ben bir de yüksek yapıyorum bir yandan. Ders de çalışmak zorundayım.
Aslında hayat müşterek mantığındaydı hep kendisi ama biraz rahat ve dağınık bir insandı. Çamaşırları yıkar asar ama toplamaz çamaşırlıktan alır giyer falan... Ortalığı dağıtır haftada 1 toplardı. Yatağı nasılsa içerisine gireceğiz akşam diye dağınık bırakırdı. Ben temizlik yapınca kendiliğinden yardım ederdi ama.
Neyse ben de titiz ve düzenliyimdir. Dağınık olunca kafam ağrıyor. Söylene söylene eğittim vallahi. Şimdi ben tez ile uğraşıyorum diye her şeyi o yapıyor bana elletmiyor bile.
Kayınvalideminde çok etkisi oldu. Her aradığında nişanlıma kızar. Kız ders çalışacak evin işini yap diye. Çocuğun içinde de varmış heralde karantina sürecinde sarmalar, dolmalar, hamur işleri gırla gidiyor... Maşallah diyeyim tahtaya vurayım. Ama çok kavga ettim çoraplarını kapının arkasında biriktirirdi. Bu arada ben de iş yapmıyor diye kızdığımda benimkide sen de yapma boşver derdi. Pislik içinde yaşamak rahatsız etmiyor bu erkek milletini heralde. Yani yemek yapmasam ıvır zıvır yer, temizlemesem otururdu öyle. Yapmamak pek çözüm olmazdı yani.

İşte bazen çiftlerin evlenmeden önce aile, yaşam kuralları da uyuyorsa aynı evde yaşamaları düşüncesindeyim. Siz yaşadınız mı bilmiyorum veya evlendikten sonra mı bu sekil oldu bilmiyorum. Daha da katı kurallı olmaya özen gösterin madem belki anlayabilir.
Malesef yaşadığım aile buna pek müsait bir aile değildi. Ara sıra bende kalırdı bir günlüğüne onda da anlamam mümkün olmadı.

Ben nişanlım ile beraber yaşıyorum 2 senedir. İkimiz de çalışıyoruz ben bir de yüksek yapıyorum bir yandan. Ders de çalışmak zorundayım.
Aslında hayat müşterek mantığındaydı hep kendisi ama biraz rahat ve dağınık bir insandı. Çamaşırları yıkar asar ama toplamaz çamaşırlıktan alır giyer falan... Ortalığı dağıtır haftada 1 toplardı. Yatağı nasılsa içerisine gireceğiz akşam diye dağınık bırakırdı. Ben temizlik yapınca kendiliğinden yardım ederdi ama.
Neyse ben de titiz ve düzenliyimdir. Dağınık olunca kafam ağrıyor. Söylene söylene eğittim vallahi. Şimdi ben tez ile uğraşıyorum diye her şeyi o yapıyor bana elletmiyor bile.
Kayınvalideminde çok etkisi oldu. Her aradığında nişanlıma kızar. Kız ders çalışacak evin işini yap diye. Çocuğun içinde de varmış heralde karantina sürecinde sarmalar, dolmalar, hamur işleri gırla gidiyor... Maşallah diyeyim tahtaya vurayım. Ama çok kavga ettim çoraplarını kapının arkasında biriktirirdi.
Maşallah gerçekten. Bunları duyunca benimkinde de ümit var diye düşündüm. Çorapları biriktirmekten sarma sarmaya geldiyse iş bravo

Neden annesine kızıyorsunuz ? İnsan kendini gelistirir. Bu suçu başkasına atmak oluyor. İçinden gelecek insanın ne erkekler var annesi kızdığı halde eşine yardim eden
erkek de olsa kiz da olsa bir anne devamli arkasini toplarsa, sorumluluk almasina izin vermez, o bir is yapmadan dur sen kirarsin dokersin, dur ben yapayim, yok sen anlamazsin, dur odani ben toplayayim yaparsa.. hangi cocuk hayir anne bana birak ben kendim ogrenmeliyim der?

