- 7 Ocak 2016
- 10.353
- 49.951
- 598
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
İyi de erkeğe kalk bütün evin isi yap denmiyor ki ayrıca eşi olmasa yapacaktı tüm işlerini. Mesela erkek calışıyor diyoruz tamam evin masraflarini ödüyor buna da tamam ama arta kalan paranin yarisini gelip eşine veriyor mu ? Hayır. Atıyorum geriye 2000 tlsi kalıyorsa bunun 200-300 ünü harçlık olarak veriyor. Niye tüm işi kadın yüklensin bu durumda ? Gelip paranın yarisini al askim bu senin diye vermiyorsa ya da esine kredi kartı/ek kart cıkartmıyorsa islerinin yarisina da ortak olmak zorunda. Makineyi boşaltabilir kendi ütüsünü yapabilir süpürge vileda yapabilir ki yapmalı da. Bir dr sey grubu var evlenince karisinin calismasini istemeyip ev isi yapıp cocuklarla ilgilenmesuni isteyenler, isten ayrilmak ortak karar ama para bölüşülmüyor,ev isi bölüşülmüyor.
Para bölüşülmüyor kısmına katılmıyor. Çalışmayan kadının kirasını, faturalarını, mutfak giderlerini kim karşılıyor? İş bölümü bu şekilde yapılmışsa yani biri işte biri evde çalışıyorsa bir de üstüne adama kendi ütünü yap, viledayı sen yap demek bana doğru gelmiyor. Ha yanlış anlaşılmak istemem demiyorum yemek yediği tabağı ortada bıraksın kadın toplasın burası zaten öküzlük ama ev işi sorumluluğunu bölüşmek bence doğru değil. Farzedelim cebe kalan 2000 TL’nin 1000 tlsini verdi sizce ne yapacak eşi, hadi kişisel harcamaları çıkartalım zaten onun parası harçlık olarak verilen para dediğinizden de karşılanabilir geri kalanı birikim yapılacak değil mi? E parayı erkeğin biriktirmesiyle kadının biriktirmesinin farkı ne? Sonuçta ortak değil mi? Biz eşimle birlikte yapıyoruz temizliği çoğu zaman, biz yapmadığımızda yardımcı alıyorum ama ikimiz de çalışıyoruz. Eğer ben çalışmıyor olsaydım kalk birlikte temizlik yapalım gibi bir istek içinde olmazdım