cocuk egitiminden bahsediyorum. 30 yasina gelmis evlendigimiz adamlardan evle ilgili sorumlulugu almasini bekliyoruz. cay ictik diyelim tepsi var boslar var bos tatli tabaklari var sehpada. erkeklerin yuzde kaci mutfaga su icmeye gidiyorum. elim bos gitmeyeyim bunlarinda gitmesi lazim der ve toplar goturur? bir de makinaya dizer bulasiklari? konu sahibi boyle bir sorumluluk bekliyor. o egitim caginda egitilmeden cok zor sonradan yaptirmak.. bu da annenin yapacagi bir sey oldugu icin kiziyorum. benim annem erkek kardesime her seyi yaptirirdi kavga dovus de olsa.. simdi tabiki hanimi soylemeden yapiyor yardim ediyor. bundan bahsediyorum.

bu konuda hangi erkek kendimi gelistirmeliyim artik evliyim ben de dagittigimi toplamaliyim der ki? hepsi pasazade yetistirildikleri icin. o yasa kadar annesi hizmet etmis o yastan sonra da karim hizmet edecek saniyorlar, bekliyorlar.

Maşallah gerçekten. Bunları duyunca benimkinde de ümit var diye düşündüm. Çorapları biriktirmekten sarma sarmaya geldiyse iş bravo
1 yıl kadar her şikayetçi olduğum şeyde karşıma alıp salağa anlatır gibi anlattım neyin nasıl olması gerektiğini. Bazen çıldırıp ortalığı yıktım. Bazen çorapları ağzına soktum. Sonunda eğitmeyi başardım sanırım. Ama hakkını yemeyeyim kayınvalidem zaten temeli inşa etmişti. Boş bir adam değildi yani ama rahat ve dağınıktı biraz.
Para konusunda ise ilk beraber yaşadığımızda her şeyi yarı yarıya bölüşür öderdik. Benden almak istememişti ama ben bu şekilde olmazsa birlikte yaşamam dedim öyle kabul etti. Son 1 senedir ise maaşlar, birikim her şey benim hesabımda toplanıyor onun ek kartı var. Harcanan harcanıyor gerisini biriktiriyoruz her ay. Ekonomiyi de ben yönetiyorum böylece.

erkek de olsa kiz da olsa bir anne devamli arkasini toplarsa, sorumluluk almasina izin vermez, o bir is yapmadan dur sen kirarsin dokersin, dur ben yapayim, yok sen anlamazsin, dur odani ben toplayayim yaparsa.. hangi cocuk hayir anne bana birak ben kendim ogrenmeliyim der?

cocuk egitiminden bahsediyorum. 30 yasina gelmis evlendigimiz adamlardan evle ilgili sorumlulugu almasini bekliyoruz. cay ictik diyelim tepsi var boslar var bos tatli tabaklari var sehpada. erkeklerin yuzde kaci mutfaga su icmeye gidiyorum. elim bos gitmeyeyim bunlarinda gitmesi lazim der ve toplar goturur? bir de makinaya dizer bulasiklari? konu sahibi boyle bir sorumluluk bekliyor. o egitim caginda egitilmeden cok zor sonradan yaptirmak.. bu da annenin yapacagi bir sey oldugu icin kiziyorum. benim annem erkek kardesime her seyi yaptirirdi kavga dovus de olsa.. simdi tabiki hanimi soylemeden yapiyor yardim ediyor. bundan bahsediyorum.

bu konuda hangi erkek kendimi gelistirmeliyim artik evliyim ben de dagittigimi toplamaliyim der ki? hepsi pasazade yetistirildikleri icin. o yasa kadar annesi hizmet etmis o yastan sonra da karim hizmet edecek saniyorlar, bekliyorlar.
Kesinlikle. Aynen yazdığınız gibi o tabakların bardakların mutfağa götürülmesi gerektiği bilincinden istiyorum. Yani bu yapılacak sonuçta niye benim beynimi oyalıyor sadece o bardak tabak mesela.

Back
X